De Knegt winnaar in Diegem

Gerben de Knegt heeft de Super Prestige-veldrit in het Vlaamse Diegem op zijn naam geschreven. Onze 30-jarige landgenoot troefde de Belgen Nys en Vervecken af.

Op het zoals gebruikelijk snelle parcours in Diegem was het moeilijk om snel een gaatje te slaan. De enige die hierin gedurende lange tijd in slaagde was Erwin Vervecken, de winnaar van de vorige editie. Achter de Belg ontstonden er achtervolgende groepjes van wisselende samenstelling. Wel waren steeds Gerben de Knegt en Sven Nys hierin vertegenwoordigd. Bart Wellens viel en moest zich daarom vanuit de achterhoede terugknokken. In de voorlaatste ronde werd Vervecken ingerekend. De Knegt bleek de slimste van de kopgroep en boekte zijn eerste seizoenszege.

”Dit is fantastisch, dit heb ik altijd al eens willen meemaken”, reageerde De Knegt na afloop. ”Nys en Vervecken keken de hele tijd naar elkaar en dat kwam mij goed uit. Ik voelde me zeker niet de sterkste, maar ze konden me er niet afrijden.” Richard Groenendaal miste al vroeg de boot en eindigde als achtste. In het algemeen klassement handhaaft Nys zijn leiderspositie. De Knegt doet goede zaken en nadert Wellens tot op één punt.

Uitslag 6e SP – Diegem:
1. G. de Knegt (Ned)
2. S. Nys (Bel)
3. E. Vervecken (Bel)
4. J. Gadret (Fra)
5. B. Wellens (Bel)

Stand na zes manches:
1. S. Nys (Bel) 86
2. B. Wellens (Bel) 77
3. G. de Knegt (Ned) 76
4. S. Vanthourenhout (Bel) 56
5. E. Vervecken (Bel) 55

Kalender:
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar