Boete voor Patty Brard in vuilnisproces

JustitieWegens het te vroeg buitenzetten van vuilnis is tv-presentatrice en zangeres Patty Brard gisteren door de Amsterdamse politierechter veroordeeld tot een boete van 300 euro. Bij niet betalen moet ze 6 dagen zitten. Brard had haar voor haar woning aan de Stadionkade 11 vuilniszakken en grote berg grofvuil te vroeg op de stoep gedeponeerd. Dat gebeurde op zaterdag in plaats van op maandag.

Volgens de tv-diva was haar schoonmaker gewoon een beetje in de war en heeft hij het vuilnis te vroeg op straat geparkeerd. ''Opgeruimd staat netjes, dacht hij'', aldus Brard, die boos is over de boete: ''Het is toch te gek voor woorden dat je in Nederland vervolgd wordt omdat je een vuilniszak te vroeg buiten zet! Er gaat zo veel mis in Nederland dat je zou denken dat de overheid wel wat beters te doen heeft. Dit is pas echt geldverspilling, de hele middag dure officieren inzetten om stoute burgers op hun kop te geven.''

De zangeres werd bij verstek veroordeeld. Ze kon niet aanwezig zijn omdat ze een carnavalskraker aan het opnemen was. Het nummer 'Ik ben niet gek' moet begin volgend jaar op single verschijnen.

Brard was niet de enige die gisteren werd veroordeeld. In een speciale vuilniszakkenzitting waren tientallen Amsterdammers gedaagd wegens het te vroeg buitenzetten van hun afval.