'Buckethead' met mes opgepakt

De politie in Soest heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen aangehouden die met een Halloween-uitdossing en een groot mes over straat liep. De jongen was verkleed als buckethead: hij droeg een wit masker, een zwarte pruik en een emmer op zijn hoofd. Hij bedreigde twee jongens die een opmerking hadden gemaakt over zijn vermomming.

De jongen was 's nachts op weg terug naar huis, na in een café zijn Halloweenpak te hebben opgehaald. Dat had hij daar twee weken geleden laten liggen. Hij zei tegen de politie het masker voor de grap weer op te hebben gezet.

Twee jongens van 17 en 21 uit Soest jaar vonden dat de buckethead zich verdacht gedroeg en joegen hem weg. Toen ze hem rond 03.10 op het Driftje weer zagen lopen - ditmaal zonder emmer, maar met een zwarte muts - trok de jongen een groot mes. De andere jongens slaagden erin hem te overmeesteren en droegen hem over aan de politie.

Hij verklaarde tegen de politie dat hij na de eerste ruzie met de jongens een mes was gaan halen. Hij is vastgezet en de andere jongens hebben aangifte gedaan.