FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 8 juni 2006

Saiz legt zijn taken neer

Manolo Saiz legt vrijwillig al zijn taken bij de Astana-Würth-ploeg neer.

Afgelopen maand was de Spanjaard samen met arts Fuentes opgepakt vanwege hun mogelijke aandeel in een dopingnetwerk. 'Om de continuïteit van de wielerploeg en de wielersport in het algemeen' zal hij niet mere optreden als ploegleider bij wielerevenementen. Binnenkort zal bekend worden of de Astana-Würth-ploeg mag deelnemen aan de Tour de France. De kansen hierop lijken wel iets gestegen nu Saiz vrijwillig zijn functies heeft neergelegd.

Gestoorde mensen

De fanatieke fokkers hebben vast wel eens gehoord van Maikuuul. En anders heb je hem vast wel eens gezien met zijn "G-star truuutje". Maikuuul heeft als hobby FOK!ken. Maar naast dat is hij eigenlijk een klein beetje ziek in zijn hoofd. Ik weet dat we hier op de blog Mannee hebben die nogal eens met een ziek plaatje langskomt. Maar Maikuuul maakt het nog erger, Maikuuul denkt over de foto's na. Op een erg zieke manier.

Officials beslissen over doelpuntenmaker

De FIFA zal op het aankomende WK computertechnologie toepassen als er geen duidelijkheid is over de maker van een doelpunt. Dit maakte de wereldvoetbalbond vandaag bekend.

Dertien officials van de FIFA zullen worden ingezet om bij twijfel uit te maken wie verantwoordelijk was voor een doelpunt. Zij zullen, waar zij zich ook bevinden, alle beschikbare data naar hun laptop gestuurd krijgen.

Gezamenlijk zullen deze officials vervolgens uitmaken wie de doelpuntenmaker is, waarna hun besluit zo snel mogelijk wereldkundig zal worden gemaakt. Hun beslissing zal een andere beslissing van de arbiter van de wedstrijd overrulen.

10 gewonden ontploffing op schip Medemblik

Icoon Ongeluk Bij een ontploffing van een gasfles op een schip in Medemblik zijn tien gewonden gevallen. Het zou gaan om middelbare scholieren. Volgens een woordvoerder van de gemeentelijke havendienst gaat het voornamelijk om botbreuken en brandwonden. De politie kon vanavond nog geen mededeling doen over de ernst van de verwondingen.

Het schip Bree Sant, een oud zeilschip, lag afgemeerd in de Oosterhaven van Medemblik. De boot was gehuurd door een groep van enkele tientallen middelbare scholieren. Na de ontploffing zijn er diverse ambulances ter plaatse geweest om de gewonden te behandelen. Ook is er een traumahelikopter ingezet.


Bij de ontploffing raakten tien mensen gewond - foto Pinkpower.nl


Met dank aan P.A., TimeClypse en Brooky voor de submit, en aan dimage voor de foto.

Lucius: "Kuyt blijft bij Feyenoord"

Theo Lucius heeft vanmiddag verklaard dat Dirk Kuyt bij Feyenoord blijft. De nieuwe aankoop baseert zich op gesprekken tussen de Rotterdammers en de spits.

Tijdens de onderhandeling met Feyenoord kreeg de middenvelder te horen dat de kans dat Kuyt komende zomer vertrekt erg klein is. Persoonlijke redenen van de Katwijker en het prijskaartje van vijftien miljoen euro zorgen voor zijn langere verblijf in de Kuip

Kuyt, die momenteel in Duitsland zit voor het WK, zegt voorlopig niets over zijn toekomst. Chris Woerts, directielid van Feyenoord, liet weten dat nog geen enkele club zich voor Kuyt gemeld heeft.

luister hier naar Theo Lucius

Bejaarde rijdt met auto zorgcentrum binnen

Icoon Ongeluk Een bejaarde vrouw uit Vlissingen heeft gistermiddag haar auto per ongeluk in de ontvangsthal van een zorgcentrum in Middelburg geparkeerd. De vrouw stond met haar auto op de binnenplaats van Zorgcentrum Buitenrust, toen ze plotseling onwel werd. Daarbij schoot haar voet van het rempedaal op het gaspedaal, waardoor de auto vooruit schoot.

De 71-jarige automobiliste raakte bij het voorval gewond. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Verder vielen er geen gewonden. Wel raakten de auto, de hal en een fiets beschadigd.


Een voorbijganger bekijkt de schade - foto Roeland de Jong


Met dank aan Melch voor de submit.

Dode bij schietpartij in Beek en Donk

Icoon Misdaad In het Noord-Brabantse plaatsje Beek en Donk is afgelopen nacht een man om het leven gekomen bij een schietpartij in een woonwijk. De politie kreeg rond 00.30 uur een melding van het incident, waarna het lichaam van de man op de Kloostertuin aangetroffen werd. Zijn identiteit is nog niet bekend.

De politie heeft twaalf rechercheurs op het onderzoek gezet. Vanochtend vroeg is begonnen met een buurtonderzoek, dat nog niet afgerond is. Ook zal morgen sectie op het lichaam verricht worden, in de hoop de identiteit van het slachtoffer vast te stellen.

Met dank aan T42, Rock-Y, Melch, dvdfreak, kahaarin en ankeee voor de submit.

Metal Slug 3D screenshots

SNK heeft weer wat nieuwe screenshots uitgebracht van Metal Slug 3D die op de PS2 zal verschijnen.
Wie kent het niet, de arcade klassieker die bekend staat om de mooie, vloeiend geanimeerde 2D graphics en chaotische gevechten vol explosies. De spellen zorgden ervoor dat al het kleingeld je broekzakken uitvloog in de arcade hal.




Laten we hopen dat het nog wat wordt opgeleukt, want op dit moment doen de graphics een beetje pijn aan de ogen. Het spel zal in Japan ergens eind juni in de winkels liggen. Er is nog niets bekend over een Europese launch.

Neeskens naar Barça

Johan Neeskens vervangt Henk ten Cate als assistent-trainer van Frank Rijkaard bij Spaans kampioen FC Barcelona.

De Catalaanse topclub deed op voorspraak van Rijkaard een aanbieding bij Neeskens om assistent te worden bij Barça. De Nederlandse oud-speler was de enige kandidaat, volgens technisch directeur Txiki Begiristain.

Neeskens stond ook in de belangstelling van Australië en Rusland. Bij Australië kon hij Guus Hiddink opvolgen als bondscoach, bij Rusland kon hij diezelfde Hiddink assisteren bij het bondscoachschap. De 54-jarige ex-international ging echter in op het aanbod van Barcelona. Neeskens volgt Henk ten Cate op, die volgend seizoen hoofdtrainer is bij Ajax.

Saudi-Arabië zonder topscorer in openingswedstrijd

Een flinke tegenvaller voor Saudi-Arabië. Sami Al-Jaber, de topscorer van het land, zal het openingsduel van Saudi-Arabië tegen Tunesië namelijk moeten missen. Zijn rechterknie is niet voor woensdag hersteld.

De 33-jarige aanvaller liep zijn blessure zondag op tijdens een oefenwedstrijd tegen de regioselecite van Bad Nauheim, die met 15-0 werd gewonnen. Hij verrekte de banden van zijn rechterknie, en heeft bovendien enkele bloeduitstortingen rondom het gewricht.

De clubarts heeft verklaard dat de 160-voudig international, die voor de vierde keer meedoet aan een WK, de wedstrijd tegen Tunesië woensdag niet haalt. Hij is wel weer begonnen met looptrainingen, maar dat gaat nog niet goed.

Diefstal haan van kerktoren blijkt ongeluk

Icoon OpmerkelijkDe drie jongens die maandagavond in Dronrijp opgepakt werden wegens het stelen van een kerktorenhaan, hadden helemaal niets kwaads in de zin.

In het dorpje was een wedstrijd aan de gang. De bedoeling van de strijd was om een oranje pion op de hoogste plek op de restauratiesteigers rond de kerktoren te zetten. De drie jongens wilden er met de eer vandoor gaan en zetten de pion bovenop de haan neer. Hierdoor brak de haan af, waarna de politie de drie knapen aanhield. Na een nacht in de cel zijn de drie weer naar hun vertrouwde omgeving teruggekeerd.

Met dank aan voor de submit.

Volg het WK op FOK!

Icoon WK 2006 De aftrap van het WK voetbal zal morgen om 18.00 uur in Duitsland plaatsvinden. Natuurlijk kun je het hele WK op FOK! volgen. Zowel op de Frontpage als op het WK 2006-forum, en vooral op WK2006.fok.nl.

Op de Frontpage zal van iedere wedstrijd een kort verslag verschijnen, en uiteraard zal opmerkelijk randnieuws hier geplaatst worden. Voor uitgebreidere wedstrijdverslagen kun je terecht op WK2006.fok.nl. Daar kun je ook rondkijken als je graag wilt weten welke teams er op oorlogssterkte zijn, en welke er te kampen hebben met blessures.

Dergelijke informatie is natuurlijk onmisbaar als je meedoet aan een poule met vrienden, op het werk, of misschien ook wel op WK2006.fok.nl. Voor de laatste poule heb je nog tot vannacht 00.01 uur de tijd om je in te schrijven. Je vindt de speciale WK-subsite van FOK! door in het navigatiemenu bovenaan je scherm op 'wk' te klikken.

Mocht je als echte voetbal-diehard willen discussiëren over de opstelling van het Nederlands elftal of over het uiterlijk van de shirtjes, dan kun je terecht op het forum.

Wat is Dit: Opgave 29 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Mysterieus virus teistert Kroaten

Enkele Kroatische voetballers hebben een mysterieus virus opgelopen. Maar liefst acht spelers hebben last ervan.

Het is waarschijnlijk dat de Kroatische selectie het virus heeft opgepikt na aankomst in Duitsland. Artsen zijn er nog niet achter welk virus het precies is, maar duidelijk is dat de volgende spelers het onder de leden hebben: Darijo Simic, Ivica Olic, Bosko Balaban, Dado Prso, Stjepan Tomas, Anthony Seric en Joey Didulica. Het laatste slachtoffer Srna had klachten in de vorm van misselijkheid, koorts en hoofdpijn.

Nieuwe screens Test Drive: Unlimited

Test Drive: Unlimited was laatst tijdens de E3 te downloaden als demo via Xbox Live, vele gamers konden toen al genieten van deze racegame.
Onlangs zijn er weer een hoop nieuwe screens vrijgegeven. De screens laten duidelijk zien dat het in het spel mogelijk is om in enkele Lotus versies rond te racen, namelijk de Lotus V8 en de Lotus Sport. Natuurlijk zullen nog veel meer automerken hun opwachting maken in deze racegame die in september 2006 in de EU verwacht wordt.





Football Manager 2007 aangekondigd

Het is misschien niet echt nieuws meer te noemen, maar met de kerst ligt de nieuwe editie van Football Manager, deel 2007, in de winkel. Football Manager wordt gemaakt door de makers van de "oude" Championship Manager serie. Dat betekent weer veel tabellen en statistieken, maar ook de meest realistische en complete footie manager ervaring.

Het nieuwe deel borduurt verder op het succes van de vorige delen. De interface is weinig veranderd en lijkt erg veel op die van het vorige deel. Toch beloven de makers een hoop verbeteringen en vooral wat meer informatie. In het vorige deel zagen we al een soort tutorial / helpmenu, nu wordt dit systeem uitgebreid met meer tips en hints om de hoeveelheid informatie wat beter te behappen. Daarnaast zal je staf zich ook uitgebreider uitlaten over de gang van zaken. Dit betekent uiteraard niet dat de game wordt versimpeld, integendeel. De makers hebben goed geluisterd naar de community en enkele veelgevraagde features toegevoegd. Zo kan je aan de gang met feeder clubs, waarbij een kleinere club hulp krijgt van een grotere broeder. De grote club kan dan talenten bij de kleinere club onderbrengen, die dan weer veel speelminuten en ervaring opdoen bij de kleine club. Daarnaast is het scout systeem helemaal overgedaan, net als de jeugd teams en de team talks. De interactie met spelers moet ook groter worden, want je kan nu met elke speler praten zoals je dat kon met coaches in eerdere delen.

Op de screenshots is een aantal van deze features al te zien. Een die er ontbreekt is de match mode. Hierover is nog niks vrijgegeven, maar daar wordt later uiteraard meer over duidelijk. FM2007 komt uit op PC, Mac, Xbox 360 en in iets aangepaste vorm op PSP.




Blatter: "Topcompetities inkrimpen"

FIFA-president Sepp Blatter wil dat alle Europese topcompetities vanaf het seizoen 2007/2008 uit maximaal achttien clubs bestaan. Dat gaf de zeventigjarige Zwitser aan tijdens het congres van de voetbalbond in München.

Blatter denkt dat het dagelijks bestuur van de FIFA de invoering van het plan binnen twaalf maanden rond heeft: ”Dan is er ook meer ruimte op de internationale kalender. Zeker voor de landen waar nu twintig clubs op het hoogste niveau spelen.” Momenteel bestaan de Engelse, Spaanse, Italiaanse en Franse competities uit twintig clubs.

Dan Johnson, woordvoerder namens de Premier League, vindt Blatters voorstel geen hout snijden: ”De twintig clubs in de Premier League bepalen hoeveel clubs er in de Premier League spelen. En die clubs kunnen als enige veranderingen in de competitie aanbrengen. Dit voorstel zal niet serieus worden genomen.” Blatter, die zich komend voorjaar verkiesbaar stelt voor een derde termijn, zou de landen eventueel onder druk kunnen zetten met sancties in de vorm van boetes, waarschuwingen of zelfs uitsluiting van het WK.

Oranje gips erg in trek

Met het WK voor de deur wil iedereen laten zien een échte oranje-fan te zijn. Zo ook mensen die met gebroken ledematen in het ziekenhuis terechtkomen. Dat meldt het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg, waar ongeveer 80 procent van de mensen voor oranje gekleurd gips kiest.

Het oranje gips is speciaal voor de voetbalmaanden toegevoegd aan de selectie van normale kleuren. Er is ook een speciaal gips met voetballen erop gemaakt, maar dat blijkt voor de meesten net iets té te zijn.

RG: Henin-Hardenne naar finale

Voor de derde keer in vier jaar staat Justine Henin-Hardenne in de eindstrijd van Roland Garros. In een Belgische onderonsje was Henin duidelijk te sterk voor Kim Clijsters: 6-3, 6-2.

Clijsters kon tot 3-4 in de eerste set meekomen; daarna was de trein Henin vertrokken. De Waalse, winnares in 2003 en 2005, trok steeds aan het langste eind in de rally's en serveerde uitstekend. Bovendien beging de jarige Clijsters teveel onnodige fouten. Dit euvel openbaarde zich met name in het tweede bedrijf, dat binnen een mum van tijd was beslecht.

Na afloop uitte Henin haar blijdschap: ”Ik heb veel ambitie en ben dan ook blij met de manier waarop ik heb gespeeld. Een duel tegen Kim is altijd weer speciaal, maar zondag wacht weer een duel.” Henin doelde op haar ontmoeting met Svetlana Kuznetsova, die eerder op de dag de opmars van Nicole Vaidisova een halt toeriep.

Minuut stilte voor start WK

Voor het begin van de openingswedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal tussen Duitsland en Costa Rica, vrijdag om zes uur in München, zal er een minuut stilte worden gehouden. Dit heeft de voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, donderdag bekend gemaakt op een speciale persconferentie.

De directe aanleiding is het overlijden van de vaders van twee van de deelnemende voetballers. De Mexicaanse doelman Oswaldo Sanchez is inmiddels naar huis gevlogen om de begrafenis van zijn vader bij te wonen. En ook in het Argentijnse kamp is een sterfgeval, maar in dat geval is de naam van de getroffen speler niet bekend gemaakt. Hij kiest er voor om bij de ploeg te blijven en niet naar huis terug te keren.

Blatter zei tevens dat de minuut stilte ook bedoeld is om "iedereen van de voetbalfamilie te eren, die de afgelopen vier jaar is overleden."

Bus met kinderen gekanteld op A50

Icoon OngelukEen schoolbus is vanmiddag rond half vier op de A50 bij Son gekanteld. Alle 49 inzittenden, onder wie 44 kinderen van acht tot tien jaar, zijn er in geslaagd de bus te verlaten. Er zijn voornamelijk schaafwonden opgelopen; nagenoeg iedereen kwam er met de (weliswaar behoorlijke) schrik van af.

De bus, die richting Nijmegen reed, viel in de sloot waarop het gevaarte op zijn zij belandde. Sommigen hebben wondjes door rondvliegend glas. Eén kind heeft tijdelijk bekneld gezeten, maar was al snel weer vrij. Hierbij heeft hij wel zijn arm gebroken. Vier andere kinderen moesten naar het ziekenhuis om nader onderzocht te worden.

Met dank aan MRDB, dennistd, Skorpija, blieb, simsfan88 voor de submit.

Nedved verlaat training met knieklachten

Pavel Nedved heeft donderdag op de training een knieblessure opgelopen. De Tsjech liep de kwetsuur op in een duel met verdediger David Rozehnal.

Nedved liet zich na deze botsing een kwartier lang verzorgen aan zijn linkerknie. De middenvelder deed de rest van de training alleen loopoefeningen. Er wordt verwacht dat de sterspeler tijdig fit is voor de eerste wedstrijd van de Tsjechen, maandag tegen de Verenigde Staten.

”De knie deed pijn en dat dwong hem om de training te beëindigen. We hopen dat het niet al te serieus is en dat hij fit zal zijn”, aldus de Tsjechische teamdokter.

Uitslagen groep A waren even bekend

De officiële WK-site weet alvast wat de uitslagen van de poulewedstrijden van groep A zijn.

Op een overzichtspagina stond de stand van groep A weergegeven, waaruit de uitslagen afgeleid konden worden. Duitsland zal de openingswedstrijd met 1-0 winnen van Costa Rica, Polen zal morgenavond met 2-1 van Ecuador winnen.


Een screenshotje van de stand in groep A

Na een paar minuten zijn de poulestanden op de WK-site weer gereset en is de 'fout' weer hersteld.

Zwitsers verijdelen aanslag op Israëlisch vliegtuig

Icoon AanslagZwitserland heeft vandaag een aanslag op een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al verijdeld. De verdachten van de aanslag zijn afkomstig uit Noord-Afrika. Er zijn in totaal zeven personen gearresteerd in verschillende Zwitserse steden.

Volgens een verklaring van het openbaar ministerie van Zwitserland heeft de politie al vanaf 12 mei verschillende arrestaties verricht. Zeven arrestanten zitten nog altijd vast omdat zij "serieuze plannen" zouden hebben gehad voor een aanslag op een toestel van El Al. Er zijn tot nu toe geen wapens of explosieven gevonden.

Minimaal een van de terroristen had volgens Zwitserse justitie contacten met de Marokkaan Mohamed Achraf. Deze werd begin vorig jaar uitgeleverd aan Spanje. Dit omdat hij betrokken zou zijn geweest bij plannen om het speciale gerechtshof in Madrid, de Audienca Nacional, de lucht in te laten vliegen.

Zwitserland heeft naar eigen zeggen nauw samengewerkt met autoriteiten in andere Europese landen, vooral Spanje en Frankrijk, in dit onderzoek. Ook de Europese veiligheidsorganisaties Interpol en Eurojust hebben volgens Bern een erg belangrijk rol gespeeld in het onderzoek.

Met dank aan Falco, Cupra_Inside en PIM4EVER voor de submit.

RG : Koeznetsova eerste finaliste

De Russische Svetlana Koeznetsova heeft als eerste de finale bereikt van het vrouwenenkelspel op Roland Garros. De 20-jarige Koeznetsova versloeg in de halve finale de bijna vier jaar jongere Tsjechische Nicole Vaidisova in drie sets met de standen 5-7 7-6 en 6-2.

Voor de als achtste geplaatste Russische wordt dit haar tweede finale van een grandslam. In 2004 was zij de sterkste bij de US Open. De tegenstandster in de finale van zaterdag komt uit de andere halve finale tussen de Belgische tennissterren Kim Clijsters en Justine Henin-Hardenne. Die wedstrijd is momenteel aan de gang.

Menchov zegeviert op Ventoux

Denis Menchov heeft op de Mont Ventoux een van de grootste zeges uit zijn loopbaan geboekt. De Rus was nipt de beste na een afvalrace. Levi Leipheimer is de nieuwe geletruidrager in de Dauphiné Libéré.

Met Philippe Gilbert in de gele leiderstrui werd om 12.13 uur het startschot gegeven voor rit vier. Onderweg twee colletjes van de vierde categorie en de slotklim naar de Mont Ventoux, vast nummer in de Dauphiné tijdens de laatste edities.

Zoals gebruikelijk tijdens etappes met aankomst op de Ventoux probeerde een groepje vluchters met zoveel mogelijk voorsprong te beginnen aan de Reus van de Provence. Ditmaal ontstond al binnen enkele kilometer de beeldbepalende vlucht. De dapperen waren Joost Posthuma, Ronny Scholz, Stéphane Auge, Lars Bak, Cédric Vasseur, Danilo Napolitano, Thomas Voeckler, Alessandro Vanotti en Florian Stalder.

Maximaal fietste het negental naar een marge van een kleine zes minuten. Onder meer Phonak - voor Floyd Landis - deed de arbeid in het peloton. Aan de voet van de Ventoux was het verschil nog nauwelijks twee minuten. Posthuma moest al op de eerste flanken zijn medevluchters laten gaan. Ook Voeckler kon het tempo niet bijbenen, vooral doordat Vanotti en Vasseur er de zweep oplegden. Uiteindelijk bleef alleen Vasseur over.

In het peloton werd het bal geopend door Oscar Sevilla en Sylvester Szmyd. Even later plaatste José Azevedo een tegenaanval. Phonak bleef rustig controleren. Achterin losten de coureurs bij bosjes; ook voor leider Gilbert ging het te snel. Voorin passeerde Azevedo de ‘stilgevallen’ Sevilla. De Portugees nam de koppositie in handen.

Een demarrage van Francisco Mancebo deed de strijd in het groepje kanshebbers op de eindzege ontbranden. Menchov, Moreau, Paulinho, Chavanel, Leipheimer, Kohl en Caucchioli volgden, maar Valverde, Vinokourov en Landis konden niet mee. Van Hincapie en Popovych helemaal geen spoor. Azevedo hield zich verre van dit gewoel en reed als eerste het ‘maanlandschapachtige’ gedeelte op.

Onder auspiciën van Moreau werd de groep der favorieten tot vier leden gedecimeerd: Moreau zelf, Kohl, Leipheimer en Menchov. Op een kleine vier kilometer van de meet werd Azevedo opgeslokt door de groep-Menchov, waarin Kohl inmiddels was verdwenen. Dit kwartet bleef tot het eind bij elkaar, al moest Azevedo in extremis lossen. Menchov wachtte de sprint niet af en versnelde indrukwekkend. De Vuelta-winnaar leek zegezeker, maar Moreau kwam nog sterk opzetten. De 35-jarige Fransman zag zijn remonte niet beloond. Leipheimer finishte als derde en heeft daaraan genoeg om de leiderstrui aan te trekken.

Vrijdag ligt de aankomst na opnieuw een zware etappe in het klassieke Briançon. IJkpunt is de legendarische Col d’Izoard. Tijd om hiervan te herstellen is er nauwelijks, want zaterdag staat de koninginnerit naar La Toussuire op de rol. Zelfs de afsluitende etappe naar Grenoble is geen spek voor de bek van sprinters.

Uitslag 4e etappe - Tain-l’Hermitage / Le Mont-Ventoux– 186 kilometer:

#CoureurPloegTijd
1D. MenchovRAB4.50.37
2C. MoreauAGRz.t.
3L. LeipheimerGER0’15”
4J. AzevedoDIS0’29”
5S. ChavanelCOF0’54”

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.L. Leipheimer (USA)GER15.47.53
2.D. Menchov (Rus)RAB0’28”
3.P. Gilbert (Fra)FDJ1'08"
4.J. Azevedo (Por)DSC1'47"
5.C. Moreau (Fra)AGR1'48"

Ronaldo met koorts aan de kant

Ronaldo heeft de trainingssessie van vandaag laten schieten. Hij heeft momenteel last van koorts en heeft uit voorzorg niet deelgenomen aan de Braziliaanse training.

"Ronaldo werd vanochtend wakker met lichte verhoging. Hij is hiervoor behandeld en zal de training overslaan", aldus een verklaring van de Braziliaanse voetbalbond. Dinsdag staat de eerste wedstrijd van Brazilië tegen Kroatië op het programma.

Diverse WK-spellen op FOK!

Op FOK! is men er al helemaal klaar voor. Her en der zijn er overal spellen te vinden over het WK.

Uiteraard is er de grote FOK!-WK-pool op de WK-site van FOK! Wees er snel bij met het voorspellen van de poule-uitslagen en andere vragen. Je kunt je namelijk nog tot vanavond aanmelden. Dus doe gezellig mee!

Op het FOK!forum lopen er ook allemaal verschillende WK-gerelateerde spellen. Zo is er het Nostradamus-topic, waarin je de meest bizarre, maar zeker leuke vragen over het aankomende WK moet beantwoorden. Daarnaast is er ook een manager-achtig spel. Je krijgt 100 miljoen euro tot je beschikking en kan een elftal samen gaan stellen. Vervolgens kun je per wedstrijd punten, maar ook strafpunten scoren.

Mocht je nog niet WK-moe genoeg zijn, dan kun je ook nog altijd een kijkje nemen in het WK-subforum, waar over van alles en nog wat topics te vinden zijn, zoals het Bespreek hier de tactiek van Togo-topic, de Oranje poppetjes van Super de Boer, maar ook Het grote omgekochte wedstrijden-topic. Vrijwel elk WK-onderwerp komt wel aan bod in dit subforum van FOK!

Gesink naar Rabo ProTeam in 2007

Robert Gesink zal in de loop van het jaar 2007 zijn opwachting maken in het Proteam van de Rabobank. Hij heeft een tweejarig contract getekend met Theo de Rooij.

Momenteel komt Gesink uit voor het Continental-team van de Rabobank en rijdt daar zeer verdienstelijk. Hij is dit seizoen de winnaar van het eindklassement in de wielerweek van Lombardije geworden. Daarvoor was hij in 2002 en 2004 al nationaal kampioen tijdrijden bij de junioren.

Fabula Nova Crystallis project geboren uit Final Fantasy VII

In een interview met 1UP vertellen drie medewerkers van Square Enix over het Fabula Nova Crystallis project. Dit project omhelst Final Fantasy XIII, Versus XIII en Agito XIII.

In de oorspronkelijke strategie zou Final Fantasy op de PS2 verschijnen, Versus op de PS3 en Agito op de GSM. De gedachte achter het project is geboren uit de vele Final Fantasy VII producten die uitgekomen zijn (film, games) die allemaal direct met het oorspronkelijke Final Fantasy VII verhaal te maken hebben. Square Enix vond dit concept van producten ontwikkelen wel interessant en heeft dit naar een volgend niveau getild met het Fabula Nova Crystallis project.

Voor dit project is een nieuwe mythologie geschreven door Square Enix, eentje die er van uit gaat dat de aarde is ontstaan uit kristallen, en kristallen zullen dan ook de bron van magie vormen.
In plaats van de karakters van Final Fantasy VII als basis voor de verschillende Final Fantasy VII producten, zal deze mythologie de basis van deze games gaan vormen.

Met dit achtergrondverhaal mogen developers vervolgens zelf bepalen op welke manier zij een spel willen invullen, met deze mythologie als basis. Zo wordt Final Fantasy XIII ontwikkeld door het Final Fantasy XII team, en zal het battle-systeem een verbetering ten opzichte van XII zijn.
Het team verantwoordelijk voor Kingdom Hearts 2 heeft Versus XIII op zich genomen, en zal zijn geheel eigen invulling geven aan een game rond deze mythologie.

Square Enix sluit niet uit dat in de toekomst personages uit het ene spel in een ander spel langskomen, maar er wordt in het interview benadrukt dat het ene spel niet van invloed is op het andere spel.
Ook weet Square Enix nog niet of er naast Final Fantasy XIII, Versus XIII en Agito XIII in de toekomst nog meer games gebruik zullen gaan maken van deze mythologie.

Lees het hele interview hier.

Snelheidsduivel wil auto 'drogen'

Icoon PolitieHoe kun je je auto nou beter drogen dan met 108 kilometer per uur over een weg te scheuren waar je maar 50 mag? Voor een 27-jarige automobilist was er blijkbaar geen andere manier. Hij hield de politie voor dat dat de reden was dat hij zo hard over de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord aan het rijden was.

Agenten stonden met een lasergun langs de weg. Toen ze de man aanhielden, verklaarde hij dat hij zijn auto net had gewassen en hem probeerde te drogen door zo hard mogelijk te rijden. De smoes maakte geen indruk en de man moest zijn rijbewijs inleveren.

De man had zijn rijbewijs echter niet bij zich. De politie nam daarop de wagen mee, todat hij z'n roze papiertje op het bureau kwam afgeven. De wegpiraat moet zich binnenkort verantwoorden voor zijn 'droogrijgedrag'.

Met dank aan mark_82, thaggie en melch voor de submit.

Isaksson mist eerste wedstrijd

Bondscoach Lars Lagerbäck van Zweden kan tijdens het eerste WK-duel tegen Trinidad en Tobago niet beschikken over doelman Andreas Isaksson.

Isaksson liep woensdag een hersenschudding op toen een furieus schot van Kim Källström midden in zijn gezicht belandde. Volgens de Zweedse medische staf is Isaksson pas over drie tot vijf dagen weer inzetbaar. Zweden zal het zaterdag tegen Trinidad en Tobago dus moeten doen met Rami Shaaban of John Alvbage als sluitpost. Beide goalies beschikken nauwelijks over interlandervaring.

Van der Vaart hoeft niet te vrezen voor plek

Bondscoach Marco van Basten heeft gezegd dat Rafael van der Vaart niet hoeft te vrezen dat hij zijn plek in de WK-selectie verliest.

"Alleen in het geval Van der Vaart kan ik ermee leven dat hij de eerste wedstrijd (zondag tegen Servië & Montenegro) moet missen", aldus Van Basten.

Als Cocu, Sneijder of een andere speler nog mocht afvallen dan kan of Nigel de Jong of Stijn Schaars inspringen. "Met de kneuzing van Cocu gaat het zo goed, dat ik ervan uitga dat hij zondag tegen Servië speelt. Zijn de reacties van Sneijder en Van der Vaart goed, dan zal ik de knoop snel doorhakken. Dat is niet meer dan fair richting Stijn Schaars en Nigel de Jong", aldus de bondscoach.

Alsof je water ziet branden!

Auto's ... tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het begint er op te lijken dat de mens de auto nodig heeft om te overleven. Datzelfde kan gezegd worden van water; het oude vertrouwde H2O. Dat moet deze man ook gedacht hebben en zodoende deed hij dat waar de mensheid al op zit te wachten sinds meneer Nikolaus August Otto.

Wat hij heeft gedaan? Een auto en lasapparaat laten werken op water. Niet slecht! Het Amerikaanse leger heeft in ieder geval interesse. Hopelijk zijn wij als waterlandje niet het volgende Irak.

Met dank aan --Christiaan-- voor de submit

[upd] Topterrorist al-Zarqawi is gedood

 al-ZarqawiDe Jordaniër Abu Musab al-Zarqawi, aanvoerder van al-Qaeda in Irak en verantwoordelijk voor talloze aanslagen, is gedood. Dat heeft de Iraakse premier al-Maliki laten weten.

De terroristenleider zou gisterenmiddag bij een Amerikaanse luchtaanval op een huis ten noorden van Bagdad zijn gedood.

Overigens werd op 4 juni 2005 ook al gemeld dat al-Zarqawi zou zijn gedood, maar dat bleek toen niet te kloppen. Ook zijn er de afgelopen twee jaar meerdere keren berichten verschenen dat hij gearresteerd of zwaar gewond zou zijn. Geen daarvan bleek waar.

Update 13:11
Inmiddels is duidelijk dat al-Zarqawi dit keer wel echt gedood is. Hij is inderdaad omgekomen bij een luchtaanval op zijn schuilplaats. Zowel de Iraakse premier Nuri Al Maliki als de bevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in Irak, generaal George Casey, zeggen dat het lichaam van de terrorist is geïdentificeerd aan onder meer zijn vingerafdrukken.

Bij de aanval op Al-Zarqawi zijn ook zeven van zijn naaste kompanen om het leven gekomen. Generaal Casey maakt later op de dag meer details bekend.

Al-Zarqawi was de meest gezochte man in Irak en had een prijs op zijn hoofd van 25 miljoen dollar. De Jordaniër werd gezien als drijvende kracht achter het bloedige geweld dat Irak al jaren teistert.


De dode terrorist Al-Zarqawi.


Update 15:03
Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op de dood van Al-Zarqawi. Bot heeft gezegd dat het voor hem niet mogelijk is om zich juichend uit te laten over de dood van een mens, maar hij vindt wel dat er een klap is uitgedeeld aan terroristen. "Al Zarqawi had buitengewoon veel bloed aan zijn handen en leidde een terreurorganisatie". Bot ziet de dood van Al-Zarqawi als een signaal aan andere terroristenleiders, dat zij niet ongestraft hun gang kunnen blijven gaan. "Ze worden uiteindelijk gevangen genomen of uitgeschakeld".

Ook Henk Kamp van Defensie vindt de uitschakeling van Al-Zarqawi "goed nieuws". Hij vindt dit positief in de strijd tegen terrorisme. "Die daarmee nog niet is gewonnen maar vandaag toch een goede dag heeft meegemaakt. Anderen zullen opstaan en naar voren zullen komen, maar je moet stappen blijven zetten en ik vind dit een belangrijke stap vooruit". Kamp is ook tevreden met de invulling van de laatste vacatures in de Iraakse regering. "Dat is belangrijk om evenwicht te krijgen in de regering".

De Amerikaanse president George Bush is "natuurlijk verheugd" over de dood van Al-Zarqawi. Bush erkent wel dat "terreur nog steeds een probleem is in Irak". Het Witte Huis hoopt dat dit een signaal is naar de andere terroristen in Irak. "Dit moet voor de oppositie in Irak toch ontmoedigend zijn. Ze weten nu dat een van de best bewaakte mensen, althans binnen de terreurnetwerken, niet veilig was". Ook de Britse president Tony Blair noemde de uitschakeling "zeer belangrijk voor Irak en zeer goed nieuws".

Islamkenners twijfelen echter aan de invloed van de uitschakeling. "Zijn dood zal weinig effect hebben op de jihad in Irak", zegt de islamexpert Yasser Al Sirry. "Al-Zarqawi heeft meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij de leider is van één factie onder de paraplu van de Moedjahedien Raad. Ik verwacht geen vermindering van de jihad, misschien zelfs een escalatie als zijn volgelingen vergeldingsmoorden gaan uitvoeren", aldus Al Sirry.


De terreurleider op een van de door hem zelf verspreide video's

Met dank aan MaximusF1 voor de submit.

Meeuws nieuwe trainer SK Beveren

Walter Meeuws is de nieuwe trainer van de Belgische club SK Beveren. Donderdag werd dit nieuws bevestigd door een woordvoerder van de club. Jos Daerden was de belangrijkste kandidaat voor het trainerschap, maar de club en Daerden konden niet tot een overeenkomtst komen.

De afgelopen vijf jaar was Meeuws actief als trainer in Turkije, Marokko, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig speler van Ajax en oud-bondscoach van de Rode Duivels trainde in eigen land onder meer KV Mechelen en AA Gent.

Kivuvu naar NEC

Dominique Kivuvu heeft vandaag een vierjarig contract getekend bij NEC. Naast de Nijmegenaren hadden ook een aantal andere Eredivisieclubs interesse in de 18-jarige verdedigende middenvelder van Stormvogels Telstar, maar Kivuvu besloot toch voor NEC te kiezen.

Kivuvu brak pas na de afgelopen winterstop door bij de club uit Velsen-Zuid. Zijn overgang naar NEC is mogelijk gemaakt door externe financiers, omdat de speler nog een doorlopend contract had. Drie jaar geleden stapte Kivuvu als B-junior over van de amateurs van Neerlandia SLTO naar de A2 van de club uit de Gouden Gids Divisie.

Govou vervangt geblesseerde Cissé

Raymond Domenech heeft Sidney Govou opgeroepen als vervanger van Djibril Cissé. Cissé raakte gisteravond tegen China zwaar geblesseerd aan zijn kuitbeen.

Het is niet de eerste keer dat Govou een geblesseerde landgenoot moet vervangen. Vlak voor Euro 2004 raakte Ludovic Giuly geblesseerd, waarna Govou voor hem inviel. De 26-jarige aanvaller verdient zijn geld bij Olympique Lyon.

Thierry Henry reageerde geschokken op de blessure van Cissé: ”Het zijn zware tijden voor Djibril, voor ons en zijn familie. Het was moeilijk om er niet aan te denken tijdens de wedstrijd. Maar ik ben er zeker van dat hij sterk terugkomt”.

RG: De Bakker naar laatste vier

Thiemo de Bakker staat in de halve finales van het juniorentoernooi van Roland Garros. Onze zeventienjarige landgenoot had geen enkele moeite met de Slowaak Andrei Martin.

De Bakker, als eerste geplaatst in Parijs, stond slechts vier games af: 6-4, 6-0. Het tweede bedrijf nam nog geen 25 minuten in beslag. Met name op de breakpunten toonde De Bakker zijn koelbloedigheid: hij sloeg toe bij zes van zijn acht kansen. Zelf werd onze landgenoot in de eerste set tweemaal gebroken, doordat zijn opslag matig liep. In de halve eindstrijd stuit De Bakker op Robin Roshardt (Zwi) of Philip Bester (Can).

Van der Sar uit voorzorg aan de kant

Edwin van der Sar heeft vroegtijdig moeten afhaken bij de Oranje-training van vandaag.

De doelverdediger ging uit voorzorg naar de kant. Wat er precies aan de hand is met Van der Sar is nog niet bekend. Wel is bekend dat hij plaats nam in de dug-out met ijs op zijn linkerknie.

De lichtgeblesseerden Philip Cocu en Wesley Sneijder trainden apart van de groep. De middenvelder van PSV heeft nog te veel last van een blessure aan zijn bovenbeen. Cocu, die het stadion twintig minuten later inkwam dan de rest van de selectie, deed apart een aantal oefeningen. Wesley Sneijder herstelt van een enkelblessure en trainde daarom ook nog apart. Rafael van der Vaart trainde, net als woensdag, weer met de selectie mee.

Toni winnaar Gouden Schoen

Luca Toni is de winnaar geworden van het Gouden Schoen-topscorersklassement. De Italiaanse aanvaller van Fiorentina had dit seizoen een productie van 31 treffers.

Het is in de Italiaanse Serie A een zeldzaamheid dat er zoveel gescoord wordt. De laatste keer dat een voetballer in één seizoen meer dan dertig keer het net trof, was maar liefst 47 jaar geleden. Luca Toni zelf is ook verbaasd over zijn prestatie: "Het is ongelooflijk snel gegaan. Eerst kende niemand me. Nu ben ik topscorer van Europa, ga ik naar het WK en hoop ik komend seizoen uit te komen in de Champions League."

In de top 10 staat Klaas Jan Huntelaar genoteerd als beste Nederlander met 33 doelpunten. Omdat de Nederlandse competitie minder zwaar geacht wordt dan de topcompetities, wordt zijn doelpuntenaantal met een factor 1,5 in plaats van 2 vermenigvuldigd, waardoor de jonge spits van Ajax op de zesde plek terecht komt. Van alle Europese competities is Tarmo Neemelo het meest trefzeker. Hij scoorde voor het Estse FC TVMK maar liefst 41 maal.

Eindstand Gouden Schoen-klassement:

#NaamClubGoalsPunten
1.Luca ToniFiorentina (Ita)3162
2.Thierry HenryArsenal (Eng)2754
3.Samuel Eto'oBarcelona (Spa)2652
4.David VillaValencia (Spa)2550
Miroslav KloseWerder Bremen (Dui)2550
6.Klaas-Jan HuntelaarAjax / Sc Heerenveen (Ned)3349,5
7.Kris BoydKilmarnock / Rangers (Sch)3248
8.David TrezeguetJuventus (Ita)2346
9.David SuazoCagliari (Ita)2244
10.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen (Dui)2142
Ruud van NistelrooyManchester United (Eng)2142
PauletaParis Saint-Germain (Fra)2142

TamaFishy voor de Xbox 360?

Ben jij zo iemand die zijn t.v. altijd aan heeft staan en genoeg heeft van het standaard scherm van de Xbox 360 of van al die troep op TMF, The Box en MTV? Dan is Aquazone misschien iets voor jou. Deze aquariumsimulator verschijnt 27 juli in Japan in later dit jaar in de rest van de wereld. De bedoeling is simpel, je moet de visjes in leven houden en als beloning voor je goede zorgen blijven ze rondzwemmen. Erg Zen dus allemaal. De simulator zal te koop zijn via de Xbox Live Marketplace.




Lucius naar Feyenoord

Theo Lucius speelt de komende drie jaar voor Feyenoord. Daarnaast heeft Lucius, komende van PSV, nog een optie voor een jaar bij de Rotterdammers.

Woensdag werd Lucius medisch gekeurd in het Erasmus Medisch Centrum en vanmiddag tekent hij zijn contract bij de club uit de Kuip. De 29-jarige Lucius kwam eerder uit voor FC Den Bosch en FC Utrecht. Daarnaast speelde hij ook drie maal voor het Nederlands elftal.

Frank Lampard naar Barcelona?

Volgens de Engelse pers is Barcelona bereid om 20.7 miljoen euro neer te tellen voor Frank Lampard. Door de komst van Michael Ballack bij Chelsea zou het volgens Barcelona tijd zijn voor Lampard om te vertrekken. Dit ondanks de belofte van Chelsea coach Mourinho, dat Ballack en Lampard samen het toekomstige middenveld zullen gaan vormen.

Barcelona coach Frank Rijkaard staat bekend als een groot bewonderaar van de 27-jarige middenvelder en zou inmiddels met de preses van de Catalaanse club, Joan Laporte, gesproken hebben. De huidige houder van de Champions League is niet alleen bereid om de vereiste ¤22.7 miljoen over te maken, ook Deco zou meeverhuizen naar Engeland.

Na de Champions League winst van de Catalaanse ploeg, heeft Lampard openlijk in de Spaanse pers aangegeven Barça enorm te bewonderen. Ook zijn Lampard en zijn vrouw Elen gezien in een exclusieve woonwijk, net buiten Barcelona. “Het zou een droom zijn om voor Barcelona te spelen. Chelsea heeft mij echter een nieuw contract aangeboden, ze hebben dus wel vertrouwen in mij”, aldus Lampard.

Duizenden fans bij training Oranje

Het Nederlands elftal is populair in Zuid-Duitsland. Vandaag bezoeken duizenden fans de eerste openbare training van Oranje.

Ook in de omgeving van het stadion is het erg druk. De straten rondom het stadion zijn allemaal afgesloten en het verkeer wordt geregeld door stewards en agenten. Al kilometers voor het stadion lopen in oranje uitgedoste supporters in de richting van de tijdelijke thuisbasis van het Nederlandse team.

De training van Oranje is vooralsnog de enige die is opengesteld voor publiek. Aan de hand van deze training zal de KNVB bekijken of er in de komende weken nog meer voor het publiek opengestelde trainingen komen.

Makaay ontkent geruchten over Barcelona

Roy Makaay heeft de geruchten ontkent dat hij naar Barcelona verhuist. Verschillende Spaanse kranten meldden dat de spits van Bayern München in Barcelona de opvolger van Henke Larsson wordt.

"Er is geen enkel contact met FC Barcelona. Ik heb geen idee hoe ze aan die berichten komen", aldus de Nederlander in Kicker. Verder zei Makaay dat hij het nog steeds erg naar zijn zin heeft bij de Duitse kampioen. "Alhoewel ik afgelopen seizoen zeventien competitiedoelpunten maakte, was het geen goed seizoen van mijn kant. Dit seizoen hoop ik zeker weer meer dan twintig goals te maken, zoals in mijn eerste twee jaar hier."

Santos valt uit tijdens oefenduel

Francileudo dos Santos is woensdagavond geblesseerd uitgevallen tijdens de oefenpartij van Tunesië tegen een Duits amateurteam (4-0).

”Het is een kleine variant van de blessure waar Santos twee weken geleden ook al mee kampte”, zei bondscoach Roger Lemerre. Naar verwachting is de aanvaller van Toulouse speelklaar wanneer Tunesië het opneemt tegen Saoedi-Arabië.

Santos viel uit met een kwetsuur aan zijn knie vlak nadat hij Ziad Jaziri op maat bediende voor de 1-0. Later scoorde Jaziri nog eens, waarna Kaies Ghodhbane en Yassine Chikhaoui de eindstand vastlegden.

Stanley Cup-finale wedstrijd 2

Nog niet van de klap van maandag bekomen moesten de Edmonton Oilers gisteren zeer diep buigen voor de Carolina Hurricanes. In de tweede wedstrijd in de best-of-seven serie om de Stanley Cup zegevierden de Amerikanen met 5-0.

Het Albertaanse doel werd verdedigd door de Fin Jussi Markkanen, nadat maandag Dwayne Roloson met een knieblessure een einde aan zijn seizoen zag komen. Vervanger Ty Conklin verspeelde toen een halve minuut voor tijd de puck, wat tot de winnende treffer van Carolina leidde. Het zou Markkanens dag ook niet worden, een dag waarop de powerplay-eenheid van Edmonton het liet afweten.

Na ruim zes minuten opende Andrew Ladd uit een snelle counter de score voor Carolina, via de schaats van verdediger Marc-Andre Bergeron. Twee powerplays voor Edmonton waren niet aan de Canadezen besteed, en de 'Canes gingen met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Een dubbele powerplay voor Carolina na zes minuten in de tweede periode werd door de Oilers afgeslagen, maar toen Raffi Torres wegens interference op de strafbank zat sloeg Frantisek Kaberle toe om de voorsprong voor de zuiderlingen te verdubbelen. Drie seconden voor het einde van de tweede periode voegde Corey Stillman nog een goal toe.

Alsof de overwinning nog niet duidelijk genoeg was ging Carolina de laatse periode nog even door. Twee en een halve minuut na het begin verschalkte Doug Weight Markkanen nog eens tijdens een powerplay. Nog geen twee minuten later werd hij gevolgd door Mark Recchi die, ook tijdens een powerplay, de eindstand op 5-0 bepaalde.

Coach Craig MacTavish van de Oilers was teleurgesteld over het aanvalsspel van zijn ploeg, maar verzekerde dat Markkanen de derde wedstrijd, in Edmonton, zal starten. "Hij zal meer vertrouwen hebben wanneer hij wedstrijd drie ingaat. Hij deed heel veel goede dingen," aldus MacTavish.

Finale Stanley Cup:

Eastern ConferenceWestern ConferenceStand
Carolina HurricanesEdmonton Oilers2-0
CarolinaEdmonton5-4
CarolinaEdmonton5-0

CDA wil strenger inburgeringsexamen

Icoon Binnenlands Het CDA vindt de plannen van minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie te mild. Het taalexamen dat allochtonen moeten afleggen is voornamelijk gebaseerd op spreekvaardigheden, terwijl het CDA meer aandacht wil voor schrijf- en leesvaardigheden. "De minister stelt te lage eisen aan het schrijf- en leesniveau. Om in Nederland echt mee te kunnen doen moet iemand meer kunnen dan alleen zijn naam op een formulier kunnen invullen", zo laat CDA-Kamerlid Mirjam Sterk weten.

Verdonk ziet niet zoveel in het CDA-voorstel. Volgens haar is een stenger examen niet zo zinvol, omdat het examen bedoeld is voor mensen die hier al jaren wonen en meestal niet goed kunnen lezen en schrijven. Op 1 januari moet de nieuwe inburgeringswet gaan gelden voor zesduizend allochtone Nederlanders. Wie het examen niet haalt, kan worden gekort op de uitkering of een boete krijgen.

Niet-westerse migranten die zich voor langere tijd in Nederland willen vestigen moeten sinds maart een inburgeringsexamen in hun thuisland afleggen voordat ze naar Nederland komen. Nederland is het enige land die zo'n procedure kent. De meeste migranten die de toets maken slagen.

Ballack mist openingsduel

Michael Ballack geeft morgen definitief geen acte de presence tijdens de openingswedstrijd van het WK. Het Duitse boegbeeld mist het duel tegen Costa Rica wegens een blessure aan zijn kuit.

Ballack brak woensdag na een half uurtje de training alweer af. ”De spier is nog niet voldoende belastbaar. Hij wordt nu intensief behandeld”, meldde de Duitse voetbalbond. Waarschijnlijk zal Tim Borowski de sterspeler vervangen. Teammanager Oliver Bierhoff zei eerder deze week al dat een eventuele niet-deelname van Ballack geen hel en verdoemenis hoeft te brengen: ”We hebben alternatieven. Juist wanneer de leider ontbreekt, komen de anderen boven drijven.”

Belastende foto's Amerikaanse mariniers gevonden

Icoon BuitenlandsBronnen binnen het Pentagon hebben gemeld dat er foto's zijn gevonden die tijdens het bloedbad in het Iraakse Haditha gemaakt zijn. De foto's zijn belastend voor de Amerikaanse mariniers die beweerden dat veel doden door een bom vielen, aldus de Amerikaanse zender CNN.

De foto's zijn gemaakt door collega's van de Amerikaanse mariniers die aangehouden zijn op verdenking van moord op burgers in de Iraakse stad Haditha. De foto's zullen gebruikt worden in het strafrechtelijk onderzoek naar de ware toedracht van het bloedbad in Haditha.

Volgens ooggetuigen zouden de mariniers nadat hun collega door een bom gedood werd in koelen bloede 24 onschuldige bejaarden, vrouwen en kinderen in hun huizen doodgeschoten hebben. Volgens de mariniers zouden er tijdens gevechten negen militanten gedood zijn. De burgers zijn volgens de mariniers door een bom om het leven gekomen.
<i>Boedbad Haditha</i>
Bloedbad Haditha


Met dank aan Melch voor de submit.

Titanic: Two the Surface

We ontvangen wekelijks een heleboel submits met linkjes naar leuke sites, grappige plaatjes, maar ook mooie filmpjes. Sommige ingezonden stukjes film zijn het werk van enthousiaste amateurfilmers, maar bij andere filmpjes kun je duidelijk zien dat dit het werk is van echte professionals.

Neem nou bijvoorbeeld "Titanic: Two the Surface". Dit filmpje is weer zo'n parody trailer, waarvan we er in de afgelopen maanden al een paar voorbij hebben zien komen. Het is erg knap gemaakt en aan de keuze van de filmfragmenten zie je duidelijk dat er heel veel tijd en zorg aan is besteed.

We waren nieuwsgierig en hebben dan ook contact gezocht met de maker van dit filmpje, Robert Blankenheim, om hem eens te vragen hoeveel tijd het hem heeft gekost, wat ie eigenlijk voor de kost doet en of dit filmpje hem al nieuwe opdrachten heeft opgeleverd:

"First of all thank you for those compliments and I'm really glad you enjoyed the trailer. I just can't believe the amount of world wide attention it's been getting! The trailer took about four months of me working on it part time. So I guess about 200-300 hours or so. Alot of the work was just finding the right clips.
As far as work, I'm doing freelance work now. Mainly editing and some visual graphics. It's on and off so I am always looking for something. I actually have gotten a few calls so we'll see if the video opens up a few doors."

Met dank aan RuuuuuD voor de submit.

'PSG aast op Charisteas'

In de Franse media komt de naam van Angelos Charisteas diverse malen voor. De kranten brengen de spits van Ajax in verband met Paris Saint-Germain.

Een Frans magazine meldt dat hij een belangrijke kandidaat is om Pauleta op te volgen bij de club. PSG zou zo'n twee miljoen euro voor de aanvaller van de Amsterdammers over hebben. Een andere optie zou het huren van Salomon Kalou zijn, die onlangs naar Chelsea vertrok.

VS tevreden met reactie Iran

Icoon Buitenlands De Verenigde Staten zijn tevreden over de reactie van Iran op het internationale voorstel over het omstreden Iraanse atoomprogramma. Iran heeft gezegd het aanbod serieus te nemen. Ali Larijani, hoofdonderhandelaar over het nucleaire programma van Iran, heeft gezegd dat zijn land de voorstellen gaat bestuderen. Hij vond een groot deel van de plannen positief. Wel vond hij dat er 'onduidelijkheden' waren in de plannen, waarover hij nog duidelijkheid wil. Larijani vond het overleg met Buitenlandcoördinator van de Europese Unie Javier Solana "een goed gesprek".

Iran hoopt dat er nog een ronde van besprekingen en onderhandelingen komt. Als Teheran deze "vergaande" voorstellen niet accepteert, dan moeten zij rekening houden met strafmaatregelen. Dat hebben de VS, Rusland, China en de EU laten weten.

De VS doet belangrijke consessies op handelsgebied. Zo opent de VS deels haar handelsgrenzen met Iran, waardoor Iran voor het eerst in 27 jaar nieuwe onderdelen voor hun Boeing-toestellen kunnen importeren. Ook kan Iran landbouwtechnologie importeren en zullen de genoemde landen Iran helpen toe te treden tot de Wereldhandelsorganisatie WTO. Europa zal helpen met de bouw van lichtwaterreactoren in het land voor binnenlandse energie.

Iran mag na de onderhandelingen op beperkte schaal uranium blijven verrijken. Solana vindt wel dat de Iraniërs tijdens de onderhandelingen moet stoppen met uraniumverrijking. "We moeten onderhandelen zonder dat het proces van verrijking aan de gang is". Solana wil het niveau van verrijking later bepalen. In ruil hiervoor moet Iran de Amerikanen overtuigen dat het land niet aan een kernwapen werkt. Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) moet vaststellen dat de uraniumverrijking inderdaad vreedzaam is. De huidige voorstellen zorgen voor meer binnenlandse energie dan het omstreden atoomprogranna van Iran. Het aanbod is een stuk genereuzer dan het aanbod van vorig jaar augustus dat alleen door de EU werd aangeboden.

Politie aast op 'bling bling'

Icoon PolitieBinnenkort zullen alle politiemensen van het korps Amsterdam-Amstelland jagen op patsers. Mensen die te koop lopen met hun rijkdom, worden als verdachte van witwaspraktijken aangemerkt, waarna een onderzoek volgt.

Tijdens het onderzoek wordt er contact opgenomen met de sociale dienst en de belastingdienst, om te achterhalen of de grote sommen geld, luxe goederen en exorbitante levensstijl van deze personen in verhouding staat tot hun hun legale inkomen. Indien dit niet het geval is, wordt hun vermogen 'verbeurdverklaard', oftewel: in beslag genomen.

Voor de Rechercheurs van het Bureau Financiële Economische Recherche (BFER) is deze manier van werken niet nieuw. Sinds maart 2005 hebben zij er voor gezorgd dat er in de hoofdstad 21 verdachten zijn gearresteerd en onder meer 33 dure auto's, acht motoren, drie jetski's en vijf miljoen euro aan contanten in beslag is genomen. De BFER zal zijn kennis overdragen aan de politiemensen van het korps Amsterdam-Amstelland. Daarna zal deze werkwijze worden gedeeld met de andere politiekorpsen in Nederland.

De urgentie om patserige criminelen aan te pakken is groot. Niet alleen handelen zij tegen de wet in, maar ook hebben zij een grote aantrekkingskracht op de jeugd. Jongeren zien vaak alleen de voordelen van een crimineel bestaan, maar de nadelige gevolgen voor hen zelf en de maatschappij, zien ze over het hoofd. De politie wil met deze aanpak laten zien dat misdaad niet loont, en je het beste een studie kan volgen.

Weggetakelde auto
Eén van de in beslag genomen kostbare auto's


Nieuwe motor Honda in Silverstone

Het team van Honda heeft voor de Grand Prix van Engeland een nieuwe motor. In Monaco hadden de coureurs van Honda het zwaar, maar hopen met een snellere motor op betere resultaten.

"We hopen sneller te zijn in Silverstone dan in Monaco. We hebben veel aandacht besteed aan de afstelling van de auto en ook hebben we een upgrade van de motor", aldus directeur sport Gil de Ferran.

De engineering director, Shuhei Nakamoto, verwacht ook betere resultaten met de nieuwe krachtbron. "De nieuwe motor geeft de coureurs wat extra vermogen. We zullen blijven proberen het gat met de snelste teams te dichten."

Blatter flink in de fout

FIFA-baas Sepp Blatter ging woensdagavond op een wel heel bijzondere wijze in de fout. Blatter kreeg alle lachers op zijn hand toen hij, op het banket ter gelegenheid van de officiële ontvangst van alle Duitse hoogwaardigheidsbekleders, bij het voorstellen van WK-prominenten, twee Duitsers door elkaar haalde.

Toen hij naar Paul Breitner wees (de maker van de eerste goal in de finale tegen Nederland in 1974) zei Blatter: "Mag ik u voorstellen, Gerd Müller, de maker van het winnende doelpunt in de WK-finale van 1974."

'Wii prijs en releasedatum bekend rond september'

De gehele games community speculeert al sinds de E3 over de prijs en de releasedatum van de E3. Wordt de Wii 150 Euro, of toch 200 Euro? Zal Nintendo Sony voor zijn met de release, of komt de Wii pas met de kerst.? Helaas komt er voorlopig nog geen einde aan de speculaties aangezien de president van Nintendo, Satoru Iwata, tegen Associated Press heeft gezegd dat deze details over de nieuwste console van Nintendo pas rond september bekend zullen worden gemaakt.


In ieder geval minder dan 250 Euro

Iwata zegt ook dat hij geenszins spijt heeft van de naam Wii. Hij denkt dat de mensen er simpelweg aan moeten wennen en dat de commotie rond de naam wel zal afnemen. Ook reageerde Iwata op de geruchten dat Microsoft mee gaat doen op de mobiele games markt. Hierover zei Iwata het volgende: "Whatever Microsoft does [with portable gaming] won't change what Nintendo will do". Het zelfvertrouwen van Iwata over Nintendo's positie op de handheld markt is op zich niet verrassend. De DS loopt nog steeds goed, en Iwata vertelde AP dat de productie zal worden opgeschroefd naar 2.2 miljoen units per maand wereldwijd.

Foppe de Haan somber over kansen Oranje

Nederlands ElftalFoppe de Haan, de coach van het Nederlands elftal onder de 21 jaar, ziet Nederland niet wereldkampioen worden. Volgens de nuchtere Fries hebben we geluk als we de eerste ronde overleven.

De Haan deed deze uitspraak in een interview met Omrop Fryslân. De coach vindt het Nederlands elftal niet goed voetballen. Voorin is er volgens hem wel kwaliteit, maar de opbouw van achteren is niet goed. ''Ik denk dat we niet ver genoeg zijn'', aldus De Haan.

De Haan liet ook zijn licht schijnen over de beslissing van Marco van Basten om Klaas-Jan Huntelaar niet alsnog mee te nemen naar het WK. De coach begrijpt dit, na de goede prestaties van de speler op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar, totaal niet: ''Ik had hem wel meegenomen, dat behoefde geen discussie.''

Veel meer WK-nieuws vind je op FOK! WK2006.

Met dank aan Ali Salami voor de submit.

Sanchez mist duel met Iran

Oswaldo Sanchez, de eerste doelman van Mexico, mist het eerste WK-duel tegen Iran. Sanchez reist naar huis voor de begrafenis van zijn woensdag overleden vader.

De 32-jarige Sanchez is onomstreden eerste keus in het team van Ricardo Lavolpe. Sinds zijn debuut in 1996 speelde hij liefst zeventig interlands voor Mexico. Beide reservekeepers beschikken over weinig ervaring. José Corona trok slechts zes maal het shirt van de nationale ploeg aan, terwijl Guillermo Ochoa pas in december 2005 zijn eerste interland afwerkte. Mexico treft Iran aanstaande zondag om 18.00 uur in Neurenberg.

Kokmeijer legt beslag op tegoeden Sparta

Ex-profvoetballer Niels Kokmeijer heeft bij Sparta beslag laten leggen voor een bedrag van 850.000 euro. De voormalige aanvaller van Go Ahead Eagles eist die som als schadeloosstelling voor de zeer zware blessure die hij in december 2004 in de competitiewedstrijd tegen Sparta opliep.

Door een brute charge van zijn tegenstander Rachid Bouaouzan moest Kokmeijer zijn loopbaan als profvoetballer beëindigen. Eind vorige maand werd Bouaouzan door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

De KNVB schorste Bouaouzan voor twaalf duels waarvan twee wedstrijden voorwaardelijk. Ook Sparta legde hem een disciplinaire straf op.

De 28-jarige Kokmeijer bevestigde dat hij beslag heeft gelegd op de tegoeden van Sparta. "Ik wil inhoudelijk niet al te veel op de zaak ingaan. Maar het beslag klopt en het bedrag ook. De rechter heeft deze week toestemming hiervoor gegeven. De strafzaak is nu afgehandeld en nu zetten we de civiele procedure door. Met deze claim willen we alvast het geld reserveren dat we daarin eisen."

Sparta zelf kwam woensdag met een kort persbericht: "Hierdoor kunnen we in grote liquiditeitsproblemen komen, onder meer met salarisbetalingen."

Kunstneus in strijd tegen drugslabs

Onderzoekers van TNO hebben een nieuwe vondst ontwikkeld die het mogelijk maakt om XTC-laboratoria op te sporen middels de geursporen die ze verspreiden, zo meldt De Telegraaf vandaag. Het onderzoek gebeurde in het kader van het project 'Politie en Wetenschap'. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stak er enkele honderdduizenden euro's in.

De vinding is een kunstneus die in de lucht snuffelt naar specifieke stofjes. Het gaat om chemische stoffen die nodig zijn om XTC-tabletten of amfetamine te kunnen maken, zoals oplosmiddelen en zogenoemde etherische oliën, die snel verdampen. De kunstneus detecteert deze stoffen feilloos.

Door met deze neus rond te snuffelen in woonwijken of op het platte land, kan de politie achterhalen of in een wijk of bos synthetische drugs worden geproduceerd. Uit het onderzoek blijkt dat op geruime afstand van een xtc-lab nog deeltjes rondzweven. Bij uitgebreide proeven konden ze met de kunstneus haarfijn worden gedetecteerd.

De drugsdetector is ook in te zetten tegen drugssmokkelaars, omdat ook tabletten én halffabrikaten deze moleculen afgeven.

TTvT (11): Maak een u-bocht.

Rijd alstublieft naar de aangegeven route. Ga rechtsaf op de Eerste Van der Helststraat. Ga daar rechtaf. Ga rechtsaf op de Quellijnstraat. Ga daar rechtsaf. Herberekenen. Rijd alstublieft naar de gemarkeerde route. Herberekenen. Maak een u-bocht. Herberekenen. Maak een u-bocht. Herberekenen. Gooi mij alstublieft uit het linker raampje. Rijd alstublieft honderd als u mij uit het linker raampje gooit. Gooi mij daar uit het linker raampje. Rijd dan op goed geluk naar huis.

Osse moskee kleurt Oranje

WK 2006De Turkse Ulu-moskee bij de watertoren in Oss doet volop mee aan de Oranje-gekte die in de Brabantse gemeente heerst. Vanaf de moskee hangen er draden met honderden oranje vlaggetjes die naar de toren lopen.

Volgens moskee-voorzitter Yasin Doğruyol zijn de reacties uit de buurt erg positief op de steun aan Oranje. In de moskee wordt het WK-voetbal straks ook bekeken op een groot scherm.

Met dank aan Merziyas voor de submit.

Japanse Softwarecharts

De wekelijkse softwarecharts voor Japan zijn weer binnen, zoals verwacht is New Super Mario de volgende millionseller voor de DS geworden:

GameConsoleAantal Totaal
New Super MarioNDS334.208 1.233.726
Brain Training 2NDS56.4702.423.898
Brain TrainingNDS40.2112.322.970
Metroid Prime HuntersNDS32.46732.467
Winning Eleven 10PS231.600726.527
Tetris NDS29.209574.875
Animal CrossingNDS28.5522.774.649
English TrainingNDS25.9971.118.493
Powerfull Major LeaguePS220.852176.408
DQ + FF Itadaki StreetPSP15.64063.982

Deze week ook de nummers 11 t/m 30 voor jullie. In die rij zien we naast nog meer DS games onder andere een nieuwe Brain Training voor de PSP en we zien dat Monster Hunter nog steeds redelijk verkoopt:

11 NDS Mario Kart DS
12 NDS Pokemon Ranger
13 PSP Brain Trainer Portable 2 (SEGA)
14 PS2 World Football Climax
15 NDS Touch Panic
16 PS2 .hack//G.U. Vol.1
17 PS2 Kimi Kiss
18 NDS Big Brain Academy
19 GBA MOTHER 3
20 NDS Kanji DS Dictionary

21 PSP Monster Hunter Portable
22 PS2 Dragon Quest Shonen Yangus & Fushigi no Dungeon
23 PS2 Final Fantasy 12
24 NDS Puzzle Series Vol.3 SUDOKU
25 NGC Powerful Major League
26 PSP Magnacarta Portable
27 NDS Point Blank DS
28 NDS Š¿Žš‚Ì“n‚è’¹ (Kanji no ????)
29 NDS Tamagotchi DS
30 NDS Seiken Densetsu DS CHILDREN of MANA

Er zijn voor de nummers 11 t/m 30 helaas geen cijfers bekend

CD: The Exit - Home for an island

Zou de connectie tussen de New Yorkse band The Exit en The Police liggen bij het jazzcombo Last Exit? De band waar ene Gordon Sumner aka Sting de bassgitaar bespeelde midden jaren zeventig. Of zou het gewoon toeval zijn dat soms de dub en reggae invloeden à la The Police van de nummers van The Exit afdruipen? Ik ga voor het laatste en ik zou het trio ook ernstig te kort doen met de stempel "Police rip off". Deze band klinkt een tikkeltje rauwer en harder en heeft een lekker scherp randje op dit nieuwe album.

DVD: Murder in Mind

Voor de liefhebbers van het detectivegenre is er een zekere sleur in elke serie. Misdaad, verdachte, speurwerk en oplossing. Het kan dan nog wel eens wisselen qua volgorde of er gebeurt iets onverwachts, maar het is wel vaak hetzelfde. Bij Murder in Mind is er geen sprake van een sleur. Niet alleen zijn er geen vaste hoofdrolspelers, maar de serie wordt opgebouwd vanuit het perspectief van de moordenaar. Een origineel concept dat, gecombineerd met ingenieuze scripts, bijna een heel genre apart is.

Promosite

Serra Ferrer nieuwe coach AEK

Lorenzo Serra Ferrer is de nieuwe oefenmeester van AEK Athene. De 53-jarige Spanjaard stapte afgelopen week op bij Betis Sevilla.

Voor Serra Ferrer wordt het zijn eerste buitenlandse avontuur. In Spanje werkte hij eerder voor Real Mallorca en FC Barcelona. Bij Betis vierde Serra Ferrer tijdens zijn eerste seizoen grote successen met het behalen van de Champions League en het winnen van de Copa del Rey. De afgelopen jaargang verliep een stuk minder: Betis finishte pas als veertiende na een degradatiestrijd. Bij AEK Athene wacht Serra Ferrer de taak de eerste landstitel sinds 1994 binnen te halen.

IJtunnel dicht wegens lek

Icoon FileDe Oost-buis van de IJtunnel in Amsterdam is gistermiddag rond 15:45 uur afgesloten voor verkeer. Volgens de politie zou er water in de tunnel hebben gestaan, wegens een lek in de damwand. Inmiddels is de tunnel weer gedeeltelijk open. In beide richtingen is één rijstrook te gebruiken.

De hele nacht is doorgewerkt om de tunnel weer droog te krijgen. Er wordt nog onderzocht hoe het lek precies is ontstaan. Hoe lang het nog duurt voor de tunnel weer helemaal open is, is niet duidelijk.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Oefenzeges Frankrijk, Spanje

Frankrijk en Spanje zetten gisteravond beide een oefenduel in winst om. Frankrijk versloeg China, terwijl Spanje nipt afrekende met Kroatië.

Frankrijk won in Saint-Etienne met 3-1 van China, maar de zege werd overschaduwd door het uitvallen van Djibril Cissé. Wegens zijn kuitbeenbreuk zal bondscoach Domenech op zoek moeten naar een vervanger. Als mogelijke kandidaten gelden Ludovic Giuly en Nicolas Anelka. De wedstrijd leverde aardig wat spektakel op, doordat China fris de aanval zocht. Toch domineerden Les Bleus en via David Trezeguet stond het na een half uur 1-0. Vlak daarvoor miste Zinedine Zidane een strafschop.

Zhi Zheng was aan de andere kant wél succesvol vanaf elf meter, zodat China leek af te koersen op een remise. Pas in de ultieme slotfase besliste Frankrijk het duel. Tweemaal stond de invaller Franck Ribery aan de basis. Wang (eigen doelpunt) en Thierry Henry maakten het voorbereidende werk af.

Spanje oefende een week voor de WK-ontmoeting met Oekraïne voor het laatst. In Genève boekte la selección een 2-1 zege op Kroatië. Opnieuw had Spanje veel moeite om het balbezit om te zetten in kansen; de spitsen waren nagenoeg onzichtbaar. Kroatië greep de vroege 0-1, via een knullig eigen doelpunt van Ibanez, aan om de nadruk te leggen op de defensie. In het tweede bedrijf tekende debutant Pernia met een van richting veranderde vrije trap voor de gelijkmaker, waarna Torres na een fraaie sleepbeweging Spanje in blessuretijd de overwinning bezorgde.

Uitslagen:

Australië – Liechtenstein 3-1
8. Neill (ED) 0-1
20. Sterjovski 1-1
75. Kennedy 2-1
83. Aloisi 3-1

Frankrijk – China 3-1
30. Trezeguet 1-0
69. Zhi Zheng (pen) 1-1
90. Wang (ED) 2-1
90. Henry 3-1

Spanje – Kroatië 2-1
14. Ibanez (ED) 0-1
62. Pernia 1-1
90. Torres 2-1

Marktplaats.nl goed voor milieu

Icoon Binnenlands De meeste mensen verhandelen hun tweedehands spullen tegenwoordig via Internet, op sites als Marktplaats.nl of Speurders.nl. Uit onderzoek van Marktplaats.nl blijkt dat flink wat afval en energie bespaard wordt door online tweedehands handel. Zo zijn er de afgelopen twee jaar 297.000 producten in de categorie audio- en videoapparatuur aangeschaft via Marktplaats.nl, als alternatief voor een nieuw product. Het onderzoek wijst uit dat daardoor zeker 1.070.453 gigajoule is bespaard.

Ook zorgt online handel voor beduidend minder afval. Er is de afgelopen twee jaar maar liefst 151.073 ton afval bespaard. Een huishouden produceert per jaar ongeveer 500 tot 800 kg huisafval, in vergelijking daarmee is de afvalbesparing behoorlijk te noemen. Ook wordt er water bespaard door het handelen via online veilingsites. Tweedehands producten als alternatief voor een nieuw product hebben een waterbesparing opgeleverd van 1.495.134,6 kubieke meter. Dat staat gelijk aan het waterverbruik van 15.000 huishoudens per jaar. Ook zorgt online handel voor minder uitstoot van zwavel- en koolstofdioxide.

Meer dan vier miljoen Nederlanders hebben in de afgelopen twee jaar een tweedehands artikel gekocht. Zestig procent van deze aankopen gebeurde online. 92 procent van de ondervraagden gebruikte hiervoor onder andere Marktplaats.nl. 42 procent van de ondervraagden maakt gebruik van Speurders.nl en 41 procent van de ondervraagden maakt gebruik van eBay. Veel ondervraagden gebruiken meerdere online veilingsites.

De belangrijkste reden voor veel mensen om een product tweedehands te kopen is geldbesparing. Maar 36 procent van de ondervraagden zegt milieuontlasting ook een belangrijke reden te vinden om goederen online aan te bieden.

Ouders identificeren 'verkeerde' zoon in coma

Icoon Shocking Ouders in Oostenrijk hebben meer dan vier maanden gewaakt naast een man in coma, er vanuit gaande dat het ging om hun 18-jarige zoon. Toen de man ontwaakte werd de persoonsverwisseling ontdekt, omdat de man ineens Servo-Kroatisch begon te spreken. Medische bronnen in Klagenfurt hebben dit bevestigd.

Een auto-ongeluk op 4 februari zorgde voor twee doden en een zwaargewonde. De ouders hadden de overlevende ten onrechte geïdentificeerd als hun eigen zoon. Hun eigen zoon bleek tijdens het ongeluk overleden te zijn. De man die uit de coma ontwaakte was een 17-jarige Bosniër, een vriend van de overleden zoon. De Bosnische ouders dachten dat ze hun zoon hadden begraven, maar dit bleek dus de Oostenrijker te zijn.

PvdA: Horeca zo snel mogelijk rookvrij

Sigaret De PvdA wil dat het kabinet de afspraken met brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zo snel mogelijk opzegt en de Nederlandse cafés en restaurants rookvrij maakt. Dat heeft PvdA-Kamerlid Anja Timmer gezegd.

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid heeft afspraken gemaakt met de horecasector om de branche langzaam rookvrij te maken. Timmer vindt dat niks en wil dat branche zo snel mogelijk rookvrij wordt. "Je maakt er de pijn voor horeca-ondernemers alleen maar erger mee. Het rookverbod komt er aan, of mensen het leuk vinden of niet". Haar voorbeelden zijn België, Groot-Brittannië en Ierland waar de overheid ook een rookverbod heeft opgelegd. Volgens Timmer is de meerderheid van de Nederlanders voor het rookverbod, en rookt nog maar dertig procent van de bevolking. "Daarbij hebben werknemers nu eenmaal via de wet recht op een rookvrije werkplek. Dat moet ook gelden voor horecapersoneel".

Cafés en restaurants zijn niet blij met deze oproep om de overeenkomst tussen Hoogervorst en de branche op te zeggen. "Wij houden ons aan de afspraak. Wij willen gastvrij blijven voor zowel rokers als niet-rokers", aldus een woordvoerder van KHN.

De Tweede Kamer spreekt donderdag met Hoogervorst over het rookbeleid in de horeca. Hoogervorst wilde het rookverbod eerder al opleggen, maar werd daarbij teruggefloten door de Tweede Kamerfracties CDA, VVD en LPF. Daaruit rolde het huidige compromis, waarbij de horeca in stappen rookvrij wordt gemaakt. De PvdA was eerst voor dit plan, maar heeft nu een draai gemaakt. Timmer zegt daarover: "Ik spreek veel horeca-ondernemers die dat ook vinden, en zeggen: verbied het nou maar, dan hebben we duidelijkheid". GroenLinks en de SGP zijn voor het rookverbod. Naïma Azough van GroenLinks vindt het zinloos dat cafés nog afzuiginstallaties moeten inkopen, terwijl over een aantal jaren het roken in cafés toch verboden wordt. De SP vindt het te ver gaan om het compromis voortijdig in te trekken. Het CDA wil eerst de evaluatie van het compromis afwachten. Hoogervorst zal die voor de zomer nog naar de Kamer sturen.

Clean Air Nederland (CAN) beweert dat horeca-ondernemers zich niet houden aan het compromis. Daarop zijn zij een burgerinitiatief gestart, die ervoor moest zorgen dat de Tweede Kamer een standpunt zou innemen over de kwestie.

Boek: Wesley Stace - Versleuteld verleden

Een triest verhaal dat zich afspeelt in vroegere tijden, de negentiende eeuw om precies te zijn. Een vondeling en een hond bij een vuilnisbelt worden voorbij gereden door een koets. De koets stopt en een man stapt uit. Een man van wie de familie dreigt uit te sterven. Deze man is psychisch echter niet helemaal gezond, maar neemt de baby waarvan hij overtuigd is dat het een meisje is mee naar huis. Zo komt het dat Rose Loveall, de vondeling, in een enorm conflict verzeild raakt over zijn geslacht en seksualiteit.


Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.