FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 december 2005

Aanslag op de kerstman

Janine en Marco, mijn nichtje en neefje, gaan een aanslag plegen op de kerstman. Hoezo? Nou gewoon.

Op 2 december vonden zij op zolder een Sinterklaaspak dat tante Lies en Oom Roger in huis hadden gehaald.
"Maar", dachten Janine en Marco, "ze hebben Sinterklaas vermoord. We zullen ze krijgen. Revanche!"
Op 5 december, de avond van de goedheiligman, was het zover. "Kom maar eens bij Sint op schoot", werd Janine gevraagd. Ze kwam en rukte allereerst de baard en de meiter van zijn hoofd, gaf hem vervolgens een ferme klap en trok in een ruk zijn witte namaakwenkbrauwen van zijn gezicht.
"Zie je wel", zei Marco, "de buurman!"
Ondertussen sloegen de stoppen bij Janine door. "Moordenaars! Jullie zijn moordenaars! Jullie hebben de Sint vermoord!"
"Sinterklaas vermoord?", riepen wij verbaasd in koor.
"We zouden niet durven", zei oom Roger tegen Marco en Janine. "Natuurlijk hebben wij Sinterklaas niet vermoord!"
"We doen dit uit veiligheid", vervolgde Roger. "De kerstman zit namelijk achter Sinterklaas aan en daarom moeten wij Sint verbergen."
Marco bleef daadkrachtig, keek Janine aan en zei, "mooi dan pakken we toch gewoon de kerstman!"

Wij hebben rust tot kerstmis, maar dan...

Wie kan hem helpen?

Hulp gezocht voor deze arme jongen...

Of uiteraard voor deze jongen.

Hoe geloofwaardig je het ook mocht vinden, het is helaas een broodje aap:

quote:
HELP - I BURNED MY GIRLFRIENDSS COOTER was the name of a joke created by a user named "ssl" on the IGN Vestibule Internet forum about a 22-year-old requesting assistance after burning a teenage girl's genitals. A screenshot of the post can be found here. Although the original thread was deleted, a slightly modified version of the post was entered into this forum.
Met dank aan mr_koffie voor de submit

Poephater neemt wraak op hondenbezitter

Hondenpoep Nieuws IcoonEen 53-jarige man uit Leeuwarden had zo genoeg van de hondenpoep in zijn tuin dat hij een bijzondere manier bedacht om wraak te nemen op het baasje van de vermeende schuldige. Met de poep smeerde hij de sloten van de auto van de hondenbezitter dicht. Om de sloten te reinigen moest het slachtoffer ze uit de deuren laten halen.

De ongebruikelijke aanpak had effect, de hondenpoephater heeft geen last meer gehad van stront in zijn tuin. Goedkoop was zijn actie echter niet, een rechter veroordeelde hem deze week tot een schadevergoeding van 150 euro voor de montagewerkzaamheden en een boete van 130 euro.

Xessive de winnaar!

Vandaag is op de radio de winnaar bekend gemaakt van de Kerstverhalenwedstrijd 2005, georganiseerd door de NCRV, SP!TS en FOK!.

Het winnende verhaal is "De brievenbus", geschreven door Weblogger Xessive (Daniel Ferreira). De kritieken van de jury waren als volgt:

Het verhaal 'De brievenbus' van Daniel Ferreira is door de jury gekozen als het winnende kerstverhaal van 2005. Uit het juryrapport: "Een inhoudelijk origineel en stylistisch sterk verhaal. De korte saamhorigheid onder alle lagen van de bevolking wordt beeldend beschreven. Daarbij komt de wrangheid van het verhaal subtiel naar voren."

De mensen die de FOK!weblog een beetje volgen kennen Xessive natuurlijk van zijn goede columns. Kennelijk is Xessive dus ook een goede schrijver van Kerstverhalen.

Proficiat Daniel / Xessive!

FOK!weblogger wint kerstverhalenwedstrijd

Vandaag is op de radio de winnaar bekend gemaakt van de Kerstverhalenwedstrijd 2005, georganiseerd door de NCRV, SP!TS en FOK!.

Het winnende verhaal is "De brievenbus", geschreven door Weblogger Xessive (Daniel Ferreira). De kritieken van de jury waren als volgt:

Het verhaal 'De brievenbus' van Daniel Ferreira is door de jury gekozen als het winnende kerstverhaal van 2005. Uit het juryrapport: "Een inhoudelijk origineel en stylistisch sterk verhaal. De korte saamhorigheid onder alle lagen van de bevolking wordt beeldend beschreven. Daarbij komt de wrangheid van het verhaal subtiel naar voren."

De mensen die de FOK!weblog een beetje volgen kennen Xessive natuurlijk van zijn goede columns. Kennelijk is Xessive dus ook een goede schrijver van Kerstverhalen. Proficiat Daniel / Xessive!



Di Stefano opgenomen in ziekenhuis

Vedette Alfredo Di Stefano is in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door een hartaanval. De voormalig voetballer en erevoorzitter van Real Madrid is in het ziekenhuis opgenomen en volgens de artsen is zijn toestand inmiddels stabiel.

De 79-jarige Argentijn maakte zijn debuut als voetballer bij River Plate, daarna speelde hij voor de Colombiaanse club Millionares. In 1953 verhuisde hij naar Real Madrid, waar hij zou uitgroeien tot een wereldster.

In 1957 en 1959 werd hij uitgeroepen tot beste speler van Europa. Met Real won hij vijf maal de Europa Cup 1, en hij wist in elke finale te scoren. Di Stefano werd tevens acht maal kampioen van Spanje met de Koninklijke.

Rumsfeld serveert kerstdiner voor soldaten

Icoon OorlogDe Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft tijdens een bezoek aan de Amerikaanse troepen in Irak het kerstdiner geserveerd op een basis bij de stad Mosul. De politicus, die afgelopen donderdag onaangekondigd in Irak arriveerde, liet de militairen kiezen uit onder meer biefstuk en kreeft.

Tijdens een toespraak haalde Rumsfeld uit naar de critici van het Amerikaanse ingrijpen in Irak. "Het zijn degenen die volhard hebben, die het ongelijk van de critici hebben aangetoond. In de strijd tussen vrijheid en tirannie zal de vrijheid uiteindelijk zegevieren", stelde de minister. Hij maakte bekend dat de VS in het voorjaar twee gevechtseenheden in totaal circa 7000 man wil terugtrekken. Het aantal Amerikaanse soldaten in Irak zal hiermee voor het eerst sinds april 2004 onder de 138.000 worden gebracht.

Het bezoek aan Irak volgde op een reis naar Pakistan en Afghanistan. Vanavond vliegt Rumsfeld weer terug naar de Verenigde Staten. Het was voor de tweede keer op rij dat de minister met Kerst zijn troepen in Irak bezocht.

Donald Rumsfeld serveert eten aan zijn troepen
Donald Rumsfeld schept het eten op voor zijn troepen

Rendier neemt de benen

Icoon OpmerkelijkEen rendier in het Duitse Baden-Baden had waarschijnlijk zo genoeg van alle plichtplegingen rond het naderend kerstfeest dat hij de benen nam. Een heel leger aan politieagenten was ervoor nodig om het beest na een vlucht van enkele uren in te sluiten. 'Rudolph' werd gevangen op een nabijgelegen golfterrein.

Het dier was onderdeel van een kerstshow in de kindertelevisiereeks 'Ollis Wilde Welt'. Het brak afgelopen donderdag uit op een terrein van de omroep Südwestrundfunk (SWR). Het uitgeputte rendier kon uiteindelijk met een hondenriem gevangen worden. SWR kan waarschijnlijk een schadeclaim verwachten van de golfclub, omdat gedeelten van de golfgreens ernstig beschadigd werden door de hoeven van het dier.

NAC Breda legt twee jonge spelers vast

NAC Breda heeft twee jonge spelers voor lange tijd vastgelegd. Muhammet Demir en Yvo van Engelen hebben beiden een contract getekend.

Demir zal een contract tekenen wat hem tot medio 2008 aan de Bredase club zal verbinden. De 17-jarige speler speelt al lange tijd bij de beloften van NAC. Tevens kwam hij al uit voor Turkije op het WK onder de 17 in Peru. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van DOSKO.

Van Engelen heeft al wel in het eerste elftal van de Bredanaars gespeeld. Dit seizoen heeft hij al twee duels achter zijn naam staan. Hij debuteerde in de wedstrijd tegen AZ toen David Mendes da Silva een blessure opliep. De 20-jarige speler kwam eerder ook al uit voor Vlijmense Boys en RKC Waalwijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Vlijmenaar een contract tot medio 2007 tekenen.

Tienduizenden getroffen door lek Rotterdam

Icoon AlgemeenZo'n 40.000 huishoudens in Rotterdam en Capelle aan den IJssel zaten door een gesprongen leiding van de stadsverwarming vanmiddag zonder warm water en verwarming. De verwachting is dat de problemen aan het einde van de middag zijn opgelost. "Het gat in de leiding is dan gedicht", verklaarde een woordvoerder van energiebedrijf Eneco.

Het Rotterdamse centrum stond vandaag op stelten toen het winkelend kerstpubliek verrast werd door een stroom kokendheet water. Boven de winkelstraten ontstonden wolken van stoom. De binnenstad werd grotendeels afgezet, en vijf personen liepen brandwonden op, waarvan vier tweedegraads brandwonden en één derdegraads. Eén persoon werd met hartklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

In de Korte Hoogstraat werd door het lek in de leiding een gat in het wegdek geslagen van naar schatting drie meter diep en met een doorsnee van zes meter. Uit het gat kwam halverwege de middag nog altijd water en stoom. "In de wijde omgeving liggen brokken steen en het is een grote modderpoel", verklaarde een ooggetuige. Bewoners die in de buurt van de lekkage wonen, kunnen voorlopig nog problemen verwachten met de verwarming. Eneco hoopt deze huishoudens rond middernacht weer te kunnen aansluiten.

Gesprongen leiding stadsverwarming in Rotterdam
Het gat in het wegdek van de Korte Hoogstraat

Tweeling Drost langer bij Heerenveen

Henrico en Jeroen Drost, de tweeling die bij SC Heerenveen actief is, zijn van plan om hun contract met twee jaar te verlengen. De huidige contracten van de gebroeders Drost lopen nog tot medio 2008.

Riemer van der Velde, voorzitter van de Friese club, zei gisteravond in het programma Langs De Lijn dat de verlenging bijna een feit is. Henrico en Jeroen spelen al sinds de B-elftallen bij Heerenveen. Voor die tijd kwamen ze uit voor Go Ahead Eagles, dat tevens hun eerste club in het betaald voetbal was.

Ook kwam Van der Velde nog even terug op de verkoop van Klaas-Jan Huntelaar om aan te geven dat doorlopende contracten erg belangrijk zijn. De aanvaller vertrekt, op wat formaliteiten na, zo goed als zeker naar Ajax. Deze transfer levert de Friezen een bedrag van 9 miljoen euro op. Dit geld is niet alleen voor Heerenveen, want er gaat ook nog 15 procent naar PSV. De Eindhovense club heeft de spits namelijk opgeleid.

Actie 3FM levert ruim 2 miljoen op

Roel_Jewel en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De dj's Giel Beelen, Wouter van der Goes en Gerard Ekdom hebben samen 2.203.549 euro opgehaald voor kinderen in Congo. Zes dagen lang zaten zij in een glazen huis op de Neude in Utrecht. 24 uur per dag zonden ze live uit via Radio 3FM. Ook op Nederland 2 was het drietal te volgen. Het bedrag zal de komende weken nog op gaan lopen omdat nog niet alle donaties binnen zijn. Vorig jaar was aan het eind van de actieweek 717.351 euro opgehaald, het uiteindelijke bedrag liep toen op tot 915.995 euro.

3FM serious request

De Nederlandse regering doneerde uiteindelijk met instemming van de Tweede Kamer nog een miljoen euro. Vanaf 17:00 uur gaat 3FM beginnen met de 'Top Serious Request'. Alle aangevraagde platen komen dan nog een keer voorbij. In totaal werden er 25.271 plaatjes aangevraagd. Multiply van Jamie Lidell werd het meest aangevraagd, namelijk 236 keer.

Vanmiddag werd op de Neude ook de 'Gouden Druppel' uitgereikt aan het bedrijf met de grootste donatie. Deze ging naar Pentascoop, dit bedrijf doneerde 35.000 euro. Een actie van FOK! waarbij advertentieruimte op de frontpage aan de hoogste bieder werd verkocht, leverde 3.250 euro voor de actie op.

Er is geen kerstbal op tv!

Kerst komt eraan! Morgenavond is het al zo ver de nacht waarop Jezus Christus werd geboren in een stal in Bethlehem. Veel mensen zullen ineens naar de kerk gaan, hun zonden overdenken en zedig kerstvieren met vrienden en familie.

Maar voor degene die daar helemaal geen zin in hebben is er altijd wel wat op tv rond kerst. Wel een hoop kerstfilms, maar hey je kunt niet alles hebben.

Op Kerstavond is de keuze al vrij groot en er is zelfs voor bijna iedereen wat boeiends. Hou je van cabaret dan moet je zappen naar Nederland 3 om 19:30. Zij zenden dan Most Wanted van Najib Amhali. Voor de "muziek"liefhebbers onder ons is er kerstavond de Idols finale op RTL 4 om 20:00. Dus wil jij hip met de andere mensjes meepraten over welke josti heeft gewonnen, moet je vooral naar RTL 4 zappen.
Als je eenzaam en depressed bent en er helemaal niemand is om je te knuffelen moet je lekker om 21:00 zappen naar SBS6. Daar is de jaarlijkse All you need is love kerstspecial te bekijken met Robert ten Brink. Een hoop gejank, een hoop liefde en een hoop tissues. Mocht je toch verplichtingen hebben op Kerstavond kun je altijd nog Eerste Kerstdag gaan janken om 18:45, dan wordt het namelijk herhaald.
Je kunt natuurlijk ook films kijken en welke film wordt er nu elke kerst weer herhaald? Juist ja, Home Alone. Deel één is te bewonderen op RTL 5 om 20:30
Vind je dat kind irritant dan kun je kijken naar een irritante volwassen persoon genaamd Leslie Nielson in Santa Who ook op RTL 5 alleen om 22:30

Op Eerste Kerstdag is het niet zo geweldig. Hou je van romantiek, grote rokken en mannen met eng witte glimlachjes moet je zappen naar RTL 4 om 20:00, dan is namelijk de finale van Dansduel.
Wil je graag wannabe BN-ers uitlachen moet je vooral kijken naar Sterrenslag op NED 2 om 21:00. Verschillende BN-ers die met elkaar strijden, tja er is gewoon niet veel op tv.
De films zijn niet geweldig en uiteraard wordt Home Alone twee uitgezonden. Ditmaal op RTL 4 om 21:00. Ook is Jingle all the Way met Arnold Schwarzenegger op tv op RTL 5 om 20:30.

Op Tweede Kerstdag moet je gewoon een leven zoeken want er is dan echt heel erg weinig op tv. Je hebt het te doen met de originele versie van Sjakie en de Chocolade Fabriek die te zien is op SBS 6 om 18:35. Wat later op de avond is er de film The Grinch die ook op SBS 6 wordt uitgezonden, alleen dan om 20:30.

Veel sterkte de komende dagen en denk maar zo, het is zo weer voorbij!

De Knegt winnaar in Diegem

Gerben de Knegt heeft de Super Prestige-veldrit in het Vlaamse Diegem op zijn naam geschreven. Onze 30-jarige landgenoot troefde de Belgen Nys en Vervecken af.

Op het zoals gebruikelijk snelle parcours in Diegem was het moeilijk om snel een gaatje te slaan. De enige die hierin gedurende lange tijd in slaagde was Erwin Vervecken, de winnaar van de vorige editie. Achter de Belg ontstonden er achtervolgende groepjes van wisselende samenstelling. Wel waren steeds Gerben de Knegt en Sven Nys hierin vertegenwoordigd. Bart Wellens viel en moest zich daarom vanuit de achterhoede terugknokken. In de voorlaatste ronde werd Vervecken ingerekend. De Knegt bleek de slimste van de kopgroep en boekte zijn eerste seizoenszege.

”Dit is fantastisch, dit heb ik altijd al eens willen meemaken”, reageerde De Knegt na afloop. ”Nys en Vervecken keken de hele tijd naar elkaar en dat kwam mij goed uit. Ik voelde me zeker niet de sterkste, maar ze konden me er niet afrijden.” Richard Groenendaal miste al vroeg de boot en eindigde als achtste. In het algemeen klassement handhaaft Nys zijn leiderspositie. De Knegt doet goede zaken en nadert Wellens tot op één punt.

Uitslag 6e SP – Diegem:
1. G. de Knegt (Ned)
2. S. Nys (Bel)
3. E. Vervecken (Bel)
4. J. Gadret (Fra)
5. B. Wellens (Bel)

Stand na zes manches:
1. S. Nys (Bel) 86
2. B. Wellens (Bel) 77
3. G. de Knegt (Ned) 76
4. S. Vanthourenhout (Bel) 56
5. E. Vervecken (Bel) 55

Kalender:
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar

Vijf doden bij flatbrand Keulen

Icoon AlgemeenEen brand in het Duitse Keulen heeft zaterdag aan vijf mensen het leven gekost. Onder de slachtoffers van de brand die in een flat woedde zijn twee kinderen van vijf en zeven jaar oud. Ook raakten er zes andere mensen gewond. Vier van de doden zouden behoren tot een uit Angola afkomstige familie. Zij kwamen om door rookvergiftiging.

De brand ontstond in de flatwoning van een 70-jarige man. De man kwam bij de brand om het leven, zijn vrouw, eveneens zeventig, raakte zwaargewond. De politie zegt nog niet te weten waardoor de brand is ontstaan.

Amerikaan mag als Jesus Christ door het leven

JesusEen 42-jarige man uit Manhattan was vrijdag in de zevende hemel toen hij van de rechter toestemming kreeg om per direct zijn naam te veranderen in Jesus Christ. Volgens de rechter zijn dergelijke naamsveranderingen niet nieuw. Aanvragen voor een officiële naamswijziging worden in de regel niet afgewezen omdat het praktische problemen zou geven of onverstandig wordt geacht, tenzij iemand met dezelfde naam bezwaar maakt.

De rechter verwees hierbij onder andere naar een geval in 2001 in Utah, waarin een man zijn naam veranderde in Santa Claus, en een zaak van eerder dit jaar in Washington, waarin iemand een rijbewijs en een sofi-nummer kreeg op naam van Jesus Christ. De rechter concludeerde dat de man zijn verzoek uitsluitend had gedaan op grond van persoonlijke geloofsovertuiging, en niet met de bedoeling om anderen te misleiden.

Belg krijgt vijf jaar salaris na ontslag

Icoon AlgemeenDe gemeente Antwerpen is een onderzoek gestart naar het doorbetalen van het salaris van een ontslagen technicus. De man werd vijf jaar geleden ontslagen en kreeg al die tijd zijn salaris gewoon doorbetaald.

De man werkte eerst voor een aantal instellingen van de gemeente Antwerpen en werd daarna overgeplaatst naar een volkstheatergezelschap. De man kreeg in zijn nieuwe functie echter ruzie met zijn chef en nam ontslag. De ontslagbrief is waarschijnlijk nooit opgestuurd, en daardoor kreeg de man al die tijd salaris. Het totale bedrag wat onterecht is ontvangen ligt rond de 250.000 euro.

De man in kwestie heeft nooit melding gemaakt van het doorbetalen. De gemeente start nu een procedure om het geld terug te vorderen.

Jack Thompson koopt aandelen Take-Two

Jack Thompson weet ons ook met kerst weer te verrassen. Onze grote vriend heeft namelijk aandelen gekocht van Take Two Interactive, de uitgeverij achter Grand Theft Auto. Waarom in godsnaam? Nou, vrij simpel. Op deze manier kan hij namelijk deelnemen aan de aandeelhoudersvergaderingen en directeur Paul Eibeler lastigvallen.

Voordat JT de vergadering bij zal wonen, heeft hij een brief gestuurd naar Eibeler waarin hij zijn plan voor het bijwonen van de vergadering uitlegt en de problemen waar hij de laatste tijd mee rondloopt. In de brief haalt JT wederom Eibelers manier van handelen rond de het hele HotCoffee-verhaal aan en gaat hij in op een bericht van MarketWatch waarin Eibeler wordt bestempeld als "worst CEO of 2005". Tot nu toe heeft deze brief al voor kopzorgen gezorgd bij de aandeelhouders van Take2 tegenover Eibeler.

Zoals gewoonlijk in de brieven van Thompson, kan hij het ook niet laten om met modder te gaan gooien. Zo verwijst hij onder andere naar Microsofts Flight Simulator als een traingingssimulator voor de 9/11 terroristen. "What's next, Paul, a game in which players can practice flying commercial jetliners into the World Trade Towers? Oh, I forgot. Microsoft already did that."

Code Pink: koop geen gewelddadige artikelen deze dagen

"War is not fun & games". Dat is de boodschap die de vredesorganisatie voor vrouwen uit Venice, California genaamde Code Pink wil uitdragen tijdens de feestdagen. Gedurende de feestdagen, waarop mensen er uitgebreid op uitgaan om feestinkopen doen en cadeaus te kopen, zal de groep er bij het winkelend publiek op aandringen geen oorlogs-speelgoed of gewelddadige games te kopen. Op hun website staat het volgende te lezen:

"Every holiday season manufacturers prey on our children with pro-war propaganda disguised as innocent toys. Don't let your child be a victim of G.I. Joe! As you're out buying holiday gifts, make a point this year to show little ones that war is not game. Set an example for the children in your life and use the opportunity to teach them non-violence."

Code Pink heeft een aantal manieren bedacht om de boodschap naar buiten te brengen:

- gekleed in roze camouflagekleding of een elfjespak folders uit gaan delen bij zaken die het speelgoed of de games aanbieden;
- alternatieve teksten, zoals 'War to the World' en 'The First Bombs Fell', zingen op bekende kerstliedjes;
- stickers (te downloaden op de website) plakken op de artikelen die in de winkels staan.



Mensen, opgepast dus! De roze maffia komt eraan!

Call of Duty 2 v1.01 patch uitgebracht

Vooruitlopend op de grote patch die in 2006 uit moet gaan komen, heeft Activision al een patch uitgebracht waarmee Call of Duty 2 op v1.01 komt. De update wordt aangeraden aan gebruikers van Windows 2000/XP met een Intel processor die Hyper-Threading ondersteunt, met meerdere processors of systemen met dual core processors. Met deze patch is het overigens nog steeds gewoon mogelijk online te spelen tegen spelers met v1.0.


Je kunt de patch hier downloaden. (5.52MB)

Civilization 4 v1.52 patch uitgebracht

Fireaxis Games heeft gisteren een nieuwe patch uitgebracht voor Civilization 4 waarmee dit stregiespel op v1.52 komt; een flinke upgrade dus. Een groot deel van de optimalisaties in de patch dragen bij aan het geheugengebruik wat de performance ten gunsten moet komen.

Je kunt de patch hier downloaden. (44.87MB)


Changelog
v1.52 is a major upgrade to Civ IV and includes numerous optimizations for memory usage that should help performance on all machines but are tailored to especially improve performance on machines at or near the minimum specification.

Major changes include:

-Shared low-level graphics buffers

-Removed many unused fonts and reduced interface memory usgae

-Paged out units which are not visible

-Reduced terrain data size and overhead

-Reduced route data size

-Created a set of low-res movies for machines without dynamic texture support (this is a separate download)

These changes not only reduced the amount of system memory required, but lowered video memory usage extensively. Also, the rate at which the game consumes memory in the late-game has decreased, which is extremely important.

In addition, a new config file (ini) option called 'MemorySaver' has been added for further memory reduction, at the cost of alt-tabbing support. If you set MemorySaver=1 in the config file, you can lower your system memory usage by 70% of video memory. So if you have a 128MB video card, you can save an additional ~90MB of system memory. MemorySaver defaults to off, and is not officially recommended since it doesn't handle alt-tabbing and other cases of graphics device loss at this time. However, we recognize that some users may want to experiment with it.

Finally, the use of unofficial patches is not recommended and is largely redundant with the memory fixes in this patch. Unofficial patches may slow performance, cause graphical problems or conflict with Firaxis code resulting in crashes or other problems. It also makes it more difficult for us to respond to error reports and debug issues reported by users running unauthorized patches.

Suggestions for optimal performance:

Increase AGP memory size in your BIOS settings to 128 or 256 if necessary.
Go to www.windowsupdate.com and apply updates
Update graphics and sound drivers
Close other background applications
Turn graphics to low and use low-resolution textures in the options screen
Turn off Antialiasing in your display properties
Disable virus protection

-Mustafa Thamer

Civ IV Lead Programmer

Changes:
- Tech cost rebalancing
- Improved city attack AI
- Moved MaxAutosaves to ini file
- Slower Great People name generation
- Hide health bars during combat
- Increased late-game tech costs
- Waypoints now invisible when city screen is up
- AI more willing to trade cities for peace
- AI stays at war longer
- Cottages no longer grow durring anarchy
- Combat info now shows odds of success
- WBS's now contain unit damage
- Score from land doesn't count until you own land for 20 turns
- Better invasion AI
- Slavery: No Upkeep
- Emancipation: Low Upkeep
- Tweaked AI civic values
- Filled in missing diplo entries for Frederick
- Praetorians: 40->45 hammers
- Jaguars: 40->35 hammers
- AI turn optimizations
- Interface game messages are now flushed at end of turn
- Environmentalism moved to Medicine
- Increased industrial era tech costs
- Environmentalism is medium upkeep
- Free Speech is low upkeep
- Forests give 0.5 health
- Firepower in combat now based on max strength
- Lobby sorting improvements
- Clearing the table in the MP diplomacy screen resets the "They accept/They do not accept" text
- Dawn of man screen closes with ESCAPE just like all the other interface screens
- The hall of fame now shows only games that have been played with the currently-loaded mod
- When trying to build an item that it not allowed in a city, you will get a production popup asking for a build instead of leaving production empty
- Wonder Movies and other popups may appear in PBEM/Hotseat
- Incremented save version to 102
- Simplified city billboard placement. This should fix the weird billboard offsets and scaling.

Additions:
- Lobby chat and buddy lists from staging rooms
- Combat odds now shown in combat turn log
- ALT-S now allows you to place signs
- Added "Leave Forest" option for automated workers
- Added Marathon game speed (longer than Epic)
- Added NoTechSplash ini setting
- More communication about autopatch failures
- Domestic advisor remembers which cities you had selected last time screen was up.
- Added "no cheating" game option for single-player
- In addition to tradeable techs, techs that are not allowed to be traded to you are also shown, provided that you can research them yourself at the moment
- Added event and replay messages when a human founds a city. This got broken when we added city renaming
- Support for Logitech G15 Gaming Keyboard
- When you zoom to a city from the domestic advisor, you return to the domestic advisor after you exit the city screen
- Updated Info Screen with changes 'borrowed' from one of the forum modders

Fixes:
- Unit attack move bug
- Civ naming bug in sp
- No longer keep your gold and techs when regenerating a map
- Missing civic name from popup help
- Minimap now appears correctly after regenerating map
- Unit cycling bug
- Load game freeze bug
- Movement freeze bug in si-move
- Unit cycling bug in PitBoss and HotSeat
- Missing plot list buttons bug with large stacks
- Pathfinding bug involving defensive terrain and group movement
- Bug with AI attacking over rivers
- Can no longer see spies on caravels
- Group attack bug
- Group attack bug with gunships
- GS lobby ignoring game settings bug
- Disappearing popup help bug
- Diplo city trading bug
- Wonder movie/zoom to building crash
- No camera adjustment to city screen bug
- User profiles with build queues no longer crash
- No more negative gold in diplo screen
- Fixed gifting bad cities to AI exploit
- AI issues with Always War and Always Peace
- Units not moving into tiles after combat bug (graphical only)
- Pathfinding reuse fix
- Fixed pathfinding bug
- Fixed SHIFT-selecting multiple cities
- End score not matching up with timed winner bug
- Fixed bug allowing selection of disabled techs in tech chooser
- Fixed Sentry promotion visiblity bug
- Fixed AI city targeting bug
- Fixed AI healing bug
- AI city attack bug
- No more message lag in single-player
- Fixed bug with gunship stacks attacking cities
- Random seed bug (causing duplicate world maps...)
- Unit health bars no longer show up in city screen
- Two-palaces-from-culture-flipping-capital bug
- Foreign Advisor: Gold available for trade does not show up when there cannot be a trade for gold
- Diplomacy screen fix for gold popups not appearing properly
- Foreign advisor: Resources for active player are shown multiple times if you have more than one instance of a resource to trade.
- Fixed weird little bug with Unit Categories page in Civilopedia
- Diplomacy bug for PBEM/Hotsesat
- Removed some cheats from password-protected games that should not have been allowed in the first place
- Fix for competitive games: Password-protected saves can no longer be easily stripped of their passwords, and the assets checksum in the save can no longer be modified by external means
- Fixed vanishing yield symbols in multiplayer
- Fixed some PBEM/Hotseat issues when there is just one human player
- River and Wind sounds are now properly classified as ambience. This fixes inconsistent behavior in audio options
- Minimized or No Interface no longer reverts to normal after entering, then exiting city view
- You can no longer duplicate deals with the AI from the "Active deals" section of the diplomacy screen
- Out of memory message problem on machines that don't allocate small textures properly
- Assert error for software vertex processing only machines
- Bug where you could draw strategy lines and signs outside of globe view
- "globe view buildings disabled" option now hides buildings in globe view properly

Kokend water stroomt door Rotterdam

MR-PD, babsjuh, theiz en indianajones hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn het centrum van Rotterdam wordt het winkelend kerstpubliek onaangenaam verrast door een stroom kokendheet water dat door de straten loopt. Het water zou onder meer de roltrappen van de zogeheten Koopgoot afstromen. Verschillende winkels, waaronder de HEMA, zijn ontruimd. Winkelstraten zijn door de politie en brandweer afgezet.

Naar alle waarschijnlijkheid is een leiding van de stadsverwarming gesprongen. Het water dat daar doorheen stroomt heeft een temperatuur van 95 graden Celcius. Een aantal personen zou verbrandingen aan de voeten hebben opgelopen. Het hete water veroorzaakt wolken van stoom boven de Rotterdamse winkelstraten.

Update van nieuwsposter Amun (Maarten) die net uit Rotterdam komt:
"Het centrum is rond de koopgoot inderdaad afgezet net als de Coolsingel. Alle winkels in de koopgoot lopen vol water en doordat het water kokend heet is, vullen de winkels zich met stoom wat een zeer merkwaardige aanblik geeft.

Van chaos is overigens nauwelijks sprake. De politie en overige hulpdiensten leiden alles in goede banen en vertellen het publiek precies wat er aan de hand is, waardoor er geen paniek ontstaat.

Grootste probleem is dat de metrostations in het centrum ook zijn afgezet en dat sommige parkeergarages moeilijk bereikbaar zijn."


Stoomdampen in het centrum van Rotterdam
Stoomdampen in het centrum van Rotterdam

Update 14.21 uur
Zes personen hebben door het water brandwonden aan hun voeten opgelopen. Eén van hen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam heeft zich inmiddels ter plekke geïnformeerd over de gang van zaken. Hij vindt het heel vervelend wat er gebeurd is, te meer omdat het de dag voor kerst is. "Ik hoop dat de situatie snel hersteld is", liet Opstelten weten. Volgens de burgemeester is de stemming onder de getroffen winkeliers 'redelijk'.

Echte reden voor vertraging TES IV: Oblivion?

Enkele maanden geleden moest ontwikkelaar Bethesda een groot deel van haar community teleurstellen met de mededeling dat The Elder Scrolls IV: Oblivion geen launchgame zou worden op de Xbox 360 en dat deze zou worden uitgesteld tot maart 2006. Als reden gaven zij dat 'er nog wat tijd nodig was om het spel op te poetsen'. Nu is dit in principe wel waar, maar nu zegt het Spaanse players4players.com dat er meer aan de hand was dan alleen dat. Volgens een betrouwbare bron zou de echte reden namelijk een stukje interessanter zijn. Oblivion was al klaar, maar op het moment dat de officiele Xbox 360 dev kits binnenkwamen realiseerden ze zich dat het apparaat veel krachtiger was dan zij hadden verwacht. Bethesda zou toen besloten hebben de release van het spel uit te stellen zodat zij deze, vooral grafisch, konden optimaliseren. De PC versie is overigens wel gereed.

14-jarige Daphne is Held van Nederland

Held van Nederland DaphneDe 14-jarige Daphne van der Bend uit Maassluis is door lezers van De Telegraaf en kijkers van SBS6 gekozen tot Held van Nederland. De tiener bedacht zich op vrijdag 7 oktober geen moment toen zag gebeuren dat de zeven weken oude baby Desley met kinderwagen en al te water raakte. Ze sprong het water in en wist Desley te redden.

De 17-jarige moeder van Desley liet de wagen los toen ze twee honden, die ze tegelijkertijd aan het uitlaten was, niet meer in bedwang wist te houden. De huldiging van Daphne als held van het jaar zal vanavond te zien zijn in het SBS6-programma Hart van Nederland.

Akkoord over Huntelaar pas na kerst

Ajax had graag nog gisteren de transfer van Klaas-Jan Huntelaar al aangekondigd, maar aan het einde van de middag bleven nog enkele details openstaan. De overeenkomst zal daardoor pas na de kerstdagen worden afgerond.

Gisteren bereikte Ajax al een overeenkomst met SC Heerenveen over de transfersom en Huntelaar werd al medisch gekeurd. Een uitnodiging naar de pers voor de persconferentie was al de deur uit, waarna de onderhandelingen stagneerden. Ajax wil dat Heerenveen de solidariteitsbijdrage aan de vroegere clubs van Huntelaar (De Graafschap, AGOVV en PSV) betaalt, terwijl Heerenveen van mening is dat Ajax dit als koper moet doen.

Na de kerstdagen moet de transfer nu daadwerkelijk worden afgerond. Dan zou Huntelaar op 8 januari voor het eerst bij Ajax meetrainen en op die dag ook aan publiek en pers worden gepresenteerd.

53 punten Iverson niet genoeg voor winst

Allen Iverson wist in de wedstrijd van zijn club de Philadelphia 76ers tegen de Atlanta Hawks 53 punten te maken, maar dat was niet genoeg voor een overwinning. In eigen huis waren de Hawks met 111-108 te sterk. Iverson maakte voor de tiende maal in zijn loopbaan meer dan vijftig punten.

"Ik heb eerder meer dan vijftig punten gemaakt en verloren. Ik maak liever minder punten bij een overwinning. Ik heb een slecht gevoel," aldus Iverson. De Sixers verspeelden in het derde kwart een voorsprong van twaalf punten.

De Nederlander Dan Gadzuric speelde zes minuten mee met de Milwaukee Bucks tegen New Orleans/Oklahoma City Hornets en scoorde daarin 4 punten en 2 rebounds. De Bucks wonnen de wedstrijd met 101-94. De andere Nederlander in de NBA, Francisco Elson, maakte in de 21 minuten dat hij meespeelde met met zijn ploeg de Denver Nuggets 2 punten en pakte 8 rebounds. De Nuggets wonnen met 108-86 van de Houston Rockets.

Uitslagen NBA vrijdag

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 111-108
Orlando Magic - Los Angeles Lakers 88-104
New York Knicks - Utah Jazz 98-90
Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers 88-97
Miami Heat - New Jersey Nets 88-95
Detroit Pistons - Golden State Warriors 97-85
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 94-89
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 95-77
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 83-91
Milwaukee Bucks - New Orleans/Oklahoma City Hornets 101-94
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 95-90
Denver Nuggets - Houston Rockets 108-86
Phoenix Suns - Washington Wizards 111-112
Seattle SuperSonics - Dallas Mavericks 98-101

Boete voor Patty Brard in vuilnisproces

JustitieWegens het te vroeg buitenzetten van vuilnis is tv-presentatrice en zangeres Patty Brard gisteren door de Amsterdamse politierechter veroordeeld tot een boete van 300 euro. Bij niet betalen moet ze 6 dagen zitten. Brard had haar voor haar woning aan de Stadionkade 11 vuilniszakken en grote berg grofvuil te vroeg op de stoep gedeponeerd. Dat gebeurde op zaterdag in plaats van op maandag.

Volgens de tv-diva was haar schoonmaker gewoon een beetje in de war en heeft hij het vuilnis te vroeg op straat geparkeerd. ''Opgeruimd staat netjes, dacht hij'', aldus Brard, die boos is over de boete: ''Het is toch te gek voor woorden dat je in Nederland vervolgd wordt omdat je een vuilniszak te vroeg buiten zet! Er gaat zo veel mis in Nederland dat je zou denken dat de overheid wel wat beters te doen heeft. Dit is pas echt geldverspilling, de hele middag dure officieren inzetten om stoute burgers op hun kop te geven.''

De zangeres werd bij verstek veroordeeld. Ze kon niet aanwezig zijn omdat ze een carnavalskraker aan het opnemen was. Het nummer 'Ik ben niet gek' moet begin volgend jaar op single verschijnen.

Brard was niet de enige die gisteren werd veroordeeld. In een speciale vuilniszakkenzitting waren tientallen Amsterdammers gedaagd wegens het te vroeg buitenzetten van hun afval.

Deelname Sharapova aan Australian Open onzeker

Het is nog onzeker of Maria Sharapova kan deelnemen aan de Australian Open. De Russin heeft momenteel nog veel last van een schouderblessure en geeft forfait voor het WTA-toernooi in Gold Coast.

”Ik ben zeer teleurgesteld, maar ik ben nog niet in staat op niveau te spelen. Het heeft mijn hoogste prioriteit zo snel mogelijk fit te worden”, meldde Sharapova vandaag. Het toernooi in Gold Coast geldt als een van de generale repetities voor de Australian Open, het eerste Grand Slam van 2006. Tevens is het de opening van de WTA-Tour. Martina Hingis neemt wel deel aan het toernooi.

Sharapova heeft een haat-liefdeverhouding met de Australian Open. In 2003 en 2004 kwam ze niet voorbij de tweede ronde, maar dit jaar bracht ze het met een halve finaleplaats er beter vanaf. De Australian Open gaan op 16 januari van start.

'Kerstman' al lang dood

Icoon Bizar'Father Christmas', dat staat op een grafsteen van een kerkhof in het Engelse dorpje Dedham. De inwoners ontdekten het graf van de op 30 mei 1564 gestorven 'kerstman'. Toch is het waarschijnlijk niet zo dat de echte kerstman daar ligt begraven.

"Christmas was in die periode een veel voorkomende naam in die contreien", zegt hoofdarchivaris van het graafschap Essex, waar Dedham ligt. Volgens hem is er dan ook een logische verklaring dat de 'kerstman' daar ligt. Bovendien was het in de zestiende eeuw niet ongebruikelijk dat mensen de bijnamen als Old Father kregen.

64-bits versies Half-Life 2 en Lost Coast

Valve heeft een 64-bits versie van hun Source engine uitgebracht. De eerste games die hiermee uitgerust zijn, zijn Half-Life 2 en Lost Coast. De engine is in samenwerking met AMD ontwikkeld om de met name FX serie van de Athlon 64 optimaal te benutten. Valve is blij dat ze hun games met de volledige kracht van de 64-bits processors nog geavanceerder en beter kunnen maken.

In de praktijk blijft de performance meestal nog iets achter in vergelijking met de 32-bits versie. Dit is echter te wijten aan beperkte beschikbaarheid van goede 64-bits drivers van de diverse PC onderdelen zoals de videokaart. In volgende generaties drivers moeten deze problemen echter opgelost zijn.



Alternatief kerstverhaal

Maria, de moeder van Jezus, was verloofd met Jozef. Net als Gert & Hermien was Jozef een Timmerman. In tegenstelling tot zijn zingende oudere broer en zus, bleef Jozef wél bij zijn leest, al combineerde Jozef zijn werk als timmerman met dat van schoenmaker.
Dit schoenmakersvak beheerste hij echter zo slecht dat de mensen al gauw riepen: “Timmerman, blijf bij je zaag!”

Jozef kreeg op een goede nacht een droom. Een engel verscheen en zeide tot hem: ‘Jozef, neem Maria gerust tot vrouw, want het kind dat zij verwacht, is van de heilige Geest.” “-Zo zo”, dacht Jozef, slaapdronken als hij was, “De Heilige Geest dus? De melkboer heeft het wel hoog in zijn bol tegenwoordig!”. Doch de engel sprak verder. “Zij zal een zoon krijgen en je noemt hem JEZUS!
“Jezus?”, vroeg Jozef.
"J-E-Z-U-S, ja! Johannes-Eddy-Zoey-Ulrich-Shirley!”
"Jezus Christus!!“, antwoordde Jozef.
En zo geschiedde.

Nu was er in die dagen een minstreel, Fransiscus Bauer genaamd. Hij was Egypte ontvlucht na het uitbrengen van zijn nieuwste album, dat door de woedende Egyptische muziekpers was gerecenseerd als de ELFDE en ALLERERGSTE PLAAG.
Samen met zijn karavaan zong Fransiscus Bauer in het open veld nabij de Westelijke Jordaanoever "Als sterren aan de hemel staan”, een populaire hymne in die dagen.

Toen drie wijzen uit het oosten de zingende Fransiscus Bauer op 1 landmijl genaderd waren, sprak de ene wijze tegen de andere twee: “Ik zie een ster! En daarmee bedoel ik niet die vals kraaiende minstreel, die neppe Fransiscus Bauer! Kijk daar! Hoog in de lucht!”.
Ze keken op, en aldaar schitterde een felle ster aan de hemel. “Laten we hem volgen!”, antwoordden ze gedrieën in koor, een koor dat Fransiscus Bauer overigens volledig in kwaliteit overtrof, al was dat niet moeilijk, aangezien Elvis, een muziekjournalist uit het Egyptische Memphis, de muziek van Fransiscus Bauer zo doeltreffend had weten te beschrijven als: ‘Het geweeklaag van een Sodomitisch speenvarken.’

In een Betlehemse stal was inmiddels het kindeke Jezus geboren. Van heinde en ver kwamen tal van celebrities op kraamvisite. Zo waren er vele herders en schapen, als ook de immer publiciteitsgeile Max van Ezel en Henk van Os.
Ook de altijd bezopen Lazarus kwam de stal binnenwaggelen om het kersverse ouderpaar te feliciteren met hun nieuwgeboren zoon. Vervolgens liep hij naar de hoek van de stal om een
fles Champagne Cuvée Dom perignon uit het jaar 3 voor Chr. te ontkurken. Lazarus had de fles twee tellen later allang op, toen de drie wijzen uit het oosten de stal binnentraden.
"O, daar heb je hen ook eindelijk, hoor!", lalde Lazarus. En Lazarus als hij was vervolgde hij: "En? Hebben jullie de geschenken bij?" Hij liep naar voren om te zien wat de Drie Wijzen in hun handen hadden. "Goud, mirre, …goed. …Maar wat is dát?” Lazarus griste de zak wierook uit de handen van de wijze.
"-Wierook!", antwoordden de drie wijzen uit het oosten.
"Wierook?!", schreeuwde Lazarus onthutst. "Ik lispel misschien een beetje, maar ik bedoelde goud, mirre …en bier ook! Ook bier!"
'-O', zeiden de drie wijzen: "Je bent bezeten door de Duvel! Daarom zeg je alles achterstevoren!"

En terwijl de drie wijzen met Lazarus verder ruzieden, besefte het kindeke Jezus in de kribbe al op Zijn eerste dag dat Hij nog een lange weg had te gaan in deze wereld vol misverstand, onbegrip en strijd.

Helaas zijn we 2005 jaar later niet veel verder opgeschoten dan die ene ordinaire ruzie in die Betlehemse stal, …én een nieuw album van Fransiscus Bauer.

'Shearer moet later met pensioen'

Graham Souness, de trainer van Newcastle United, dringt er bij zijn sterspeler Alan Shearer op aan om aan het einde van het seizoen niet te stoppen. De 35-jarige speler is de laatste weken zeer belangrijk voor de club uit de Premiership.

Alan Shearer besloot vorig seizoen om nog een jaartje door te gaan, maar ziet dit seizoen echt als het laatste seizoen uit zijn actieve voetballoopbaan.

Graham Souness is echter van plan hem toch op andere gedachten te brengen: 'We wachten de laatste 6 maanden af. Als Shearer deze vorm vasthoudt, dan kan hij moeiteloos mee met de top. Hij heeft lol in het spel, hij mag dan 35 zijn, zijn inzet en mentaliteit is hetzelfde als een 18-jarige die voor het eerst speelt in de Premier League. En als je lol hebt, waarom stop je er dan mee?

Bodde langer bij ADO Den Haag

Ferrie Bodde heeft zijn contract bij ADO Den Haag verlengd tot medio 2009. De middenvelder en de Haagse club bereikten een akkoord over verlenging van zijn in 2006 aflopende contract.

Bodde is afkomstig uit de jeugd van de Haagse club, in zes seizoenen speelde hij 122 competitiewedstrijden waarin hij negen maal scoorde.

Daarnaast legde de club uit het Zuiderpark twee spelers van het beloftenteam langer vast. Samir el Moussaoui en Raymond Riedewald zetten beiden hun handtekening onder een tweeënhalfjarig contract.

Belangstelling SV Salzburg voor Bodnar

SV Salzburg uit Oostenrijk heeft concrete belangstelling voor Laszlo Bodnar van Roda JC. Mogelijk maakt de verdediger met het verwoestend harde schot in de winterstop al de overstap naar het Alpenland.

Er zal dan wel door Salzburg een behoorlijke afkoopsom op tafel gelegd dienen te worden, aangezien de Hongaarse speler nog een doorlopend contract tot en met 2007 heeft.

Bodnar kwam vorig seizoen over van Arsenal Kiev en speelde tot nu toe 37 competitiewedstrijden voor de ploeg uit Kerkrade, waarin hij 8 keer wist te scoren.

DNA-pil nieuw middel om af te vallen

GezondheidEr gloort hoop aan de horizon voor mensen die veel moeite hebben om af te vallen en last hebben van hun overgewicht. De Telegraaf meldt vandaag dat Amerikaanse en Nederlandse wetenschappers er na jaren van onderzoek in zouden zijn geslaagd een dieetpil te fabriceren die werkt op basis van iemands persoonlijke dna. Daarmee wordt het mogelijk binnen enkele maanden een ideaal gewicht te bereiken.

Wanneer men de pil slikt verdwijnen de kilo's als sneeuw voor de zon zonder dat men tijden aan een karig menu hoeft aan te zitten. Iedere 'patiënt' krijgt zijn eigen unieke afvalpillen, geproduceerd op basis van zijn eigen dna. Volgens fabrikant Salugen inc. zijn stofwisseling van de betrokkene en het gewicht gemiddeld binnen drie maanden weer op orde. De formule is gebaseerd op de 4 tot 16 genen die de stofwisseling bepalen. De fabrikant belooft dat iemand van 110 kilo binnen drie maanden op de 85 kilo zit, wanneer drie maal daags een halfuur voor iedere maaltijd de pil wordt ingenomen.

De dieetpil, die Genotrim gaat heten, komt als eerste in Amerika en Nederland op de markt. Genotrim bevat natuurlijke grondstoffen en heeft geen farmaceutische of synthetische toevoegingen. Een pillenkuur kost tussen de 40 en 80 euro. Het laten uitvoeren van de gentest, waartoe wangslijm wordt afgenomen, kost 325 euro. In Amerika zal tv-ster Oprah Winfrey de pil in haar oudejaarsshow presenteren. Ze zal de pil zelf gaan testen.

Sluiter op drempel Australian Open

Raemon Sluiter staat op de drempel van rechtstreekse deelname aan de Australian Open. De Rotterdammer staat weliswaar niet op de directe deelnemerslijst, maar stroomt bij twee afzeggingen al door in het hoofdschema.

Sluiter is voorlopig nog als tweede geplaatst voor het kwalificatietoernooi van het eerste Grand Slam van 2006. Indien twee spelers uit de directe deelnemerslijst zich afmelden, staat Sluiter een zevende deelname in Melbourne niets in de weg. Een van die afzeggers is waarschijnlijk Martin Verkerk. Op basis van een beschermde ranking heeft de finalist van Roland Garros 2003 zich geschaard onder de directe deelnemers, maar de Alphenaar maakt waarschijnlijk zijn rentree in een challenger.

Waar Sluiter hoogstwaarschijnlijk wordt ontslagen van verplichtingen in het kwalificatietoernooi, zullen Peter Wessels, John van Lottum en Melle van Gemerden wel vanaf 9 januari acte de présence moeten geven in het voorportaal van de Australian Open. Sjeng Schalken meldde zich in november wegens een hernia al af voor het evenement.

Bij de dames is Michaëlla Krajicek rechtstreeks gekwalificeerd, terwijl Elise Tamaëla moet optreden in het kwalificatiebal. Krajicek zorgde begin dit jaar bijna voor een stunt in haar tweede ronde partij tegen Patty Schnyder. Voor Tamaëla is het hoofdtoernooi van de Australian Open nog terra incognita.

DVD: Beeld van Nederland Polygoon- & NOS-journaal




Eind jaren negentig zond de TROS elke dag een paar minuten van het Polygoonjournaal uit. Zo kon je, als je tenminste wist wanneer het op TV was (het tijdstip was elke dag weer anders), een compleet beeld krijgen van de Nederlandse geschiedenis. Met de typische voice-over van Philip Bloemendal word je als het ware de zwartwitgeschiedenis van de Lage Landen ingezogen. Het land van Mies Bouwman, de waterwerken, nieuwe snelwegen, koningin Juliana en mensen die op hun schaatsen in klededracht over het ijs schaatsen. Maar ook het land van de watersnoodramp, de bezetting door de Duitsers en de oliecrisis. Niet alleen de periode van het Polygoonjournaal komt echter aan de orde, het overzicht wordt over de hele eeuw uitgesmeerd, dus ook de beelden van het NOS-journaal komen uitgebreid aan bod. Nederland van 1920 tot 2000, nu verkrijgbaar op 5 vijf DVD's.

Vrouw steekt mobieltje in keelgat

bordewolf en TheOrder hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen ruzie over een mobiele telefoon heeft er vrijdag toe geleid dat een Amerikaanse vrouw het apparaat wilde inslikken. Onder het mom van "Dit trek ik niet, dus slik ik maar" stopte de 24-jarige vrouw het mobieltje volledig in haar mond. In het ziekenhuis werd zij uiteindelijk van de telefoon in haar keelgat verlost.

De vrouw weigerde het mobieltje - merk en type onbekend - aan haar vriend, die haar om het toestel had gevraagd, te geven en maakte dit op haar eigen opmerkelijke manier duidelijk. De man schrok hier hevig van en belde, met een andere telefoon, de politie met de melding dat zijn vriendin moeite had met ademhalen. Vervolgens werd er een ambulance bijgehaald en werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis en van de telefoon bevrijd. Of het toestel nog werkt, is niet bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.