FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 november 2010

Weber: "Hülkenberg vertrekt bij Williams"

Volgens de manager van Nico Hülkenberg Willi Weber zal de coureur na één seizoen het Formule 1-team Williams alweer gaan verlaten. Hij beloofde in het Keulense blad Express dat de Duitser in 2011 bij een ander team op de Formule 1-grid te zien zal zijn.

Dat Hülkenberg vertrekt bij Williams komt niet als een verrassing. Het team uit Grove ziet na dit seizoen verschillende sponsoren vertrekken en heeft dringend behoefte aan geld. GP2-kampioen Pastor Maldonado wil voor volgend jaar wel een stoeltje bij het Britse team kopen voor naar verluidt twaalf miljoen euro.

Bij welk team Hülkenberg nu onderdak zal krijgen is nog niet bekend.

FC Pyunik pakte tiende landstitel op rij

FC Pyunik is opnieuw landskampioen van Armenië geworden. Het is het tiende landskampioenschap op rij voor de ploeg uit Yerevan. De ploeg bleef Banants Erevan één punt voor in de eindstand.


Pyunik won in de laatste speelronde met 1-0 van laagvlieger Kilikia. Banants Erevan won zelf ook met 1-2 van Shirak, maar door de overwinning van Pyunik maakten zij geen aanspraak op het landskampioenschap.

Bij Pyunik staat Edgar Manucharyan onder contract. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Ajax. In elf wedstrijden was Manucharyan goed voor vier doelpunten.

Doden na gasexplosie hotel Mexico

Een gasexplosie in een hotel in de Caribische Mexicaanse badplaats Playa del Carmen heeft zondag aan zes mensen het leven gekost. Vijftien mensen zijn gewond geraakt. Dit heeft Francisco Alor, minister van justitie van de deelstaat Quinatana Roo waar Playa del Carmen toe behoort, bekendgemaakt.

Drie van de doden zouden Canadese toeristen zijn. Twee zijn hotelmedewerkers en het zesde slachtoffer is nog niet geïdentificeerd.

Volgens Alor vond de explosie vermoedelijk plaats in de kelder onder de lobby van het hotel.

Razia test voor Virgin in rookietest

Virgin Racing heeft de namen van de rijders bekend gemaakt die deze week in Abu Dhabi gaan rijden in de rookietest. Naast de al bekende Jerome d'Ambrosio en Rio Haryanto zal ook testrijder Luiz Razia in actie gaan komen.

D'Ambrosio heeft dit jaar enkele vrije trainingen op de vrijdag voor Virgin gereden, terwijl Haryanto in de GP3 Series in het kampioenschap als beste van de Manor-coureurs eindigde. Hij zal dinsdag beginnen in de auto, waarna D'Ambrosio in de middag het stuur overneemt. Razia zal woensdag de hele dag gaan rijden.

Drie doden en zwaargewonde bij overval België

Bij een overval op een woning in het Belgische Wemmel, vlakbij Brussel, zijn zondag drie doden en een zwaargewonde gevallen. Dat hebben Belgische media gemeld.

De slachtoffers zijn een advocaat, zijn vrouw en hun zoon. Zij werden door de overvallers doodgeschoten. De vriendin van de zoon werd zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd. Meer details zijn nog niet bekendgemaakt.

Uitslagen Spanje speelronde 11

Afgelopen weekeinde werd in Spanje de elfde speelronde afgewerkt van de Primera División. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken van de Spaanse voetbalcompetitie.

Drenthe zeer belangrijk voor Hércules

Royston Drenthe heeft afgelopen weekend een zeer belangrijke rol gespeeld in de overwinning van zijn ploeg op Real Sociedad. In eigen huis won Hércules met 2-1. Drenthe scoorde het winnende doelpunt.

De wedstrijd begon niet best voor Hércules, dat vorig seizoen promoveerde naar het hoogste niveau. Na een kwartier spelen scoorde Griezmann namens Sociedad de 0-1. Deze stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan, maar kort na de pauze was de stand alweer gelijk.

David Trezeguet, afgelopen zomer overgekomen van Juventus, scoorde namens Hércules en zette daarmee de stand op 1-1. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap en deze werd op prachtige wijze benut door Drenthe. Aan de kant van Sociedad viel Jeffrey Sarpong nog in, maar ook hij kon niets meer aan de stand veranderen. Door de overwinning staat Hércules na dit weekend op de dertiende plaats.

Geen wijzigingen in top drie

Real Madrid is ook na dit weekend koploper in Spanje. De topclub boekte een moeizame 0-1-overwinning op bezoek bij Real Sporting de Gijón. Acht minuten voor tijd was de Argentijn Gonzalo Higuaín verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Ook FC Barcelona boekte een overwinning. De nummer twee van de Spaanse competitie trof in eigen huis nummer drie Villarreal.

David Villa zette Barcelona na 22 minuten op voorsprong, maar vier minuten later was de stand alweer gelijk. Villarreal-spits Nilmar wist namelijk gelijk te maken en met een 1-1 stand gingen beide ploegen rusten. Na rust gaf de klasse van Lionel Messi de doorslag. De Argentijnse sterspeler was tweemaal trefzeker en bracht de 3-1-eindstand op het scorebord. Het verschil tussen Real Madrid en FC Barcelona is ook na dit weekend slechts één puntje.


Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Athletic Club de Bilbao UD Almería 1-0
Club Atlético de Madrid Osasuna 3-0
FC Barcelona Villarreal CF
3-1
Hércules CF
Real Sociedad 2-1
Málaga CF
Levante 1-0
Real Mallorca Deportivo La Coruña 0-0
Racing Santander Espanyol 0-0
Real Zaragoza Sevilla 1-2
Real Sporting de Gijón Real Madrid CF
0-1
Valencia Getafe 2-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Real Madrid CF 11 9 2 0 29 28-5
2 FC Barcelona 11 9 1 1 28 25-8
3 Villarreal CF
11 7 2 2 23 22-11
4 Valencia 11 6 2 3 20 16-11
5 Sevilla 11 6 2 3 20 18-17
6 Espanyol 11 6 1 4 19 9-13
7 Club Atlético de Madrid 11 5 2 4 17 16-12
8 Athletic Club de Bilbao 11 5 1 5 16 19-18
9 Real Sociedad 11 5 1 5 16 14-14
10 Real Mallorca 11 4 3 4 15 11-12
11 Getafe 11 4 1 6 13 15-18
12 Osasuna 11 3 3 5 12 11-13
13 Hércules CF 11 3 3 5 12 11-16
14 Racing Santander 11 3 2 6 11 9-16
15 Deportivo La Coruña 11 2 5 4 11 8-15
16 Málaga CF 11 3 1 7 10 15-22
17 Sporting Club de Gijón 11 2 4 5 10 10-17
18 Almería UD 11 1 6 4 9 8-10
19 Levante 11 2 2 7 8 10-19
20 Real Zaragoza 11 1 4 6 7 11-19

Klik hier om meer statistieken over de Primera División te bekijken!

Bridgestone neemt afscheid van de F1

Bridgestone heeft na veertien seizoenen in Abu Dhabi afscheid genomen van de Formule 1. De Japanse bandenfabrikant won in die tijd elf coureurs- en constructeurstitels en pakte 175 zeges. Vanaf volgend jaar zal Pirelli het stokje over gaan nemen.

"Op de eerste plaats willen we Sebastian Vettel van harte feliciteren met het behalen van de wereldtitel. We hebben een fantastisch seizoen achter de rug en deze zinderende finale was een mooi einde van veertien jaar aanwezigheid in de Formule 1. Ik wil alle werknemers van Bridgestone enorm bedanken, evenals al onze vrienden in de Formule 1," zei de motorsportbaas van Bridgestone Hiroshi Yasukawa.

Rotterdamse deelgemeente 4 uur zonder stroom

Iets meer dan 2500 huishoudens in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde hebben zondagavond door een storing vier uur lang zonder stroom gezeten. Dat heeft netbeheerder Stedin gemeld.

De storing was veroorzaakt door een defecte kabel. Stedin heeft de stroom omgeleid.

Door de stroomstoring werd ook stadion de Kuip getroffen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen getroffen viel de helft van de lichtmasten uit, maar de wedstrijd werd gewoon uitgespeeld.

In het gebied ligt een verpleegtehuis, maar dit ondervond geen problemen door de storing. Ook volgens de politie deden zich geen problemen voor tijdens de stroominterruptie.

De problemen begonnen even na zes uur en waren om kwart over tien verholpen. Bij een storing van vier uur of langer hebben huishoudens recht op schadevergoeding.

Uitslag Inter Milan - AC Milan

AC Milan heeft de eerste stadsderby van dit seizoen in winst weten om te zetten. In het Giuseppe Meazza werd Inter Milan met 0-1 verslagen. Voormalig Inter-spits Zlatan Ibrahimovic was na vijf minuten met een benutte strafschop verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Aan de kant van Inter startte Wesley Sneijder in de basis, terwijl Clarence Seedorf het rood-zwarte tricot van AC Milan vanaf minuut één om de schouders droeg. Het was Inter dat in het begin van de eerste helft het initiatief nam. Milan zocht naar de counter en binnen vijf minuten was het al raak. Zlatan Ibrahimovic kapte in het vijandelijke strafschopgebied zijn directe tegenstander Marco Materazzi uit, die vervolgens de oud-spits van Ajax onderuit haalde. De daaropvolgende strafschop werd vervolgens door Ibrahimovic zelf benut.

In het vervolg van de eerste helft was Ibrahimovic opnieuw dicht bij een treffer, maar de harde volley van de Zweedse spits ging maar net over het doel van Inter-goalie Luca Castellazzi. Ook Inter was dicht bij een treffer. Sneijder mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de doelpaal. Met een 0-1-stand gingen beide ploegen de rust in.

In het tweede bedrijf waren het vooral de Nederlanders die bij beide ploegen voor gevaar zorgden. Zowel Seedorf als Sneijder kregen een drietal mogelijkheden om te scoren, maar telkens ging de bal er niet in. Ibrahimovic ontsnapte halverwege de tweede helft aan een rode kaart, nadat hij Materazzi raakte met een wilde karatetrap. Toch moest Milan na ruim een uur spelen met tien man verder. Ignazio Abate liet zich provoceren door Goran Pandev en ontving voor zijn charge zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Daardoor leek de spanning in de wedstrijd terug te keren, maar de ploeg van Rafael Benítez kon opvallend genoeg niet voor gevaar stichten voor het doel van Milan-keeper Christian Abbiati. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-1-overwinning in het voordeel van AC Milan. Door de driepunter heeft de rossoneri een voorsprong van één punt op nummer twee Lazio Roma. Internazionale neemt na deze speelronde de vijfde plek in. De achterstand van de nezzazuri op AC Milan bedraagt zes punten.

Man doodgeschoten in Amsterdam Zuidoost

Bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost is zondagavond een man overleden. Twee verdachten zijn te voet gevlucht, laat een politiewoordvoerder weten.

Het incident gebeurde rond 21.35 uur bij de flat Hogevecht. Het slachtoffer overleed ter plekke. Forensisch rechercheurs zijn onderweg om uitgebreid onderzoek te doen.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Ook over de toedracht is nog niets duidelijk.

Uitslagen België speelronde 15

Afgelopen weekend werd in de Belgische Jupiler Pro League de vijftiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken over deze voetbalcompetitie.

Anderlecht tweede na winst op AA Gent

RSC Anderlecht heeft afgelopen weekend een goed resultaat geboekt op bezoek bij AA Gent. De ploeg won met 1-2 en ging daardoor Gent voorbij in de ranglijst. Anderlecht neemt na dit weekend de tweede plek in. De achterstand op koploper Racing Genk blijft twee punten.

Alle doelpunten van de wedstrijd vielen na rust. Kanu zette Anderlecht kort na rust op voorsprong, maar een kwartier later was de stand weer gelijk. Ljubijankic scoorde voor de thuisploeg. Toch ging Anderlecht met de volle drie punten aan de haal. Nadat AA Gent-speler Thijs een overtreding maakte in het strafschopgebied, mocht Lukaku een strafschop nemen. Hij miste dit buitenkansje niet en bracht daardoor de stand op 1-2.

Racing Genk won eerder dit weekend ruim met 3-0 van Cercle Brugge en behield daarmee de koppositie in de ranglijst. Nadat Cercle-speler Viana met tweemaal geel het veld moest verlaten, begon Genk op stoom te komen. Kort voor rust zette Ogunjimi de koploper op voorsprong. Halverwege de tweede helft kreeg Genk een strafschop en deze werd benut door Barda. Tien minuten voor tijd bracht Hubert de 3-0-eindstand op het scorebord.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Charleroi Westerlo 0-1
Club Brugge Lierse SK 2-0
Eupen KV Mechelen afgelast
Germinal Beerschot Standard Luik 0-1
SK Loren STVV 3-0
Racing Genk Cercle Brugge 3-0
AA Gent RSC Anderlecht 1-2
Zulte-Waregem KV Kortrijk 1-1

Ranglijst

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Racing Genk 15 10 3 2 33 40-14
2 RSC Anderlecht 15 9 4 2 31 31-12
3 AA Gent 15 9 1 5 28 28-22
4 Standard Luik 15 8 3 4 27 28-20
5 SK Lokeren 15 7 5 3 26 23-20
6 KV Mechelen 14 7 4 3 25 21-17
7 Club Brugge 15 7 3 5 24 32-21
8 KV Kortrijk 15 7 3 5 24 18-14
9 Westerlo 15 6 4 5 22 16-16
10 Cercle Brugge 15 6 4 5 22 18-21
11 Zulte-Waregem 15 3 8 4 17 22-21
12 Germinal Beerschot 15 3 4 8 13 10-24
13 STVV 15 3 2 10 11 9-32
14 Lierse SK 15 1 6 8 9 12-25
15 Eupen 14 2 2 10 8 16-27
16 Charleroi 15 1 4 10 7 9-27

Benieuwd naar meer statistieken over de Jupiler Pro League? Klik hier!

Brad Pitt wil film over mijnwerkers maken

Het productiebedrijf van acteur Brad Pitt wil een film gaan maken over de 33 mijnwerkers die twee maanden opgesloten zaten in een Chileense mijn. Een advocaat die de mijnwerkers vertegenwoordigt, stelt dat Plan B, zoals het productiehuis van Pitt heet, een film wil maken die de 'hartverscheurende ondergrondse gevangenschap' van de mannen op een realistische manier weergeeft.

Pitt zou meerdere miljoenen dollars hebben geboden voor de exclusieve filmrechten van het verhaal. Volgens een lokale krant zou het plan zijn om een flink aantal mijnwerkers die hebben vastgezeten, zelf een rol in de film te geven.

De 33 beroemde kompels willen eerst een bedrijf oprichten dat alle rechten en inkomsten die zij kunnen genereren met hun verhalen over de gevangenschap in de mijn, gaat beheren. Alleen op die manier denken zij de inkomsten van die verhalen eerlijk te kunnen verdelen.

Brad Pitt wil film over mijnwerkers maken
Brad Pitt wil film over mijnwerkers maken (Foto: ANP)

Webber: "Ik probeer het volgend jaar weer"

Autocoureur Mark Webber zal volgend jaar wederom een gooi naar de wereldtitel doen. Vandaag finishte de Australiër in de laatste race van het jaar als zevende. Hierdoor eindigde hij slechts derde in strijd om de titel.

"Absoluut", was het antwoord van Webber op de vraag of hij volgend jaar weer voor de titel gaat. "Ik wil Sebastian enorm feliciteren met het behalen van de titel. Ik heb een erg goed jaar achter de rug. Ik had alleen mijn weekend niet hier Er gaat behoorlijk veel door je heen als je zo dicht bij komt, maar het net niet haalt. Ik heb echt mijn uiterste best gedaan en helaas was dat niet genoeg. Veel meer valt er niet over te zeggen."

Bespuugde Schweinsteiger beklaagt zich

Bastian Schweinsteiger van Bayern München heeft Javier Pinola van FC Nürnberg ervan beschuldigd naar hem gespuugd te hebben. Vandaag na de eerste helft van het competitieduel tussen Bayern en Nürnberg zou de Argentijn zich in de catacomben hebben verlaagd tot die daad.

"Hij spuugde naar me. Dat is mij nog nooit overkomen", aldus het slachtoffer. "Het getuigt van weinig respect." Schweinsteiger en Pinola hadden het in de eerste helft veelvuldig met elkaar aan de stok. Vooral bij vrije trappen en corners zochten de twee elkaar geregeld op. "Ik hoop dat hij gestraft wordt", vervolgt de middenvelder.

De Duitse voetbalbond start naar alle waarschijnlijkheid een vooronderzoek naar de Argentijn omdat het incident is meegenomen in het officiële wedstrijdrapport. Bayern won het duel met 3-0.

Twee afmeldingen bij Jong Oranje

Tim Krul en Luuk de Jong zullen komende woensdag niet in actie komen voor Jong Oranje in de oefeninterland tegen Jong Denemarken. Beide spelers hebben zich afgemeld bij bondscoach Cor Pot.

Krul, keeper van Newcastle United, heeft last van hamstringklachten en laat daardoor de oefeninterland schieten. Groningen-keeper Leonard Nienhuis vervangt Krul in de selectie. Het is voor Nienhuis de tweede keer dat hij wordt geselecteerd. Eerder zat hij bij de selectie voor de oefeninterland tegen Jong Engeland.

De Jong heeft last van griep en meldde zich daardoor ook af bij de bondscoach. De plek van de FC Twente-aanvaller wordt vervangen door Davy Pröpper. De jonge middenvelder van Vitesse is bezig aan een goed seizoen bij Vitesse. Het is voor Pröpper de eerste keer dat hij geselecteerd wordt voor Jong Oranje.

Ierse minister ontkent overleg over EU-hulp

Ierland onderhandelt momenteel niet met de Europese Unie over financiële hulp. Dat zei de Ierse minister van Justitie, Dermot Ahern, zondag in het tv-programma The Week in Politics.

"Ik sprak vanmorgen nog met de Taoiseach (premier). Ik sprak met de minister van Financiën en er gebeurt op dit vlak absoluut niets", aldus Ahern. Ierland verkeert in zware financiële problemen.

De BBC meldde zaterdag dat de Ierse regering inleidende gesprekken zou voeren met de EU over financiële steun. Volgens de omroep is het niet langer de vraag of Ierland een beroep gaat doen op het noodfonds van de EU, maar eerder wanneer.

Schiedam wil Hoerenbal in homocafé verbieden

Schiedam weigert een ontheffing te geven aan het jaarlijkse 'Hoerenbal' in de stad. Dat homofeest staat gepland voor 27 november in homocafé De Melodybar in de stad. De gemeente meent namelijk dat het bal, waarop tientallen travestieten acte de présence geven, prostitutie verheerlijkt.

Eigenaar Jeroen van Prooijen heeft zondag een bericht daarover op RTV Rijnmond bevestigd. "Het Hoerenbal is een traditie die jaarlijks in elk Nederlands homocafé terugkeert", zegt hij. "Het is een soort geuzennaam voor een vrolijke verkleedpartij. Het heeft niets te maken met prostitutie of zelfs maar seks."

De afgelopen jaren was het feest geen enkel probleem, maar dit jaar zijn de regels op het gebied van geluidshinder en openingstijden van de horeca aangescherpt. Volgens Van Prooijen hebben cafés echter vijf keer per jaar recht op een ontheffing.

Oude bekenden in nieuw kabinet Frankrijk

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft in het weekeinde zijn kabinet omgegooid, in de hoop zijn getaande populariteit weer op te vijzelen voor de presidentsverkiezingen van 2012. Sarkozy had in juni al aangekondigd de regering te willen wijzigen, als de omstreden verhoging van de pensioenleeftijd zou zijn aangenomen.

Premier François Fillon mocht aanblijven, ondanks de vaak geprikkelde verstandhouding tussen hem en Sarkozy. Fillon presenteerde zondagavond een nieuw kabinet, waarin veel oude bekenden terugkeren op nieuwe posten. De meest in het oog lopende benoeming is die van oud-premier Alain Juppé tot minister van defensie. Hij volgt Hervé Morin op, die het nieuwe kabinet teleurgesteld bestempelde als een 'campagneteam' voor de verkiezingen.

Vertrokken is ook minister van buitenlandse zaken Bernard Kouchner. Hij wordt opgevolgd door Michèle Alliot-Marie.

In een verklaring liet Fillon weten zich te willen concentreren op versterking van de groei om banen te scheppen, en bevordering van solidariteit en zekerheid voor alle Fransen.

Paardrijden in de eerste 15 minuten van Assassins Creed: Brotherhood

Aanstaande vrijdag komt Assassins Creed: Brotherhood uit in Europa. Nu heeft iemand de moeite genomen om de eerste vijftien minuten van het spel op te nemen en op YouTube te zetten. In het filmpje zien we van alles gebeuren en zo ook een klein stukje van het begin van het verhaal.

De speler heeft het intro overgeslagen maar alles daarna gewoon erin laten zitten. We zien een gedeelte van het verhaal, vechten, klimmen en zelfs wat paardrijden. Let dus goed op want onderstaande beelden kunnen spoilers bevatten.

'Verstandelijke handicap ontstaat spontaan'

Een verstandelijke handicap is vaak het gevolg van spontane genetische veranderingen in de ei- of zaadcel. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Deze ontdekking kan een deel van de onduidelijkheid over het ontstaan van verstandelijke handicaps wegnemen, concludeert het televisieprogramma Nieuwsuur, dat zondag over het onderzoek bericht.

Wetenschappers kunnen nog altijd niet verklaren hoe een geestelijk gehandicapt kind uit twee gezonde ouders kan worden geboren. Sommigen wijzen op omgevingsfactoren, anderen op erfelijk belaste genen. Nu blijkt dat dat door spontane genmutaties kan gebeuren. Er zou daarom voor gezonde ouders geen reden zijn om niet nog een kind te verwekken als het eerste kind verstandelijk gehandicapt is.

De onderzoekers brachten het genenpakket van tien geestelijk gehandicapte kinderen en hun ouders in kaart. Van de twintigduizend menselijke genen spelen er vermoedelijk ongeveer duizend een rol bij de vorming van de hersenen. Uit het onderzoek blijkt dat een enkele mutatie in die genengroep een verstandelijke handicap kan veroorzaken.

De onderzoekers gebruikten een zogeheten sequencer, die alle menselijke genen in een keer uitleest, in plaats van afzonderlijk. Twee van de honderd Nederlanders hebben een verstandelijke handicap.

[WB] Diskwalificaties om lijnregel blijven uit

De nieuwe lijnregel van de internationale schaatsunie ISU heeft in de eerste wedstrijd uit het wereldbekercircuit geen slachtoffers gemaakt. In Thialf bleven diskwalificaties drie dagen lang uit.

Wel werden deelnemers uit de uitslag geschrapt die met een schoppende beweging over de eindstreep kwamen. Deze kickfinish is sinds dit seizoen verboden, evenals het passeren van de lijn op het rechte stuk.

Schaatsers uit binnen- en buitenland ondertekenden in de aanloop naar de WB-wedstrijden in Heerenveen massaal een petitie. Daarin vroegen ze de ISU de zogenoemde Dr. Bibberregel te schrappen. De schaatsbond stemde daarmee niet in, maar gaf wel aan coulant met overtreders om te gaan. Dat bleek in Heerenveen, waar de nodige rijders met hun schaats de lijn passeerden. Tot diskwalificaties leidde dat niet.

Diskwalificaties om lijnregel blijven uit
Diskwalificaties om lijnregel blijven uit (Foto: ANP)

3D filmen met Kinect

Een speciaal bedankje voor Paxlie van de FOK!Weblog, hij kwam met het volgende filmpje over Kinect. Kinect is door technici al gekraakt, waardoor we precies weten wat het ding allemaal kan doen. Door middel van verschillende camera's stelt het apparaat een 3D beeld samen van de omgeving.

Een slimme man uit Duitsland laat ons zien hoe het beeld gemanipuleerd kan worden en wat er met de aparte beelden gebeurt.
Het lijkt erop dat de Kinect mooie technologie in huis heeft, maar hoe games hier echt beter van worden blijft nog even een vraag.

B. de Jong: "We staan er goed voor"

Bob de Jong won vandaag met overmacht de 5.000 meter schaatsen bij wereldbekerwedstrijden in Thialf. In Heerenveen was de Nederlander ruim een seconde sneller dan de Rus Ivan Skobrev. De zege had hij te danken aan een goed slot van de race.

De Jong begon in zijn rit tegen de Noor Håvard Bøkko rustig, maar versnelde naar het eind toe waar hij afsloot met een rondje van 29,2 seconden. "Op de rechte stukken voelde ik ontspanning. Als ik eenmaal in mijn ritme kom, kan ik blijven gaan," zei De Jong.

De schaatser maakte dit jaar de overstap naar de BAM-ploeg waar hij met de marathonrijders meetraint. "We staan er goed op. Arjan Stroetinga won zaterdag nog een marathon en ik ben nu hier de snelste. Bob de Vries deed het ook weer uitstekend," prijst hij de prestaties van de ploeg.

Been: "Snel weg uit onderste regionen"

Feyenoord blijft door het gelijkspel tegen sc Heerenveen veertiende op de ranglijst. Mario Been hoopt dat de Rotterdammers snel opklimmen.

"We moeten heel snel weg uit die onderste regionen. We pakken in de thuiswedstrijden echter te weinig punten. We hadden zowel vorig week tegen Roda JC als nu tegen Heerenveen gehoopt op drie punten met de steun van ons publiek", zei Been op de persconferentie na de 1-1 in De Kuip.

"Een overwinning heeft er in beide duels ingezeten, maar we moeten helaas genoegen nemen met twee keer een gelijkspel", vervolgt Been, die Feyenoord tegen Heerenveen in de eerste helft de betere ploeg vond. "Maar met 1-0 bij de rust deden we onszelf tekort."

"In de tweede helft moesten we het initiatief aan Heerenveen laten. We hadden vooral moeite met hun spel vanaf de vleugels. Na 1-1 liepen we bijna alleen nog maar achteruit. We riepen het onheil over onszelf af. Uiteindelijk mag je nog blij zijn met 2-2. Het verschil tussen onze eerste en tweede helft was veel te groot", verklaarde de trainer van Feyenoord.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond de dertiende speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Deze viel grotendeels in het water. Slechts twee duels vonden doorgang. De Treffers liet dure punten liggen bij AFC, terwijl Gemert een belangrijke zege boekte in de degradatiestrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Haaglandia.

Doordat Dijkse Boys deze week uit de competitie werd genomen door de KNVB, is de stand behoorlijk gewijzigd. Alle resultaten van de Helmonders zijn geschrapt. Met name JVC Cuijk heeft hiervan geprofiteerd.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Achilles '29 Argon afg
AFC De Treffers 3-0
EVV Quick '20 afg
Gemert Haaglandia / Sir Winston 2-0
Hollandia JVC Cuijk afg
FC Oss FC Hilversum afg
VVSB Baronie afg

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 11 7 3 1 24 19 - 10
2 JVC Cuijk 11 7 2 2 23 25 - 12
3 De Treffers 12 6 3 3 21 15 - 15
4 Argon 11 6 1 4 19 11 - 12
5 AFC 12 5 3 4 18 25 - 21
6 Hollandia 11 5 2 4 17 11 - 9
7 Achilles '29 11 4 4 3 16 15 - 10
8 VVSB 12 4 3 5 15 15 - 17
9 FC Lienden 12 5 0 7 15 22 - 26
10 EVV 11 4 2 5 14 11 - 13
11 Gemert 13 4 2 7 14 11 - 15
12 Haaglandia / W. 12 3 4 5 13 14 - 16
13 Quick '20 11 3 3 5 12 13 - 15
14 FC Hilversum 11 2 4 5 10 10 - 15
15 Baronie 11 2 2 7 8 10 - 21

Uitslagen Duitsland speelronde 12

Afgelopen weekend werd de twaalfde speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Borussia Dortmund loopt verder uit

Koploper Borussia Dortmund heeft afgelopen weekend een gat van zeven punten geslagen met de concurrentie. Zelf won de ploeg vrijdag knap met 2-0 van Hamburger SV en directe concurrent FSV Mainz 05 ging op eigen veld met 0-1 ten onder. Daardoor werd Bayer Leverkusen de nieuwe nummer twee.

De wedstrijd in Dortmund werd pas na rust beslist. De Japanse sensatie Kagawa opende de score kort na rust en Lucas Barrios verdubbelde twintig minuten voor tijd deze stand. Een dag later kon Mainz het verschil terugbrengen naar vier punten, maar op eigen veld bleek Hannover 96 te sterk. Kort  voor rust scoorde Pinto het enige doelpunt van de wedstrijd. Hannover moest twintig minuten voor tijd met tien man verder, nadat Cherundulo zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. Mainz kon hier echter niet van profiteren.

Bayer Leverkusen pakte in en tegen promovendus FC Sankt Pauli wel de volle buit. Tien minuten voor tijd was Augusto namens Leverkusen verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Door dit resultaat ging Leverkusen Mainz voorbij in de ranglijst en neemt het nu de tweede plaats in.

Bayern München klimt langzaam naar boven

Bayern München heeft de smaak weer een beetje te pakken gekregen. De ploeg van trainer Louis van Gaal, waar Franck Ribéry zijn rentree maakte, kende in eigen huis een gemakkelijke avond tegen 1. FC Nürnberg. Der Rekordmeister zegevierde met 3-0 en steeg door dit resultaat naar de zesde plaats. Al na tien minuten zette Mario Gomez zijn ploeg op 1-0. Na een klein uur spelen benutte Lahm een penalty en verdubbelde daarmee de score. Een kwartier voor tijd was Mario Gomez opnieuw trefzeker en besliste definitief de wedstrijd. Diezelfde Gomez mocht kort voor tijd aanleggen voor zijn derde treffer van de wedstrijd, maar hij miste de strafschop.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Borussia Dortmund Hamburger SV 2-0
Werder Bremen Eintracht Frankfurt 0-0
VfL Wolfsburg Schalke 04 2-2
1. FC Köln M'gladbach 0-4
FC Kaiserslautern VfB Stuttgart 3-3
FC Sankt Pauli Bayer Leverkusen 0-1
FSV Mainz 05 Hannover 96 0-1
1899 Hoffenheim SC Freiburg 0-1
Bayern München 1. FC Nürnberg 3-0


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 12 10 1 1 31 29-7
2 Bayer Leverkusen 12 7 3 2 24 23-16
3 FSV Mainz 05 12 8 0 4 24 19-12
4 SC Freiburg 12 7 0 5 21 18-18
5 Eintracht Frankfurt 12 6 2 4 20 20-11
6 Bayern München 12 5 4 3 19 18-13
7 Hannover 96 12 6 1 5 19 14-20
8 1899 Hoffenheim 12 5 3 4 18 22-16
9 Hamburger SV 12 5 3 4 18 17-17
10 1. FC Nürnberg 12 5 3 4 18 17-18
11 Werder Bremen 12 4 3 5 15 19-27
12 VfL Wolfsburg 12 4 2 6 14 20-21
13 FC Sankt Pauli 12 4 1 7 13 12-19
14 VfB Stuttgart 12 3 2 7 11 25-22
15 FC Kaiserslautern 12 3 2 7 11 17-24
16 Schalke 04 12 2 4 6 10 15-19
17 M'gladbach 12 2 4 6 10 21-33
18 1. FC Köln 12 2 2 8 8 13-26
Benieuwd naar meer statistieken over de Duitse Bundesliga? Klik hier!

PlayStation 3 vs Xbox 360, wat zeggen de analytici?

David Cole van DFC Intelligence, bekend om zijn voorspellingen over de gamewereld, verwacht dat de verkoopcijfers in 2011 van de PlayStation 3 beter zullen zijn dan die van de Xbox 360, simpelweg omdat de laatste lijdt aan een "gebrek aan diversiteit om een brede markt te bedienen".

Cole geeft aan dat het feit dat de Xbox 360 zich vooral richt op shooter-games en zich ook nog eens voornamelijk op de VS richt, er voor gaat zorgen dat ze zullen zakken naar de derde plaats als het gaat om de populairste console.

"Het grote probleem is volgens mij dat Sony en Nintendo erg sterk staan in zowel Europa als Japan. Microsoft richt zich vooral op de VS, en zou er profijt van kunnen trekken als ze de focus naar Europa zouden verleggen," aldus Cole. "Met Kinect laat Microsoft wel zien dat ze bezig blijven, maar ik denk niet dat het nog zin heeft; ik verwacht dat de PlayStation 3 binnenkort voorgoed voorbij de Xbox 360 gaat."

Andere analytici zien het niet zo somber in als Cole. Vooral de Kinect maakt Microsoft een gedegen tegenstander voor de PlayStation 3, aldus Mike Hickey van Jaco Partners. "Zolang er geen nieuwe console aan zit te komen die kan concurreren met de bestaande consoles, kan Kinect prima wedijveren met de PlayStation 3."

Ook Jesse Divnich, werkzaam bij EEDAR, denkt dat Microsoft sterk staat. "De prestaties van de Xbox 360 zijn ongelooflijk. Het is op het moment een van de stabielste platforms om games voor te ontwikkelen. De PlayStation 2 verkocht veel beter dan de Xbox, en hoewel de PlayStation 3 ook wel beter verkoopt dan de Xbox 360, is het verschil veel kleiner. Microsoft is vrij laat toegetreden tot de video game scene, en moest vanaf het begin opboksen tegen twee grote concurrenten. Ze mogen dus trots zijn op wat ze bereikt hebben."

playstation3 xbox360

 

Voetbalkijker mishandelt vriendin

Na een ruzie over het kijken naar de voetbalwedstrijd NAC-FC Twente is een 31-jarige vrouw uit Breda zaterdagavond door haar vriend mishandeld. De even oude man is aangehouden.

Het stel had tijdens de uitzending van de wedstrijd visite. De man weigerde om de televisie weer op een muziekkanaal af te stemmen nadat hij de tussenstand van de wedstrijd had bekeken. Hij wilde de match blijven kijken. Hierdoor kreeg hij ruzie met zijn vriendin.

Tijdens de ruzie had de man zijn vriendin een slag op haar kaak gegeven en met speelgoed naar haar gegooid. De vrouw hield hier een sneetje in haar kin aan over, aldus de verklaring in haar aangifte. Ook zou de man de zus van zijn vriendin een knietje hebben gegeven.

Boze Ajax-fans wachten spelersbus op

Ongeveer 30 fans stonden de bus met Ajaxspelers na de verloren wedstrijd tegen AZ bij de ArenA op te wachten.

Ze gingen op de weg staan en riepen leuzen als: "Ga eens voetballen voor je geld". Vooral trainer Martin Jol moest het ontgelden: "Jol, je bent het Ajax-shirt niet waard", werd er geschreeuwd.

De sfeer werd even grimmig toen de bus de boze supporters moest passeren, maar er waren veel beveiligers op de been om de bus er doorheen te loodsen.

Ook Emanuelson en De Zeeuw niet tegen Turkije

Ajacieden Urby Emanuelson en Demy de Zeeuw hebben zich bij bondscoach Bert van Marwijk afgemeld voor de vriendschappelijke interland van woensdag tegen Turkije. Emanuelson heeft een blessure aan zijn onderbeen, De Zeeuw kampt met rugklachten. Oranje en Turkije treffen elkaar woensdag in de Amsterdam ArenA.

Khalid Boulahrouz liet zaterdag al weten de interland te laten schieten. De verdediger van VfB Stuttgart raakte in het competitieduel met Kaiserslautern geblesseerd aan zijn dijbeen. Van Marwijk roept vooralsnog geen vervangers op, waardoor de selectie uit achttien man bestaat.

Ook bondscoach van Jong Oranje Cor Pot heeft te maken met afmeldingen. Keeper Tim Krul van Newcastle United mist de oefeninterland van woensdag tegen Denemarken vanwege hamstringklachten. Twente-speler Luuk de Jong heeft griep. Leonard Nienhuis (Groningen) en Davy Pröpper (Vitesse) zijn opgeroepen als vervangers.

Ooijer: "Weet niet of het rood was"

Ajax kan volgend weekend, tijdens de kraker tegen oude club PSV, niet over André Ooijer beschikken. De verdediger van de Amsterdammers kreeg vanmiddag een rode kaart in de verloren wedstrijd tegen AZ (0-2).

"Ik weet niet of het een rode kaart was," liet Ooijer, die een overtreding op Graziano Pellè maakte, in een eerste reactie weten. "Ik wilde in ieder geval de bal spelen. Nu kan je zeggen dat het geen slimme actie was, maar ik wilde de bal tussen zijn benen raken. Ik wil het ook helemaal niet over dat duel met PSV hebben. We hebben voor de tweede keer in een week verloren. Daar ben ik doodziek van."

Ooijer was daarnaast erg boos op Luis Suárez, die Ragnar Klavan liet lopen. De verdediger van AZ stond aan de basis van het doelpunt van Pontus Wernbloom. "Ja, ik was boos," gaf de verdediger toe. "Dat lijkt me logisch als je een wedstrijd wil winnen."

Branson stewardess na verliezen weddenschap

Richard Branson zal niet blij zijn dat het Formule 1-seizoen 2010 er op zit. De eigenaar van Virgin Racing heeft namelijk de weddenschap die hij met Lotus Racing-eigenaar Tony Fernandes gesloten had verloren. Hierdoor zal hij op een vlucht van Air Asia als stewardess moeten fungeren.

Fernandes zei eind vorig jaar dat hij zich van kant zou maken als Virgin hoger dan Lotus zou eindigen in het F1-kampioenschap. Virgin maakt bij het ontwikkelen van de bolide geheel gebruik van computers, terwijl Lotus vertrouwt op windtunnels.

Branson wilde met Fernandes wel een weddenschap aangaan en hij stelde voor dat als Virgin boven Lotus zou eindigen dat Fernandes stewardess op een vlucht van Virgin zou fungeren en als Lotus hoger eindigde dat hij als stewardess bij Air Asia mee zou vliegen.

Lotus bleek al snel de betere van de nieuwe teams te zijn en met een twaalfde en dertiende plaats in Japan werd het lot van Virgin bezegeld. Lotus werd tiende in het constructeurskampioenschap, terwijl Virgin nog zelfs achter Hispania Racing als twaalfde eindigde.

Maas piekt op 46,10 meter

De Maas bij Maastricht heeft vanmiddag rond drie uur een stand van 46,10 meter boven NAP bereikt. Er werd 1724 kubieke meter water per seconde afgevoerd, berekende Rijkswaterstaat. Vannacht was dat nog 1525 kuub. De sluizen in Limmel en Bosscherveld bij Maastricht zijn tijdelijk afgesloten waardoor schepen vanuit Maastricht niet meer het Julianakanaal kunnen opvaren. Omgekeerd is er ook geen scheepvaart mogelijk.

Als er niet te veel regen valt, zal de piek morgenavond het noorden van Limburg bereiken. Langs de Maas zijn pompen ingezet die overtollig beek- en kwelwater moeten wegpompen.

Auto's die langs de Maas in Maastricht geparkeerd stonden, zijn weggehaald. Inmiddels daalt het water in de Limburgse beken alweer.

Xbox Live Gold wordt drie uur per dag gebruikt

Dennis Durkin, baas van Microsofts Interactive Entertainment Business, had afgelopen week een presentatie. In deze presentatie vertelde Durkin dat Microsoft en andere derde partijen met Xbox LIVE een soort ecosysteem hebben dat mensen van vermaak voorziet in vele manieren.

Durkin geeft aan dat ongeveer de helft van alle Xbox LIVE gebruikers, zo'n 12,5 miljoen, betaalt voor de service. En die 12,5 miljoen betalende gebruikers gebruiken Xbox LIVE Gold voor zo'n drie uur per dag. Natuurlijk wordt die drie uur niet alleen besteed aan het spelen van online-games. Zo'n veertig procent van alle tijd gaat op aan luisteren naar Last.fm, het kijken van films via Netflix en het gebruik van andere online diensten.

Durkin zegt dat het bezig houden en de interesse wekken van gebruikers de manier is voor elke service. Daarnaast geeft Durkin aan dat alle digitale transacties veel meer opbrengen dan de betalende leden van Xbox LIVE. Deze opbrengsten worden weer gedeeld met de makers van de content die mensen aanschaffen. Op deze manier zorg je dat ontwikkelaars bezig blijven maar ook de mensen die gebruik maken van je service.

Dennis
Dennis Durkin

Alonso verliest titel door verkeerde strategie

Voor Fernando Alonso is de Grand Prix van Abu Dhabi frustrerend verlopen. De Spanjaard werd door Ferrari vroeg in de race binnengehaald en kwam door deze foute keuze slechts als zevende over de streep. Voor deze race ging Alonso aan de leiding in het kampioenschap, maar hij zag door het resultaat de titel naar Sebastian Vettel gaan.

De aanrijding in de eerste ronde tussen Michael Schumacher en Vitantonio Liuzzi zorgde er voor dat verschillende rijders meteen naar binnen gingen voor hun eerste stop. Omdat Mark Webber na dertien ronden klaagde over de staat van zijn banden en een pitstop maakte reageerde Ferrari een ronde later door Alonso ook te laten stoppen, een foute keuze zo bleek achteraf. Bij onder meer Vettel werd het rubber naar mate de tijd vorderde weer beter, waardoor de vroege stop en het terugzakken tot in het middenveld onnodig bleek te zijn geweest.

"Ik had wat problemen met mijn zachte banden en toen Mark Webber zijn pitstop maakte, moesten we kiezen tussen hem volgen of Sebastian Vettel. We kozen ervoor Webber te dekken, maar wisten dat we daarmee de deur opengooide voor anderen," zei Alonso tegen de BBC. Hij kwam dan ook achter de Renault van Vitaly Petrov klem te zitten. Na afloop wuifde hij vriendelijk naar de Rus. "Het was onmogelijk hem in te halen. Maar Petrov heeft goed gereden en maakte geen fouten. Het hoort allemaal bij de sport. Soms win je en soms verlies je."

"Achteraf gezien is het makkelijk te zeggen wat de juiste strategie was, maar op het moment zelf was het lastige beslissing. Volgend jaar proberen we het gewoon weer. Het was mooi om na twee jaar weer voor het kampioenschap te strijden en met dit team ligt er nog meer in het verschiet."

Almelo niet blij met verfilming gijzeling

De gemeente Almelo is helemaal niet blij met een programma over de gijzeling van een wethouder en vier ambtenaren in 2008 waar BNN mee bezig is. De tv-serie staat gepland voor volgend jaar.

"Elke keer dat er aandacht aan de gijzeling wordt besteed, heeft dat impact op betrokkenen", zegt een woordvoerder van burgemeester Hermans van Almelo. In het stadhuis van Almelo werden in juni 2008 een wethouder en vier ambtenaren tegen hun zin urenlang vastgehouden door een horecaondernemer, onder bedreiging van een vuurwapen. De man vond dat hij tegengewerkt werd door de gemeente. Afgelopen week werd er nog 14 jaar geëist tegen de man in hoger beroep.

Volgens de gemeente heeft alles 'ontzettend veel impact gehad, niet alleen op direct betrokkenen, maar op veel mensen in het stadhuis.' Wat BNN precies wil maken, is niet bekend. Volgens producent Pupkin Film is het nog niet zeker of de Almelo gijzeling wordt verfilmd.

De grens is bereikt voor Zeewolde

Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde is het zat dat de buurgemeente Almere en de provincie Flevoland regelmatig plannen maken voor bouwprojecten op grondgebied van Zeewolde. Dat heeft hij in een brief aan Commissaris van de Koningin Leen Verbeek en de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. Gorter meent dat hij een aantal bestuurders 'als een schoolmeester' de les moet lezen.

Plannen voor nieuwe Almeerse woonwijken en Floriade Almere 2022 zijn Gorter een doorn in het oog. Een stuk grond van Zeewolde wordt in de plannen bij Almere getrokken.

"Wij hebben er geen zin meer in wekelijks te moeten uitleggen wie bevoegd is op het grondgebied van Zeewolde of iedere keer weer te moeten reageren op teksten en/of plannen van anderen op ons grondgebied", schrijft Gorter. Hij nodigt zijn collega's binnenkort uit voor een gesprek.

Arthur Houtman van Disney naar Vanguard

Vanguard Entertainment, onlangs opgericht door voormalige werknemers van Guerrilla Games, heeft Arthur Houtman aangesteld als CEO. Houtman was voorheen werkzaam bij Disney Online en heeft ook bij Atari gewerkt.
 

Vanguard is afgelopen september opgericht door Martin de Ronde en Michiel Mol, die eerder Guerrilla Games oprichtten. Het eerste spel dat de studio ontwikkelt, Gatling Gears, zal uitkomen voor de PC, Xbox Live Arcade en het PlayStation Network, in samenwerking met EA Partners.

"De afgelopen jaren heb ik een online revolutie gezien die nog niet helemaal doorgedrongen is tot de wereld van de consoles," aldus Houtman, "en ik kan niet wachten om de ervaring die ik heb opgedaan bij Disney Online te benutten voor de ontwikkeling van producten voor de PSN en XBLA."

Michiel Mol voegt daar aan toe dat Vanguard zich als doel heeft gesteld om online gamen en gamen met consoles zo goed mogelijk samen te laten gaan. "Arthurs ervaring in deze beide afzetmarkten past helemaal bij onze strategie, en we zijn er van uit dat het een goede samenwerking gaat worden."

Gatling Gears is niet het enige project dat momenteel gaande is bij Vanguard, maar de andere projecten worden nog even geheim gehouden.

Gatling Gears

Politie schiet bij aanhouding Rotterdam

Een agent heeft zondagochtend na een korte achtervolging enkele schoten gelost bij de aanhouding van een man die op hem was ingereden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Agenten troffen na een melding rond 11.30 uur een mogelijk gestolen auto aan op een parkeerplaats bij de Kralinger Esch. Twee mannen liepen op het voertuig af, van wie er een, een 31-jarige man, in het voertuig sprong en ervandoor ging. Hij negeerde een stopteken en reed met hoge snelheid in op een agent, die zich genoodzaakt voelde om enkele schoten te lossen.

De 31-jarige bestuurder raakte lichtgewond door rondvliegend glas. Hij scheurde toch nog weg, maar werd na een korte achtervolging klemgereden op de Herman Bavinckstraat, waar hij werd aangehouden. De agent raakte niet gewond.

De andere verdachte, een 36-jarig man, ook zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd op de parkeerplaats aangehouden. Beide mannen zijn in een cel gezet.

Meer dan 900 doden door cholera Haïti

Het aantal doden door de cholera in Haïti is tot meer dan negenhonderd gestegen. Dat heeft het ministerie van Gezondheidszorg in de hoofdstad Port-au-Prince zondag bekendgemaakt. In zes van de tien provincies in het Caraïbische land is de ziekte vastgesteld.

Volgens het ministerie zijn 917 mensen overleden aan de zeer besmettelijke ziekte, die gepaard gaat met diarree en sterke uitdroging. Meer dan 14.600 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen sinds ruim drie weken geleden het eerste geval werd gemeld. De plattelandsprovincie Artibonite is het zwaarst getroffen. Daar zijn bijna zeshonderd mensen aan cholera gestorven. In Port-au-Prince, dat het zwaarst getroffen werd door de aardbeving begin dit jaar, hebben 27 mensen de infectie niet overleefd.

Meer dan 900 doden door cholera Haïti
Meer dan 900 doden door cholera Haïti (Foto: ANP)

Doden bij brand pension in Frankrijk

Een brand in een pension voor buitenlandse arbeiders in de Oost-Franse stad Dijon heeft zaterdagnacht aan zeven bewoners het leven gekost, onder wie twee die uit ramen sprongen om aan de vlammen en de rook te ontkomen. Ongeveer negentig bewoners raakten gewond. Van elf was de toestand zondagmiddag nog kritiek.

De brand ontstond rond 02.00 uur in een vuilniscontainer die naast het elf verdiepingen hoge gebouw stond. Het parket heeft de gerechtelijke politie verzocht een onderzoek in te stellen naar de oorzaak.

In het pand woonden alleenstaande buitenlandse arbeiders en gezinnen, voornamelijk afkomstig uit Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.

Uitslagen Eredivisie speelronde 14

Dit weekend werd in de Eredivisie de veertiende speelronde afgewerkt. FC Twente en Ajax verloren en zag door de thuiswinst van PSV tegen Excelsior hun achterstand oplopen. Roda JC - FC Utrecht werd afgelast, terwijl de wedstrijd tussen Willem II en De Graafschap in de tweede helft werd gestaakt door de vele regen op het veld.

NAC Breda wist landskampioen FC Twente op zaterdagavond de eerste nederlaag toe te bregen. De ploeg uit Enschede scoorde na een sterke beginfase via Ruiz en nam daarna wat gas terug. Dit moest de ploeg in de slotfase bekopen toen eerst de gelijkmaker werd gemaakt door Ali Boussabon en dat daarna Amoah de 2-1 op een presenteerblaadje kreeg door een te korte terugspeelbal van Leugers.

Ajax heeft in Alkmaar een nieuwe klap gekregen op weg naar de eerste titel in zeven jaar. De Alkmaarders wist Ajax te verslaan met 2-0. AZ kreeg veel meer kansen dan de Amsterdammers, maar gingen onzorgvuldig om met de vele kansen. In de slotfase wist de ploeg toch nog tweemaal te scoren. Wernbloom en Sigthórson kopten raak na voorzetten van Klavan en Schaars. Ajax zal volgende week in de ArenA moeten winnen van PSV om de achterstand in de strijd om het landskampioenschap niet te groot te laten worden.

Feyenoord blijft het lastig hebben in de Eredivisie. De Rotterdammers speelden welliswaar gelijk tegen Heerenveen met 2-2, maar daarover mochten ze niet klagen. Castaignos zette de thuisploeg op voorsprong, maar na rust brachten Väyrrynen en Elm de Friesen op voorsprong, nadat eerder al wat kansen werden gemist. Een mooie goal van Cabral zorgde toch nog voor een punt voor Feyenoord, dat nu veertiende staat.

 De Wedstrijd van de Week tussen Roda JC Kerkrade en FC Utrecht werd afgelast vanwege de weersomstandigheden.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Willem II De Graafschap 0-0 (gestaakt)
PSV Excelsior 4-2
Roda JC Kerkrade FC Utrecht afg
NEC ADO Den Haag 1-1 
AZ Ajax 2-0
NAC Breda FC Twente 2-1
VVV-Venlo Vitesse 1-5
Feyenoord sc Heerenveen 2-2
Heracles Almelo FC Groningen 3-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 14 10 3 1 33 43-12
2 FC Twente 14 9 4 1 31 26-11
3 Ajax 14 8 3 3 27 33-16
4 FC Groningen 14 8 3 3 27 27-20
5 AZ 14 7 4 3 25 19-13
6 Roda JC Kerkrade 13 6 6 1 24 23-16
7 ADO Den Haag 14 6 4 4 22 24-24
8 sc Heerenveen 14 5 5 4 20 22-20
9 FC Utrecht 13 6 1 6 19 21-19
10 NEC 14 5 4 5 19 25-23
11 NAC Breda 14 6 2 6 19 18-20
12 Heracles Almelo 14 4 3 7 15 24-24
13 De Graafschap 13 3 4 6 13 16-29
14 Feyenoord 14 3 4 7 13 19-29
15 Vitesse 14 3 4 7 13 16-26
16 Excelsior 14 3 2 9 11 17-29
17 VVV-Venlo 14 3 0 11 9 15-31
18 Willem II 13 0 2 11 2 12-38

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Vettel euforisch na behalen wereldtitel

Sebastian Vettel mocht zich vandaag tot jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit kronen. De Duitser won met zijn Red Bull de race in Abu Dhabi en haalde hiermee nog Fernando Alonso en Mark Webber in het klassement in. Na afloop was hij dan ook erg emotioneel.

"Ik ben een beetje sprakeloos. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet zeggen. Dit is een hele bijzondere dag. Ik heb dit jaar maar één keer aan de leiding in het kampioenschap gestaan, maar gelukkig was dat vandaag, toen het er om ging," zei Vettel.

"Ik heb vandaag gewoon geprobeerd om me op mezelf te richten en wist eigenlijk niet precies wat er allemaal speelde. De auto was geweldig. Ik had in de eerste stint weliswaar wat last van bandenslijtage waardoor Lewis Hamilton vrij dichtbij kwam, maar in de tweede stint ging het een stuk beter."

"De laatste tien ronden van de race begon mijn engineer ineens op me in te praten en klonk hij heel nerveus. Toen begon het wel bij me te dagen dat we er goed voor stonden. Ik bleef me echter gewoon op het besturen van de auto richten en deed mijn best om niet naar de schermen langs de baan te kijken. Toen de vlag gevallen was, schreeuwde m'n engineer over de radio dat ik de titel gepakt had. Dat was echt geweldig," juichte de 23-jarige Vettel.

"Het is fysiek en mentaal een moeilijk en zwaar jaar geweest, maar we zijn binnen het team altijd in onszelf en in de auto blijven geloven, terwijl ik nooit aan mezelf getwijfeld heb," zei Vettel over het grillig verlopen seizoen. "De strijd was fel. Het lag erg dichtbij elkaar en alle titelkandidaten hebben hoogte- en dieptepunten meegemaakt en geweldige gevechten geleverd. Ik ben ontzettend trots dat wij de strijd in ons voordeel hebben weten te beslissen."

"Ik moet iedereen binnen het team dan ook van harte bedanken. Niet alleen mijn eigen monteurs, maar echt het hele team, waaronder de jongens op de fabriek en bij Red Bull in Oostenrijk. Daarnaast ben ik natuurlijk ook erg veel dank verschuldigd aan iedereen die mij in het begin van mijn loopbaan geholpen en gesteund heeft. De weg naar de titel is geweldig geweest, bedankt."

Alan Wake wanneer je hem maar wilt

Alan Wake zal vanaf 23 november beschikbaar zijn via Games on Demand. Het spel is pas een half jaar geleden uitgekomen en is daarmee mogelijk één van de snelste spellen die op de service te vinden is. Het spel zal rond de €23,- gaan kosten. Afgelopen maand is nog de laatste DLC van het spel uitgekomen.

De DLC, The Writer, kost 560 MSP en is pas vorige maand uitgekomen. Alan Wake kreeg diverse cijfers uit de reviews en de FOK!games review kan je hier lezen. Bekijk hieronder nog de launch-trailer voor het spel.

Uitslagen Eredivisie (14/11/2010) II

Vanmiddag stonden in de Eredivisie om 16:30 uur twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen van deze duels.

Heracles Almelo

3 - 0

FC Groningen

 41' Armenteros
 72' Everton
 84' Looms
 
 
 Gele kaart: Fledderus (Heracles Almelo), Ivens, Granqvist (FC Groningen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
Van der Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Fledderus
Douglas
Armenteros
Rendla (Everton/62)
  Luciano
Kieftenbeld
Granqvist
Ivens
Stenman
Enevoldsen (Van de Laak/58)
Hiariej (Bacuna/71)
García
Sparv
Tadic (Andersson/66)
Matavz

Feyenoord

2 - 2

sc Heerenveen

 11' Castaignos
 81' Cabral
   53' Väyrynen
 75' Elm
 
 Gele kaart: Wijnaldum (Feyenoord), Koning, Svec (sc Heerenveen)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Van Dijk
De Vrij (Smolov/80)
Vlaar
Bahia
De Cler
El Ahmadi
Wijnaldum
Van Haaren
Biseswar (Schaken/54)
Castaignos
Bruins (Cabral/65)
  Stuhr-Ellegaard
Koning (Janmaat/46)
Breuer
Kruiswijk
Jong-A-Pin
Grindheim
Väyrynen (Haglund/80)
Svec
Beerens
Elm
Assaidi (Narsingh/63)

Marcouch: geloof komt voort uit vrije wil

"God heeft ons geschapen als mens, niet als gelovige. Zonder vrije wil bestaat geen geloof. Een geloof komt per definitie voort uit een vrije wil, een bewuste keuze. Zo niet, dan is het geen geloof, maar een automatisme, een slaafse reactie. Dat geloven voortkomt uit een vrije wil, betekent dat mensen er ook voor kunnen kiezen om niét te geloven."

Dat zei Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) zondag in zijn preek in de Amsterdamse remonstrantse gemeente Vrijburg. Hij preekte daar op uitnodiging van de remonstrantse dominee Joost Röselaers over het lot en de vrije wil. Marcouch en Röselaers baden samen het Onze Vader.

Ongeveer tweehonderd mensen waren op de dienst afgekomen. Volgens Röselaers was de kerkgemeente unaniem positief over de dienst ,,en zelfs bijna trots dat dit kan’’.

Marcouch: geloof komt voort uit vrije wil
Marcouch: geloof komt voort uit vrije wil (Foto: ANP)

Israël neemt Ethiopiërs op

Het Israëlische kabinet heeft zondag besloten nog één keer bijna achtduizend Ethiopiërs van joodse komaf op te nemen. Het gaat om Falash Mura, afstammelingen van joden die een eeuw geleden onder dwang overgingen op het christendom.

Israël heeft de afgelopen twee jaar ongeveer veertigduizend Falash Mura opgenomen. Hun immigratie is echter opgeschort vanwege twijfels over hun afstamming.

Het kabinet besloot zondag nog één keer Falash Mura op te nemen. Premier Benjamin Netanyahu sprak van een 'morele plicht' van Israël jegens de Ethiopiërs, die in provisorische kampen in Gondar wonen.

De in totaal 7846 Falash Mura zullen in de komende vier jaar maandelijks in groepen worden toegelaten, om hun opname in de maatschappij te vergemakkelijken. De van het platteland afkomstige Afrikanen hebben veel aanpassingsproblemen in de moderne, snelle Israëlische samenleving, waarin ze vaak te maken hebben met discriminatie.

Het semi-gouvernementele Joods Agentschap zal de Ethiopiërs in dertig centra opvangen. Voordat zij uit Ethiopië vertrekken krijgen zij Hebreeuwse les en inburgeringscursussen.

Zenit St. Petersburg pakt Russische landstitel

De voetballers van Zenit St. Petersburg zijn voor de tweede keer in vier jaar tijd landskampioen van Rusland geworden. Door een 5-0 overwinning op Rostov is de ploeg twee speelronden voor het eind niet meer te achterhalen. Oud-PSV'er Danko Lazovic opende in de kampioenswedstrijd de score.

Zenit St. Petersburg had de klus woensdag al kunnen klaren, maar toen werd thuis met 3-1 verloren van naaste belager CSKA Moskou. Tegen middenmoter Rostov scoorde Lazovic vijf minuten voor rust uit een penalty. In de tweede helft werd de score via Sergei Semak, Aleksandr Kerzhakov en Aleksandr Bukharov (2) verder opgevoerd.

Met de landstitel sluit Luciano Spalletti een uiterst succesvol eerste seizoen in Russische dienst af. De opvolger van Dick Advocaat won eerder al de nationale beker met Zenit St. Petersburg. In de Europa League is de ploeg van de Italiaanse oefenmeester na vier zeges op rij al zeker van een plaats in de knock-outfase.


(Foto: Novum)

Jogger stuit op lijk in Rotterdam

Een jogger heeft zondagochtend een lijk gevonden in Rotterdam. De hardloper zag het lichaam drijven in het water van de Aelbrechtskade en sloeg alarm. Duikers van de brandweer hebben het lichaam van de nog onbekende vrouw uit het water gehaald.

Volgens de politie vond de jogger het lichaam rond 09.00 uur ter hoogte van de Geuzenlaan. Over de doodsoorzaak en hoe lang de vrouw in het water lag is nog niets bekend. Het lichaam wordt onderzocht.

Söderling wint in Parijs

Robin Söderling heeft het ATP Masters-toernooi van Parijs op zijn naam geschreven. In de finale moest de Zweed het opnemen tegen Gaël Monfils, die uiteindelijk in twee sets verloor. De standen waren 6-1 en 7-6(1).

Beide spelers speelden gisteren een lange partij, maar Söderling leek daar het minste last van te hebben. Hij kwam goed uit de startblokken en trok in no-time de eerste set naar zich toe.

In het tweede bedrijf waren beide tennissers aan elkaar gewaagd. Het tweetal slaagde er geen enkele keer in om te breken, waardoor een tie-break voor de beslissing moest zorgen. Monfils wist daarin slechts één punt te pakken, waardoor zijn tegenstander de finale op zijn naam schreef.

Söderling zette dankzij deze zege ook nog een grote stap naar de vierde plaats op de ATP-ranglijst. Hier prijkt nu nog de naam van Andy Murray.

Sonic toont zijn trucjes in Sonic Colours launch-trailer

Sonic Colours voor de Nintendo Wii en de Nintendo DS is afgelopen vrijdag in Europa uitgekomen. SEGA heeft nu ook een launch-trailer van de blauwe egel online gezet en die kan je hieronder bekijken. In het spel moet je Wisps redden uit Dr. Eggman zijn amusements-park.

Dr Eggman staat ook wel bekend als Dr. Robotnik en de Wisps geven Sonic tijdelijk bepaalde krachten. De Wii en DS-versie hebben beide naast de normale Wisps ook nog speciale, exclusieve Wisps. Bekijk hieronder de trailer voor het spel.

 

Moslims beginnen aan hadj

In Saudi-Arabië is zondag de jaarlijkse hadj begonnen. Aan de bedevaart naar Mekka zullen dit jaar zeker 2,5 miljoen moslims meedoen.

De gebeurtenis vormt voor de Saudische autoriteiten elk jaar weer een uitdaging om die zonder incidenten te laten verlopen. In het verleden leidde paniek onder de pelgrims tot vele tientallen doden. Ook is de hadj wel misbruikt voor politieke demonstraties.

De bedevaart is een van de vijf zuilen van de islam. Elke moslim moet, indien daartoe in staat, eens in zijn leven de hadj verrichten. Om het aantal pelgrims binnen de perken te houden, krijgt elk land een quotum aan bedevaartgangers toegewezen. Het saamhorigheidsgevoel is een belangrijk onderdeel van de bedevaart.

De hadj eindigt met het Offerfeest. Dat wordt in de hele islamitische wereld gevierd. De meeste pelgrims gaan weer weg na het vrijdaggebed.

Moslims beginnen aan hadj
Moslims beginnen aan hadj (Foto: ANP)

Tekort VS kan leiden tot crisis

Alan Greenspan, de oud-voorzitter van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft zondag een scherpe waarschuwing afgegeven. De Amerikaanse politiek moet de enorme overheidstekorten aanpakken, anders is er het risico van een crisis op de financiële markten.

Greenspan wees er in een interview met de Amerikaanse zender NBC op dat het tekort dit jaar 1,3 biljoen dollar (949 miljard euro) bedraagt. Dit zou investeerders angst kunnen aanjagen en tot een crisis kunnen leiden waarbij de prijzen van Amerikaans staatspapier plotseling dalen en de rendementen omhoogschieten.

Greenspan: tekort VS kan leiden tot crisis
Greenspan: tekort VS kan leiden tot crisis (Foto: ANP)

[WB] De Jong slaat toe op 5.000 meter

Bob de Jong heeft bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen de vijf kilometer op zijn naam geschreven. De Nederlander klopte in de laatste rit de Noor Håvard Bøkko en was zo met 6:17.31 ruim te snel voor de Rus Ivan Skobrev en Wouter Olde Heuvel.

De eerste die in Thialf een goede tijd neerzette was de Fransman Alexis Contin die een hoge 6:22 reed. De eerste die er met 6:22.32 onder dook was de Amerikaan Jonathan Kuck die hiermee een persoonlijk record reed. De Koreaan Seung-Hoon Lee, Bob de Vries, Jorrit Bergsma en Robert Bovenhuis beten zich stuk op deze tijd.

In het laatste blok kwamen alle toppers in actie. Ivan Skobrev trok met 6:18.96 de goede lijn van vorig seizoen door en klopte Wouter Olde Heuvel met twee seconden. In de laatste rit konden alleen De Jong en Bøkko nog aan deze tijd komen, maar zij begonnen rustig. Waar de zieke Noor niet mee kwam, was het De Jong die met vele rondes in de 29 seconden al versnellend naar een zeer goede tijd en een wereldbekerzege reed.

Uitslag 5.000 meter

Pos. Schaatser Land Tijd
1 Bob de Jong Nederland 6:17.31
2 Ivan Skobrev Rusland 6:18.96
3 Wouter Olde Heuvel Nederland 6:20.93
4 Jonathan Kuck Verenigde Staten 6:22.32
5 Bob de Vries Nederland 6:22.44
9 Jorrit Bergsma Nederland 6:24.20
17 Robert Bovenhuis Nederland 6:36.87

[WRC] Loeb wint rally van Groot-Brittannië

Sébastien Loeb heeft ook de laatste rally van 2010 op zijn naam geschreven. De Fransman bleef met zijn Citroën in Groot-Brittannië Petter Solberg en Jari-Matti Latvala voor. Loeb was eerder dit jaar al wereldkampioen geworden.

Makkelijk was het voor Loeb zeker niet, omdat in het eerste deel van de rally Sébastien Ogier, Latvala en Solberg bij hem in de buurt stonden. Latvala viel iets terug door een beschadigde band, terwijl Ogier uit de rally crashte. Loeb wist net genoeg snelheid tentoon te spreiden om de laatste race van de huidige generatie auto's te winnen.

Presentatie parcours Vuelta 2011 uitgesteld

De route van de Vuelta a España, die in 2011 weer wordt verreden, zal pas in januari worden gepresenteerd. Volgens de Spaanse krant MARCA is het samenstellen van het parcours vertraagd, waardoor de presentatie met een maand is uitgesteld.

Een deel van het parcours van de Ronde van Spanje is al uitgelekt. Zo wordt de proloog in Benidorm verreden en zullen de daaropvolgende drie ritten richting Alicante gaan, waarna de renners vervolgens de Xorret del Cati moeten bedwingen. In de afgelopen editie van de Vuelta a España won David Moncoutie op deze col.

Daarnaast voert de Spaanse wielerronde in 2011 ook weer door Baskenland, wat 34 jaar geleden voor het laatst gebeurde. Er zijn aankomsten gepland in Bilbao en Vitoria. Verder worden er bergritten in Andalusië (Sierra Nevada), Asturië en waarschijnlijk ook in Galicië afgewerkt.

Supporters KV Mechelen boos op KBVB

Vzw Malinwa, de supportersvereniging van KV Mechelen, is boos over de gang van zaken rondom de afgelasting van het duel met AS Eupen.

De wedstrijdleiding besloot de wedstrijd AS Eupen - KV Mechelen van zaterdag 13 november af te gelasten. Door het noodweer, dat in grote delen van België voor veel wateroverlast heeft gezorgd, werd zodoende het duel in Eupen opgeschort. Over de communicatie zijn de Malinwa-supporters niet te spreken.

De fans hadden reeds contact gehad met Manfred Theissen, de secretaris van AS Eupen, die vreesde dat de wedstrijd niet door kon gaan. De supporters van Mechelen moesten echter blijven wachten op de beslissing van de scheidsrechter, die pas erg laat kwam.

De bussen dienden namelijk al tussen 16.00 en 17.00 te vertrekken om op tijd bij de wedstrijd te zijn. Pas rond 18:30 uur kregen de circa 1200 aanhangers van Mechelen te horen dat de scheidsrechter het veld onbespeelbaar had verklaard. De fans houden de Belgische voetbalbond verantwoordelijk voor de slechte communicatie.

Derde slachtoffer noodweer in België

De wateroverlast in België heeft zondag een derde slachtoffer geëist. In het Henegouwse plaatsje Twee-Akren, waar het riviertje de Dender buiten zijn oevers trad, heeft de brandweer een stoffelijk overschot uit het water gehaald. Naar een tweede slachtoffer zou nog gezocht worden.

Zaterdag kwamen in Henegouwen ook twee mensen om het leven doordat ze verrast werden door het wassende water. Dat gebeurde in Solre-Saint-Gery, een deelgemeente van Beaumont. De weduwe vanéén van deze slachtoffers beroofde zich vervolgens van het leven, maakte de burgemeester van Beaumont bekend.

Derde slachtoffer van noodweer in België
Derde slachtoffer van noodweer in België (Foto: ANP)

Brabander bijt agenten na arrestatie

Een 24-jarige man uit Roosendaal heeft zaterdagavond na zijn arrestatie verschillende agenten gebeten. Hij beet een agente in haar middelvinger en een collega in zijn duim. Beiden hebben aangifte gedaan. Ook andere politiemensen liepen lichte bijtwonden op. De verdachte heeft toestemming gegeven bloed te laten afnemen, meldt de politie.

De agenten waren rond 20.30 uur naar de Molenstraat gegaan na een melding van een vechtpartij bij een winkel. De Roosendaler bleek ruzie te hebben gehad met andere klanten, die hem later op straat tegenkwamen.De Brabander vertelde dat hij zijn portemonnee in de winkel had laten liggen, waarna ze gezamenlijk naar de winkel liepen.

Voor het winkelpand ontstond vervolgens een vechtpartij. Agenten kwamen tussenbeide en namen de 24-jarige mee naar een politiebus, waar bleek dat hij zijn portemonnee in een tasje onder zijn jas had.

Hierop begon de man de agenten aan te vallen. Hij pakte een agente bij haar jas, waardoor ze op haar knieën viel. Toen andere agenten hem probeerden te overmeesteren, begon hij hen te bijten. Hij is uiteindelijk aangehouden en in een cel gezet.

Van Eijden: "Wil ooit nog eens bij PSV terugkeren"

Rens van Eijden is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van N.E.C. Nijmegen. De verdediger wil ooit nog eens terugkeren naar PSV, waar zijn loopbaan begon.

Van Eijden heeft het goed naar zijn zin in Nijmegen. "We hebben met NEC een aanvallende speelstijl. Daardoor vallen er soms ruimtes tussen de verdediging en de rest van het elftal", zegt de mandekker tegen SEG International. "We moeten als team er beter voor zorgen dat de linies aangesloten zijn en dat er niet meer gescoord wordt uit corners."

"De trainer was nieuw voor mij, ik kende hem niet vanuit PSV", doelt hij op Wiljan Vloet. "Hij stelt, samen met de rest van de staf, alles in het werk om met N.E.C. Nijmegen te winnen. Die instelling draagt hij over op het team en motiveert ons daarmee. Een eigenschap van mij is dat ik ook altijd wil winnen dus dat klikt wel."

Toekomstplannen heeft de centrale verdediger nog niet gemaakt. "Ik wil in eerste instantie graag bij N.E.C. Nijmegen laten zien wat ik kan, van waarde zijn voor het team en voor de club om van daaruit uit te groeien tot een belangrijke speler. Het lijkt me daarna bijvoorbeeld mooi om bij PSV terug te keren. Ik heb geen specifieke voorkeur voor het buitenland. Als er iets komt zal ik het overwegen. Welk land maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Natuurlijk zou het een kers op de taart zijn om voor het Nederlands elftal uit te komen."

Nys zegeviert in Hamme-Zogge

Sven Nys heeft vanmiddag de derde wedstrijd van de Superprestige in Hamme-Zogge op zijn naam geschreven. De Belg bleef in de modderpoel Klaas Vantornhout voor.

Nys en Vantornhout namen in de slotronde afstand van hun landgenoot Niels Albert die als derde over de meet kwam. Met zijn achtste plaats was Gerben de Knegt de beste Nederlander.

Nys onderbrak met zijn overwinning de zegereeks van Zdenek Stybar die de eerste twee Superprestigewedstrijden had gewonnen. Stybar was vanmiddag niet geheel fit en eindigde als zesde. 

In het klassement om de Superprestige nam Nys de leiding over van Stybar. Nys heeft 41 punten, de Tsjechische wereldkampioen 40.

Wüst: "Ik reed te geforceerd"

Ireen Wüst werd vandaag bij de wereldbeker schaatsen op de 1.500 meter tweede achter de Canadese Christine Nesbitt die 1:56.00 klokte. De Nederlandse verloor evenwel meer dan een seconde, iets wat ze weet aan te geforceerd rijden.

"Ik kon niet lekker mijn slag vinden, waardoor ik iets te geforceerd schaatste. Als dat wat beter gaat, kan ik ook een 1.56 rijden," zei Wüst die de tijd van haar tegenstandster prees. "Tja, ik kan wel zeggen dat ik die tijd even ga rijden, maar dan moet ik het ook wel doen. Ik moet mijn benen laten spreken."

PvdA: opheldering over 'accijnslobby' Rutte

De PvdA wil dat premier Mark Rutte duidelijk maakt wat hij woensdag tegen de Vlaamse premier Kris Peeters heeft gezegd over de belasting op brandstoffen. Peeters zei zondag dat veel Nederlanders mogelijk in België gaan tanken als Nederland de accijns verhoogt.

In het regeerakkoord staat dat de accijns op brandstoffen wordt verhoogd en er geen kilometerheffing komt. Peeters noemde dat standpunt in het televisieprogramma De Zevende Dag 'verbazingwekkend'. In België wordt waarschijnlijk een kilometerheffing voor vrachtwagens ingevoerd, evenals in Duitsland. In die landen ligt de prijs van brandstoffen lager dan in Nederland.

PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma liet zondag weten te hopen dinsdag van Rutte te horen 'waarom hij in België lobbyde voor het verhogen van de benzine-accijns'. Het kabinet heeft nog niet bekendgemaakt wat de plannen precies behelzen.


(Foto: Novum)

Vuurwerk slaat gat in gevel Den Haag

Zwaar vuurwerk heeft zaterdagochtend een gat van anderhalve meter geslagen in een portiekmuur in Den Haag. De Loosduinseweg lag bezaaid met onderdelen van brievenbussen die uit de gevel waren geblazen.

Een getuige had rond 04.15 uur een harde knal gehoord en was direct naar de hal van zijn flat gelopen. Hij waarschuwde de politie, waarna agenten tien minuten later vaststelden dat zwaar vuurwerk een fors gat in de muur had geslagen. De politie is op zoek naar getuigen.

Uitslagen Eredivisie (14/11/2010) I

Om half drie begonnen er drie competitiewedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

AZ

2 - 0

AFC Ajax

 74' Wernbloom
 77' Sigthorsson
 
 
 Gele kaart: Moreno, Pellè, Wernbloom, Schaars, Sigthorsson, (AZ), Suarez, Mido, (AFC Ajax)
 Rode kaart: , Ooijer (89) (AFC Ajax)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.779
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Elm
Wernbloom
Schaars
Holman (Sigthorsson/72)
Pellè (Falkenburg/90 2)
Gudmundsson (Ortíz/21)
  Stekelenburg
v.d.Wiel
Ooijer
Vertonghen
Anita
Lindgren
De Jong (De Zeeuw/71)
Eriksen (Sulejmani/78)
Suarez
El Hamdaoui
Emanuelson (Mido/59)

VVV-Venlo

1 - 5

Vitesse

 77' Boymans(pen)
   11' Pluim
 31' Jenner
 85' Pedersen
 86' Pedersen
 89' Aissati
 
 Gele kaart: Viana, (VVV-Venlo), Pröpper, Büttner, (Vitesse)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 8.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela
Yoshida
Paauwe
Nkume
Ahahaoui
Leemans
Josué
Musa
Boymans
Viana (Uchebo/64)
  Room
Kashia
v.d.Struijk
Rajkovic
Büttner
Jenner
Pröpper
Aissati
Matic
Stevanovic (Snijders/90)
Pluim (Pedersen/79)

N.E.C. Nijmegen

1 - 1

ADO Den Haag

 90' Zomer
   39' Will ed
 
 Gele kaart: Sibum, Zomer, (N.E.C. Nijmegen), Derijck, Immers, (ADO Den Haag)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.400
Arbiter: Winter
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Will
v.Eijden (Ten Voorde/80)
Zomer
Nuytinck
Schöne
Sibum
Goossens (George/80)
Zimling
Davids (Chatelle/61)
Vleminckx
  Coutinho
Leeuwin
Derijck
Kum
M.Piqué
Immers (Antonia/82)
Radosavljevic
Toornstra
Verhoek
Boelykin (Buijs/65)
Kubik (Bosschaart/88)

Sijsling verliest finale in Aken

Igor Sijsling heeft het challengertoernooi in het Duitse Aken vanmiddag niet op zijn naam weten te schrijven. In de finale was de Jamaicaan Dustin Brown in twee sets te sterk voor de 23-jarige Amsterdammer: 6-3, 7-6.

In de halve eindstrijd had Sijsling nog afgerekend met de Belg Ruben Bemelmans, met wie hij ook in de finale van het dubbelspel staat. De Nederlander blijft verstoken van zijn derde toernooizege. Vorige week won hij wel in het Duitse Eckental, nadat hij in 2006 op 18-jarige leeftijd al eens het toernooi in het Russische Saransk won.

[F1] Uitslag Grand Prix van Abu Dhabi

Sebastian Vettel is de nieuwe kampioen in de Formule 1. De Red Bull-coureur won de laatste race in Abu Dhabi en achterhaalde hiermee Fernando Alonso en Mark Webber in de titelstrijd. De jonge Duitser is hiermee de jongste kampioen ooit geworden. In de race op het Yas Marina circuit werd Lewis Hamilton tweede, voor Jenson Button.

Sebastian Vettel vertrok van poleposition voor Lewis Hamilton. Vanaf de tweede rij startten Fernando Alonso en de uittredend kampioen Jenson Button. Mark Webber vertrok vanaf de vijfde plaats.

De beste start was voor Vettel, voor Alonso en Button. Alonso lag na de start vierde voor Webber. Het hele veld kwam goed weg, maar na enkele bochten werd Mercedes-rijder Michael Schumacher in de rondte getikt. Force India-rijder Vitantonio Liuzzi kon hem niet meer ontwijken en reed bovenop de achterstevoren staande Mercedes. De safety car kwam meteen naar buiten.

Uit de herhaling van de beelden bleek dat Schumacher aandrong bij Rubens Barrichello die de deur dichthield. Nico Rosberg kwam rechts naast zijn teamgenoot en raakte de Mercedes-rijder licht. Liuzzi bleek geen kant uit te kunnen en klapte er hierdoor vol bovenop. Beiden stapten ongedeerd uit. Enkele rijders waaronder Rosberg en Vitaly Petrov maakten van de gelegenheid gebruik om meteen de pits op te zoeken.

Na vijf ronden kwam de safety car weer naar binnen. Vettel kende een goede herstart en sloeg meteen een gat met Hamilton. Verder naar achteren was het Rosberg die als eerste van de gestopten meteen de Virgin van Timo Glock inhaalde. Robert Kubica pakte aan het einde van het lange rechte stuk buitenom de negende plaats van Adrian Sutil af. Kamui Kobayashi probeerde het een ronde later bij Barrichello, maar ging wijd en moest de zevende plaats aan de Braziliaan teruggeven.

Vooraan reden Vettel en Hamilton weg bij de rest van het veld. Button reed een seconde per ronde langzamer dan de Duitser en de Brit, terwijl Alonso daarachter Webber op leek te houden. De Australiër ging - zo bleek uit de beelden - wijd en raakte zelfs met zijn rechterachterwiel de muur, maar kon verder.

Webber was van de toppers na twaalf ronden de eerste die stopte. Hij kwam als zestiende terug op het asfalt, waardoor hij veel plaatsen goed moet maken. Red Bull-teamgenoot Vettel had ook problemen met het rubber, want Hamilton reed minder dan een seconde achter de Duitser. Button en Alonso reden ook sneller dan dit duo. Ferrari haalde Massa binnen om Webber af te stoppen, maar de Braziliaan kwam achter de Australiër weer naar buiten.

Omdat Webber Alguersuari voorbij ging en erg snel reed haalde Ferrari Alonso binnen. Het Italiaanse team zorgde er zo voor dat de Spanjaard voor de Red Bull-rijder weer naar buiten kwam. Beiden sloten achter de Renault van Vitaly Petrov op plaats twaalf en dertien aan.

Als de race na twintig ronden afgevlagd zou worden, dan zou Vettel kampioen worden voor Alonso en Webber. Daarom spoorde Ferrari Alonso aan om snel voorbij de als tiende rijdende Petrov te rijden. Vettel, Hamilton en Button moesten nog stoppen. Alonso waagde een poging bij Petrov, maar kwam te kort en schoot door. Ook Hamilton en Vettel kwamen binnen, waarbij laatstgenoemde voor de deur van Kobayashi terechtkwam en dit maar net goed ging. Kubica profiteerde daarvan door de Japanner in te halen, terwijl Hamilton achter dit duo aansloot.

Terwijl de nog niet gestopte Button vooraan reed, was het Vettel op plaats twee die de snelste man op de baan was. De op de harde banden gestarte Kubica reed als derde, terwijl Hamilton verwoede pogingen deed om de Pool in te halen. Alonso en Webber lagen na 32 ronden nog steeds elfde en twaalfde.

Na enkele stops was Vettel na 38 ronden nog steeds virtueel de wereldkampioen, voor Alonso en Webber. Wilde Alonso kampioen worden, dan moest hij niet alleen Petrov, maar ook Rosberg en Kubica inhalen. Button kwam na 39 ronden binnen en gaf hiermee de leiding over aan Vettel, voor Kubica en Hamilton. Button lag vierde, maar had betere banden dan zijn McLaren-teamgenoot Hamilton.

Op acht ronden voor het einde kwam Kubica binnen voor zijn eerste en enige stop. De Pool kwam als zesde weer naar buiten, voor Petrov en Alonso. De enige wagen die nog niet gestopt was, was de Force India van Adrian Sutil. Vooraan lag Vettel, voor Hamilton en Button en met die stand zou Vettel wereldkampioen zijn.

Omdat Alonso achter Petrov bleef haken werd Vettel na 55 ronden als de nieuwe kampioen afgevlagd. De Red Bull-rijder won de race en pakte de wereldtitel als jongste coureur ooit. In de race werd Hamilton tweede voor McLaren-teamgenoot Button. Rosberg pakte plaats vier voor Kubica. Daarachter hield Petrov Alonso en Webber achter zich. De laatste punten gingen naar Jaime Alguersuari en Felipe Massa.

Vettel sloot het jaar af met 256 punten, waarmee hij er vier meer haalde dan Alonso. Webber werd derde met 242 punten, terwijl Hamilton vierde werd met 240 punten. In het constructeurskampioenschap was Red Bull vorige week na de Grand Prix van Brazilië tot kampioen gekroond.

Uitslag race

Pos. Rijder Team Tijd
1 Sebastian Vettel Red Bull Racing 1:39:36.837
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +10.162
3 Jenson Button McLaren-Mercedes +11.047
4 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix +30.747
5 Robert Kubica Renault +39.026
6 Vitaly Petrov Renault +43.520
7 Fernando Alonso Ferrari +43.797
8 Mark Webber Red Bull Racing +44.243
9 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso +50.201
10 Felipe Massa Ferrari +50.860
11 Nick Heidfeld Sauber +51.551
12 Rubens Barrichello Williams +57.606
13 Adrian Sutil Force India F1 +58.325
14 Kamui Kobayashi Sauber +59.558
15 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso +1:03.178
16 Nico Hulkenberg Williams +1:04.763
17 Heikki Kovalainen Lotus F1 +1 Ronde
18 Lucas Di Grassi Virgin Racing +2 Ronden
19 Bruno Senna HRT F1 Team +2 Ronden
20 Christian Klien HRT F1 Team +2 Ronden
21 Jarno Trulli Lotus F1 +4 Ronden
DNF Timo Glock Virgin Racing +12 Ronden
DNF Michael Schumacher Mercedes Grand Prix +55 Ronden
DNF Vitantonio Liuzzi Force India F1 +55 Ronden


Voorlopige eindstand bij de coureurs

Pos. Rijder Team Punten
1 Sebastian Vettel Red Bull Racing 256
2 Fernando Alonso Ferrari 252
3 Mark Webber Red Bull Racing 242
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 240
5 Jenson Button McLaren-Mercedes 214
6 Felipe Massa Ferrari 144
7 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 142
8 Robert Kubica Renault 136
9 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 72
10 Adrian Sutil Force India F1 47
11 Rubens Barrichello Williams 47
12 Kamui Kobayashi Sauber 32
13 Vitaly Petrov Renault 27
14 Nico Hulkenberg Williams 22
15 Vitantonio Liuzzi Force India F1 21
16 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 8
17 Pedro de la Rosa Sauber 6
18 Nick Heidfeld Sauber 6
19 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 5
20 Heikki Kovalainen Lotus F1 0
21 Jarno Trulli Lotus F1 0
22 Bruno Senna HRT F1 Team 0
23 Lucas Di Grassi Virgin Racing 0
24 Karun Chandhok HRT F1 Team 0
25 Timo Glock Virgin Racing 0
26 Sakon Yamamoto HRT F1 Team 0
27 Christian Klien HRT F1 Team 0


Voorlopige eindstand bij de constructeurs

Pos. Team Punten
1 Red Bull Racing 498
2 McLaren-Mercedes 454
3 Ferrari 396
4 Mercedes Grand Prix 214
5 Renault 163
6 Williams 69
7 Force India F1 68
8 Sauber 44
9 Scuderia Toro Rosso 13
10 Lotus F1 0
11 HRT F1 Team 0
12 Virgin Racing 0

Palestijnen niet ingelicht over VS-plan

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas is vooraf niet op de hoogte gesteld van het nieuwe Amerikaanse plan voor een bouwstop van negentig dagen in de Israëlische nederzettingen in de Westelijke Jordaanoever. Dat maakte een zegsman van Abbas zondag bekend. Oost-Jeruzalem valt buiten het plan.

De woordvoerder zei dat de Palestijnen in de loop van de nacht contact hebben gezocht met Amerikaanse functionarissen om meer informatie te krijgen over het plan. De Palestijnen wachten nog steeds op een officiele reactie van de Amerikanen, voegde hij eraan toe.

De VS hopen met de nieuwe bouwstop het vredesoverleg tussen Palestijnen en Israël weer op gang te brengen.

Palestijnen niet ingelicht over VS-plan
Palestijnen niet ingelicht over VS-plan (Foto: ANP)

Piraten laten Brits echtpaar vrij

Somalische piraten hebben zondag een Brits echtpaar vrijgelaten, dat meer dan een jaar geleden werd gegijzeld. Rachel (56) en Paul (60) Chandler lieten weten blij te zijn dat ze nog leven.

Het jacht van het gepensioneerde echtpaar werd 23 oktober 2009 onderweg van de Seychellen naar Tanzania gekaapt door de piraten. Die eisten enkele weken later 4,5 miljoen euro losgeld. Daarover is lang gesteggeld, maar uiteindelijk zou een bedrag zijn betaald, wat heeft geleid tot de vrijlating.

Het stel vliegt naar Kenia en van daaruit naar Groot-Brittannië. "Naar huis, naar onze vrienden en familie", aldus Rachel.

De drukbevaren wateren rond Somalië worden al jaren onveilig gemaakt door piraten. Die kapen schepen om ze tegen betaling van losgeld te laten gaan. Doorgaans behandelen de piraten hun gijzelaars goed.

Man verwondt vier agenten in bus

Een 22-jarige man uit Hoofddorp is zondagochtend met hulp van een politiehond aangehouden omdat hij vier agenten had verwond. Hij is met bijtwonden aan arm en been naar een ziekenhuis vervoerd en daarna in een cel gezet. Ook zijn 20-jarige broer uit Zwanenburg is vastgezet omdat hij de politie hinderde.

De Hoofddorper zat rond 04.30 uur in Haarlem in een bus te eten en wilde de Connexxion-bus niet verlaten toen beveiligers dit hem vroegen. De vier agenten schoten de beveiligers te hulp, waarbij de man zich hevig verzette. Na de beten van de hond werd de man op de Aziëweg gearresteerd.

De recherche onderzoekt de zaak.

Succesvolle rentree Grange op slalom

Jean-Baptiste Grange heeft bij wereldbekerwedstrijden in het Finse Levi een succesvolle rentree gemaakt. De Fransman, die vorig seizoen veel wedstrijden moest missen door blessures, won de slalom vanmiddag. Andre Myhrer en Ivica Kostelic eindigden als tweede en derde.

Grange was in de eerste manche de snelste. Myhrer won de tweede run, maar Grange zette de tweede tijd neer en bleef de Zweed uiteindelijk 0,33 seconden voor.

[WB] Nesbitt wint schaatsmijl, Wüst tweede

De 1.500 meter voor vrouwen bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen is gewonnen door Christine Nesbitt. De Canadese kwam in 1.56,00 over de finish. Ireen Wüst was met de tweede plaats de beste Nederlandse.

Laurine van Riessen moest in de vierde set als eerste Nederlandse het ijs op. Haar tegenstandster was de Japanse Yuki Matsuda. Van Riessen had weinig aan haar opponente en pakte al gauw een voorsprong die ze niet meer verspeelde. Haar tijd van 1.58,80 was de snelste tot dan toe. Ingeborg Kroon trof Cindy Klassen, die gisteren zilver won op de 3.000 meter. De Canadese, die weer helemaal terug lijkt te zijn, zette Kroon al gauw op een achterstand en reed onder het schema van Riessen. Met 1.57,88 kwam ze ook als snelste over de meet. Kroon reed 1.59,54.

Marrit Leenstra viel in de rit erna de tijd van Klassen aan. Bij het ingaan van de laatste ronde had de Nederlandse, die weinig had aan haar tegenstandster Eriko Ishino, een kleine voorsprong en die wist ze ook vast te houden met 1.57,68. Margot Boer reed tegen de Canadese Brittany Schlusser een redelijke race maar ze konden allebei de tijd van Leenstra niet bedreigen. Boer, die de rit door een matige laatste ronde verloor, kwam in 1.59,17 over de meet.

In de eenlaatste rit trof Ireen Wüst de Duitse Monique Angermüller. Wüst bouwde haar race goed op en had daardoor in de laatste ronde nog wat over. Met 1.57,35 verbeterde ze de snelste tijd van Leenstra. Kristina Groves en Christine Nesbitt vormden de laatste rit. Nesbitt nam gelijk een fikse voorsprong op haar landgenote en ging als snelste de laatste ronde in. Met 1.56,00 verbeterde ze de tijd van Wüst.

Uitslag 1.500 meter vrouwen

# Naam Land Tijd
1 Christine Nesbitt Canada 1.56,00
2 Ireen Wüst Nederland 1.57,35
3 Marrit Leenstra Nederland 1.57,68
4 Cindy Klassen Canada 1.57,88
5 Brittany Schlusser Canada 1.58,44
6 Laurine van Riessen Nederland 1.58,80
7 Margot Boer Nederland 1.59,17
8 Ingeborg Kroon Nederland 1.59,54

Emma Watson is geen meisje meer

Een jaar of tien geleden begon Emma Watson aan de eerste Harry Potter-film. Nu, 7 films later is Emma, die Hermione speelt geen klein meisje meer.

Op de première van Harry Potter 7.1 stal Watson de show op de rode loper. Inmiddels door de wol geverfd gaf ze de aanwezige fotografen wat ze wilden: zwoele blikken van een jonge vrouw. Watson gaat overigens beginnen aan een studie. Dus volwassen films moeten wellicht nog even wachten.

Bekijk Watson op de première hier, hier en hier.

[WK volleybal] Russische vrouwen pakken wereldtitel

Rusland heeft bij het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen in Japan de wereldtitel geprolongeerd. In de finale werden de Braziliaanse vrouwen met 3-2 (21-25, 25-17, 20-25, 25-14, 15-11) verslagen. De finale was een herhaling van de eindstrijd van 2006 toen Rusland ook won.

Brazilië begon flitsend aan de wedstrijd en nam al gauw een voorsprong van 6-1. Rusland kwam sterk terug maar moest de set toch afstaan. In de tweede set waren slordige Braziliaanse momenten en een sterk Russisch blok beslissend.

In de derde en vierde set wisselden de kansen voortdurend. In de beslissende vijfde set ging het tot 9-9 gelijk op, waarna de mokerslagen van Gamova de beslissing brachten.

Bleker: CDA kon niet om Balkenende heen

Het CDA kon niet anders dan Jan Peter Balkenende opnieuw als lijsttrekker naar voren schuiven. Nadat de PvdA het kabinet liet vallen, moest Balkenende de partij wel aanvoeren omdat het anders zou lijken of het CDA ook schuld had aan de val. Dat zei toenmalig partijvoorzitter Henk Bleker zondag in Buitenhof.

De huidig staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zei dat er geen andere kandidaten waren voor het lijsttrekkerschap. In een boek over de val van het kabinet bleek vrijdag dat Camiel Eurlings, die door velen als kroonprins van de partij werd gezien, niet was gevraagd zich kandidaat te stellen.

[WB] Nagashima als enige onder de 35

De tweede 500 meter voor mannen van dit weekend bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen is gewonnen door Keiichiro Nagashima. De Japanner bleef met 34,97 als enige onder de 35 seconden. Stefan Groothuis was met de achtste plaats de beste Nederlander.

Jacques de Koning was in de zesde rit de eerste Nederlander op het ijs. Hij moest het opnemen tegen Keiichiro Nagashima. De Japanner won met 34,97 maar de 35,25 van De Koning was ook niet slecht. In de achtste rit trof Stefan Groothuis de Amerikaan Tucker Fredricks. Groothuis opende traag maar dankzij een goede hele ronde wist hij in de buurt van Fredericks te komen. De Amerikaan klokte 35,14, Groothuis 35,24.

Jan Smeekens trof in de eennalaatste rit Kyou-Hyuk Lee. Ze maakten er een spannende rit van maar wisten niet in de buurt van de tijd van de Japanner te komen. Lee kwam tot 35,24, Smeekens 35,28. Ook de rijders in de laatste rit, Joji Kato, winnaar van de eerste 500 meter vrijdag, en Kang-seok Lee, slaagden er niet in om de tijd van Naagshima te verbeteren.

Uitslag 500 meter heren

# Naam Land Tijd
1 Keiichiro Nagashima Japan 34,97
2 Joji Kato Japan 35,01
3 Kang-seok Lee Zuid-Korea 35,10
4 Akio Ohta Japan 35,13
5 Tucker Fredricks Verenigde Staten 35,14
8 Stefan Groothuis Nederland 35,24
9 Jacques de Koning Nederland 35,25
10 Jan Smeekens Nederland 35,28

TVM keert terug in de wielersport

Verzekeraar TVM keert terug in de wielersport. Het bedrijf sponsorde van 1988 tot en met 1999 een ploeg, maar legde zich daarna toe op de schaatssport. TVM wordt co-sponsor bij de Nederlandse wielerploeg Van Vliet.

Steven de Jongh, Johan Capiot, Jesper Skibby, Peter van Petegem, Servais Knaven, Maarten den Bakker en Jeroen Blijlevens behoren tot de renners die voor TVM naam maakten in het wielerpeloton. Van hen is Den Bakker aal het afbouwen bij Van Vliet en via hem zijn de contacten voor een terugkeer in de wielersport dan ook gelegd.

Hoofdsponsor bij Van Vliet is transporteur De Rijke. Zij zijn bij TVM verzekerd, waardoor de contacten makkelijk konden worden gelegd. Volgens een woordvoerder van TVM betreft het een overeenkomst op kleine schaal. Hij bevestigde ook dat de schaatsploeg nog zeker tot en met 2012 blijft bestaan en hoogstwaarschijnlijk door zal gaan tot en met de Olympische Winterspelen van Sochi in 2014.

Munsterman: "We zijn kerngezond"

FC Twente verwacht binnenkort weer ingedeeld te worden in categorie 3 bij de financieel gezonde clubs. "We hebben al zes jaar achtereen positieve bedrijfsresultaten", zegt voorzitter Joop Munsterman in gesprek met Voetbal International.

Toch is de club uit Enschede ingedeeld in categorie 2 voor clubs met een financieel zorgelijke situatie. "Wij zijn daarin terecht gekomen omdat wij spelers niet waarderen op de balans, maar aankopen altijd direct ten laste van het resultaat brengen", legt Munsterman uit.

"Door de investeringen in spelers van de laatste jaren is ons eigen vermogen met twaalf miljoen euro negatief beïnvloed, maar voorkom je wel speculatie en subjectiviteit binnen de jaarrekening. Wij zijn daarin conservatiever dan andere clubs. Doordat we zijn ingedeeld in categorie 2 roept iedereen echter: FC Twente is niet gezond. Nou, we zijn kerngezond, we hebben al zes jaar achtereen positieve bedrijfsresultaten."

FC Twente gaat daarom de jaarrekening anders opstellen. "Ook wij gaan in het vervolg de spelers op de balans activeren. Wij vinden dit geen goede oplossing, maar als de KNVB het zo wil, dan doen wij wel mee."

Google corrigeert kaart na grensconflict

Google Maps heeft de kaart van het grensgebied tussen Nicaragua en Costa Rica aangepast in verband met een conflict dat recent uitbrak tussen beide landen. Het leger van Nicaragua bezette vorige maand een eilandje in de San Juan rivier, die de grens vormt met Costa Rica.

De militairen zouden de actie volgens lokale media hebben ondernomen nadat ze ontdekten dat Nicaragua dankzij Google Maps extra grondgebied kon claimen. Nicaragua ontkent deze lezing en stelt geen troepen te hebben op Costa Ricaans grondgebied.

Costa Rica, dat niet over een leger beschikt, stuurde direct politieagenten naar het gebied, waarna de spanning in de afgelopen weken steeds verder opliep. De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft zich inmiddels nagenoeg unaniem achter Costa Rica geschaard in het grensconflict. Alleen Venezuela steunt de linkse regering van Nicaragua.

Vreeman bemiddelt bij conflict TNT Post

Ruud Vreeman gaat een poging doen het conflict tussen de postbodes en hun werkgever TNT Post op te lossen. Dat kondigde staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker (CDA) zondag aan in het actualiteitenprogramma Buitenhof.

Volgens Bleker krijgt oud burgemeester van Tilburg Vreeman (PvdA) drie weken voor zijn rol als verkenner tussen de partijen. Bestuursvoorzitter Peter Bakker van TNT reageerde in de uitzending positief op de aanstelling van Vreeman. "Dat is een prima initiatief."

De vakbonden hebben voor dinsdag een landelijk staking van de postbodes aangekondigd uit onvrede over voorgenomen ontslagen. Er wordt een manifestatie gehouden in Den Haag. Volgens Bakker valt er niets te halen bij TNT. "Die staking, hoezeer ik hem ook begrijp, hij gaat niet helpen."

Hoge kijkcijfers voor Sinterklaas en Rutte

De intocht van Sinterklaas bezorgde de NTR zaterdag hoge kijkcijfers. Via Z@ppelin zagen ruim 1,2 miljoen volwassenen en kinderen hoe Sint-Nicolaas rond het middaguur voet aan wal zette in Harderwijk. Op Nederland 1 trok hetzelfde Sinterklaasjournaal met de gebarentolk nog eens 646.000 kijkers.

Dit blijkt uit zondag gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het betreft kijkers van zes jaar en ouder. De peuters en kleuters die zaterdag eveneens vol verwachting naar de televisie keken zijn niet in deze cijfers verwerkt.

De 'Rutte-special' van het NOS Jeugdjournaal was zaterdag goed voor 474.000 kijkers, anderhalf keer zoveel als normaal. Volgens een woordvoerder van de omroep keken zowel meer volwassenen als kinderen naar de uitzending die helemaal in het teken stond van minister-president Mark Rutte.

Hoge kijkcijfers voor Sinterklaas en Rutte
Hoge kijkcijfers voor Sinterklaas en Rutte (Foto: ANP)

Testen op diabetes in de apotheek

Ruim 1400 apotheken zetten vanaf maandag de deuren een week lang open voor mensen die willen weten of ze diabetes hebben. De geïnteresseerden kunnen dan een bloedsuikertest doen, waarna de apotheker desgewenst de persoon kan doorverwijzen naar een huisarts.

Tijdens de zogenoemde diabetesweek in de apotheek willen apothekers mensen wijzen op gezondheidsrisico’s en hen hierover voorlichten. Volgens de organiserende beroepsorganisatie KNMP lopen in ons land maar liefst een kwart miljoen mensen rond met diabetes zonder dat zelf te weten.

De meesten van hen hebben diabetes type 2, een van de snelst groeiende ziekten ter wereld waarvan de symptomen, zoals vermoeidheid, dorst en veel plassen, soms niet tijdig worden opgemerkt.

Dronken Duitse schipper vaart door na aanvaring

Een Duitse schipper van een motortankschip met 1200 ton gasolie is zondagochtend doorgevaren na een aanvaring. Hij ramde op de Beneden-Merwede bij Sliedrecht een aantal lege duwbakken. De 67-jarige man uit Duisburg is uiteindelijk door de waterpolitie aangehouden en bleek teveel te hebben gedronken, meldt de waterpolitie van het KLPD.

Het tankschip knalde rond 06.15 uur tegen de duwbakken, maar voer met schade aan de wal en aan het schip door. Omwonenden, die een harde klap hoorden, belden de politie. De boot ging pas na meerdere oproepen bij Werkendam voor anker.

Bij de botsing bleek een anker door de wand van het schip geslagen. Aan wal sneuvelden een steiger en een meerpaal.

Volgens de schipper was het schip uit het roer gelopen, maar hij wilde daar verder niets over zeggen. De politie kon echter geen mankementen behalve de schade van de botsing vinden.

De schipper blies 1,1 promille en heeft een boete van tweeduizend euro en een tijdelijk vaarverbod gekregen. Ook zijn stuurman bleek teveel te hebben gedronken. De boot mag niet verder tot de schade aan het schip is hersteld.

Real Racing 2 aangekondigd

Een van de populairste games in de App Store is Real Racing. Dit verbluffende goede en mooie game van Firemint was vanaf dag een een hit op de i-Devices en krijgt nu ook een vervolg. Firemint heeft op een website alleen maar een plaatje van het logo geplaatst, waar bij stond 'Soon'.

Met soon wordt waarschijnlijk wel bedoeld dat het spel dit kalenderjaar nog zal uitkomen. Helaas heeft Firemint dus geen verdere informatie of een trailer laten zien dus moeten we het doen met een logo. Wanneer je toch in de 'mood' wil komen voor deze uitgebreide racegame, deel een is te downloaden in de App Store voor €3,99.

real racing 2

Opnieuw branden in Almelo

In Almelo hebben zaterdagavond en zondagnacht opnieuw branden gewoed die mogelijk zijn aangestoken. Zaterdagavond brak er brand uit in een woning aan de G.T. Rietveldstraat.’s Nachts rond half drie was het opnieuw raak in hetzelfde woonblok.

Zondagochtend rond vier uur stond een geparkeerde auto aan de Rietstraat in brand. De schade bleef beperkt en niemand raakte gewond, meldde de politie zondag.

De stad wordt sinds april geteisterd door een pyromaan die het voorzien heeft op geparkeerde auto’s. Er zijn al zo’n twintig auto’s in brand gestoken. Daarnaast onderzoekt de politie ook tientallen kleinere branden in onder meer containers en afvalbakken.

'Westen kan al-Qaeda niet verslaan'

Het Westen kan militante bewegingen zoals al-Qaeda niet verslaan. Het is hooguit mogelijk de terroristen in bedwang te houden. Dat zei de Britse generaal David Richards, die voorheen het commando over de Britse troepen in Afghanistan had.

De BBC meldt zondag dat islamitische militanten volgens de 58-jarige Richards nog zeker dertig jaar een bedreiging zullen zijn voor Groot-Brittannië. Hij verwacht wel dat al-Qaeda zo onder controle gehouden kan worden, dat de Britten veilig zijn. Volgens Richards zijn de beste wapens tegen militanten 'educatie en democratie' en preventie.

Richards is sinds eind vorige maand de hoogste militair in het Britse leger.

'Heel Nederland gaat in Vlaanderen tanken'

Het plan van het kabinet-Rutte om de accijnzen op brandstof te verhogen om de files te bestrijden, zal ervoor zorgen dat 'heel Nederland in Vlaanderen gaat tanken'. Minister-president Kris Peeters van de Vlaamse regioregering heeft dat zondag gezegd.

Voor de Vlaamse publieke omroep VRT noemde hij het 'verbazingwekkend' dat Nederland eerdere plannen voor een kilometerheffing heeft geschrapt. De vorige Nederlandse regering was daarover nog 'wildenthousiast', aldus Peeters.

Vlaanderen wilde in samenwerking met Nederland een kilometerheffing voor vrachtwagens introduceren. Woensdag kreeg Peeters van premier Mark Rutte te horen dat Nederland daar niets meer voor voelt. Peeters streeft nu naar een kilometerheffing in heel België. Hij overlegt maandag met de deelregeringen van Wallonië en Brussel.

'Heel Nederland gaat in Vlaanderen tanken'
'Heel Nederland gaat in Vlaanderen tanken' (Foto: ANP)

RMS vraagt Rutte om aanhouding minister Indonesië

De Zuid-Molukse regering in ballingschap (RMS) heeft premier Mark Rutte (VVD) gevraagd de voormalig Indonesische minister van Buitenlandse Zaken aan te houden. Hasan Wirayuda houdt op 23 november een toespraak in Den Haag. Volgens de Molukkers is Wirayda schuldig aan mensenrechtenschendingen.

Als Rutte weigert de Indonesische oud-minister op te laten pakken, stapt de RMS naar de rechter. De in Nederland gevestigde RMS zegt dat voor Wirayda geen immuniteit meer geldt, omdat hij geen minister meer is. De beschuldigingen zouden gestaafd worden door twee rapporten van Amnesty International en Human Rights Watch.

De RMS probeerde in oktober tevergeefs de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono op te laten pakken. Die annuleerde echter op het allerlaatste moment het eerste bezoek van een Indonesische president aan Nederland toen hij lucht kreeg van de mogelijke arrestatie.

Toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) benadrukte dat er nooit een kans was dat hij zou worden opgepakt, omdat hij als president onschendbaar is. De rechter wees bovendien een kort geding van de RMS om Yudhoyono aan te houden af. De RMS is daar tegen in beroep gegaan, maar dat loopt nog.

Sleepboot wordt overeind getrokken

De sleepboot die donderdag omsloeg wordt zondagmiddag overeind getrokken. Dat meldt de politie. Bij het ongeluk kwamen twee van de vijf opvarenden om. Het lichaam van de kapitein is nog niet gevonden, maar bevindt zich vermoedelijk niet meer in het schip. Duikers hebben het schip al uitgebreid doorzocht.

De politie begint rond 13.00 uur met het vlottrekken van het schip de Fairplay 22. Hoe dat precies in zijn werk gaat en hoelang het gaat duren is nog niet bekend.

De boot sloeg donderdagmiddag om op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland tijdens voorbereidingswerkzaamheden voor het binnenslepen van een schip. Vermoedelijk heeft de storm een rol gespeeld tijdens het ongeluk, maar dat is nog niet zeker.

Alle vijf de opvarenden belandden in het water, maar drie konden snel op het droge komen. Een Poolse machinist werd in de nacht daarna gevonden op het strand in 's-Gravenzande. De Belgische kapitein is nog spoorloos, maar de politie gaat ervan uit dat hij is verdronken.

Puyol passeert magische grens

Het nog actieve clubicoon Carlos Puyol heeft de magische grens van 500 wedstrijden bij één en dezelfde club gepasseerd. De 32-jarige verdediger kwam in 1995 naar La Masia, de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij debuteerde op 2 oktober 1999, onder de toenmalige hoofdtrainer Louis van Gaal, in de hoofdmacht van de Catalanen.

Puyol is de derde speler van Barcelona die deze mijlpaal bereikt. Miguel Bernando Bianchetti (beter bekend als 'Migueli') voert de ranglijst aan met 549 wedstrijden, gevolgd door Xavi Hernandez met 541 duels. Xavi speelt nog altijd en zal ongetwijfeld het record van Bianchetti overnemen.

Puyol won met Barcelona dertien titels, waaronder twee keer de Champions League. Afgelopen zomer werd hij met Spanje wereldkampioen.

'Oekraïne wil met Lippi naar EK2012'

De Italiaanse krant Gazzetta dello Sport meldt dat Oekraïne hoopt Marcello Lippi aan te stellen als nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg.

Over twee jaar organiseert Oekraïne samen met Polen het Europees kampioenschap. Voor eigen publiek willen de Oost-Europeanen ver komen en ze denken in Lippi de geschikte man te hebben gevonden.

Momenteel is Joeri Kalitvinsev de interim-bondscoach. Hij volgde in augustus de opgestapte Miron Markevitsj op.

Griekenland hint op vertraging afbetalingen

De Griekse premier Georges Papandreou heeft zondag gezegd niet uit te sluiten dat er meer tijd nodig is om de lening van 110 miljard euro af te lossen. "De vraag om uitstel ligt al op tafel", aldus de premier in een interview met een Grieks weekblad.

Griekenland kreeg in mei een lening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Unie (EU) om te voorkomen dat het land failliet zou gaan. Inmiddels heeft Athene 30 miljard euro ontvangen. Volgens Papandreou is uitstel van aflossing bespreekbaar, omdat Griekenland heeft laten zien alles te doen om uit de schulden te komen.

Papandreou liep in het vraaggesprek vooruit op het bezoek van afgevaardigden van de EU, het IMF en de Europese Centrale Bank maandag. Zij moeten bepalen of Griekenland een derde uitbetaling van 9 miljard euro - onderdeel van de al beloofde lening - mag krijgen, of dat eerst nog maatregelen genomen moeten worden.

Griekenland hint op vertraging afbetalingen
Griekenland hint op vertraging afbetalingen (Foto: ANP)

Lucassen kost PVV geen zetels

De ophef over het PVV-Kamerlid Eric Lucassen kost de partij geen zetels. Wel willen bijna acht op de tien PVV-stemmers dat hij de partij verlaat, goedschiks dan wel kwaadschiks. Volgens een peiling van Maurice de Hond wil 78 procent dat Geert Wilders de in opspraak geraakte PVV'er uit de fractie zet als hij niet zelf opstapt.

Wilders liet eerder weten dat hij er nog niet uit is wat er met Lucassen, die onder meer veroordeeld blijkt voor ontucht, moet gebeuren. Hij kan hem uit de partij zetten, maar het staat Lucassen dan vrij zijn Kamerzetel te houden en dat kost het kabinet de meerderheid in de Tweede Kamer.

De partij van Wilders blijft in de peilingen met 31 zetels de tweede partij achter de VVD, die er drie meer heeft. De PvdA is deze week ingehaald door de SP. De socialisten winnen twee zetels en hebben er nu met achttien eentje meer dan de partij van Job Cohen.

De nieuwe zetels van de SP komen van de CDA en D66. Beide partijen raken een zetel kwijt en hebben er nu nog vijftien (CDA) en dertien (D66). D66 is daardoor nu even groot als GroenLinks.

VVV-Venlo - Vitesse gaat door

Het duel tussen VVV-Venlo en Vitesse, dat voor vanmiddag op de rol staat, gaat gewoon door. Het veld werd vanochtend goedgekeurd door scheidsrechter Danny Makkelie.

Er waren aanvankelijk nog twijfels over of het duel tussen de twee ploegen doorgang kon vinden. De aanleiding hiervoor is de hevige regenval, die het zuiden van het land gisteren en vrijdag teisterde.

Door de overvloedige regenval werd het treffen tussen Willem II en De Graafschap gestaakt en werd de confrontatie tussen Roda JC en FC Utrecht afgelast.

[GP2] Uitslag Race 2 Abu Dhabi

Coureur Davide Valsecchi heeft de laatste race in de GP2 dit seizoen op zijn naam weten te schrijven. Bij de start was de Italiaan het snelste weg bij de start. Concurrent Luiz Razia eindigde tweede en bracht hiermee het teamkampioenschap in handen van Rapax. Romain Grosjean maakte het podium compleet. Nederlander Giedo van der Garde eindigde op de negentiende plek na maar liefst drie drive through-penalties.

Vandaag mocht Josef Kral voor het eerst van poleposition starten, maar dit had weinig positieve gevolgen. Kral kwam slecht weg en viel terug tot de zesde plek. Grosjean daarentegen maakte een prima start en greep hierdoor kort de leiding. Velsecchi kwam echter nog beter weg en kwam als eerste over de finish voor ronde twee. Onze landgenoot Van der Garde won snel twaalf plaatsen, maar moest het overgrote deel weer teruggeven middels een drive through-penalty voor het maken van een valse start.

Razia reed op de tweede plaats en dus moest Sergio Perez naar voren rijden om hem in te halen en de constructeurstitel naar Addax te brengen. Perez had de zevende plek in handen na de start, hij wist Kral wel in te halen, maar Sam Bird bleek een grotere opgave. Het duel tussen beide eindigde uiteindelijk in een crash toen Perez te laat remde en de Brit lanceerde.

Middels een paar snelle ronden wist Razia steeds dichhterbij Valsecchi te komen, maar echt gevaarlijk werd hij niet. Met het oog op het kampioenschap had het ook geen zin om risico's te nemen. Grosjean werd uiteindelijk derde, Dani Clos eindigde vlak achter de drie als vierde. Dit laatste bleek uiteindelijk een plek te weinig om Jules Bianchi van de derde plek in strijd om het kampioenschap te stoten.

De race werd gekenmerkt door straffen voor onze landgenoot. Van der Garde kreeg een drive through voor een valse start. Later kreeg hij er nog twee, een voor het te vaak buiten de baan komen en een voor het te hard rijden door de pitstraat. 

De laatste race van het seizoen betekende ook het einde van DPR als raceteam en de GP2/02-auto. De auto zal worden vervangen door een nieuwe bolide die over twee weken tijdens de testsessie op Abu Dhabi te zien zal zijn.

Pos. Rijder Team Tijd
1. Davide Valsecchi iSport International 49:59.120
2. Luiz Razia Rapax +0.925
3. Romain Grosjean DAMS +5.107
4. Dani Clos Racing Engineering +5.597
5. Josef Kral Super Nova International +17.853
6. Oliver Turvey iSport International +21.516
7. Brendon Hartley Coloni Motorsport +21.924
8. Jules Bianchi ART Grand Prix +22.567
9. Jerome d` Ambrosio DAMS +24.655
10. Pastor Maldonado Rapax +25.171
11. Michael Herck DPR +25.672
12. Charles Pic Arden International +31.924
13. Max Chilton Ocean Racing Technology +35.401
14. Ho-Pin Tung Racing Engineering +36.654
15. Fabrizio Crestani DPR +37.828
16. Fabio Leimer Ocean Racing Technology +38.401
17. Rodolfo Gonzalez Arden International +38.964
18. James Jakes Coloni Motorsport +51.778
19. Giedo van der Garde Addax +1:16.380
Niet gefinisht      
20. Marcus Ericsson Super Nova International +4 Ronden
21. Federico Leo Trident Racing +12 Ronden
22. Sam Bird ART Grand Prix +18 Ronden
23. Sergio Perez Addax +18 Ronden
24. Adrian Zaugg Trident Racing +22 Ronde

Zachte afstandsbediening

Wat je op het plaatje hieronder ziet is geen kussentje met daarop wat afstandsbedieningenknopjes er op genaaid. Nee, het is een compleet werkende afstandsbediening.

Nu hoor ik je denken, Klonk dat kan ik vast niet betalen. Nou, dan heb ik goed nieuws voor je. Hij is namelijk te koop voor 30 Dollar, en zeg nou zelf dat is toch geen geld voor een afstandsbediening die je gegarandeerd nooit meer kwijt raakt...

Suu Kyi: geef hoop niet op

De Myanmarese oppositieleidster en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede Aung San Suu Kyi heeft zondag voor het eerst in zeven jaar weer een toespraak gegeven. Ze deed dat in de stad Yangon, een dag nadat haar huisarrest was opgeheven, ten overstaan van duizenden enthousiaste aanhangers.

Suu Kyi sprak zich uit voor het recht op vrijheid van meningsuiting en zei dat ze begrijpt wat haar aanhang wil. "Als we willen krijgen wat we willen, dan moeten we dat op de juiste wijze doen", aldus Suu Kyi, die ook zei dat haar supporters 'de hoop niet op moeten geven.'

Suu Kyi: geef hoop niet op
Suu Kyi: geef hoop niet op (Foto: ANP)

Doden door overstroming in België

Zeker twee personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen door het noodweer in België. Het gaat om inwoners van het dorp Solre-Saint-Gery, die werden meegesleept door het wassende water.

De Hantes, een van de rivieren die de Maas voedt, stroomt door het plaatsje in de provincie Henegouwen, nabij de grens met Frankrijk. Het eerste slachtoffer viel toen een auto een doodlopende straat inreed. Het voertuig raakte vast in het hoge water aldaar. De bestuurder kon zich nog redden, maar zijn echtgenote (72) kwam om het leven.

Een tweede dodelijk ongeval gebeurde toen een inwoner van Solre-Saint-Géry te voet naar zijn woning ging. Waarschijnlijk is de man meegesleurd door het water. Zijn lichaam werd niet ver van zijn woning teruggevonden.

Doden door overstroming in België
Doden door overstroming in België (Foto: ANP)

Koeien gered bij grote brand in boerderij

In een boerderij in Wehe heeft zondagochtend een grote brand gewoed. Een flinke schuur brandde uit, maar de brandweer slaagde erin een naastgelegen schuur met koeien te behouden. De dieren bleven ongedeerd. De brandweer had twee uur nodig om de brand onder controle te krijgen, zegt een woordvoerder van de Groningse brandweer.

De boer sloeg rond 07.30 alarm nadat bij werkzaamheden in een werkplaats in de schuur brand uitbrak. Een tractor in de schuur aan de Trekweg ging in vlammen op, maar een dieseltank in het gebouw kon worden gered.

Ook de woning, verderop op het erf, bleef behouden. Bij de brand zijn geen gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen vrijgekomen.

'Buckethead' met mes opgepakt

De politie in Soest heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen aangehouden die met een Halloween-uitdossing en een groot mes over straat liep. De jongen was verkleed als buckethead: hij droeg een wit masker, een zwarte pruik en een emmer op zijn hoofd. Hij bedreigde twee jongens die een opmerking hadden gemaakt over zijn vermomming.

De jongen was 's nachts op weg terug naar huis, na in een café zijn Halloweenpak te hebben opgehaald. Dat had hij daar twee weken geleden laten liggen. Hij zei tegen de politie het masker voor de grap weer op te hebben gezet.

Twee jongens van 17 en 21 uit Soest jaar vonden dat de buckethead zich verdacht gedroeg en joegen hem weg. Toen ze hem rond 03.10 op het Driftje weer zagen lopen - ditmaal zonder emmer, maar met een zwarte muts - trok de jongen een groot mes. De andere jongens slaagden erin hem te overmeesteren en droegen hem over aan de politie.

Hij verklaarde tegen de politie dat hij na de eerste ruzie met de jongens een mes was gaan halen. Hij is vastgezet en de andere jongens hebben aangifte gedaan.

Hack erop los in MindJack

MindJack stond eigenlijk gepland voor een release in oktober van dit jaar. Voor onduidelijke redenen is de game uitgesteld naar 2011 en komt er weinig nieuws over naar buiten. Nu is er een nieuwe trailer opgedoken die laat zien dat je iedereen kan hacken en dat niemand te vertrouwen is.

In MindJack ga jij als agent achter een grote corporatie aan. Je hebt beschikking over de nieuwste technologie en kan daarmee andere mensen hacken. Je neemt dan iemand over als het ware en die kan dan ook nog eens voor jou vechten. Het spel komt 18 januari uit in Amerika en negen dagen later in Japan, hoe en wat voor Europa is niet bekend maar mogelijk in dezelfde week als Amerika. Oh en die grote gorilla aan het einde van het filmpje hieronder? Die is ook te hacken.

 

VS waren toevluchtsoord voor nazi's na WO II

Een groot aantal nazi's heeft na de Tweede Wereldoorlog een veilige haven gevonden in de Verenigde Staten. Amerikaanse inlichtingendiensten zoals de CIA waren hiervoor verantwoordelijk. Zij zetten de oorlogsmisdadigers onder meer in voor het ontwikkelen van wapens.

Dat blijkt uit een tot nog toe geheim rapport, waar The New York Times de hand op heeft weten te leggen. De krant publiceerde zaterdag (lokale tijd) het 617 pagina's tellende document en een begeleidend artikel.

Het ministerie van Justitie verzette zich vier jaar lang tegen vrijgave van het rapport. Pas toen de krant naar de rechter dreigde te stappen, werd het document beschikbaar gesteld aan verslaggevers van The New York Times.

Nederlanders overleven hoog water in grot

Dertien Nederlanders zijn zaterdag gered uit een grot in de omgeving van Namen, de hoofdstad van Wallonië. Ze kwamen vast te zitten toen het water in de ondergrondse ruimte plotseling steeg als gevolg van hevige regenval.

Medewerkers van de reddingsdienst Spéléo-Secours wisten hen na een vier uur durende reddingsactie in veiligheid te brengen. Volgens een woordvoerder van Spéléo-Secours daalden twee professionele en elf amateur-speleologen van Speleo Nederland, de Nederlandse organisatie voor speleologie, rond 10.30 uur af in de grot.

De reddingsdienst werd rond 14.30 uur gealarmeerd door een groep speleologen uit Namen. Vervolgens duurde het nog tot in de vooravond voordat de Nederlanders in veiligheid waren gebracht.

Aandewiel: "Dit maakt het werk als trainer een stuk leuker"

NAC Breda tegen FC Twente werd in de slotfase beslist. De Brabanders wisten in de slotfase een 0-1 achterstand om te buigen naar de eerste nederlaag voor de regerend landskampioen. (2-1)

Gert Aandewiel, die het trainerschap van NAC deelt met John Karelse, kon zijn geluk niet op na de winst op Twente. "Deze punten zijn geweldig welkom", zegt Aandewiel tegenover De Telegraaf. "Helemaal als je wint van de koploper. Dat geeft een heel goed gevoel en maakte het werk als trainer een stuk leuker."

Hoge opbrengst voor spullen Madoff

Een tweede veiling van spullen van oplichter Bernard Madoff heeft zaterdag zo'n twee miljoen dollar opgebracht. Vooraf werd gerekend op 1,2 miljoen. Het geld gaat naar de slachtoffers van Madoff. In totaal berokkende hij zo'n drieduizend mensen voor tientallen miljarden aan schade.

Bij de veiling gingen spullen onder hamer die in beslag waren genomen in een appartement van Madoff in Manhattan. Alles in de woning werd meegenomen, van beddengoed en gedragen sokken tot schilderijen en een diamanten ring.

Voor de verlovingsring van de vrouw van Madoff werd het meest neergeteld. Het sieraad met een 10,5 karaats diamant bracht 550.000 euro op. De waarde werd vooraf geschat op drie ton.

Een eerdere peiling bracht al een miljoen dollar op. In Florida zal nog een derde en laatste veilig plaats vinden, met spullen uit zijn huis daar in Palm Beach.


Hoge opbrengst voor spullen Madoff (Foto: Novum)

Gevaar door hoog water in Limburg geweken

Het gevaar op nieuwe overstromingen door de hevige regenval in Limburg is geweken. Dat laat het waterschap Roer en Overmaas zondagochtend weten. Er is nog steeds sprake van een hoogwaterstand, maar het waterpeil zakt in de meeste beken in het zuiden en midden van de provincie.

Medewerkers van het waterschap hebben volgens voorzitter van het waterschap Jan Schrijen de hele nacht doorgewerkt. "Het lijkt erop dat wij nu de hoogste waterstanden hebben gehad en dat de toestand langzaam verbetert. Alleen in Midden-Limburg stijgt het water van de Roer nog, maar dit zal naar verwachting niet voor overlast zorgen."

Door de regen is de Maas in een kolkende watermassa veranderd. Rond 09.00 uur stroomt er ruim 1700 kubieke meter water per seconde door de rivier en dat loopt naar verwachting nog op naar 1800. Vanaf 1500 wordt gesproken van hoogwater en worden extra maatregelen tegen onderstromingen genomen. Er worden pompen ingezet en afsluiters van rioleringen vastgezet.

Over de schade door de regenval kan het waterschap zondagochtend nog niet veel zeggen. Er is vooral energie gestoken in noodmaatregelen zoals het plaatsen van zandzakken. Aan een inventarisatie van de schade wordt in de loop van de ochtend begonnen.

Overgang Afellay naar FC Barcelona nog niet rond

Ibrahim Afellay weet nog niet of hij in de winterstop naar Barcelona vertrekt. "Er is serieuze interesse", zei de middenvelder van PSV gisteren na afloop van de zege op Excelsior (4-2). "Maar het is allemaal nog niet rond. Ik kan er niets anders van maken."

Volgens veel Spaanse kranten ondertekent Afellay in de winterstop een vijfjarig contract bij Barcelona. PSV zou zo'n drie miljoen euro ontvangen. "Maar dan weten ze meer dan ik", zegt Afellay. "Ik weet alleen dat er serieuze interesse is. Of ik graag bij FC Barcelona wil voetballen? Vraag dat maar eens aan honderd voetballers; 99 zullen hetzelfde antwoord geven als ik."

Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Afellay, bevestigde vrijdag dat FC Barcelona zich officieel voor de middenvelder heeft gemeld. Het contract van Afellay bij PSV loopt aan het einde van dit seizoen af.

Overgang Afellay naar Barcelona nog niet rond
Overgang Afellay naar Barcelona nog niet rond (Foto: ANP)

[WK volleybal] Oranje elfde op WK na winst op Cuba

De Nederlandse volleybalsters zijn door een knappe 3-0 overwinning op Cuba elfde geworden op het WK in Japan: 32-30, 25-23, 25-17. Vier jaar geleden werd Oranje achtste op het WK, na een nederlaag tegen Cuba in het laatste duel.

De eerste set van de strijd om een troostprijs was er voor Nederland eentje om in te lijsten. Vanaf 20-24 werden er maar liefst tien Cubaanse setpoints overleefd, waarvan Manon Grothues er vier onschadelijk maakte. Ingrid Visser benutte het eerste Nederlandse setpoint met een schitterend blok op een Cubaanse middenaanval: 32-30.

Nederland knokte in de tweede set ook weer knap terug van een 10-5 achterstand naar een voorsprong van 16-14. Mede dankzij een sterke invalbeurt van Francien Huurman, die het blok kwam versterken, werd ook deze set met minimaal verschil gewonnen: 25-23.
In set nummer drie was er even schrik toen Ingrid Visser bij de blokactie een vingerblessure opliep. Maar na de time-out bleek de schade mee te vallen en kon de recordinternational gewoon doorspelen. Nederland nam weer het initiatief en won de allerlaatste WK-set met groot verschil 25-17.

Bondscoach Avital Selinger vond deze wedstrijd beslist nog belangrijk. "Iedere wedstrijd staat op zich. Als je dat gevoel niet meer hebt, kun je net zo goed niet gaan sporten. Ik ben blij dat er vandaag een team stond dat op cruciale momenten de bal wel kon afmaken."

Selinger wilde zijn team na elf WK-wedstrijden bedanken. "Er is eindeloos veel van deze speelsters gevraagd. Er is veel gebeurd deze zomer, met blessures en persoonlijke situaties. Maar niemand heeft geklaagd en we hebben alles gegeven. Er waren momenten dat we goed hebben gespeeld en die hebben verwachtingen gewekt. Maar we waren niet constant genoeg om mee te tellen voor de absolute top."

Reggie: "Teleurgesteld in Other M"

Reggie Fils-Aime, de topman van Nintendo of America, zegt teleurgesteld te zijn in de verkopen van Metroid: Other M. Het spel verkoopt niet zo goed als verwacht werd. Hij had gehoopt op één miljoen verkochte exemplaren voor het einde van 2010 vanwege de grote fanbase, goede beoordelingen en vele reclame.

De tegenvallende verkoopresultaten zijn, volgens hem, te danken aan het feit dat de game "anders" was dan de andere Metroid-delen. Ook vond hij, net als veel andere spelers, dat Samus niet helemaal haarzelf was in het spel. Reggie Fils-Aime verwijt de ontwikkelaars echter niks, die hebben gewoon goed hun werk gedaan.

 

[NBA] Utah in slotseconde langs Bobcats

Utah Jazz heeft in de Amerikaanse NBA maar net van Charlotte Bobcats gewonnen. De bezoekers zegevierden met 95-96.

Charlotte ging goed van start en stond na de eerste periode negentien punten voor. Halverwege de wedstrijd, met zestien punten voorsprong, leek de eerste thuiszege van dit seizoen voor de Bobcats in de maak.

Met minder dan een seconde te spelen zorgde Deron Williams met een gehoekt schotje uit de loop alsnog voor de vijfde winstpartij op rij.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
New Jersey Orlando 90-91
Charlotte Utah 95-96
Cleveland Indiana 85-99
Miami Toronto 109-100
New Orleans Portland 107-87
Chicago Washington 103-96
Memphis Boston 110-116 wnv
Milwaukee Golden State 79-72
San Antonio Philadelphia 116-93

Preud'homme: "Misschien beetje vermoeidheid"

Michel Preud'homme leed in zijn dienstverband bij FC Twente de eerste competitienederlaag. De Belg weigerde met de beschuldigende vinger naar Thilo Leugers te wijzen.

NAC Breda was met 2-1 te sterk voor de landskampioen, dat vorig seizoen in Breda kampioen werd. Preud'homme reageerde rustig voor de camera van Eredivisie Live. "Hoe de nederlaag komt? Omdat wij in de tweede helft veel te weinig gevoetbald hebben."

"In de eerste helft vond ik het een goede wedstrijd van ons. In de tweede helft hebben we de kat uit de boom gekeken. Dan neem je het risico dat het 1-1 wordt. De 2-1 komt daar weer na, al kan het ook nog 2-2 worden met die kopbal van Douglas. Maar de problemen ontstaan omdat we te ver achteruit liepen."

"Misschien is het een beetje vermoeidheid", besloot Preud'homme, die geen andere orders had gegeven in de tweede helft. "De bedoeling was om net zoals voor rust te spelen." Over de blunder van Leugers wilde de trainer niet te veel kwijt. "Dat is gebeurd. Het was een slechte pass, maar we gaan daar niet lang over praten. Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld tegen Leonardo. De ploeg is nu solidair met hem."

TP Mazembe weer beste club Afrika

TP Mazembe heeft net als vorig jaar de Afrikaanse Champions League gewonnen. In de return van de finale tegen het Tunesische Esperance speelde de Congolese club met 1-1 gelijk. Twee weken geleden had de titelverdediger in eigen huis echter al met 5-0 gewonnen en dus was het duel in Tunis grotendeels een formaliteit.

Voor Mazembe, dat behalve vorig jaar ook in 1967 en 1968 de beste club in Afrika was, is het de vierde titel. Net als vorig jaar mogen de Congolezen in december meedoen aan het WK voor clubteams. In 2009 werd de Afrikaanse ploeg zesde.

Esperance was in 1994 winnaar van de Afrikaanse Champions League. Sindsdien verloor de club driemaal in de finale.

Looms en Overtoom inzetbaar tegen Groningen

Heracles Almelo kan vandaag een beroep doen op Mark Looms en Willie Overtoom in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Dat is goed nieuws voor de Heraclieden.

Het tweetal kwam niet ongeschonden uit de bekerwedstrijd tegen Achilles '29. Looms ondervond klachten aan zijn heup, terwijl Overtoom een griepje te pakken had.

De Almeloërs zullen opgelucht zijn dat beide basisspelers aan de aftrap kunnen verschijnen van het duel tegen FC Groningen. De ploeg heeft iets recht te zetten na de uitschakeling in de beker. De wedstrijd van donderdag tegen Achilles '29 werd met 5-3 verloren. Daarnaast verloor Heracles vorige week zaterdag in de laatste minuut van SC Heerenveen.

Volgens TC/Turbantia begint Peter Bosz met Andrej Rendla in de basis. De Slowaak speelde vorige week tegen Heerenveen als linksbuiten en lijkt zijn trainer overtuigd te hebben van zijn kwaliteiten.

Boek: eBookstick

Het eBook rukt op. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van digitaal lezen, of het nu op de iPad is of op een eReader. Met de eBook verdwijnt echter het papieren boek en daarmee de tastbaarheid van het product. Om dat te voorkomen heeft auteur en fotograaf Peter de Ruiter in samenwerking met uitgeverij De Rode Kamer de eBookstick bedacht: een maandelijk uitkomende USB-stick met daarop minstens vijf eBooks rond een bepaald thema.

Orde onderzoekt moeder 'valiumverkrachter'

De Orde van Advocaten onderzoekt of de moeder van de zogenoemde valiumverkrachter Johan S. inderdaad documenten heeft vervalst om hem vrij te pleiten. Dat bevestigt een woordvoerder van de orde na een bericht hierover in De Telegraaf. De moeder is advocate.

Vrijdag schreef de krant dat S. valse documenten heeft gebruikt om aan de Poolse autoriteiten te laten zien dat hij onschuldig is. Ook zou hij bij Google hebben geprobeerd informatie over hem van internet te halen.

"Wij zijn onlangs benaderd met een zorgwekkend verhaal en hebben een onderzoek ingesteld", zegt de woordvoerder van de orde. "Als we aanwijzingen vinden dat de beweringen kloppen, brengen we de zaak voor bij de tuchtrechter, anders doen we er verder niets mee."

Zaterdag schrijft de krant dat S. nu in Polen woont, waar hij zijn naam wil wijzigen. Dat zou komen door nieuwe problemen. Hij zou jonge vrouwen hebben benaderd met het verzoek of ze mee willen doen aan een medisch onderzoek.

S. werd voor de verkrachtingen in 2006 in Brazilië opgepakt. Na vijf maanden werd hij uitgeleverd aan Nederland waar hij uiteindelijk in hoger beroep vijf jaar en acht maanden cel kreeg. Hij kreeg eerder tien jaar, maar in beroep werd niet bewezen geacht dat hij zijn slachtoffers verdoofde met valium.


(Foto: Novum)

LEGO-games die nooit zullen komen

Er zijn zat franchises die nog een LEGO-makeover kunnen krijgen. Maar dan denk je niet gelijk aan games als God of War of Metal Gear Solid.

Samir Karmiehs LEGO-Kratos (hieronder te zien) zet wel tot denken. Wat als de Deense speelgoedmaker een van de bruutste game-helden in een kindvriendelijk voorbeeldfiguur verandert. Een Kratos die vecht voor het goede en het bed in duikt met een goed boek. Onvoorstelbaar. Onder het plaatje van Kratos vindt je linkjes voor Mario en Solid Snake.

De LEGO-figuren zijn gemaakt met een 3D-programma.

gow 
Lego Mario Lego Solid Snake Lego Kratos 

Lens: "Ik verwacht veel meer van mezelf"

Jeremain Lens was gisteravond belangrijk voor PSV. De aanvaller scoorde en had een assist op zijn naam tegen Excelsior (4-2). Tevreden was hij nog niet.

Lens was maker van de 1-1 en kopte door bij de 2-1 die Wilfred Bouma maakte. Hij werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maar zelf was hij niet euforisch. "Ik verwacht veel meer van mezelf", zei Lens tegen Eredivisie Live.

"Vandaag gaat het iets beter maar nog niet zoals ik het wil", vervolgde Lens. "Als het zo gaat zoals ik wil, zou ik iets blijer zijn. Het is Excelsior. Niet dat ik ze onderschat, maar het is voor mij ook belangrijk om in de grote wedstrijden goed te spelen."

"Ik ben kritisch op mezelf en heb dit jaar mijn niveau nog niet gehaald. Dit was misschien een glimp", besloot Lens.

Ontwerp een missie, kom in S.T.A.L.K.E.R 2

GSC Game World heeft een wedstrijd lopen voor S.T.A.L.K.E.R 2. Ze willen graag weten wat voor quest je in de game wilt terug zien.

Deelnemers mogen vijf ideeën insturen. Een idee bestaat uit de naam van de quest, beschrijving ervan en mission details. Als je precies wilt weten hoe de hele competitie in elkaar steekt kan je het beste op hun Facebook-pagina kijken.

Als je wint komt je naam in de credits van de game en de beste inzendingen maken kans om mogelijk in de game terug te komen.

De wedstrijd eindigt 1 maart 2011, S.T.A.L.K.E.R 2 zal in 2012 uitkomen.

Worms: Battle Islands aanpassingsmogelijkheden

Team 17 heeft een hoop informatie vrijgegeven over Worms: Battle Islands, hun nieuwste Worms-titel voor de PSP. Voor de geïnteresseerden onder ons kan je hieronder lezen over de features op het gebied van aanpassing in de game.

Op de PSP-versies van Worms kan je net zoals in alle andere versies je hele team van worms aanpassen. In deze nieuwe game voegen ze wat extraatjes toe zoals maskers, rugtassen en vele grafstenen.

Ook zitten er twee editors in de game. Een "Landscape Editor" en de "Weapon Factory."

In de "Landscape editor" kunnen spelers hun eigen maps maken door middel van een soort Paint-omgeving met verschillende tools en textures. Deze maps zijn daarna ook bruikbaar voor in de multiplayer.

In de "Weapon Factory" is er natuurlijk de mogelijkheid om wapens te ontwerpen. Door middel van het verzamelen van 'blueprints' uit de "Campaign missions" krijg je steeds meer opties in deze "Weapon Factory."

Worms: Battle Islands komt uit op 24 november en zal €19,99 kosten.

worms

Maas bereikt hoogwaterstand

Om twee uur in de nacht van zaterdag op zondag heeft de Maas de hoogwaterstand bereikt. De rivier voert sinds dat moment meer dan 1500 kubieke meter water per seconde af.

Bij een dergelijk hoge waterstand gaat Rijkswaterstaat extra maatregelen nemen om overstromingen te voorkomen. Verwacht wordt dat later op zondag de Maas, een echte regenrivier, 1800 kubieke meter per seconde zal afvoeren. "We zullen onze maatregelen nemen, maar het is niet zo dat de rivier zal overstromen", aldus een voorlichter van het Waterschap Zuid-Limburg.

Om twee uur 's nachts voerde de Maas in Sint Pieter 1525 kuub af, terwijl dat rond elf uur zaterdagavond 1250 kuub was. "Ook in België is veel regen gevallen en dat water moet nog passeren", zei de voorlichter. "Bovendien voeren de overvolle beken ook al hun water af naar de Maas."

Maas bereikt hoogwaterstand
Maas bereikt hoogwaterstand (Foto: ANP)

Rutten: "Berg speelde niet slecht"

Het was gisteravond zeker niet de avond van Marcus Berg. De aanvaller van PSV hielp een aantal goede kansen om zeep door onder meer twee keer de lat te raken. Fred Rutten was na afloop sceptisch over het optreden van de Zweedse aanvaller.

"Ik denk dat als Marcus nog twee uur had gevoetbald, hij nog geen doelpunt had gemaakt", aldus Rutten. Berg begon gisteren, tijdens het competitieduel tegen Excelsior (4-2), in de basis. Hij verving daarmee Jonathan Reis, die een schorsing uit moet zitten. Voorafgaand aan het seizoen begon hij als eerste keus, maar heeft de hoge verwachtingen tot op heden nog niet waar kunnen maken.

Rutten: "Marcus speelde tegen Excelsior niet slecht, maar hij had de geluksfactor nul. Mijn support heeft hij echter, want het is een positieve jongen."

Wisgerhof: "Leugers kan hiervan leren"

Thilo Leugers kijkt zeer waarschijnlijk met een slecht gevoel terug op de wedstrijd tegen NAC Breda (2-1). De Bredanaars stelden de zege in de laatste minuut van de officiële speeltijd veilig, nadat de Duitse verdediger een grote fout maakte.

Leugers speelde de bal op dat moment in de voeten van Matthew Amoah, die wel raad wist met dit buitenkansje. Daarmee zorgde de aanvaller er eveneens voor, dat FC Twente tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep. De Duitser kreeg echter opbeurende woorden van onder meer Peter Wisgerhof.

"Hij is nog jong. Hier moet hij van leren. Dat overkomt elke speler wel eens", aldus de routinier. Ook trainer Michel Preud'homme stak Leugers een hart onder de riem. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor hem. Dat deed ik al vanaf zijn debuut. Hij heeft het verder goed gedaan."

'Nieuw plan voor bouwstop Westoever'

De Israëlische regering bespreekt een Amerikaans plan voor een bouwstop van negentig dagen in de nederzettingen in de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldden diplomatieke bronnen zaterdag.

De bouwstop zou niet gelden voor Oost-Jeruzalem, dat de Palestijnen tot hoofdstad willen maken van hun toekomstige staat. Ook beloven de Amerikanen na deze drie maanden durende bouwstop geen nieuwe verlenging te eisen.

Het Amerikaanse plan is bedoeld om het vredesoverleg tussen de Palestijnen en Israël nieuw leven in te blazen. Begin september begon het vredesoverleg, maar dat werd al een paar weken later weer afgebroken door de Palestijnen toen Israël weigerde een tien maanden durende bouwstop te verlengen.

'Nieuw plan voor bouwstop Westoever'
'Nieuw plan voor bouwstop Westoever' (Foto: ANP)

Omstanders pakken pistool af bij ruzie

Bij een uit de hand gelopen vechtpartij in de Bestevaerstraat in Amsterdam West zijn vrijdagavond meerdere mensen bedreigd met een vuurwapen.

De vechtpartij tussen twee mannen begon op straat, voor een belwinkel. Toen één van de mannen begon te dreigen met een pistool, grepen twee voorbijgangers in.

Er werd niet geschoten en het slachtoffer wist weg te komen. De voorbijgangers lieten het er echter niet bij zitten en spraken de dader aan op zijn gedrag. Uiteindelijk wisten ze het wapen af te pakken en leverden het in bij de politie. Daar bleek dat het om een nep-wapen gaat, dat volgens een woordvoerder echter niet van echt te onderscheiden was. De dader is nog niet gepakt.

Negen dingen die je niet wist over Nuketown

Dan "One of Swords" Amrich van Activisions community-site heeft negen easter eggs van de map Nuketown aan het licht gebracht. Ik denk dat de meeste mensen die in de multiplayer van Black Ops wel eens op deze redelijk kleine map hebben rondgeneusd al eens de dubbele regenboog in de lucht hebben gezien.

Maar heb je wel eens gekeken wat er op de brievenbussen staat, of is het je opgevallen dat de klok in de map gelijkloopt met de tijd die je in de match hebt? Ook zijn er RC-XD gaten in de heg en het bord waar de populatie op staat geeft het aantal spelers op de map aan.

Op meerdere maps is het mogelijk om het explosieve autootje door geheime openingen te navigeren. Black Ops wordt verschillend ontvangen, maar Treyarch heeft zeker geprobeerd om de game vol te stoppen met verstopte content.

CoD

Wil je alle negen de geheimpjes van Nuketown kennen? One of Swords laat ze zien.

Voorwaarschuwing hoogwater Maas

Regenrivier de Maas zwelt door de aanhoudende neerslag en voerde zaterdagavond rond elf uur bij Sint Pieter (Maastricht) 1250 kubieke meter water per seconde af. Dat bleek zaterdagavond uit de actuele waterstanden van Rijkswaterstaat (RWS).

Rijkswaterstaat liet eerder zaterdag al weten dat bij die waterstand een voorwaarschuwing voor gemeenten, brandweer en andere betrokken instanties zou worden gegeven.

Deze voorwaarschuwing gaf de brandweer door om 23.05 uur zaterdagavond. Volgens RWS is de waterstand niet zodanig dat overstroming van de Maas dreigt. Maatregelen tegen overstromingen komen pas aan de orde als de Maas in Sint Pieter 1500 kuub per seconde afvoert. Gezien de weersverwachtingen gaat RWS er vooralsnog niet van uit dat het zover zal komen.

RWS adviseert bewoners aan de Maas de waterstanden in de gaten te houden op www.actuelewaterdata.nl.

Gran Turismo 5 auto's en circuits

Gran Turismo 5 komt binnenkort uit en om je alvast lekker te maken heeft Sony vast de lijst van auto's en circuits in de game vrij gegeven. Er zijn 1031 auto's in de game en er zijn 71 tracks. De auto's staan gesorteerd per merk in het lijstje. Als je het lijstje van de circuits bestudeert, ontbreken helaas enkele grote tracks als Hockenheim en Silverstone. Overigens als je van bochten houdt, kan je los gaan in de 89 bochten van de Nürburgring 24h

Tracks
Fuji Speedway F
Fuji Speedway GT
Suzuka Circuit
Suzuka Circuit East Course
"Superspeedway - Daytona
(Daytona International Speedway)"
"Road Course - Daytona
(Daytona International Speedway)"
Tsukuba Circuit
Circuit de la Sarthe 2009
Circuit de la Sarthe 2009 (No Chicane)
Circuit de la Sarthe 2005
Circuit de la Sarthe 2005 (No Chicane)
Nürburgring Nordschleife
Nürburgring 24h
Nürburgring GP/F
Nürburgring GP/D
Nürburgring typeV
"Superspeedway - Indy
(Indianapolis Motor Speedway)"
"Road Course - Indy
(Indianapolis Motor Speedway)"
Autodromo Nazionale Monza
Autodromo Nazionale Monza No Chicane
The Top Gear Test Track
Laguna Seca Raceway
High Speed Ring
High Speed Ring / Reverse
Cape Ring
Cape Ring Inside
Cape Ring Periphery
Cape Ring North
Cape Ring South
Autumn Ring
Autumn Ring / Reverse
Autumn Ring Mini
Autumn Ring Mini / Reverse
Deep Forest Raceway
Deep Forest Raceway / Reverse
Grand Valley Speedway
Grand Valley Speedway / Reverse
Grand Valley East Section
Grand Valley East Section / Reverse
Trial Mountain Circuit
Trial Mountain Circuit / Reverse
London
London / Reverse
Rome
Rome / Reverse
Circuito de Madrid
Circuito de Madrid / Reverse
Circuito de Madrid Mini
Circuito de Madrid Mini / Reverse
Tokyo R246
Tokyo R246 / Reverse
Special Stage Route 5 / Night
Special Stage Route 5 / Reverse / Night
Clubman Stage Route 5 / Night
Clubman Stage Route 5 / Reverse / Night
Special Stage Route 7 / Night
Côte d'Azur
Eiger Nordwand Short Track
Eiger Nordwand Short Track / Reverse
Eiger Nordwand K Trail
Eiger Nordwand K Trail / Reverse
Eiger Nordwand G Trail
Eiger Nordwand G Trail / Reverse
Eiger Nordwand W Trail
Eiger Nordwand W Trail / Reverse
Chamonix Main
Chamonix East
Chamonix West
Chamonix Mini
Toscana
Toscana / Reverse

Auto's
AC Cars
427 S/C '66

Acura
CL 3.2 Type-S '01
CL 3.2 Type-S '03
DN-X Concept '02
HSC Concept '04
INTEGRA TYPE R '01
NSX '91
NSX RM '91
NSX '04
NSX Coupe '97
RSX Type-S '04

AEM
S2000 (SEMA Gran Turismo Awards 2005)

Alpha Romeo
147 2.0 TWIN SPARK '02
147 GTA '02
147 TI 2.0 TWIN SPARK '06
155 2.5 V6 TI '93
156 2.5 V6 24V '98
166 2.5 V6 24V Sportronic '98
8C Competizione '08
Brera Sky Window 3.2 JTS Q4 '06
Giulia Sprint GTA 1600 '65
Giulia Sprint Speciale '63
"GIULIA TZ2 carrozzata da ZAGATO CN.AR750106 '65 (Pebble Beach Concours d'Elegance Gran Turismo Trophy 2009)"
GT 3.2 V6 24V '04
GTV 3.0 V6 24V '01
Spider 3.0i V6 24V '01
Spider 1600 Duetto '66

Alpine
A110 1600S '73
A310 1600VE '73

Amuse
Carbon R (R34) '04
NISMO 380RS Super Leggera
S2000 GT1 '04
S2000 GT1 Turbo
S2000 R1 '04
S2000 Street Version '04

Art Morrisson
Corvette'60 (SEMA Gran Turismo Awards 2006)

Aston Martin
DB7 Vantage Coupe '00
DB9 Coupe '03
DB9 Coupe '06
V8 Vantage '99
Vanquish '04

Audi
A2 1.4 '02
A3 3.2 quattro '03
A4 Touring Car '04
Abt Audi TT-R Touring Car '02
Le Mans quattro '03
Nuvolari quattro '03
Pikes Peak quattro '03
quattro '82
R8 4.2 FSI R tronic '07
R8 5.2 FSI quattro '09
R8 LMS Race Car '09
R8 LMS Race Car (Team PlayStation) '09
R8 Race Car '01
R8 Race Car (Audi PlayStation Team ORECA) '05
R10 TDI Race Car '06
RS 4 '01
RS 6 '02
RS 6 Avant '02
RS 6 Avant '08
S3 '02
S4 '98
S4 '03
TT Coupe 1.8T quattro '00
TT Coupe 3.2 quattro '03
TT Coupe 3.2 quattro '07
TTS Coupe '09

Autobacs
ARTA Garaiya (JGTC) '03
ARTA Garaiya (SUPER GT) '08
Garaiya '02

Autobianchi
A112 Abarth '79

Bentley
Speed 8 Race Car '03

Blitz
DUNLOP ER34 SKYLINE (D1GP) '07
ER34 D1 SPEC (D1GP) '04

BMW
120d '04
120i '04
135i Coupe '07
320i Touring Car '03
330i '05
2002 Turbo '73
Concept 1 Series tii '07
M3 '04
M3 Coupe '07
M3 CSL '03
M3 GTR '03
M3 GTR Race Car '01
M5 '05
M5 '08
McLaren F1 GTR Race Car '97
M Coupe '98
V12 LMR Race Car '99
Z4 '03
Z4 M Coupe '08

Bugatti
Veyron 16.4 '09

Buick
GNX '87
Special '62 (SEMA Gran Turismo Awards 2003)

Caddilac
CIEN Concept '02

Callaway
C12 '03

Caterham
Seven Fire Blade '02

Chaparral
2D Race Car '67
2J Race Car '70

Chevrolet
2010 Dale Earnhardt Jr. #88 AMP Energy/National Guard CHEVROLET IMPALA '10
2010 Jeff Gordon #24 DuPont CHEVROLET IMPALA '10
2010 Jimmie Johnson #48 Lowe's CHEVROLET IMPALA '10
2010 Juan Montoya #42 Target CHEVROLET IMPALA '10
2010 Tony Stewart #14 Office Depot/Old Spice CHEVROLET IMPALA '10
Camaro IROC-Z Concept '88
Camaro LM Race Car
Camaro SS '69
Camaro SS '00
Camaro SS '10
Camaro SS RM '10
Camaro Z28 '69
Camaro Z28 Coupe '97
Camaro Z28 RM '69
Chevelle SS 454 '70
Corvette C5-R (C5) '00
Corvette Convertible (C1) '54
Corvette Coupe (C2) '63
Corvette GRAND SPORT (C4) '96
Corvette Stingray Convertible (C3) '69
Corvette Stingray L46 350 (C3) '69
Corvette Z06 (C2) Race Car '63
Corvette Z06 (C5) '00
Corvette Z06 (C5) '04
Corvette Z06 (C6) '06
Corvette Z06 (C6) RM '06
Corvette ZR-1 (C4) '90
Corvette ZR1 (C6) '09
Corvette ZR1 (C6) RM '09
Silverado SST Concept '02
SSR '03

Chrysler
300C '05
Crossfire '04
Prowler '02
PT Cruiser '00

Citroën
2CV Type A '54
C3 1.6 '02
C4 Coupe 2.0VTS '05
C5 V6 Exclusive '03
Citroën C4 WRC '08
GT by Citroën Concept '08
GT by Citroën Race Car
GT by Citroën Road Car
Xantia 3.0i V6 Exclusive '00
Xsara Rally Car '99
Xsara VTR '03

Cizeta
V16T '94

Daihatsu
Copen Active Top '02
Copen Detachable Top '02
Cuore TR-XX Avanzato R (J) '97
Midget II D type '98
MIRA TR-XX Avanzato R '97
MOVE Custom RS Limited '02
MOVE CX '95
MOVE SR-XX 2WD '97
MOVE SR-XX 4WD '97
OFC-1 Concept '07
SIRION CX 2WD (J) '98
SIRION CX 4WD (J) '98
SIRION X4 (J) '00
STORIA CX 2WD '98
STORIA CX 4WD '98
STORIA X4 '00

DMC
DeLorean S2 '04

Dodge
Challenger R/T '70
Challenger R/T RM '70
Challenger SRT8 '08
Charger 440 R/T '70
Charger Super Bee 426 Hemi '71
RAM 1500 LARAMIE Hemi Quad Cab '04
SRT4 '03
Viper GTS '99
Viper GTS '02
Viper GTS R Concept '00
Viper GTS-R Team Oreca Race Car '00
Viper GTS-R Team Oreca Race Car '00
Viper SRT10 '03
Viper SRT10 ACR '08
Viper SRT10 Coupe '06

Dome
DOME-ZERO Concept '78

Eagle
Talon Esi '97

Ferrari
330 P4 Race Car '67
430 Scuderia '07
458 Italia '09
512BB '76
599 '06
California '08
Enzo Ferrari '02
F10 '10
F40 '92
F430 '06
F2007
SP1 '08

Fiat
500 1.2 8V Lounge SS '08
500 F '65
500 F '68
500 L '69
500 R '72
Barchetta Giovane Due '00
Coupe Turbo Plus '00
Panda Super i.e. '90
Punto HGT Abarth '00

Ford AU
2000 Ford Falcon XR8 '00

Ford
2010 AJ Allmendinger #43 Best Buy FORD FUSION '10
2010 Carl Edwards #99 Aflac FORD FUSION '10
Escort Rally Car '98
Focus Rally Car '99
Focus RS '02
Focus RS WRC 07 '08
Focus ST '06
Focus ST170 '03
Ford GT '02
Ford GT '05
Ford GT '06
Ford GT LM Race Car
Ford GT LM Race Car Spec II
Ford GT LM Spec II Test Car
GT40 Race Car '69
Ka '01
Mark IV Race Car '67
Mustang GT '05
Mustang Mach 1 '71
Mustang SVT Cobra R '00
Mustang V8 GT Coupe Premium '07
RS200 '84
RS200 Rally Car '85
SVT F-150 Lightning '03
Taurus SHO '98

Gillet
Vertigo Race Car '04

Ginetta
G4 '64

Gran Turismo
350Z RS
Formula Gran Turismo
PDI RACING KART 100
Red Bull X1 '10

Grand Touring Garage
1970 Ford Mustang Trans-Cammer (SEMA Gran Turismo Awards 2009)

High End Performance
G37 (SEMA Gran Turismo Awards 2008)

HKS
CT230R '08
GENKI HYPER SILVIA RS2 (D1GP) '04

Holden
Commodore SS '04
Monaro CV8 '04

Hommell
Berlinette R/S Coupe '99

Honda
1300 Coupe 9 S '70
ACCORD Coupe '88
ACCORD Coupe EX '03
ACCORD Euro-R '00
ACCORD Euro-R '02
ARTA NSX (JGTC) '00
ARTA NSX (SUPER GT) '06
BALLADE SPORTS CR-X 1.5i '83
BEAT '91
BEAT Version F '92
BEAT Version Z '93
Castrol MUGEN NSX (JGTC) '00
CITY Turbo II '83
CIVIC 1500 3door 25i '83
CIVIC 1500 3door CX '79
CIVIC SiR-II (EG) '91
CIVIC SiR-II (EG) '92
CIVIC SiR-II (EG) '93
CIVIC SiR-II (EG) '95
CIVIC TYPE R '08
CIVIC TYPE R (EK) '97
CIVIC TYPE R (EK) RM '97
CIVIC TYPE R (EK) '98
CIVIC TYPE R (EP) '01
CIVIC TYPE R (EP) '04
CIVIC TYPE R (EP, EU) '01
CR-X del Sol SiR '92
CR-X SiR '90
CR-Z α '10
DUALNOTE Concept '01
ELEMENT '03
EPSON NSX (SUPER GT) '08
FIT W '01
Gathers Drider CIVIC Race Car '98
HSC "The 37th Tokyo Motor Show Concept Car" '03
INSIGHT '99
INSIGHT LS '09
INTEGRA TYPE R (DC2) '95
INTEGRA TYPE R (DC2) '98
INTEGRA TYPE R (DC2) '99
INTEGRA TYPE R (DC5) '03
INTEGRA TYPE R (DC5) '04
INTEGRA TYPE R (DC5) RM '04
INTEGRA TYPE R Touring Car
JAZZ 1.4 DSi SE Sport '01
LIFE STEP VAN '72
LOCTITE MUGEN NSX (JGTC) '01
Mobil 1 NSX (JGTC) '01
MUGEN MOTUL CIVIC Si Race Car '87
N360 '67
NSX '90
NSX '93
NSX '95
NSX '97
NSX '99
NSX '01
NSX Type R '92
NSX Type R '02
NSX Type S '97
NSX Type S '99
NSX Type S '01
NSX Type S Zero '97
NSX Type S Zero '99
NSX-R Concept '01
NSX-R Prototype LM Race Car
NSX-R Prototype LM Road Car
ODYSSEY '03
PRELUDE Si VTEC '91
PRELUDE SiR '96
PRELUDE SiR S spec '98
PRELUDE Type S '96
PRELUDE Type S '98
RAYBRIG NSX (JGTC) '00
RAYBRIG NSX (SUPER GT) '06
S500 '63
S600 '64
S800 '66
S800 RSC Race Car '68
S2000 '99
S2000 '01
S2000 '03
S2000 '06
S2000 (EU) '99
S2000 (EU) '01
S2000 (EU) '03
S2000 (US) '99
S2000 (US) '01
S2000 (US) '04
S2000 LM Race Car
S2000 Type V '00
S2000 Type V '01
S2000 Type V '03
S2000 Type V (EU) '00
S2000 Type V (EU) '01
S2000 Type V (US) '00
S2000 Type V (US) '01
TAKATA DOME NSX (JGTC) '03
TAKATA DOME NSX (SUPER GT) '06
TODAY G '85
Z ACT '70

HPA Motorsports
FT565 twin turbo Audi TT (SEMA Gran Turismo Awards 2007)
Stage II R32 (SEMA Gran Turismo Awards 2004)

Hyundai
Clix Concept '01
Coupe FX '01
HCD6 Concept '01
Tiburon GT '01
Tiburon Turbulence '99
Tuscani '01
Tuscani CCS '03

Infiniti
Coupe Concept '06
FX45 Concept '02
G20 '90
G35 COUPE '03
G35 Coupe '06
G35 Sedan '03

Isuzu
117COUPÉ '68
4200R Concept '89
Bellett 1600 GT-R '69
PIAZZA XE '81

Jaguar
E-TYPE Coupe '61
S-TYPE R '02
XFR '10
XJ13 Race Car '66
XJ220 '92
XJ220 LM Race Car
XJR-9 LM Race Car '88
XK Coupe Luxury '07
XKR Coupe '99
XKR Coupe '10
XKR R Performance '02

Jay leno
Tank Car '03

Jensen
Interceptor MkIII '74

Lamborghini
Countach 25th Anniversary '88
Countach LP400 '74
Gallardo LP 560-4 '08
"Miura P400 Bertone Prototype CN.0706 '67
(Pebble Beach Concours d'Elegance Polyhony Digital Trophy 2008)"
Murciélago LP 640 '09
Murciélago LP 670-4 SuperVeloce '09
NOMAD Diablo GT-1 (JGTC) '00

Lancia
DELTA HF Integrale Evoluzione '91
DELTA HF Integrale Rally Car '92
DELTA S4 Rally Car '85
STRATOS '73
STRATOS Rally Car '77

Land Rover
Range Stormer Concept '04

Lexus
BANDAI DIREZZA SC430 (SUPER GT) '06
DENSO DUNLOP SARD SC430 (SUPER GT) '08
ENEOS SC430 (SUPER GT) '08
GS 300 '91
GS 300 '00
GS 300 Vertex Edition (J) '00
IS 200 '98
IS 200 (J) '98
IS 200 GT-1 Race Car '04
IS 300 Sport Cross '01
IS F '07
IS F RM '07
IS F Racing Concept '08
LFA '10
PETRONAS TOM'S SC430 (SUPER GT) '08
SC 300 '97
SC 430 (EU) '01
SC 430 (US) '01
Weds Sport IS350 (SUPER GT) '08

Lister
Storm V12 Race Car '99

Lotus
Carlton '90
Elan S1 '62
Elise '96
Elise RM '96
Elise '00
Elise 111R '04
Elise 111R RM '04
Elise 111S '03
Elise Sport 190 '98
Elise Type 72 '01
Esprit Sport 350 '00
Esprit Turbo HC '87
Esprit V8 '02
Esprit V8 GT '98
Esprit V8 SE '98
Europa Special '71
Evora '09
Motor Sport Elise '99

Marcos
Mini Marcos GT '70

Maserati
GranTurismo S '08

Mazda
110S (L10A) '67
110S (L10B) '68
323F '93
787B Race car '91
Atenza Concept '01
Atenza Sport 25Z '07
Atenza Sports 23Z '03
Atenza Touring Car
Autozam AZ-1 '92
Axela 23S '03
BP FALKEN RX-7 (D1GP) '03
Carol 360 Deluxe '62
Cosmo Sport (L10A) '67
Cosmo Sport (L10B) '68
DEMIO GL-X '99
DEMIO SPORT '03
éfini RX-7 Type R (FD) '91
éfini RX-7 Type R (FD) '93
éfini RX-7 Type RS (FD) '96
éfini RX-7 Type R-S (FD) '95
éfini RX-7 Type RZ (FD) '92
éfini RX-7 Type RZ (FD) '93
éfini RX-7 Type RZ (FD) '95
éfini RX-7 Type RZ (FD) '96
Eunos Roadster (NA Special Package) '89
Eunos Roadster J-Limited (NA) '91
Eunos Roadster J-Limited II (NA) '93
Eunos Roadster SR-Limited (NA) '97
Eunos Roadster S-Special Type I (NA) '95
Eunos Roadster VR-Limited (NA) '95
Eunos Roadster V-Special Type II (NA) '93
Familia Sedan Sport 20 '02
Furai Concept '08
KUSABI Concept '03
Lantis Coupe 2000 Type R '93
Mazda2 '03
Mazda6 5-door '03
Mazda6 Concept '01
Mazda6 Touring Car
Mazdaspeed Atenza '05
MX-5 (NA) '89
MX-5 1.8 RS (NB, J) '98
MX-5 1600 NR-A (NB, J) '04
MX-5 1800 RS (NB, J) '00
MX-5 1800 RS (NB, J) '04
MX-5 J-Limited (NA, J) '91
MX-5 J-Limited II (NA, J) '93
MX-5 Miata (NA) '89
MX-5 Miata 1.8 RS (NB, J) '98
MX-5 Miata 1600 NR-A (NB, J) '04
MX-5 Miata 1800 RS (NB, J) '00
MX-5 Miata 1800 RS (NB, J) '04
MX-5 Miata J-Limited (NA, J) '91
MX-5 Miata J-Limited II (NA, J) '93
MX-5 Miata SR-Limited (NA, J) '97
MX-5 Miata S-Special Type I (NA, J) '95
MX-5 Miata VR-Limited (NA, J) '95
MX-5 Miata V-Special Type II (NA, J) '93
MX-5 SR-Limited (NA, J) '97
MX-5 S-Special Type I (NA, J) '95
MX-5 VR-Limited (NA, J) '95
MX-5 V-Special Type II (NA, J) '93
MX-Crossport Concept '05
Protegé '02
Roadster 1.8 RS (NB) '98
Roadster 1600 NR-A (NB) '04
Roadster 1800 RS (NB) '00
Roadster 1800 RS (NB) '04
Roadster RS (NC) '07
RX-7 GT-LIMITED (FC, J) '85
RX-7 GT-X (FC) '90
RX-7 GT-X (FC, J) '90
RX-7 LM Race Car
RX-7 Spirit R Type A (FD) '02
RX-7 Type R (FD, J) '91
RX-7 Type R (FD, J) '93
RX-7 Type R Bathurst R (FD) '01
RX-7 Type RS (FD) '98
RX-7 Type RS (FD) '00
RX-7 Type RS (FD, J) '96
RX-7 Type R-S (FD, J) '95
RX-7 Type RS-R (FD) '97
RX-7 Type RZ (FD) '00
RX-7 Type RZ (FD, J) '92
RX-7 Type RZ (FD, J) '93
RX-7 Type RZ (FD, J) '95
RX-7 Type RZ (FD, J) '96
RX-8 '03
RX-8 Concept (Type-I) '01
RX-8 Concept (Type-II) '01
RX-8 Concept LM Race Car
RX-8 Type E '03
RX-8 Type S '07
RX-8 Type S '03
SAVANNA RX-7 GT-Limited (FC) '85
SAVANNA RX-7 INFINI III (FC) '90

McLaren
F1 '94
MP4-12C '10

Mercedes-Benz
190 E 2.5 - 16 Evolution II '91
190 E 2.5 - 16 Evolution II Touring Car '92
300 SL Coupe '54
A 160 Avantgarde '98
C 63 AMG '08
CL 600 '00
CLK 55 AMG '00
CLK-GTR Race Car '98
CLK Touring Car '00
E 55 AMG '02
Sauber Mercedes C9 Race Car '89
SL 55 AMG (R230) '02
SL 65 AMG (R230) '04
SL 500 (R129) '98
SL 500 (R230) '02
SL 600 (R129) '98
SL 600 (R230) '04
SLK 230 Kompressor '98
SLR McLaren '03
SLR McLaren (19inch Wheel Option) '09
SLS AMG '10

Mercury
Cougar XR-7 '67

MG
MGF '97
TF160 '03

Mine's
BNR34 SKYLINE GT-R N1 base '06
BNR34 SKYLINE GT-R V・spec N1 base '00
LANCER EVOLUTION VI '00

MINI
COOPER '02
Cooper 1.3i '98
COOPER S '02
COOPER S '05
COOPER S '07
ONE '02

Mitsubishi
3000GT  MR (J) '95
3000GT  MR (J) '98
3000GT  SL (J) '95
3000GT  SL (J) '96
3000GT  SL (J) '98
3000GT  SR (J) '95
3000GT  SR (J) '96
3000GT  SR (J) '98
3000GT  VR-4 (J) '98
3000GT  VR-4 Turbo (J) '95
3000GT  VR-4 Turbo (J) '96
3000GT  VR-4 Turbo (J) '98
AIRTREK  Turbo-R '02
COLT  1.5 Sport X Version '02
CZ-3  Tarmac '01
CZ-3  Tarmac Rally Car
ECLIPSE  GT '95
ECLIPSE  GT '06
ECLIPSE  Spyder GTS '03
FTO  GP Version R '97
FTO  GP Version R '99
FTO  GPX '94
FTO  GPX '97
FTO  GPX '99
FTO  GR '94
FTO  GR '97
FTO  Super Touring Car
GALANT  2.0 DOHC Turbo VR-4 '89
GALANT  GTO MR '70
GTO  SR '95
GTO  SR '96
GTO  SR '98
GTO  Twin Turbo '95
GTO  Twin Turbo '96
GTO  Twin Turbo '98
GTO  Twin Turbo MR '95
GTO  Twin Turbo MR '98
HSR-II  Concept '89
i  Concept '03
i-MiEV '09
Lancer  1600 GSR '74
Lancer  1600 GSR Rally Car '74
Lancer Evolution II  GSR '94
Lancer Evolution III  GSR '95
Lancer Evolution IV  GSR '96
Lancer Evolution IV  Rally Car '97
Lancer Evolution V  GSR '98
Lancer Evolution VI  GSR '99
Lancer Evolution VI  GSR TOMMI MAKINEN EDITION '00
Lancer Evolution VI  GSR T.M. EDITION Special Color Package '99
Lancer Evolution VI  Rally Car '99
Lancer Evolution VI  RS '99
Lancer Evolution VI  RS TOMMI MAKINEN EDITION '00
Lancer Evolution VII  GSR '01
Lancer Evolution VII  GT-A '02
Lancer Evolution VII  RS '01
Lancer Evolution VIII  GSR '03
Lancer Evolution VIII  MR GSR '04
Lancer Evolution VIII  RS '03
Lancer Evolution IX  GSR '05
Lancer Evolution IX  GSR RM '05
Lancer Evolution X  GSR Premium Package '07
Lancer Evolution  GSR '92
Lancer Evolution  Super Rally Car '03
Lancer  EX 1800GSR IC Turbo '83
LEGNUM  VR-4 Type V '98
MINICA  DANGAN ZZ '89
MIRAGE  1400GLX '78
MIRAGE  CYBORG ZR '97
PAJERO  Evolution Rally Raid Car '03
PAJERO  Rally Raid Car '85
STARION  4WD Rally Car '84

Mugen
MUGEN S2000 '00

NISMO
270R '94
400R '96
Fairlady Z S-tune concept by GRANTURISMO (Z33) '02
Fairlady Z Z-tune (Z33) '03
GT-R LM Road Going Version '95
Skyline GT-R R-tune (R34) '99
Skyline GT-R S-tune (R32) '00

Nissan
180SX Type X '96
200SX '96
200SX (S14) '96
240RS Rally Car '85
240SX '96
240SX (S14) '96
240ZG (HS30) '71
300ZX 2by2 (Z32) '98
300ZX 2seater (Z32) '89
300ZX 2seater (Z32) '98
350Z (Z33, EU) '03
350Z (Z33, US) '03
350Z Concept LM Race Car
350Z Gran Turismo 4 Limited Edition (Z33) '05
350Z Roadster (Z33, EU) '03
350Z Roadster (Z33, US) '03
370Z Tuned Car '08
Be-1 '87
BLUEBIRD 1600 Deluxe (510) '69
BLUEBIRD Hardtop 1800SSS (910) '79
BLUEBIRD Rally Car (510) '69
Calsonic IMPUL GT-R (SUPER GT) '08
CALSONIC SKYLINE (JGTC) '00
CALSONIC SKYLINE GT-R Race Car '93
CUBE EX (FF/CVT) '02
CUBE X '98
C-WEST RAZO SILVIA (JGTC) '01
EXA CANOPY L.A.Version Type S '88
Fairlady 2000 (SR311) '68
Fairlady 240ZG (HS30) '71
Fairlady Z (Z34) '08
Fairlady Z 280Z-L 2seater (S130) '78
Fairlady Z 300ZX (Z31) '83
Fairlady Z 300ZX TwinTurbo 2seater (Z32) '89
Fairlady Z 300ZX Version R TwinTurbo 2by2 (Z32) '98
Fairlady Z 300ZX Version S TwinTurbo 2seater (Z32) '98
Fairlady Z Concept LM Race Car
Fairlady Z Roadster (Z33) '03
Fairlady Z Version S (Z33) '02
Fairlady Z Version S (Z33) '07
Fairlady Z Version ST (Z33 Option Wheel) '02
FALKEN☆GT-R Race Car '04
GRAN TURISMO SKYLINE GT-R '01
GRAN TURISMO SKYLINE GT-R (PaceCar) '01
GT-R '07
GT-R Black Mask '07
GT-R Concept (Tokyo Motor Show 2001) '01
GT-R Concept LM Race Car
GT-R Proto '05
GT-R SpecV '09
GT-R SpecV (GT Academy Version) '09
LOCTITE ZEXEL GT-R (JGTC) '00
March 12c 5door '03
March 12SR '07
March G# '99
MICRA '03
mm-R Cup Car '01
MOTUL AUTECH GT-R (SUPER GT) '08
MOTUL PITWORK Z (JGTC) '04
OPTION Stream Z '04
PAO '89
PENNZOIL Nismo GT-R (JGTC) '99
PENNZOIL ZEXEL GT-R (JGTC) '01
PRIMERA 2.0Te '90
PRIMERA 20V '01
PRIMERA 20V (EU) '01
R89C Race Car '89
R92CP Race Car '92
R390 GT1 Race Car '98
R390 GT1 Road Car '98
SILEIGHTY '98
SILVIA (CSP311) '65
SILVIA 240RS (S110) '83
SILVIA K's (S13) '88
SILVIA K's (S13) '91
SILVIA K's AERO (S14) '93
SILVIA K's AERO (S14) '96
SILVIA K's Dia Selection (S13) '90
SILVIA Q's (S13) '88
SILVIA Q's (S13) '91
SILVIA Q's AERO (S14) '93
SILVIA Q's AERO (S14) '96
SILVIA spec-R AERO (S15) '02
SILVIA spec-R AERO (S15) RM '02
SILVIA spec-R AERO (S15) '99
SILVIA spec-S AERO (S15) '99
SILVIA Varietta (S15) '00
SKYLINE 1500Deluxe (S50D-1) '63
SKYLINE 2000GT-B (S54A) '67
SKYLINE 2000GT-R (KPGC110) '73
SKYLINE Coupe 350GT '03
SKYLINE Coupe 370GT Type SP '07
SKYLINE GT-R (R32) '89
SKYLINE GT-R (R32) '91
SKYLINE GT-R (R33) '95
SKYLINE GT-R (R33) '96
SKYLINE GT-R (R33) '97
SKYLINE GT-R (R34) '99
SKYLINE GT-R (R34) '00
SKYLINE GT-R M・spec (R34) '01
SKYLINE GT-R M・spec Nür (R34) '02
SKYLINE GT-R N1 (R32) '91
SKYLINE GT-R N1 (R33) '95
SKYLINE GT-R Special Color Midnight Purple II (R34) '99
SKYLINE GT-R Special Color Midnight Purple III (R34) '00
SKYLINE GT-R V・spec (R32) '93
SKYLINE GT-R V・spec (R33) '95
SKYLINE GT-R V・spec (R33) '96
SKYLINE GT-R V・spec (R33) '97
SKYLINE GT-R V・spec (R34) '99
SKYLINE GT-R V・spec II (R32) '94
SKYLINE GT-R V・spec II (R34) '00
SKYLINE GT-R V・spec II N1 (R34) '00
SKYLINE GT-R V・spec II Nür (R34) '02
SKYLINE GT-R V・spec LM Limited (R33) '96
SKYLINE GT-R V・spec N1 (R32) '93
SKYLINE GT-R V・spec N1 (R34) '99
SKYLINE GTS25 Type S (R32) '91
SKYLINE GTS-R (R31) '87
SKYLINE GTS-t Type M (R32) '89
SKYLINE GTS-t Type M (R32) '91
SKYLINE Hard Top 2000 RS-X Turbo C (R30) '84
SKYLINE Hard Top 2000 Turbo RS (R30) '83
SKYLINE Hard Top 2000GT-R (KPGC10) '70
SKYLINE Sedan 300GT '01
SKYLINE Sedan 350GT Type SP '06
SKYLINE Sedan 350GT-8 '02
SKYLINE Sport Coupe (BLRA-3) '62
STAGEA 25t RS FOUR S '98
STAGEA 260RS AutechVersion '98
WOODONE ADVAN Clarion GT-R (SUPER GT) '08
XANAVI HIROTO GT-R (JGTC) '01
XANAVI NISMO GT-R (JGTC) '03
XANAVI NISMO GT-R (SUPER GT) '08
XANAVI NISMO Z (SUPER GT) '06
YellowHat YMS TOMICA GT-R (SUPER GT) '08

Opel
Astra Touring Car (Opel Team Phoenix) '00
Calibra Touring Car '94
Corsa Comfort 1.4 '01
Speedster '00
Speedster Turbo '00
Tigra 1.6i '99
Vectra 3.2 V6 '03

Opera Performance
350Z '04
S2000 '04

Oullim Motors
Spirra Prototype '04

Pagani
Zonda C12 '00
Zonda C12S '00
Zonda C12S 7.3 '02
Zonda LM Race Car
Zonda R '09

Panoz
Esperante GTR-1 Race Car '98
Courage C60 - Peugeot Race Car '03

Pescarolo Sport
Pescarolo C60 Hybride - Judd Race car '05
Pescarolo-Courage - Judd GV5 Race Car '04

Peugeot
106 Rallye '03
106 S16 '03
205 Turbo 16 '85
205 Turbo 16 Evolution 2 Rally Car '86
205 Turbo 16 Rally Car '85
206 CC '01
206 Rally Car '99
206 RC '03
206 S16 '99
207 GTi '07
307 CC Premium AVN '04
307 XSi '04
905 Race Car '92
908 HDi FAP - Team Oreca Matmut '10
908 HDi FAP - Team Peugeot Total '10
coupé 406 3.0 V6 '98

Plymouth
Cuda 440 Six Pack '71
Superbird '70

Pontiac
GTO 5.7 Coupe '04
Solstice Coupe Concept '02
Sunfire GXP Concept '02
Tempest Le Mans GTO '64
Vibe GT '03

RE Amemiya
AMEMIYA ASPARADRINK RX7 (JGTC) '04
Amemiya AsparaDrink RX7 (SUPER GT) '06
RE Amemiya FD3S RX-7

Renault
5 Maxi Turbo Rally Car '85
5 Turbo '80
AVANTIME '02
Megane 2.0 16V '03
Megane 2.0 IDE Coupe '00

Renault Sport
Clio Renault Sport 2.0 16V '02
Clio Renault Sport Trophy V6 24V Race Car '00
Clio Renault Sport V6 24V '00
Clio Renault Sport V6 Phase 2 '03
Lutecia Renault Sport 2.0 16V '02
Lutecia Renault Sport Trophy V6 24V Race Car '00
Lutecia Renault Sport V6 24V '01
Lutecia Renault Sport V6 Phase2 '03
Megane Renault Sport '08

RUF
3400S '00
BTR '86
CTR2 '96
CTR "Yellow Bird" '87
RGT '00

Saleen
S7 '02

Scion
xA '03
xB '03

Seat
Ibiza Cupra '04

Shelby
Cobra 427 '66
GT350R '65
Series One Super Charged '03

Spoon
CIVIC TYPE R (EK) '00
CR-Z
FIT Race Car '03
INTEGRA TYPE R (DC2) '99
S2000 '00
S2000 Race Car '00

Spyker
C8 Laviolette '01

Subaru
CUSCO SUBARU ADVAN IMPREZA (JGTC) '03
CUSCO DUNLOP SUBARU IMPREZA (SUPER GT) '08
IMPREZA Coupe 22B-STi Version '98
IMPREZA Coupe WRX typeR STi Version VI '99
IMPREZA Rally Car '99
IMPREZA Rally Car '01
IMPREZA Rally Car '03
IMPREZA Rally Car Prototype '01
IMPREZA Sedan WRX STi '94
IMPREZA Sedan WRX STI (18inch BBS Wheel Option) '10
IMPREZA Sedan WRX STi (Type-II) '02
IMPREZA Sedan WRX STi spec C (Type-II) '04
IMPREZA Sedan WRX STI spec C Type RA '05
IMPREZA Sedan WRX STI spec C Type RA RM '05
IMPREZA Sedan WRX STi Version (Type-I) '00
IMPREZA Sedan WRX STi Version II '95
IMPREZA Sedan WRX STi Version III '96
IMPREZA Sedan WRX STi Version IV '97
IMPREZA Sedan WRX STi Version V '98
IMPREZA Sedan WRX STi Version VI '99
IMPREZA Sport Wagon STi (Type-I) '00
IMPREZA Sport Wagon WRX STi Version VI '99
IMPREZA Super Touring Car
IMPREZA WRC 2008 '08
IMPREZA WRX STI (18inch BBS Wheel Option) '07
IMPREZA WRX STi Prodrive Style (Type-I) '01
LEGACY B4 2.0GT '03
LEGACY B4 2.0GT spec.B '03
LEGACY B4 3.0R '03
LEGACY B4 Blitzen '00
LEGACY B4 RSK '98
LEGACY Touring Wagon 2.0GT '03
LEGACY Touring Wagon 2.0GT spec.B '03
LEGACY Touring Wagon 3.0R '03
LEGACY Touring Wagon GT-B '96
SUBARU 360 '58

Suzuki
ALTO LAPIN Turbo '02
ALTO WORKS RS-Z '97
ALTO WORKS SUZUKI SPORT LIMITED '97
Cappuccino (EA11R) '91
Cappuccino (EA21R) '95
Cappuccino (EA21R) RM '95
CERVO SR '07
CONCEPT-S2 '03
ESCUDO Dirt Trial Car '98
GSX-R/4 Concept '01
Kei WORKS '02
MR Wagon Sport '04
SWIFT Sport '05
SWIFT Sport '07
SX4 WRC '08
WAGON R RR '98

Tesla Motors
Tesla Roadster '08

Tommykaira
ZZ-S '00
ZZII '00

Tom's
X540 CHASER '00

Toyota
2000GT '67
2010 Brian Vickers #83 Red Bull TOYOTA CAMRY '10
2010 Denny Hamlin #11 FedEx TOYOTA CAMRY '10
2010 Joey Logano #20 The Home Depot TOYOTA CAMRY '10
2010 Kyle Busch #18 M&M'S TOYOTA CAMRY '10
ALTEZZA AS200 '98
ALTEZZA Gita AS300 '01
ALTEZZA RS200 '98
ALTEZZA Touring Car
ARISTO 3.0V '91
ARISTO V300 '00
ARISTO V300 Vertex Edition '00
au CERUMO Supra (JGTC) '01
bB 1.5Z X Version '00
CALDINA GT-FOUR '02
CARINA ED 2.0 X 4WS '89
Castrol TOM'S SUPRA (JGTC) '97
Castrol TOM'S SUPRA (JGTC) '00
Castrol TOM'S SUPRA (JGTC) '01
CELICA 1600GT (TA22) '70
CELICA 2000GT-FOUR (ST165) '86
CELICA 2000GT-R (ST162) '86
CELICA GT-FOUR (ST205) '98
CELICA GT-FOUR Rally Car (ST185) '95
CELICA GT-FOUR Rally Car (ST205) '95
CELICA GT-FOUR RC (ST185) '91
CELICA GT-R (ST183, 4WS) '91
CELICA SS-II (ST202) '97
CELICA SS-II (ZZT231) '99
CELICA XX 2800GT '81
COROLLA LEVIN BZ-R '98
COROLLA LEVIN GT-APEX (AE86) '83
COROLLA Rally Car '98
COROLLA RUNX Z AEROTOURER '02
DENSO SARD SUPRA GT (JGTC) '00
FT-86 Concept '09
FT-86 G SPORTS Concept '10
GT-ONE Race Car (TS020) '99
ist 1.5S '02
MINOLTA Toyota 88C-V Race Car '89
MR2 1600 G '86
MR2 1600 G-Limited Super Charger '86
MR2 G-Limited '97
MR2 GT-S '97
MR2 Spyder '99
MR2 Spyder (6MT) '02
MR-S S Edition '99
MR-S V Edition (6MT) '02
PRIUS G '09
PRIUS G (J) '02
PRIUS G Touring Selection (J) '03
RSC '01
RSC Rally Raid Car
SERA '92
SOARER 2.5GT-T '97
SOARER 430SCV '01
SPORTS 800 '65
SPRINTER TRUENO BZ-R '98
SPRINTER TRUENO GT-APEX (AE86 Shuichi Shigeno Version) '00
SPRINTER TRUENO GT-APEX (AE86) '83
STARLET Glanza V '97
SUPERAUTOBACS APEX MR-S (JGTC) '00
SUPRA 2.5GT Twin Turbo R '90
SUPRA 3.0GT Turbo A '88
SUPRA RZ '97
SUPRA SZ-R '97
Tacoma X-Runner '04
Toyota 7 Race Car '70
VITZ F '99
VITZ RS 1.5 '00
VITZ RS 1.5 '07
VITZ RS Turbo '02
VITZ U Euro Sport Edition '00
VOLTZ S '02
WEDSSPORT CELICA (JGTC) '03
WiLL VS '01
WOODONE TOM'S SUPRA (JGTC) '03
Yaris F (J) '99
Yaris RS 1.5 (J) '00
Yaris RS Turbo (J) '02
Yaris U Euro Sport Edition (J) '00
YellowHat YMS Supra (SUPER GT) '05

TRD
CELICA TRD Sports M (ZZT231) '00

TRIAL
TRIAL CELICA SS-II (ZZT231) '03

Triumph
Spitfire 1500 '74

TVR
Cerbera Speed 6 '97
Cerbera Speed 12 '00
Griffith 500 '94
T350C '03
Tamora '02
Tuscan Speed 6 '00
Tuscan Speed 6 RM '00
V8S '91

Vauxhall
Astra Super Touring Car '00
Calibra Super Touring Car '94
Corsa Comfort 1.4 '01
Tigra 1.6i '99
Vectra 3.2 V6 '03
VX220 '00
VX220 Turbo '00

Volkswagen
Beetle 1100 Standard (Type-11) '49
Bora V6 4MOTION '01
Golf I GTI '76
Golf IV GTI '01
Golf IV GTI RM '01
Golf IV R32 '03
Golf V GTI '05
Karmann Ghia Coupe (Type-1) '68
Kubelwagen typ82 '44
Lupo1.4 '02
Lupo Cup Car '00
Lupo GTI '01
Lupo GTI Cup Car (J) '03
New Beetle 2.0 '00
New Beetle Cup Car '00
New Beetle RSi '00
Polo GTI '01
Schwimmwagen typ166 '42
typ2(T1) SambaBus '62
W12 Nardo Concept '01

Volvo
240 GLT Estate '88
C30 R-Design '09
S60 T-5 Sport '03

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.