Van Eijden: "Wil ooit nog eens bij PSV terugkeren"

Rens van Eijden is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van N.E.C. Nijmegen. De verdediger wil ooit nog eens terugkeren naar PSV, waar zijn loopbaan begon.

Van Eijden heeft het goed naar zijn zin in Nijmegen. "We hebben met NEC een aanvallende speelstijl. Daardoor vallen er soms ruimtes tussen de verdediging en de rest van het elftal", zegt de mandekker tegen SEG International. "We moeten als team er beter voor zorgen dat de linies aangesloten zijn en dat er niet meer gescoord wordt uit corners."

"De trainer was nieuw voor mij, ik kende hem niet vanuit PSV", doelt hij op Wiljan Vloet. "Hij stelt, samen met de rest van de staf, alles in het werk om met N.E.C. Nijmegen te winnen. Die instelling draagt hij over op het team en motiveert ons daarmee. Een eigenschap van mij is dat ik ook altijd wil winnen dus dat klikt wel."

Toekomstplannen heeft de centrale verdediger nog niet gemaakt. "Ik wil in eerste instantie graag bij N.E.C. Nijmegen laten zien wat ik kan, van waarde zijn voor het team en voor de club om van daaruit uit te groeien tot een belangrijke speler. Het lijkt me daarna bijvoorbeeld mooi om bij PSV terug te keren. Ik heb geen specifieke voorkeur voor het buitenland. Als er iets komt zal ik het overwegen. Welk land maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Natuurlijk zou het een kers op de taart zijn om voor het Nederlands elftal uit te komen."