Sluiter op drempel Australian Open

Raemon Sluiter staat op de drempel van rechtstreekse deelname aan de Australian Open. De Rotterdammer staat weliswaar niet op de directe deelnemerslijst, maar stroomt bij twee afzeggingen al door in het hoofdschema.

Sluiter is voorlopig nog als tweede geplaatst voor het kwalificatietoernooi van het eerste Grand Slam van 2006. Indien twee spelers uit de directe deelnemerslijst zich afmelden, staat Sluiter een zevende deelname in Melbourne niets in de weg. Een van die afzeggers is waarschijnlijk Martin Verkerk. Op basis van een beschermde ranking heeft de finalist van Roland Garros 2003 zich geschaard onder de directe deelnemers, maar de Alphenaar maakt waarschijnlijk zijn rentree in een challenger.

Waar Sluiter hoogstwaarschijnlijk wordt ontslagen van verplichtingen in het kwalificatietoernooi, zullen Peter Wessels, John van Lottum en Melle van Gemerden wel vanaf 9 januari acte de présence moeten geven in het voorportaal van de Australian Open. Sjeng Schalken meldde zich in november wegens een hernia al af voor het evenement.

Bij de dames is Michaëlla Krajicek rechtstreeks gekwalificeerd, terwijl Elise Tamaëla moet optreden in het kwalificatiebal. Krajicek zorgde begin dit jaar bijna voor een stunt in haar tweede ronde partij tegen Patty Schnyder. Voor Tamaëla is het hoofdtoernooi van de Australian Open nog terra incognita.