Xbox Live Gold wordt drie uur per dag gebruikt

Dennis Durkin, baas van Microsofts Interactive Entertainment Business, had afgelopen week een presentatie. In deze presentatie vertelde Durkin dat Microsoft en andere derde partijen met Xbox LIVE een soort ecosysteem hebben dat mensen van vermaak voorziet in vele manieren.

Durkin geeft aan dat ongeveer de helft van alle Xbox LIVE gebruikers, zo'n 12,5 miljoen, betaalt voor de service. En die 12,5 miljoen betalende gebruikers gebruiken Xbox LIVE Gold voor zo'n drie uur per dag. Natuurlijk wordt die drie uur niet alleen besteed aan het spelen van online-games. Zo'n veertig procent van alle tijd gaat op aan luisteren naar Last.fm, het kijken van films via Netflix en het gebruik van andere online diensten.

Durkin zegt dat het bezig houden en de interesse wekken van gebruikers de manier is voor elke service. Daarnaast geeft Durkin aan dat alle digitale transacties veel meer opbrengen dan de betalende leden van Xbox LIVE. Deze opbrengsten worden weer gedeeld met de makers van de content die mensen aanschaffen. Op deze manier zorg je dat ontwikkelaars bezig blijven maar ook de mensen die gebruik maken van je service.

Dennis
Dennis Durkin