Kokmeijer legt beslag op tegoeden Sparta

Ex-profvoetballer Niels Kokmeijer heeft bij Sparta beslag laten leggen voor een bedrag van 850.000 euro. De voormalige aanvaller van Go Ahead Eagles eist die som als schadeloosstelling voor de zeer zware blessure die hij in december 2004 in de competitiewedstrijd tegen Sparta opliep.

Door een brute charge van zijn tegenstander Rachid Bouaouzan moest Kokmeijer zijn loopbaan als profvoetballer beëindigen. Eind vorige maand werd Bouaouzan door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

De KNVB schorste Bouaouzan voor twaalf duels waarvan twee wedstrijden voorwaardelijk. Ook Sparta legde hem een disciplinaire straf op.

De 28-jarige Kokmeijer bevestigde dat hij beslag heeft gelegd op de tegoeden van Sparta. "Ik wil inhoudelijk niet al te veel op de zaak ingaan. Maar het beslag klopt en het bedrag ook. De rechter heeft deze week toestemming hiervoor gegeven. De strafzaak is nu afgehandeld en nu zetten we de civiele procedure door. Met deze claim willen we alvast het geld reserveren dat we daarin eisen."

Sparta zelf kwam woensdag met een kort persbericht: "Hierdoor kunnen we in grote liquiditeitsproblemen komen, onder meer met salarisbetalingen."