Fabula Nova Crystallis project geboren uit Final Fantasy VII

In een interview met 1UP vertellen drie medewerkers van Square Enix over het Fabula Nova Crystallis project. Dit project omhelst Final Fantasy XIII, Versus XIII en Agito XIII.

In de oorspronkelijke strategie zou Final Fantasy op de PS2 verschijnen, Versus op de PS3 en Agito op de GSM. De gedachte achter het project is geboren uit de vele Final Fantasy VII producten die uitgekomen zijn (film, games) die allemaal direct met het oorspronkelijke Final Fantasy VII verhaal te maken hebben. Square Enix vond dit concept van producten ontwikkelen wel interessant en heeft dit naar een volgend niveau getild met het Fabula Nova Crystallis project.

Voor dit project is een nieuwe mythologie geschreven door Square Enix, eentje die er van uit gaat dat de aarde is ontstaan uit kristallen, en kristallen zullen dan ook de bron van magie vormen.
In plaats van de karakters van Final Fantasy VII als basis voor de verschillende Final Fantasy VII producten, zal deze mythologie de basis van deze games gaan vormen.

Met dit achtergrondverhaal mogen developers vervolgens zelf bepalen op welke manier zij een spel willen invullen, met deze mythologie als basis. Zo wordt Final Fantasy XIII ontwikkeld door het Final Fantasy XII team, en zal het battle-systeem een verbetering ten opzichte van XII zijn.
Het team verantwoordelijk voor Kingdom Hearts 2 heeft Versus XIII op zich genomen, en zal zijn geheel eigen invulling geven aan een game rond deze mythologie.

Square Enix sluit niet uit dat in de toekomst personages uit het ene spel in een ander spel langskomen, maar er wordt in het interview benadrukt dat het ene spel niet van invloed is op het andere spel.
Ook weet Square Enix nog niet of er naast Final Fantasy XIII, Versus XIII en Agito XIII in de toekomst nog meer games gebruik zullen gaan maken van deze mythologie.

Lees het hele interview hier.