Kokend water stroomt door Rotterdam

MR-PD, babsjuh, theiz en indianajones hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn het centrum van Rotterdam wordt het winkelend kerstpubliek onaangenaam verrast door een stroom kokendheet water dat door de straten loopt. Het water zou onder meer de roltrappen van de zogeheten Koopgoot afstromen. Verschillende winkels, waaronder de HEMA, zijn ontruimd. Winkelstraten zijn door de politie en brandweer afgezet.

Naar alle waarschijnlijkheid is een leiding van de stadsverwarming gesprongen. Het water dat daar doorheen stroomt heeft een temperatuur van 95 graden Celcius. Een aantal personen zou verbrandingen aan de voeten hebben opgelopen. Het hete water veroorzaakt wolken van stoom boven de Rotterdamse winkelstraten.

Update van nieuwsposter Amun (Maarten) die net uit Rotterdam komt:
"Het centrum is rond de koopgoot inderdaad afgezet net als de Coolsingel. Alle winkels in de koopgoot lopen vol water en doordat het water kokend heet is, vullen de winkels zich met stoom wat een zeer merkwaardige aanblik geeft.

Van chaos is overigens nauwelijks sprake. De politie en overige hulpdiensten leiden alles in goede banen en vertellen het publiek precies wat er aan de hand is, waardoor er geen paniek ontstaat.

Grootste probleem is dat de metrostations in het centrum ook zijn afgezet en dat sommige parkeergarages moeilijk bereikbaar zijn."


Stoomdampen in het centrum van Rotterdam
Stoomdampen in het centrum van Rotterdam

Update 14.21 uur
Zes personen hebben door het water brandwonden aan hun voeten opgelopen. Eén van hen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam heeft zich inmiddels ter plekke geïnformeerd over de gang van zaken. Hij vindt het heel vervelend wat er gebeurd is, te meer omdat het de dag voor kerst is. "Ik hoop dat de situatie snel hersteld is", liet Opstelten weten. Volgens de burgemeester is de stemming onder de getroffen winkeliers 'redelijk'.