Munsterman: "We zijn kerngezond"

FC Twente verwacht binnenkort weer ingedeeld te worden in categorie 3 bij de financieel gezonde clubs. "We hebben al zes jaar achtereen positieve bedrijfsresultaten", zegt voorzitter Joop Munsterman in gesprek met Voetbal International.

Toch is de club uit Enschede ingedeeld in categorie 2 voor clubs met een financieel zorgelijke situatie. "Wij zijn daarin terecht gekomen omdat wij spelers niet waarderen op de balans, maar aankopen altijd direct ten laste van het resultaat brengen", legt Munsterman uit.

"Door de investeringen in spelers van de laatste jaren is ons eigen vermogen met twaalf miljoen euro negatief beïnvloed, maar voorkom je wel speculatie en subjectiviteit binnen de jaarrekening. Wij zijn daarin conservatiever dan andere clubs. Doordat we zijn ingedeeld in categorie 2 roept iedereen echter: FC Twente is niet gezond. Nou, we zijn kerngezond, we hebben al zes jaar achtereen positieve bedrijfsresultaten."

FC Twente gaat daarom de jaarrekening anders opstellen. "Ook wij gaan in het vervolg de spelers op de balans activeren. Wij vinden dit geen goede oplossing, maar als de KNVB het zo wil, dan doen wij wel mee."