Boek: Richard Robinson - Waarom alles altijd fout gaat

Wie heeft Murphy nog niet ontmoet? De wet van Murphy regeert ons leven. Wat we ook ondernemen, Murphy zorgt ervoor dat het misloopt. In Waarom alles altijd fout gaat wordt de wet van Murphy en vele andere fenomenen wetenschappelijk verklaard.

"Waarom valt brood altijd op de kant met de boter? Waarom gaat de rij waarin jij staat het langzaamst? Waarom krijg je dat ene liedje waar je net zo'n hekel aan hebt juist niet uit je hoofd? Waarom trekt witte kleding tomatensaus aan?"

Zoals bij alle goede wetten is de formulering erg eenvoudig: als er iets fout kan gaan, dan zal het ook beslist fout gaan. Maar alle wetten zijn gelukkig ook verklaarbaar. De achterkant van het boek belooft ons dat je door het lezen van dit boek meer grip krijgt op het uiterst ingewikkelde leven dat we leiden.

Na een inleiding waarin de wet van Murphy wordt behandeld volgen er negen hoofdstukken. In deze hoofdstukken staan enorm veel wetten, stellingen, mythes en andere vraagstukken zoals in het eerder geciteerde stukje. Ieder gegeven wordt vervolgens vanuit de biologie, de natuurkunde, de psychologie of een ander wetenschappelijk vakgebied verklaard. Het geheel is aangekleed met vele illustraties, voorbeelden en tabellen.

Het resultaat is een ietwat rommelig boekje met veel informatie. Veel feitjes kende ik als lezer al, maar er stond ook genoeg informatie in die ik nog niet wist. De verklaringen van bekende citaten uit de geschiedenis zijn naar mijn mening het meest interessant.

Waarom alles altijd fout gaat is absoluut geen boek dat je in één ruk uit kunt en moet lezen. De lol is er dan snel af. Het is verstandiger en leuker om af en toe eens een stukje te lezen. Mijn advies: leg het boekje op de wc neer. Als je dan weer van de plee afkomt, kun je het inmiddels ongetwijfeld doodgevallen gesprek in de woonkamer weer laten opleven door bijvoorbeeld antwoord te geven op de vraag waarom een minuut voor de deur van het toilet langer duurt dan een minuut achter dezelfde deur. Het boek is verkrijgbaar voor 12,50 euro.




Uitgever: A.W. Bruna ISBN: 90 229 8990 9 Pagina's: 213
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!