Football Manager 2007 aangekondigd

David (Delraich)
Het is misschien niet echt nieuws meer te noemen, maar met de kerst ligt de nieuwe editie van Football Manager, deel 2007, in de winkel. Football Manager wordt gemaakt door de makers van de "oude" Championship Manager serie. Dat betekent weer veel tabellen en statistieken, maar ook de meest realistische en complete footie manager ervaring.

Het nieuwe deel borduurt verder op het succes van de vorige delen. De interface is weinig veranderd en lijkt erg veel op die van het vorige deel. Toch beloven de makers een hoop verbeteringen en vooral wat meer informatie. In het vorige deel zagen we al een soort tutorial / helpmenu, nu wordt dit systeem uitgebreid met meer tips en hints om de hoeveelheid informatie wat beter te behappen. Daarnaast zal je staf zich ook uitgebreider uitlaten over de gang van zaken. Dit betekent uiteraard niet dat de game wordt versimpeld, integendeel. De makers hebben goed geluisterd naar de community en enkele veelgevraagde features toegevoegd. Zo kan je aan de gang met feeder clubs, waarbij een kleinere club hulp krijgt van een grotere broeder. De grote club kan dan talenten bij de kleinere club onderbrengen, die dan weer veel speelminuten en ervaring opdoen bij de kleine club. Daarnaast is het scout systeem helemaal overgedaan, net als de jeugd teams en de team talks. De interactie met spelers moet ook groter worden, want je kan nu met elke speler praten zoals je dat kon met coaches in eerdere delen.

Op de screenshots is een aantal van deze features al te zien. Een die er ontbreekt is de match mode. Hierover is nog niks vrijgegeven, maar daar wordt later uiteraard meer over duidelijk. FM2007 komt uit op PC, Mac, Xbox 360 en in iets aangepaste vorm op PSP.