FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 maart 2005

Internetdating

Internetdating begint redelijk groot te worden heb ik me laten vertellen. Dit weekend nog heb ik iemand gesproken die vertelde dat hij meer "ass" kreeg dan de gemiddelde WC bril, doordat hij op drie sites stond ingeschreven.

Ik weet echter van derden dat dit (helaas) geen bullshit is en dat de man regelmatig sexdates heeft met zwaar geflipte dertigers. Want alhoewel het merendeel van zijn veroveringen er ronduit goed uitzien; ze hebben allemaal een klap van de molen gehad, en dat is precies de reden waarom ze via internet daten. Normale mensen doen dit namelijk niet; die kunnen nog steeds terugvallen op hun "real life" charmes...

Maar wat moet je nou doen als je geil bent, maar je piemie heeft te kampen met genitale herpes? Welnu, dan is DIT jouw datingsite...

Ex-gitarist Korn laat zich dopen in Israël

Icoon Muziek nieuwsBrian 'Head' Welch, voormalig gitarist van de band Korn, heeft zich zaterdag in de Israëlische rivier de Jordaan laten dopen. Welch wil hiermee invulling geven aan zijn nieuwe leven, waarin hij zich in dienst van Jezus heeft gesteld. Pastoor Ron Vietti, die de doop verzorgde, hoopt dat met het bekeren van Welch 'veel nieuwe jonge mensen hun leven in het teken willen stellen van God'.

De 34-jarige Welch verliet Korn twee weken geleden. Hij speelde dertien jaar in de rockband die meerdere platina platen ontving, en was zelfs één van de oprichters. De gitarist brak tegelijkertijd met zijn drugsverslaving en rock 'n roll levensstijl. Samen met twintig andere gelovigen uit Californië reisde hij af naar Israël. Hij zegt dat de doop al zijn woede heeft weggewassen. "Als ik vroeger kwaad werd kon ik alleen maar denken aan iemand pijn doen. Nu voel ik me alsof ik iemand wil omhelzen", meent Welch.

De ex-rocker zal niet volledig breken met muziek. "Mijn nieuwe liedjes gaan over de dingen die God tegen mij zegt. Hij gaat mij gebruiken om mensen te genezen." De leden van zijn voormalige band bevinden zich ondertussen in de studio, en werken aan een album dat in september moet uitkomen.

Brian \'Head\' Welch laat zich onderdompelen in de Jordaan
Brian Welch laat zich onderdompelen in de Jordaan

Politie zoekt dodelijke pillen

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is op zoek naar twee potjes met medicijnen, die een vrouw in de trein van Nijmegen naar Roermond heeft laten liggen. De vrouw stapte op het station van Cuijk uit en vergat daarbij haar tas met daarin haar medicijnen. Deze medicijnen tegen epilepsie, Depakine Chrono 300, kunnen dodelijk zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

De vrouw meldde haar verlies bij de NS. Medewerkers van de NS hebben de trein op het eindpunt in Roermond doorzocht, maar niets gevonden.

Lawine in Oostenrijk eist 3 levens

Bij een lawine in de plaats Kaiser bij Tirol (Oostenrijk) zijn drie Duitse mannen om het leven gekomen. Hulpdiensten troffen de lichamen met behulp van een helikopter aan op circa 2100 meter hoogte.

Afgelopen zaterdag waren de drie Duitsers op pad gegaan om een skitocht te maken. Hulpdiensten werden gealarmeerd toen zij 's avonds niet naar hun verblijfplaats terugkeerden. Het is nog niet duidelijk hoe de lawine is ontstaan. Mogelijk hebben de drie zelf de lawine veroorzaakt. Een van de slachtoffers was een officiële berggids.

Purmerend tweemaal zonder stroom

Een deel van Purmerend is zondagavond voor de tweede keer binnen een dag getroffen door een grote stroomstoring. Volgens een woordvoerder van energiebedrijf Nuon zitten 3500 huishoudens sinds half acht vanavond zonder elektriciteit.

Ook vanochtend, tussen 7.30 uur en 11.30 uur viel bij een groot aantal huishoudens de stroom uit. Medewerkers van het bedrijf slaagden er toen in om de stroomvoorziening te herstellen, maar de oorzaak werd niet gevonden.

De storing van zondagavond beslaat ongeveer achttien straten. Een deel van de gezinnen in die straten zaten 's ochtend ook al zonder stroom. "Zondagochtend hebben controleurs alle kabels bekeken maar toen werd er niets gevonden", aldus een woordvoerder van Nuon. "Daarom bevreemdt het ons dat het nu opnieuw gebeurt. De controleurs onderzoeken nu of ze de fout alsnog kunnen vinden."

Vooruitblik Pacific Life Open

Na het Davis Cup geweld dit weekend barst morgen de Masters Series los. In Indian Wells wordt het eerste Masters Series toernooi van 2005 gespeeld.

De Tennis Masters Series bestaat uit negen toernooien die over het jaar zijn verdeeld. Deze toernooien liggen qua status tussen de ATP toernooien en de Grand Slams. Er doen meer deelnemers mee (96) en het prijzengeld is veel hoger dan een normaal toernooi. Voor de Champions Race (jaarlijkse tennisstand) worden er ook meer punten verdeeld. Als tennisser zijn deze toernooien dan ook erg belangrijk.

Pacific Life Open:

Morgen begint in Indian Wells het eerste Masters Series toernooi. Alle toptennissers treden hier aan. Federer, Hewitt, Safin, Agassi, Roddick en nog veel meer tennissers doen hier een poging om de titel.

Plaats:Indian Wells, VS.
Datum:07-20 Maart 2005.
Deelnemers:96.
Ondergrond:Hardcourt.
Prijzengeld: $2,724,600.
Titelverdediger:Roger Federer (Zwi).
Site:Klik.

China wil playbackende artiesten aanpakken

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws De Chinese overheid denkt er over om een poging te gaan doen het aantal playbackende artiesten te beperken. Daartoe wordt momenteel een wetsvoorstel behandeld, dat onder andere het resultaat is van de lobby van een Chinese rockster. Die roept fans al geruime tijd op om playbackende artiesten te boycotten.

De nieuwe wet moet artiesten ertoe verplichten om van tevoren te melden dat ze gaan playbacken. Omdat overheidssubsidies veel artiesten met matige zangkwaliteiten hebben geproduceerd, komt playbacken in China vaak voor.

"Nepzingen is hetzelfde als het handelen in nepwaar. Het moet zonder pardon worden geboycot en verworpen", aldus Ma Bomin, de toezichthoudster op radio, tv en film van Shanghai.

'Dode' scooterdief houdt politie voor de gek

Een 15-jarige jongen uit Enschede werd vrijdagavond betrapt toen hij een scooter stal. Toen agenten hem thuis wilden komen halen, lag de jongen echter dood onder zijn bed. Althans, dat is wat de agenten dachten.

Nadat de scooter gestolen was, wisten de agenten het huis van de jongen al gauw te vinden. Ook de scooter werd bij de woning aangetroffen, inmiddels al uit elkaar gehaald. Van de jongen ontbrak echter elk spoor. Na een grondige zoektocht door het huis troffen de agenten de jonge dief aan onder zijn bed, waar hij net deed alsof hij dood was. Zelfs toen de agenten de jongen 'pijnprikkels' toedienden, reageerde hij niet.

Hierop werd de ambulance gealarmeerd, waarna al gauw bleek dat de jongen niets mankeerde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij zijn 'spelletje' toch maar opgaf. Wel ontkent de jongen iets te maken te hebben met de diefstal.

Restaurant serveert ontkalkingsmiddel aan gast

Icoon Buitenlands nieuws Een Duitse vrouw is zondag in Frankfurt zwaargewond geraakt toen ze per ongeluk een glas ontkalkingsmiddel geserveerd kreeg in een restaurant. Ze moest met een verbrande keel en interne verwondingen in het ziekenhuis opgenomen worden, en is er volgens de politie slecht aan toe.

Het ontkalkingsmiddel, bestemd voor een afwasmachine, zat in een plastic waterfles met alleen een klein etiket als waarschuwing. Een ober zag dit etiket over het hoofd, en serveerde het doorzichtige schoonmaakmiddel aan een klant. Het 22-jarige slachtoffer gilde het direct uit van de pijn nadat ze een slok had genomen.

Overzicht Davis Cup

Naast Nederland – Zwitserland waren er nog zeven wedstrijden in de eerste ronde van de Davis Cup. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Verenigde Staten - Kroatië:
In Los Angeles rolde Ivan Ljubicic de Verenigde Staten in zijn eentje op. Op vrijdag won hij indrukwekkend van André Agassi in drie sets en in zijn tweede enkelspelpartij won hij in een vijfsetter van Andy Roddick. De laatste set won hij met maar liefst 6-2. In het dubbelspel won Ljubicic aan de hand van Ancic zeer knap van de gebroeders Bryan, het beste dubbelkoppel ter wereld op dit moment. De enige punten van de VS werden gewonnen door Roddick (tegen Ancic) en Bryan (tegen Karanusic). De laatste partij was niet van belang dus daarom kregen de 'B-spelers' ook een kans.

Slowakije – Spanje:
Titelverdediger Spanje vloog er in de eerste ronde al uit. In Bratislava was Spanje al op zaterdag uitgeschakeld door met 0-3 achter te staan. De enkelspelpartijen werden gewonnen door Hrbaty (tegen Lopez) en Beck (tegen Verdasco). In het dubbelspel waren Beck en Mertinak te sterk voor Costa en Nadal. Op zondag maakte Mertinak er tegen Lopez 4-0. De eer werd nog wel gered doordat Verdasco het enige punt binnenhaalde door Capkovic te verslaan.

Frankrijk – Zweden:
In Strasbourg won Frankrijk in een spannende ontmoeting van Zweden met 3-2. Mathieu was de held van Frankrijk door twee partijen te winnen (tegen Joachim en Thomas Johansson). De andere twee enkelspelpartijen werden beiden verloren door Grosjean. Door de winst in het dubbelspel won Frankrijk alsnog.

Rusland – Chili:
Australian Open winnaar Marat Safin was niet te verslaan in Moskou. De Rus won zijn twee enkelspelpartijen en ook in het dubbel won hij aan de hand van Youzhny. Fernando Gonzalez won nog wel de eerste partij voor Chili op vrijdag, maar daar bleef het ook bij. Davydenko pakte voor Rusland het vierde punt.

Argentinië – Tsjechië:
Op het gravel lijken de Argentijnen niet te verslaan. Tsjechië kreeg met 5-0 klop van de gravelbijters. Nalbandian (één keer in de single, één keer in het dubbelspel samen met Cañas), Coria (twee keer) en Calleri rolden de kansloze Tsjechen op.

Australië – Oostenrijk:
Ook de Aussies speelden op hun favoriete ondergrond: het gras. De Oostenrijkers waren kansloos en pakten geen enkele wedstrijd: 5-0. Hewitt, Arthurs, Woodbridge en Cuccione wonnen de enkelspelpartijen. Op zaterdag werd het dubbelspel gewonnen door het koppel Arthurs en Woodbridge.

Roemenië – Wit-Rusland:
In Brasov werden de Roemenen winnaar tegen Wit-Rusland. Na de eerste dag was de stand 1-1 door overwinningen van Mirnyi (Wit-Rusland) en Pavel (Roemenië). Het dubbelspel werd op zaterdag gewonnen door Myrnyi en Voltchkov tegen Pavel en Trifu. Toch won Roemenië omdat het de twee enkelspelpartijen op zondag won. Hanescu won van Voltchkov en Pavel van Mirnyi.

NBA: Dallas verliest in Houston

De Dallas Mavericks hebben zojuist verloren van de Houston Rockets. In Houston werd het 69-90 in het voordeel van de Rockets.

De Rockets konden deze overwinning goed gebruiken, van de laatste vijf duels gingen er al vier verloren. En het programma voor de komende wedstrijden zag er zwaar uit. Duels tegen de Sonics, Suns en de Kings liegen er niet om.

De Rockets begonnen, aan de hand van Tracy McGrady, goed aan de wedstrijd en namen een 20-18 voorsprong aan het eind van het eerste kwart. Bij rust was de voorsprong al opgelopen tot negen punten, 44-35. De Mavericks kwamen goed uit de kleedkamers en namen in het derde kwart zelfs nog de leiding, 48-47. Toch was de score 61-55 in het voordeel van de Rockets bij ingang van het laatste kwart. In het vierde kwart werden de Mavericks van de vloer gespeeld en kwam de eindstand van 90-69 op het bord.

McGrady werd topscorer met 32 punten en had tien rebounds. Yao Ming scoorde 14 punten en pakte elf rebounds.

Enigzins verassend was de nederlaag niet. Ster-speler Dirk Nowitzki moest vooraf aan de wedstrijd geblesseerd afhaken. Tijdens de warming-up verrekte de duitser zijn knie. Nowitzki scoort gemiddeld bijna 27 punten plus elf rebounds. Ook Michael Finley, die gemiddeld ruim 17 punten maakt, was geblesseerd. Bij de Mavericks werd Jason Terry topscorer met 20 punten.

Over dit seizoen genomen scoort Dallas gemiddeld 103 punten. 69 punten is een laagte-record dit seizoen.

WK -20: Oranje loot Benin, Japan en Australië

Nederland is bij de loting voor het WK voor spelers onder de twintig jaar ingedeeld in Groep A. In Utrecht werd Oranje gekoppeld aan Japan, Benin en Australië. Het WK voor spelers onder de twintig jaar vindt komende zomer van 10 juni tot en met 2 juli plaats in ons land.

Nederland opent het jeugdtoernooi op 10 juni in Kerkrade tegen Japan, op 15 juni stuit het elftal van Foppe de Haan, eveneens in de Limburgse stad, op Australië en 18 juni wacht in Tilburg het elftal van Benin.

Coach Foppe de Haan ziet wel kansen voor zijn team. Voor de camera's van de NOS, die de loting live op televisie bracht, antwoorde hij met veel gevoel voor understatement: "Het had slechter gekund."

De bondscoach wist immers dondersgoed dat ze ook slechter hadden kunnen loten. 'We hadden ook een land uit Zuid-Amerika kunnen treffen. Dat zijn per definitie hele zware tegenstanders. Of we hadden een andere Europese ploeg kunnen loten, of twee. Ik ben heel tevreden met deze loting", aldus de Haan.

De loting:

Groep A (Kerkrade)
1 Nederland
2 Japan
3 Benin
4 Australië

Groep B (Utrecht)
1 Turkije
2 China
3 Oekraïne
4 Panama

Groep C (Doetinchem)
1 Spanje
2 Marokko
3 Honduras
4 Chili

Groep D (Enschede)
1 Argentinië
2 Verenigde Staten
3 Duitsland
4 Egypte

Groep E (Tilburg)
1 Colombia
2 Italië
3 Syrië
4 Canada

Groep F (Emmen)
1 Brazilië
2 Nigeria
3 Zuid-Korea
4 Zwitserland

Born in 66 (and angry)

titi stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Minister Tom de Graaf is pas zijn publiciteitstoer begonnen om de gekozen burgermeester bij ons aan te prijzen. Kotsmisselijk word ik alleen al bij het uitgestreken gezicht van deze voormalige democraat. Voormalig zegt u? Ja, voormalig, en dat meen ik uit het diepste van mijn ziel. Zo’n klein zielig pathetisch groepje oude net-niet-hippies, die gedistingeerd links liberaal de flowerpower beleefden, maken met hun zessen ongeveer de dienst uit in het land. Jan Peter en De Zalm hebben dit groepje, zichzelf tot anachronisme gevormde theemutsen, sherry plempende huppelkutten en kekke pochetjesdragende nietsnutten, erg hard nodig. D66 is nodig om een wankele grijze coalitie bij elkaar te houden.

Briatore slaat contractverlenging af

Patrick Faure directeur van Renault heeft teambaas van Renault F1 Flavio Briatore een aantal weken geleden een nieuw contract tot 2009/2010 aangeboden. Briatore heeft dit aanbod afgeslagen, het huidige contract van de teambaas loopt deze zomer af.

Dit betekent niet dat de Italiaan weggaat bij Renault. Briatore: “Ik wil best blijven, maar ik heb het contract op dit moment afgeslagen omdat ik me nog niet voor zo’n lange tijd ergens aan vast wil leggen. Het draait bij mij allemaal om motivatie, op het moment ben ik gemotiveerd maar ik weet niet hoelang ik dat nog blijf.”

Het kan ook zo zijn dat Briatore stopt als teambaas en verder gaat als persoonlijke manager van Renault coureur Fernando Alonso.

Voigt wint proloog Parijs-Nice

Jens Voigt (CSC) heeft in Issy-les-Moulineaux de proloog van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De Duitser was op een licht geaccidenteerd parkoers twee seconde sneller dan de Zwitser Fabian Cancellara (Fassa Bortolo). Beste Nederlander was Erik Dekker (Rabobank) met een derde plaats.

Lange tijd leek de dagzege van de eerste rit uit de Pro Tour naar Vladimir Gusev (CSC) te gaan. De ploegmaat van Voigt had met 5.18 een zeer scherpe tijd neergezet. Toch kon Jens Voigt er maarliefst drie seconden onder duiken en zo de suprematie van de CSC-ploeg onderstrepen. David Zabriskie (8e), Kurt-Asle Arvesen (12e) en Nicki Sorensen (15e) eindigden namelijk eveneens in de top vijftien.

Maar ook de Nederlandse wielrenners kwamen vandaag sterk voor de dag. Naast Erik Dekker reden de 'jonkies' Thomas Dekker (Rabobank) en Koen de Kort (Liberty Seguros) een zeer verdienstelijke tijd. Na vier kilometer noteerden zij respectievelijk 5.21 en 5.23. Dit bleek uiteindelijk genoeg voor een 11e en 25e plaats in de uitslag.

Lance Armstrong stelde daarentegen nogal teleur. De zesvoudig Tourwinnaar, die duidelijk nog vorm mist, eindigde op een 148e plaats. Desondanks hoeven de Armstrong-fans zich geen zorgen te maken. De Texaan heeft al aangegeven Parijs-Nice meer te zien als voorbereiding op het 'echte werk'.

De leiding in het algemeen klassement is na vandaag logischerwijs in handen van Jens Voigt. Hij zal morgen in de rit van Etampes naar Chabris (186,5 kilometer) mogen starten in de leiderstrui.

Uitslag proloog:
1.) J.Voigt (Dui/CSC) 5.15
2.) F.Cancellara (Zwi/Fassa Bortolo) + 0.02
3.) E.Dekker + 0.03
4.) V.Gusev (Rus/CSC) + 0.03
5.) S.Chavanel (Fra/Cofidis) + 0.05

Algemeen klassement na de proloog:
1.) J.Voigt (Dui/CSC)
2.) F.Cancellara (Zwi/Fassa Bortolo) + 0.02
3.) E.Dekker + 0.03
4.) V.Gusev (Rus/CSC) + 0.03
5.) S.Chavanel (Fra/Cofidis) + 0.05

DC: Wessels geeft op tegen Chiudinelli

De laatste partij tussen Nederland en Zwitserland in de Davis Cup is gewonnen door Zwitserland. Peter Wessels gaf op tegen Marco Chiudinelli.

Na de de winst van Sjeng Schalken was de laatste partij eigenlijk niet meer van belang. Er werd daarom gespeeld om twee gewonnen sets. Nederland stond al op een veilige 3-1 voorsprong die niet meer goedgemaakt kon worden door het thuisland.

De eerste set werd nog gewonnen door Wessels met 6-4. In de pauze liet Wessels de bondsarts komen en in overleg werd besloten om de strijd te staken. Daardoor komt de einduitslag op 3-2 in het voordeel van Nederland.

Peter Wessels won vrijdag zijn partij tegen Wawrinka en verloor gisteren de dubbelpartij samen met Dennis van Scheppingen tegen Yves Allegro en George Bastl.

Wildplassen leidt tot vechtpartij

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige inwoner van Meppel is afgelopen nacht aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 35-jarige plaatsgenote. De vechtpartij ontstond nadat de vrouw 'betrapt' werd op wildplassen.

De vrouw deed haar behoefte op een parkeerterrein, toen ze vanuit een passerende auto vol in het licht van de koplampen werd gezet. Vriendinnen van de vrouw spraken hierop de inzittenden van de auto aan op hun gedrag. Bij de vechtpartij die hierna ontstond vielen over en weer rake klappen. Behalve de 35-jarige vrouw moesten nog zeker twee andere personen zich laten behandelen door een dokter.

Getuigenverklaringen moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is.

Tennis: Nederland door in Davis Cup

Icoon Sport nieuwsNederland heeft ten koste van Zwitserland de tweede ronde bereikt van de Davis Cup. In een spannende partij won Sjeng Schalken in vijf sets van Stanislas Wawrinka en haalde daar het beslissende derde punt binnen voor Nederland.

Met een 2-1 voorsprong voor Nederland, na winstpartijen in het enkelspel van Schalken en Wessels en een nederlaag in het dubbelspel had Nederland op de derde dag aan één winstpartij genoeg om zeker te zijn van de tweede ronde in de Davis Cup. In de vierde partij tussen de twee landen namen Sjeng Schalken en Stanislas Wawrinka het tegen elkaar op.

De eerste set verloor Schalken kansloos met 1-6. In de tweede en derde set herpakte Schalken zich en won de sets verdiend met 6-2 en 6-4. Wawrinka knokte zich terug in de vierde set en benutte beiden breakpoints die hij kreeg: 6-2. Voor de derde keer dit weekend moest een beslissende vijfde set gespeeld worden.

In de vijfde set nam Wawrinka een 4-1 voorsprong en het leek erop dat Zwitserland van 0-2 naar 2-2 terug zou komen. Schalken kwam in de set terug tot 5-4, maar kreeg vijf matchpoints tegen. Schalken werkte deze op een uitstekende manier weg en brak terug tot 5-5. Vervolgens kreeg Schalken matchpoints, maar deze wist hij ook niet te benutten. Op een 7-6 stand brak Schalken de service van Wawrinka en pakte het belissende derde punt voor Nederland door de set met 9-7 te winnen: 1-6, 6-2, 6-4, 2-6 en 9-7.

De vijfde en laatste partij ging verloren voor Nederland, doordat Peter Wessels in de tweede set opgaf. De winst was dankzij Schalken echter al binnen. Nederland speelt in de tweede ronde uit tegen Slowakije, dat wist te winnen van titelverdediger Spanje.


Schalken viert de winst op Wawrinka

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Overzicht HCE (week 9)

De vier-en-twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 9)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00RBC RoosendaalNEC1 - 0
.
za19.30ADO Den Haagsc Heerenveen afg.
za20.00RKC WaalwijkFC Utrecht2 - 2
za20.00VitesseWillem II2 - 0
.
zo12.30FC GroningenPSV afg.
zo14.30AjaxAZ afg.
zo14.30FC Den BoschFeyenoord afg.
zo14.30De GraafschapNAC Breda0 - 2
zo14.30Roda JCFC Twente1 - 2

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV231841586113
2AZ231661545316
3AFC Ajax231553505021
4Feyenoord231355446227
5Vitesse241248404132
6FC Utrecht241068362826
7SC Heerenveen231058353840
8FC Twente241059353028
9RKC Waalwijk24879313033
10Roda JC248610304139
11NAC Breda248610303247
12FC Groningen238510293238
13ADO Den Haag237511262935
14Willem II247413252647
15NEC245811232534
16De Graafschap244614182554
17RBC Roosendaal245217172455
18FC Den Bosch23231891254

Derde goud bij WK afstanden

Carl Verheijen, Mark Tuitert en Erben Wennemars hebben het goud gewonnen op de ploegenachtervolging. Daarmee komt het aantal gouden medailles van de Nederlandse equipe dit wereldkampioenschap afstanden in Inzell op drie.

Nederland vocht in een boeiende wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Verheijen, Tuitert en Wennemars bleven goed samenwerken, terwijl Chad Hedrick bij de Amerikanen te hard doortrok, waardoor Parra en Boutiette niet direct in het spoor konden blijven.

Het zilver werd gewonnen door de Italiaanse ploeg, die de Noren net voorbleven. Amerika eindigde uiteindelijk als vierde.

'Zend voetbalwedstrijden pas na 9 uur uit'

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk nieuwsTv-zenders zouden voetbalwedstrijden pas na 9 uur 's avonds moeten uitzenden. Dat bepleitte Martin Ward, voorzitter van een Britse vereniging van schoolhoofden. Volgens Ward zijn vloekende voetballers een slecht voorbeeld, en verantwoordelijk voor scheldende en recalcitrante tieners op scholen.

Het schoolhoofd noemde het een veel moeilijkere taak om leerlingen discipline bij te brengen als beroemde voetballers ongestraft en live op tv de scheidsrechter kunnen uitschelden. De voetbalwereld zou volgens hem strenger moeten optreden tegen deze 'uitwassen'. Een speler die in de fout gaat zou direct rood moeten krijgen. "De voetballer leert hiermee hoe hij zich in een beschaafde maatschappij dient te gedragen, en jongeren zien dat dit gedrag niet loont", stelde Ward op een congres van de vereniging in Brighton.

Interview met Oblivion maker

Experience Gaming heeft laatst een interview gehouden met Todd Howard, de Executive Producer van the Elderscrolls IV: Oblivion. Ondanks dat Howard zich over heel veel dingen nog niet kon uitlaten, kwamen er enkele interessante dingen uit het interview.
"[...]
Emil Pagliarulo, who worked on the Thief series, has been working on (sneaking), and it’s much more realistic, using light and shadow and how you are moving. It’s always been tricky for us because you have physical things affecting sneaking, and then abstract things, like your character’s skills, so I think we’re getting a better balance of how that plays out and giving the player feedback on if they can be seen, and NPCs searching for you and you can hear them say things like “I know you’re here somewhere…” kind of stuff.
[...]"


"[...]
There is a “border” – you basically hit an invisible wall and the game says “you’ve reached the edge – go back”. So no, there is not infinite water. Cyrodiil is surrounded by the other provinces, so we have to do a border. As much as possible, we try to make this a physical barrier, like a mountain, but that just looks odd sometimes, so we go with the game message. But because you can now see so far, we’ve had to build miles of landscape into these provinces, because even though you cannot “go” there, you can stand on a mountain and “see” there.
[...]"


Ook wordt er gesproken over hitpoints, de balans tussen melee en magic en nog veel meer. Lees het volledige interview hier

Brons Jacqueline Poelman op EK Indoor

Jacqueline Poelman heeft op het EK Indoor de bronzen medaille gewonnen op de 200 meter. Guus Hoogmoed slaagde er niet in om een medaille te winnen.

Poelman kwam als derde over de finish, achter Europees kampioen Ivet Lalova en Karin Mayr-Krifka. Poelman liep een tijd van 23,42. Het is voor Poelman de tweede bronzen medaille op een EK. In 1994 won zij in Parijs eveneens brons.

Guus Hoogmoed slaagde er niet in om een medaille te behalen. In de finale van de 200 meter werd hij vierde. Hij kwam met een tijd van 21,12 slechts 0,08 tekort voor het brons. De Europese titel ging naar Tobias Unger in 20,53. Het zilver ging naar Dmitro Gloestsjenko en het brons naar Marcin Urbas.

Koldo Gil winnaar Ronde van Murcia

Na gisteren de leiding over genomen te hebben in het algemeen klassement wist Koldo Gil vandaag de Ronde van Murcia te winnen.

De laatste etappe eindigde in een massasprint waarin Allan Davis zijn tweede etappe overwinning pakte voor Danilo Hondo en de Belg Wesley van der Linden.

Gil finishte gisteren als tweede in de koninginnenrit achter de Spanjaard Quintero. Met deze tweede plaats nam hij de leiderstrui van Hondo over. Vandaag werd de etappe Murcia-Murcia verreden over 150.6 km, De voorsprong van de Liberty Seguros renner kwam daarbij niet meer in gevaar.

Eindklassement

plaatsnaamlandachterstandploeg
1Koldo GilESP15u53.08Liberty Seguros
2Antonio ColomESP+0.30Illes Balears - Banesto
3Damiano CunegoITA+0.59Lampre
9Pieter WeeningNL+1.59Rabobank

Nieuw Rechts demonstreert voor Holiday Inn

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsOngeveer zestig leden van de politieke partij Nieuw Rechts hebben vanmiddag gedemonstreerd voor het Holiday Inn in Rotterdam. De organisatie had op minstens 250 personen gerekend. De partij was boos omdat het hotel ondanks een aanvankelijke toezegging weigerde een zaal te verhuren voor een congres van de partij.

Eerder had het Rotterdamse restaurant Plaswijck de zaalhuur al gecanceld. Partijleider en Rotterdams gemeenteraadslid Michiel Smit was de enige die het hotel vanmiddag binnenkwam. Politie te paard had de ingang voor de demonstranten geblokkeerd. Smit noemde het 'schandalig dat een nette partij als Nieuw Rechts niet gebruik mag maken van het recht van vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering'.

Een woordvoerder van het hotel bevestigde zaterdagavond dat de boeking is afgezegd. Hij wilde de reden niet toelichten. De partijleden gingen later in een stoet naar het stadhuis, waar de actie werd beëindigd. Eerder had Smit nog aangekondigd het congres op de Coolsingel voor het stadhuis te houden.

Demonstratie Nieuw Rechts voor Holiday Inn
Politie te paard voor de ingang van het Holiday Inn

10-jarige jongetjes steken school in brand

Twee jongens van tien hebben zaterdag de voormalige Biologische school in Weert in brand gestoken. Het tweetal heeft tegenover de politie toegegeven met vuur te hebben gespeeld in het leegstaande schoolgebouw.

De houten gebouwen van de school werden grotendeels in as gelegd. De naastgelegen basisschool Het Palet bleef voor de vlammen gespaard. De politie had al direct het vermoeden dat er sprake was van brandstichting en startte een onderzoek. Hierbij kwamen de twee kinderen al snel in beeld. Ze bekenden oude kranten en wc-papier in brand te hebben gestoken.

De brandweer had een uur nodig om de brand onder controle te krijgen. Om het vuur in bedwang te krijgen, werden er 35 brandweermannen ingezet. De Officier van Jusitie zal bepalen hoe de zaak afgehandeld wordt. Het uitgebrande pand zal zo snel mogelijk gesloopt worden.

Politie pakt stenengooiers op in Geleen

Twee jongens van zestien en zeventien jaar zijn afgelopen vrijdag opgepakt, omdat ze stenen vanaf een spoorbrug en een viaduct in Geleen gooiden.

Ook had het tweetal een houten balk op de weg gelegd. Hierdoor raakte een auto beschadigd. De jongens, afkomstig uit Sittard en Schinnen, bekenden vaker stenen naar auto's te hebben gegooid vanaf hetzelfde viaduct. Ze vertelden hierbij vijf tot zes voertuigen geraakt te hebben.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 9)

Icon Sport - Holland Casino EredivisieDe vier-en-twintigste speelronde van de Holland Casino Eredivisie is ten dele gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden die het afgelopen weekeinde wèl doorgang konden vinden en de nieuwe tussenstand.


Vrijdag 4 maart
RBC Roosendaal - NEC (1-0)

Zaterdag 5 maart
RKC Waalwijk - FC Utrecht (2-2)
Vitesse - Willem II (2-0)
ADO Den Haag - sc Heerenveen afg. veld afgekeurd

Zondag 6 maart
Roda JC - FC Twente (1-2)
De Graafschap - NAC Breda (0-2)
FC Groningen - PSV afg. veld afgekeurd
Ajax - AZ afg. stadion onveilig ivm afglijdend sneeuw/ijs
FC Den Bosch - Feyenoord afg. veld afgekeurd


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2318415861-13
2. AZ 2316615453-16
3. Ajax2315535050-21
4. Feyenoord2313554462-27
5. Vitesse 2412484041-32
6. FC Utrecht 2410683628-26
7. sc Heerenveen2310583538-40
8. FC Twente 2410593530-28
9. RKC Waalwijk248793130-33
10. Roda JC 2486103041-39
11. NAC Breda 2486103032-47
12. FC Groningen2385102932-38
13.ADO Den Haag2375112629-35
14. Willem II2474132526-47
15. NEC2458112325-34
16. De Graafschap2446141825-54
17. RBC Roosendaal 2452171724-55
18. FC Den Bosch 232318912-54

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Schaatsen: De Loor pakt goud op 1000 meter

Barbara de Loor is de verrassend nieuwe wereldkampioene op de 1000 meter bij de vrouwen.

De Nederlandse schaatsster, die dit seizoen last had van haar rug en onenigheid met sponsors, zette bij de wereldkampioenschappen afstanden in Inzell met 1.18,24 een tijd op de klokken waar alle favorieten zich op stuk reden.

Zilver was er voor het trainingsmaatje van de Loor, de Duitse Anni Friesinger, en de derde plaats ging naar Marianne Timmer, die een tijd reed van 1.18,71. De derde Nederlandse deelneemster, Frouke Oonk, eindigde als dertiende.

Het was het tweede goud voor de Nederlandse equipe. Zaterdag werd Bob de Jong wereldkampioen op de 10.000 meter.

Uitslag 1000 meter :

1. Barbara de Loor (Ned) 1.18.24
2. Anni Friesinger (Dui) 1.18,46
3. Marianne Timmer (Ned) 1.18.71
4. Cindy Klassen (Can) 1.18,75
5. Jennifer Rodriguez (Usa) 1.18,78
6. Chiara Simionato (Ita) 1.19,18
7. Chris Witty (Usa) 1.19,36
8. Hui Ren (Chn) 1.19,51
9. Beixing Wang (Chn) 1.20,00
10.Sayuri Yoshii (Jpn) 1.20,01

DC: Schalken wint beslissende punt

Nederland heeft ten koste van Zwitserland de tweede ronde bereikt van de Davis Cup. In een spannende partij won Sjeng Schalken in vijf sets van Stanislas Wawrinka en haalde daar het beslissende derde punt binnen voor Nederland.

Met een 2-1 voorsprong voor Nederland, na winstpartijen in het enkelspel van Schalken en Wessels en een nederlaag in het dubbelspel had Nederland op de derde dag aan één winstpartij genoeg om zeker te zijn van de tweede ronde in de Davis Cup. In de vierde partij tussen de twee landen namen Sjeng Schalken en Stanislas Wawrinka het tegen elkaar op.

De eerste set verloor Schalken kansloos met 1-6. In de tweede en derde set herpakte Schalken zich en won de sets verdiend met 6-2 en 6-4. Wawrinka knokte zich terug in de vierde set en benutte beiden breakpoints die hij kreeg: 6-2. Voor de derde keer dit weekend moest een beslissende vijfde set gespeeld worden.

In de vijfde set nam Wawrinka een 4-1 voorsprong en het leek erop dat Zwitserland van 0-2 naar 2-2 terug zou komen. Schalken kwam in de set terug tot 5-4, maar kreeg vijf matchpoints tegen. Schalken werkte deze op een uitstekende manier weg en brak terug tot 5-5. Vervolgens kreeg Schalken matchpoints, maar deze wist hij ook niet te benutten. Op een 7-6 stand brak Schalken de service van Wawrinka en pakte het belissende derde punt voor Nederland door de set met 9-7 te winnen: 1-6, 6-2, 6-4, 2-6 en 9-7.

Nederland speelt in de tweede ronde uit tegen Slowakije, dat wist te winnen van titelverdediger Spanje.

Sjeng Schalken na winst op Wawrinka.

WK afstanden: Uitslag 5000 meter vrouwen

De nieuwe wereldkampioen op de 5000 meter is de Duitse Anni Friesinger. Na haar val op de 3000 meter en twee tweede plaatsen op de 1000 en 1500 meter, bemachtigde de Duitse toch nog een individuele gouden plak in een tijd van 7.18,32.

Claudia Pechstein moest genoegen nemen met het zilver, en de wereldkampioene van vorig jaar, de Canadese Clara Hughes pakte het brons.

De Nederlandse vrouwen speelden een bijrol. Hulzenbosch eindigde als zesde met 7.27,32, zus Gretha Smit als achtste, en Moniek Kleinsman finishde als twaalfde.

De starter speelde nog een negatieve rol bij de race tussen Hulzenbosch en de Japanse Eriko Ishino. Na een valse start diskwalificeerde hij eerst de Nederlandse, herzag dat later en diskwalificeerde de Japanse om onbekende redenen, waardoor Hulzebosch de wedstrijd alleen moest schaatsen.

Uitslag 5000 meter :

1. Anni Friesinger (Dui) 7.18.32
2. Claudia Pechstein (Dui) 7.18,67
3. Clara Hughes (Can) 7.19.17
4. Katrina Groves (Can) 7.24,99
5. Daniela Anschutz (Dui) 7.26,91
6. Jenita Hulsenbosch-Smit (Ned) 7.27,32
7. Martina Sablikova (Tsj) 7.30,16
8. Gretha Smit (Ned) 7.30,27
9. Svetlana Vysokova (Rus) 7.30,73
10. Katarzyna Wojcicka (Pol) 7.31,07

Weer wat meer bekend over The Godfather

Onlangs heeft EA een event gehouden in New York om de nieuwe game van The Godfather aan te kondigen. Onder de aanwezigen waren Robert Duvall en James Caan. Bij dit event zijn weer een aantal details over The Godfather bekend geworden. Zo is Marlon Brando ruim vier uur bezig geweest om geluid op te nemen voor de game. Het materiaal uit de film kon niet gebruikt worden, omdat de geluidskwaliteit te veel achteruit is gegaan door de jaren heen. Duvall en Caan zullen allebei ook nog acht uur bezig zijn met stemmen inspreken voor de film.
"[...]
Marlon Brando understood games, and he saw how interactive entertainment could open the door for roles to actors regardless of age and appearance.
[...]"


Behalve Marlon Brando, Robert Duvall en James Caan zullen nog meer dan 20 andere acteurs uit de originele film verschijnen in The Godfather, waaronder Lenny Montana (Luca Brasi) en John Martino (Paulie Gatto). Twee van de getoonde in-game beelden zouden zelfs Xbox 2 graphics hebben getoond. Toch heeft EA de game gewoon aangekondigd voor PS2, PC en Xbox (1).

In EA's Redwood Shores Studio werken op dit moment 100 mensen aan de eerste 18+ game van EA. De game zal waarschijnlijk meerdere delen gaan krijgen. EA heeft de rechten om meerdere games te maken en Philip Campbell, creative director van EA, verklaarde dat er nog genoeg ruimte was om terug en vooruit in de tijd te gaan in eventuele volgende delen.

GroenLinks wil onderzoek naar stijging waterspiegel

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

GroenLinks wil dat er een een parlementair onderzoek komt naar de vraag hoe Nederland zich het beste kan weren tegen de stijgende waterspiegel. Het onderzoek zou op 22 maart, de Wereld Waterdag van de Verenigde Naties, moeten beginnen. De partij maakt zich onder andere zorgen over onze duinen. Uit recent onderzoek bleek dat die veelal veel te zwak zijn.

"Waar deskundigen waarschuwen en het kabinet wegloopt voor problemen moet de Kamer zelf in actie komen. Juist om te onderzoeken wat er echt aan de hand is", aldus fractievoorzitter Femke Halsema vandaag. Woensdag debatteert de Kamer met Minister Brinkhorst en Staatssecretaris Van Geel over de Klimaatverandering. Tijdens dat debat zal Wijnand Duyvendak namens GroenLinks het pleidooi voor een parlementair onderzoek aan de andere fracties voorleggen.

Scheiding na bijna-onthoofding schoonvader

Een pas getrouwd stel uit Cambodja zal binnenkort weer gaan scheiden. Reden voor de scheiding is de bijna-onthoofding van de schoonvader.

De vader van de pas getrouwde vrouw dacht er goed aan te doen, toen hij zich inmengde in een echtelijke ruzie. Zijn schoonzoon was hier echter niet van gediend en hakte op hem in met een kapmes. De ruzie ontstond om zes dollar. De man wilde het geld van zijn vrouw, om zo naar een lokale bloemenceremonie te kunnen gaan. De vrouw wilde haar man het geld echter niet geven, waarna er een vechtpartij ontstond. Schoonvader sprong vervolgens tussenbeide en liep zware verwondingen op. De man riskeert nu een gevangenisstraf van tien jaar.

"Liuzzi vervangt Klien"

Christian Klien raakt zijn racestoeltje kwijt na de Grand Prix van van Bahrein. Hij heeft een contract voor drie races en zal voor de Grand Prix van San Marino worden vervangen door Vitantonio Liuzzi, de regerend Formule 3000 kampioen.

Volgens onbevestigde berichten zou Christian Klien's toekomst bij het team van Red Bull Racing afhangen van de prestaties van Liuzzi. Klien mag volgens de reglementen niet de vrijdagtests van Liuzzi overnemen, omdat hij in 2004 het hele seizoen heeft deelgenomen aan het kampioenschap. Ondanks Klien's goede prestaties in de eerste race van het seizoen, zou hij dus thuis kunnen blijven tijdens de overige races van het seizoen.

Het boze oog

Toen de uitvinding televisie nog maar een paar jaar oud was, geloofde men dat het nieuwe medium de mensen slimmer zou maken. De mogelijkheid om andere werelden -andere culturen- te zien en beleven vanuit de huiskamer zou prachtig zijn voor de ontwikkeling en wereldwijsheid van Jan Modaal. Om die naïeve verwachting kunnen we tegenwoordig alleen hard lachen. Of huilen.

Deel Zeeburgertunnel dicht door ijspegels

Om half twaalf vanochtend is de Zeeburgertunnel bij Amsterdam deels afgesloten. De politie sloot twee rijstroken af omdat ijspegels en sneeuw van het dak van de tunnel op de weg vielen. De brandweer is een tijdlang bezig geweest met het verwijderen van de sneeuw en de pegels.

Rond één uur werden de rijstroken weer vrijgegeven. Tijdens de afsluiting ontstond er een kleine file voor de tunnel. Het verkeer kon wel gewoon door de tunnel, zij het over minder rijstroken.

Afgelopen zaterdag werd om dezelfde reden de Velsertunnel bij IJmuiden afgesloten. Donderdag werd de Coentunnel in Amsterdam afgesloten door ijsvorming.

Kerkleden geschokt over barbaars misbruik

Leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) afdeling Krimpen aan den IJssel zijn verbijsterd over het misbruik dat één van hun leden maar liefst negen jaar lang heeft gepleegd met zijn dochtertje. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat justitie de 46-jarige R. F. uit Krimpen aan den IJssel verdenkt zijn dochter jarenlang te hebben misbruikt vanaf dat zij geboren was. Hij wordt ook verdacht van het misbruiken van enkele van zijn nichtjes.

De baby, die op 8 november 1995 werd geboren, zou al op 11 november voor het eerst misbruikt zijn. Het misbruik ging door tot het meisje 9 jaar oud was in december 2004. F. zou regelmatig haar genitaliën hebben gelikt, zijn vingers en geslachtsdeel in haar vagina en mond hebben gestoken, en op het lichaam van zijn dochter klaargekomen zijn.

Bij kerkleden was al bekend dat F. vastzat voor een zedendelict, maar de gruwelijke details waren tot nog toe niet in de openbaarheid gekomen. Dat weerhoudt de kerkgemeenschap er niet van om hem iedere week een bezoek te brengen in de gevangenis, omdat ze F. - ondanks alles - toch beschouwen als hun broeder. Op 18 maart zal de rechtszaak tegen F. van start gaan.

Reacties coureurs op de race

De opvallendste reacties van de coureurs naar aanleiding van de Grand Prix van Australië.

Giancarlo Fisichella was erg blij met zijn wagen: "De R25 was makkelijk te rijden, waardoor ik controle kon houden op het gat achter me. Deze race demonstreert het potentieel van de auto en we zijn zeer optimistisch over de race in Maleisië."

Rubens Barrichello relativeerde de winst van Renault: "De andere teams zijn een stuk beter dan vorig jaar, maar Ferrari heeft een fantastische auto. De banden hadden het nog een hele race kunnen volhouden. Na vijftien rondes begonnen mijn achterremmen te blokkeren, zodat de auto als een kart reed. Ik had wat problemen met de achterblijvers. We moeten de nieuwe jongens wat tijd gunnen om aan de Formule 1 te wennen."

Fernando Alonso was verbaasd met zijn podiumplaats: "Dit had ik niet verwacht. Ik had geen last van het verkeer, zodat ik op belangrijke momenten goed kon doorrijden. De banden deden tijdens de race niet aan kwaliteit in, dus ik kon de hele race aanvallen."

Mark Webber gaf toe voorzichtig te zijn geweest: "Ik verloor een plaats aan Coulthard toen ik probeerde mijn banden te sparen en mijn wielen niet te blokkeren. De auto is echter betrouwbaar en we hebben veel geleerd tijdens de race."

Jarno Trulli verklaarde zijn slechte resultaat: "Na de eerste pitstop had ik een probleem met een achterband. Hierdoor viel ik verder terug en kwam ik buiten de punten terecht."

Ralf Schumacher was teleurgesteld: "Ik had aan het begin van de race helaas geen kansen om in te halen. Ik moest een tweede pitstop maken vanwege een probleem met mijn gordels, waardoor mijn race verloren was."

Jacques Villeneuve had geen goede auto: "De race was teleurstellend. We waren een stuk langzamer dan verwacht. De auto was moeilijk te rijden en ik had geen grip bij de start."

Michael Schumacher zag lichtpuntjes: "We zijn erg competitief, want Rubens reed een superrace. We waren snel en ik had Klien kunnen inhalen. Wat betreft het incident met Heidfeld denk ik dat je hier niemand de schuld kan geven. Ik kwam net uit de pits en gaf aan dat ik mijn positie verdedigde. Toen verdween hij uit mijn spiegels en werd ik geraakt. Ik heb het ongeluk op film gezien en kan Heidfeld geen schuld geven, aangezien hij zijn auto niet meer onder controle had."

Nick Heidfeld had gehoopt op een beter resultaat: "Na de eerste pitstop zat ik vast achter Trulli en Klien en daar kon ik niets aan veranderen. Ik denk dat ik in het incident met Michael niets fout deed. Ik probeerde hem uit te remmen, maar hij gaf me geen ruimte. Ik kwam op het gras en kon onmogelijk afremmen."

WK afstanden: Uitslag 1500 meter mannen

De Noor Rune Stordall is de opvolger van de Amerikaan Shani Davis als wereldkampioen op de 1500 meter bij de mannen. Stordall was in Inzell de beste in een tijd van 1.50,69.

Zilver was er voor Mark Tuitert , die met een tijd van 1.50,84 ook nog onder de 1.51 bleef, en de bronzen plak was er voor de wereldkampioen op de 1000 meter, Evan Wetten.

Erben Wennemars eindigde als zevende in een tijd van 1.52,90, Simon Kuipers stelde met een 21e plaats met 1.55,08 teleur.

Uitslag 1500 meter :

1. Rune Stordall (Noo) 1.50.69
2. Mark Tuitert (Ned) 1.50,84
3. Evan Wetten (Noo) 1.51,63
4. Risto Rosendahl (Fin) 1.51,88
5. Chad Hedrick (Usa) 1.52,07
6. Joey Cheeck (Usa) 1.52.41
7. Erben Wennemars (Ned) 1.52,90
8. Yevgeni Lalenkov (Rus) 1.52,93
9. Petter Andersen (Noo) 1.52,98
10.Jan Friesinger (Dui) 1.53,20

Els wint in Dubai

Ernie Els heeft met een eagle voor de derde keer de Dubai Desert Classic op zijn naam geschreven.

De Zuid-Afrikaan eindigde op 19 onder par, gevolgd door Miguel Angel Jimenez die een belangrijke put mistte waardoor hij geen play-off wist te bewerkstelligen.

Stephen Dodd eindigde gedeeld tweede met Jimenez met een laatste ronde van 66, maar hij moest toekijken hoe Els en Jimenez de wedstrijd afmaakten. Colin Montgomerie kwam met een laatste ronde van 66 op een vierde plaats.

film en fun

In de tijd dat Michael Jackson er nog een beetje normaal uitzag en goede muziek maakte, heeft hij ook wat mooie muziekfilms op zijn geweten
Een film van Stephen King met in de hoofdrol dus Michael Jackson is er 1 van . Je kan de film alvast downloaden en ondertussen naar wat andere leuke filmpjes kijken Hij is trouwens een kleine 70 mb groot en duurt bijna 40 minuutjes (rechtsklikken en opslaan als is volgens mij het beste)
Het volgende filmpje is weer een muziekfilmpje. Het ging me hierbij niet om de muziek maar om dat koppie van dat jochie wat er in rondloopt. Trouwens... de muziek heeft ook wel wat.
Nog een filmpje maar nu een animatiefilmpje over waarom je nooit een scheet moet laten op kantoor.
Als laatste zie je een complete stad verrijzen op de maat van jazz-muziek
Have fun.

BAR valt expres uit

De twee wagens van BAR Honda zijn expres in de laatste ronde van de GP van Australië uitgevallen, dit verklaarde technisch directeur van BAR Geoff Willis. Er was eerst nog twijfel over, maar nu is duidelijk dat men heeft gekozen om de wagens uit te laten vallen om voor de GP in Maleisië nieuwe motoren in te bouwen.

Door de nieuwe reglementen moeten motoren twee volledige GP weekends meegaan. Er is echter een uitzondering op de regel als een coureur niet finisht, dan mag de motor wel worden vervangen. Omdat het team van BAR tijdens tests veel problemen had met de betrouwbaarheid van de Honda motoren heeft men besloten om de motoren voor de race in Sepang te wisselen.

Willis: “Onze coureurs reden allebei buiten de punten rond, daarom hebben we besloten dat het slimmer was om ze uit te laten vallen. Het zal in Sepang waarschijnlijk weer erg warm zijn, dat was voor ons een extra reden om de motor te wisselen.

De FIA zal nu waarschijnlijk binnen korte tijd de regels aan gaan passen. Een afgevaardigde van de FIA liet al weten dat wanneer teams gebruik zouden maken van deze maas in de reglementen, dat er actie tegen deze teams zou worden ondernomen.

Screenshots en trailer van Battlefield 2

Er zijn weer een hoop nieuwe screenshots vrijgegeven van Battlefield 2. Hieronder vind je vier van de screenshots en de rest van de screenshots kun je hier vinden.


Naast de nieuwe screenshots is er ook nog een nieuwe trailer beschikbaar met in-game beelden van het spel. Deze trailer kun je hier downloaden.

Ook was er een gerucht dat er in maart een Battlefield 2 demo uit zou komen. Deze geruchten blijken helaas niet waar te zijn. Ben Smith van EA heeft gezegd dat er geen demo aankomt in maart en dat ze pas over twee weken bekend zullen maken wanneer wel. Nog eventjes geduld dus.

WK afstanden: Uitslag 1000 meter vrouwen

Barbara de Loor is de verrassend nieuwe wereldkampioene op de 1000 meter bij de vrouwen.

De Nederlandse schaatsster, die dit seizoen last had van haar rug en onenigheid met sponsors, zette met 1.18,24 een tijd op de klokken waar alle favorieten zich op stuk reden.

Zilver was er voor het trainingsmaatje van de Loor, de Duitse Anni Friesinger, en de derde plaats ging naar Marianne Timmer, die een tijd reed van 1.18,71. De derde Nederlandse deelneemster, Frouke Oonk, eindigde als dertiende.

Uitslag 1000 meter :

1. Barbara de Loor (Ned) 1.18.24
2. Anni Friesinger (Dui) 1.18,46
3. Marianne Timmer (Ned) 1.18.71
4. Cindy Klassen (Can) 1.18,75
5. Jennifer Rodriguez (Usa) 1.18,78
6. Chiara Simionato (Ita) 1.19,18
7. Chris Witty (Usa) 1.19,36
8. Hui Ren (Chn) 1.19,51
9. Beixing Wang (Chn) 1.20,00
10.Sayuri Yoshii (Jpn) 1.20,01

PSP launchgames bekend

Op de Amerikaanse site van de PSP is een lijstje verschenen met alle titels die vanaf de launch te koop zullen zijn. Aangezien het hier de amerikaanse site betreft is het niet zeker of deze ook allemaal beschikbaar zullen zijn tijdens de Europese release.

De lijst:
Ape Escape: On the Loose
Archer Maclean's Mercury
ATV Offroad Fury: Blazin' Trails
Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower
Dynasty Warriors
FIFA Soccer 2005
Gretzky NHL
Lumines
Metal Gear Acid
MLB
MVP Baseball 2005
NBA
NBA Street Showdown
NFL Street 2 Unleased
Need for Speed Underground Rivals
Rengoku: Tower of Purgatory
Ridge Racer
Smart Bomb
Spider-Man 2
THUG 2 Remix
Tiger Woods PGA Tour 2005
Twisted Metal: Head-On
Untold Legends
Wipeout Pure
World Tour Soccer

Enkele hoogtepunten uit de lijst: Metal Gear Acid en Ridge Racer

PvdA: gekozen burgemeester tot 2010 uitstellen

Icoon politiek binnenland nieuwsDe PvdA in de Eerste Kamer vindt dat de gekozen burgemeester pas in 2010 moet worden ingevoerd. Dat zei fractievoorzitter Han Noten vandaag in het tv-programma Buitenhof. Indien het plan niet wordt uitgesteld dan dreigt de senaatsfractie van de PvdA tegen het wijzigen van de grondwet te stemmen.

In de grondwetswijziging wordt geregeld dat de burgemeester niet meer door de Kroon wordt benoemd. Deze wijziging is noodzakelijk om uiteindelijk het wetsvoorstel voor de gekozen burgemeester in te dienen. Tweederde van de 75 leden van de Eerste Kamer moeten instemmen met de wijziging. De PvdA heeft 19 zetels in de senaat.

Noten vindt dat het tempo van het invoeren van de gekozen burgemeester te hoog is. De verkiezingen moeten in maart 2006 plaatsvinden, de definitieve besluitvorming wordt pas in de loop van het jaar verwacht. Het zou teveel druk leggen op de lokale besturen die de verkiezingen moeten organiseren. Daarnaast vindt Noten dat de taken van de burgemeester 'worden uitgehold' en dat de rol 'nog niet helemaal duidelijk' is.

D66-minister Laurens Jan Brinkhorst noemde het standpunt van Noten 'enorm schijnheilig'. Hij betichtte de PvdA van 'regentschap'. Overigens lijken ook bij de regeringspartijen niet alle neuzen dezelfde richting op te staan. VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen zei gisteren dat hij de voorstellen van minister De Graaf niet ver genoeg vindt gaan. Tegelijkertijd hield VVD-coryfee Hans Wiegel een pleidooi om alles bij het oude te laten.

Opnames voor Rambo 4 in september

In september van dit jaar zal begonnen worden met de opnames van de film Rambo 4. Stallone, die andermaal de hoofdrol vertolkt, meldde dit in een interview met de Amerikaanse TV Guide. Eerder werd al bekend gemaakt dat de plannen voor het vierde deel van de actiefilm concreet waren.

Filmstudio Dimension Films wil de actiefilmreeks na 17 jaar nieuw leven inblazen. Rambo III dateert uit 1988. Het gerucht gaat dat 'Sly' het in deel vier tegen zijn eigen zoon opneemt.

Overigens is Rambo niet de enige filmreeks die na jaren een vervolg krijgt. In het eerste nummer van Stallone's eigen magazine staan drie pagina's van het door Stallone zelf geschreven script voor 'Rocky VI'. In dit deel moet de Italiaanse bokser het opnemen tegen de nieuwe wereldkampioen genaamd Mason Dixon.

In-game beelden Kirby's Magical Paintbrush

Vier dagen geleden werd de Japanse website voor Touch! Kirby's Magical Paintbrush gelanceerd en nu is daar een ingame filmpje verschenen. In het filmpje is te zien hoe de speler door lijnen te tekenen met de stylus vijanden kan ontwijken en routes kan maken om door de levels heen te komen. Omdat het misschien lastig is om het filmpje op de japanse site te vinden, geven we je een directe link naar het filmpje.

Touch! Kirby's Magical Paintbrush verschijnt 24 maart in Japan. Een Amerikaanse of Europese releasedatum is nog niet bekend.

Nucleair centrum gaat roekeloos met afval om

Icoon Buitenlands nieuwsHet nucleaire onderzoekscentrum Dounreay aan de noordkust van Schotland heeft jarenlang moedwillig radioactieve deeltjes in zee geloosd. Dat beweert een voormalige veiligheidsfunctionaris in de krant The Sunday Times. Volgens Herbie Lyall zouden stafleden geen oog hebben gehad voor de risico's voor de volksgezondheid.

De Britse Atomic Energy Authority (UKAEA), de eigenaar van Dounreay, hangt al een strafrechtelijk onderzoek boven het hoofd wegens het illegaal dumpen van radioactieve deeltjes. In het dossier dat Lyall aan The Sunday Times verstrekte wordt beschreven dat hoogradioactief afval van de fabriek via afvoerputjes in de open zee werd geloosd. Bewijzen van de vervuiling zouden zijn verdoezeld. Het zou om honderdduizenden radioactieve deeltjes gaan.

Dounreay
Dounreay, aan de Schotse noordkust

Jeroen de Vries wint in Alkmaar

De 19e marathon in de strijd om de KNSB/Essent cup is gewonnen door Jeroen de Vries. In de slotfase van de wedstrijd in Alkmaar ontsnapte hij uit de kopgroep van acht man en kwam solo over de finish. Ingmar Berga en Bob de Vries werden respectievelijk tweede en derde.

Er werd veel strijd op de Alkmaarse ijsbaan geleverd. Halverwege de race over 150 ronden dubbelden 23 schaatsers het peloton. Alle toppers, onder wie Jan Maarten Heideman, Miel Rozendaal en Andres Landman, hadden zich in de omvangrijke vluchtgroep genesteld.

Uit de kopgroep wisten zeven rijders nog eens een rondewinst te nemen: Van Meggelen, Zwitser, Bob de Vries, Jeroen de Vries, Van der Veen, Lissenberg en Berga. Uit deze groep ontsnapte Jeroen de Vries in de slotfase van de wedstrijd.

De leider in het klassement, Jan Maarten Heideman, finishde als negende, en de cupwinst kan hem amper meer ontgaan. Heideman heeft nu veertig punten voorsprong op de nummer twee, Landman.

Bij de vrouwen won Danielle Bekkering haar veertiende wedstrijd dit seizoen op kunstijs. Bekkering toonde zich in de eindsprint de snelste van een kopgroep van achttien rijdsters. Sandra de Ronde werd tweede, Mischa Coolen eindigde als derde.

WoW abonnementenpagina online

Op www.wow-europe.com is het vanaf heden mogelijk om je account om te zetten van Visa naar Pre Paid. Mensen die aanvankelijk dus met een geleende creditcard World of WarCraft geregistreerd hebben, kunnen nu overstappen op pre-paid en van maand tot maand beslissen of ze door willen blijven spelen.

De opties die zijn toegevoegd zijn onder andere.
Change Subscription
Change Payment Meth.
Add Game Card
Full Payment History

Formule 1: Uitslag Grand Prix Australië

Icon Sport - Autosport (F1)De eerste Grand Prix van 2005 zit erop, Giancarlo Fisichella heeft zijn pole position om weten te zetten in een overwinning. Rubens Barrichello en Fernando Alonso maakten het podium compleet.

De start van de race werd afgebroken omdat Kimi Räikkönen zijn motor liet afslaan op de grid. Geheel volgens de nieuwe procedures werd onmiddellijk een nieuwe formatieronde gestart, waarbij de McLaren van Räikkönen de pits in werd geduwd om daar de race alsnog te starten.

De Nederlander Christijan Albers heeft zijn eerste race niet uitgereden. Hij miste al snel zijn tweede versnelling, maar wist teamgenoot Patrick Friesacher nog goed bij te houden. Bij zijn eerste pitstop viel echter ook de eerste versnelling uit, waardoor hij zijn auto niet meer van zijn plaats kreeg.

Ook Michael Schumacher haalde de finish niet. Bij een gevecht om positie met Nick Heidfeld dwong hij de Williams het gras op. Heidfeld spinde en nam Schumacher in zijn crash mee. Schumacher kon zijn weg nog vervolgen, maar de Ferrari was te beschadigd om het einde van de race te kunnen halen.

Beide BAR-coureurs hebben in de laatste ronde hun wagens in de pits geparkeerd. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om de volgende race met een nieuwe motor te mogen starten, zonder hiervoor een straf te krijgen.

-
De volledige uitslag en meer F1-nieuws lees je op de FOK! F1manager 2005!!

[upd] Nieuw Rechts geweigerd en boos

De politieke partij van de Rotterdammer Michiel Smit, Nieuw Rechts, dreigt het partijcongres dat morgen gepland staat voor het stadhuis op de Coolsingel te houden. Er blijken namelijk geen gelegenheden te zijn die ruimte willen verhuren aan Smit en consorten. Als gastspreker voor het partijcongres was al Filip Dewinter van het Vlaams Belang geboekt.

Nieuw Rechts had in eerste instantie een zaal in het Rotterdamse restaurant Plaswijck van Van der Valk gehuurd, maar dat besloot bij nader inzien niet aan Smits partij te willen verhuren. Het Rotterdamse Holiday Inn hotel weigerde op het allerlaatste moment zijn medewerking.

De partij wil op het congres het tien-punten programma 'Houden van Nederland' presenteren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Verder zal een ''Houden van Nederland''-cd worden gepromoot met daarop onder meer de nummers 'Oh jee, alweer een moskee' en 'Spreek Nederlands'.

Update 11:17
Nieuw Rechts-leider Michiel Smit heeft aangekondigd dat hij van plan is om vanmiddag de Coolsingel te blokkeren. Maar eerst zal een manifestatie worden gehouden bij het Holiday Inn hotel.

Volgens Smit was er al een contract met het hotel en werd een aanbetaling gedaan. Dreigtelefoontjes en klachten van het allochtone personeel zouden de reden zijn dat het hotel de partij toch weigerde. ''Ik heb een megafoon en we gaan pamfletten vor het hotel uitdelen.''

Na de manifestatie is Smit van plan om op de Coolsingel ''een flinke heisa'' te gaan maken. ''We zijn van plan de Coolsingel te blokkeren en ik wil met een hamer het partijprogramma op de deur van het stadhuis spijkeren.''

Sneeuwbalgooier bespoten met pepperspray

Dafje33 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 13-jarige jongen uit Wagenberg is vrijdagavond door een buurtbewoner in zijn gezicht gespoten met pepperspray. De jongen zou 's avonds met enkele vriendjes sneeuwballen hebben gegooid tegen het huis van de verdachte.

De 31-jarige man ging hierop achter de jongens aan en kreeg één van hen te pakken. Het slachtoffer moest door een dokter behandeld worden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is gisteren in de loop van de middag weer vrijgelaten.

Zwaargewonde op A2 door rijden onder invloed

Icoon Binnenlands nieuws Bij een ongeluk op de A2 richting Amsterdam bij Breukelen is rond 7.30 uur een man zwaargewond geraakt. Een bestuurder reed, onder invloed van alcohol, hard over de rechterbaan, waarbij hij een andere auto raakte. De zwaargewonde man zat op de achterbank van de auto die het ongeluk veroorzaakte. Dat heeft de politie zondag gemeld.

Een politieauto, die vlak voor de auto die werd aangereden reed, was getuige van het hele ongeval. De auto die het ongeval veroorzaakte had drie inzittenden. De zwaargewonde man is direct per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, en de andere twee inzittenden zijn gearresteerd.

De 20-jarige bestuurder bleek namelijk drie keer zo veel alcohol in zijn bloed te hebben dan toegestaan, en de derde 28-jarige inzittende bleek illegaal in Nederland te verblijven. Door het ongeval moest de A2 tot ongeveer 9.45 uur afgesloten worden.

Vader mag doodzieke baby niet bezoeken

De kersverse vader van een kindje dat met een zeer ernstige bacterieaandoening in de couveuse ligt, mag zijn kind niet bezoeken. De Marokkaan krijgt geen visum.

Moeder Francien Lendfers (29) uit Heerlen wil dolgraag dat de vader, Nabil (20), vanuit Marokko overkomt om haar en zijn doodzieke kind bij te staan, maar een toeristenvisum is door de Immigratiedienst genadeloos afgewezen uit vrees dat de Marokkaanse jongeman wel eens voorgoed hier zou kunnen blijven. Volgens Francien is dat nonsens, omdat ze sowieso met Nabil in Marokko wil gaan wonen.

Baby Ayman lijdt aan een ernstige hersenvliesontsteking met een uitzonderlijk agressieve bacterie en ligt kritiek in de couveuse op de afdeling Neonatologische Intensive Care. Het ziekenhuis heeft zelfs een spoedvisum aangevraagd en de vader van Francien wilde garant staan voor Nabil, maar tevergeefs. De Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) heeft laten weten dat Francien maar naar minister Piet Hein Donner van Justitie moet stappen, beroep aantekenen bij de dienst is namelijk onmogelijk.

Een woordvoerster van het ministerie zegt in een reactie niet te weten wat de reden van de weigering is. Men zal de de kwestie wel nader onderzoeken.


Nabil niet welkom in Nederland - foto (c) John Claessens

Parijs - Nice verzorgt start ProTour

Na maanden van allerlei geruzie gaat vandaag eindelijk de ProTour van start. Parijs - Nice heeft de eer om de de start te mogen verzorgen.

ProTour
Na maanden van onenigheid tussen met name wedstrijdorganisatoren en de UCI, gaat nu de ProTour eindelijk van start. Het komende seizoen moet bewijzen of de ProTour het wielrennen extra aantrekkelijk kan maken. Voor volgend jaar zal nog veel moeten worden gepraat tussen verschillende partijen wil de ProTour een vervolg krijgen. Met name de organisatie van Parijs - Nice, en later dit jaar de Tour de France, blijft een fel tegenstander van de ProTour.

Parijs - Nice
Voor Parijs -Nice betekent de ProTour dat het de 20 grootste ploegen aan de start heeft staan. Vorig jaar wist Jörg Jaksche de ronde te winnen voor Davide Rebellin en Bobby Julich. Dit jaar zijn de favorieten Alejandro Valverde, Alexander Vinokourov, Jörg Jaksche, Jens Voigt en Davide Rebellin. Ook Lance Armstrong zal zijn opwachting maken in het peloton, maar het is de vraag hoe goed hij zo vroeg in het seizoen is.

Namens Nederland zal Erik Dekker moeten kijken of hij samen met jongelingen Thomas Dekker en Joost Posthuma en goede prestatie voor de Rabobank-ploeg kan neerzetten. Thomas Dekker en Joost Posthuma hebben in het voorseizoen al laten zien goed in vorm te zijn.


Het parkoers van de ronde naar de zon

Turkije verandert dierennamen

IcoonIn Turkije zijn de soortnamen van drie inheemse dieren veranderd op last van het ministerie van Milieu. Volgens de Turkse overheid hebben de dieren in het verleden ''met boze opzet'' buitenlandse namen gekregen.

Het gaat om de schapensoort 'Ovis Armeniana', het rendier 'Capreolus Capreolus Armenius' en de rode vos 'Vulpes Vulpes Kurdistanica'. Van de eerste twee wordt de verwijzing naar Armenië weggehaald, van de laatste het woord 'Kurdistanica'. De schapensoort gaat 'Ovis Orientalis Anatolicus' heten, van de andere twee namen verdwijnt gewoon het laatste woord.

Turkije leeft nog immer op gespannen voet met buurland Armenië. Ankara weigert nog steeds de voormalige sovjetrepubliek te erkennen. Verder verzet Turkije zich hevig tegen het onafhankelijkheidsstreven van de Koerden in het zuidoosten van het land.

Het Turkse ministerie van Milieu stelt overigens dat de naamsveranderingen alleen het gevolg zijn van gedegen wetenschappelijk onderzoek.


Voortaan gewoon 'Vulpes Vulpes'

'Al-Qaeda vestigt zich in Engeland'

Volgens het voormalige hoofd van de Londense politie, Sir John Stevens, leven er in Groot-Brittannië zo'n tweehonderd ''door al-Qaeda getrainde terroristen''. Stevens, die onlangs met pensioen ging, noemt de dreiging van aanslagen reëel. Hij dringt er bij de regering op aan de controversiële antiterreurwetgeving zo snel mogelijk door te drukken.

Die wetgeving, waarbij mensen zonder proces voor onbepaalde tijd preventief kunnen worden vastgezet, gaat volgens burgerrechtengroeperingen in tegen de mensenrechten en de Britse grondwet. Groot-Brittannië kende al eerder zo'n antiterreurwet die na de aanslagen van 11 september 2001 van kracht werd, maar die was specifiek gericht op buitenlanders. Eind vorig jaar oordeelde het hoogste Britse rechtscollege echter dat die maatregelen in strijd waren met de grondwet, vooral omdat die alleen van toepassing waren op buitenlanders. De regering wil nu nieuwe antiterreurwetgeving, waarin onder meer de preventieve detentie is vervangen door huisarrest, die ook voor Britten geldt.

Sir John Stevens noemt de dreiging van aanslagen in Groot-Brittannië reëel. Volgens hem vestigen zich in steden steeds meer groepjes militanten die door Osama bin Laden zijn getraind.

Uitslag Grand Prix van Australië

De eerste Grand Prix van 2005 zit erop, Giancarlo Fisichella heeft zijn pole position om weten te zetten in een overwinning. Rubens Barrichello en Fernando Alonso maken het podium compleet.

De start van de race werd afgebroken omdat Kimi Räikkönen zijn motor liet afslaan op de grid. Geheel volgens de nieuwe procedures werd onmiddelijk een nieuwe formatieronde gestart, waarbij de McLaren van Räikkönen de pits in werd geduwd om daar de race alsnog te starten.

Christijan Albers heeft de race niet uitgereden. Hij miste al snel zijn tweede versnelling, maar wist teamgenoot Patrick Friesacher nog goed bij te houden. Bij zijn eerste pitstop viel echter ook de eerste versnelling uit, waardoor hij zijn auto niet meer van zijn plaats kreeg.

Ook Michael Schumacher haalde de finish niet. Bij een gevecht om positie met Nick Heidfeld dwong hij de Williams het gras op. Heidfeld spinde en nam Schumacher in zijn crash mee. Schumacher kon zijn weg nog vervolgen, maar de Ferrari was te beschadigd om het einde van de race te kunnen halen.

Beide BAR-coureurs hebben in de laatste ronde hun wagens in de pits geparkeerd. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om de volgende race met een nieuwe motor te mogen starten, zonder hiervoor een straf te krijgen.

Uitslag


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:24:17.336
2 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 5.553
3 Fernando AlonsoRenault F1 + 6.712
4 David CoulthardRed Bull Racing + 16.131
5 Mark WebberBMW Williams F1 + 16.908
6 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes + 35.033
7 Christian KlienRed Bull Racing + 38.997
8 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 39.633
9 Jarno TrulliToyota F1 + 1:03.108
10 Felipe MassaSauber Petronas + 1:04.393
11 Jenson ButtonBAR Honda + 1:10.699
12 Ralf SchumacherToyota F1 + 1 ronde
13 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 1 ronde
14 Takuma SatoBAR Honda + 1 ronde
15 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix + 2 ronden
16 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 2 ronden
17 Patrick FriesacherMinardi F1 + 4 ronden
- Michael SchumacherScuderia Ferrari crash
- Nick HeidfeldBMW Williams F1 crash
- Christijan AlbersMinardi F1 versnellingsbak

DC: "Kwalificatiesysteem is loterij"

David Coulthard heeft felle kritiek geuit op het nieuwe kwalificatiesysteem in de Formule 1. Hij vindt het nieuwe systeem, waarbij de tijden van twee sessies worden opgeteld, een loterij.

Coulthard: "Die arme Felipe Massa moest op droogweerbanden naar buiten en het begon te regenen. Het is bespottelijk om hem dan geen tweede kans te gunnen. Ik had gewoon geluk met het weer."

Coulthard verklaarde dat zijn team Red Bull Racing niet op plaatsen vijf en zes thuishoren. "Dit hoort een uitdaging te zijn voor de coureurs, maar je kan net zo goed loten om de gridposities. Dat Michael Schumacher achteraan staat is geen competitie. De manier waarop deze sessie is afgelopen is eigenlijk gewoon shit."

Startgrid Grand Prix van Australië

Voor de volledigheid de startgrid van de Grand Prix van Australië. Deze is bepaald door de tijden van beide kwalificaties bij elkaar op te tellen.

Startgrid

Pos.CoureurTeamTijd
1 Giancarlo FisichellaRenault F13:01.460
2 Jarno TrulliToyota F13:04.429
3 Mark WebberBMW Williams F13:04.996
4 Jacques VilleneuveSauber Petronas3:06.846
5 David CoulthardRed Bull Racing3:07.212
6 Christian KlienRed Bull Racing3:07.477
7 Nick HeidfeldBMW Williams F13:09.130
8 Jenson ButtonBAR Honda3:12.128
9 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes3:14.645
10 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes3:15.558
11 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari3:16.822
12 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix3:17.092
13 Fernando AlonsoRenault F13:17.466
14 Tiago MonteiroJordan Grand Prix3:20.329
15 Ralf SchumacherToyota F13:22.717
16 Patrick FriesacherMinardi F13:28.363
17 Christijan AlbersMinardi F11:49.230
18 Michael SchumacherScuderia Ferrari1:57.931
19 Takuma SatoBAR Hondageen tijd
20 Felipe MassaSauber Petronasgeen tijd

Uitslag tweede kwalificatie Australië

De eerste kwalificatie in de nieuwe opzet is achter de rug, de kaarten voor de race zijn geschud. Mark Webber was tijdens de zondagkwalificatie het snelste, gevolgd door Giancarlo Fisichella en David Coulthard.

De kwalificatie begon erg slap, Takuma Sato, Felipe Massa en Michael Schumacher hebben geen van allen een tijd op de klokken gezet. Dit omdat ze tijdens de eerste kwalificatie óf geen tijd hadden neergezet, of een erg langzame tijd. Sato en Schumacher zijn wel naar buiten gegaan, maar hebben alleen even een installatieronde gedaan. Massa had zelfs zijn race-overall niet aan, zijn auto bleef dan ook binnen.

Christijan Albers heeft ook geen tijd neer kunnen zetten, zijn auto had wat technische problemen. Deze konden net niet op tijd gemaakt worden, waardoor hij uiteindelijk bij het einde van de pitstraat een rood licht zag. De Nederlander kon zijn auto daar meteen parkeren, geen tijd voor hem.

Verder zijn er tijdens de kwalificatie geen grote verschuivingen geweest, Fisichella heeft zijn eerste plaats van zaterdag weten te consolideren door vandaag een tweede tijd neer te zetten. Een goed begin voor de Italiaan in dienst bij het Franse Renault . Ook Webber heeft zich voor zijn thuispubliek goed in de kijker weten te rijden.

Uitslag kwalificatie zondag (niet de startgrid!)


Pos.CoureurTeamTijd
1 Mark WebberBMW Williams F1  1:28.279
2 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:28.289
3 David CoulthardRed Bull Racing  1:28.892
4 Jarno TrulliToyota F1  1:29.159
5 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  1:29.320
6 Nick HeidfeldBMW Williams F1  1:29.413
7 Fernando AlonsoRenault F1  1:29.758
8 Jacques VilleneuveSauber Petronas  1:29.862
9 Christian KlienRed Bull Racing  1:29.991
10 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:30.561
11 Jenson ButtonBAR Honda  1:30.616
12 Ralf SchumacherToyota F1  1:31.222
13 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari  1:31.341
14 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  1:32.735
15 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  1:33.483
16 Patrick FriesacherMinardi F1  1:37.499
- Christijan AlbersMinardi F1  geen tijd
- Michael SchumacherScuderia Ferrari  geen tijd
- Takuma SatoBAR Honda  geen tijd
- Felipe MassaSauber Petronas  geen tijd

Fries wint wedstrijd belslydjeien op natuurijs

Icoon Sport nieuwsDe eerste wedstrijd belslydjeien op natuurijs in tien jaar tijd is zaterdag gewonnen door Klaas Postma uit Spannenburg. Belslydjeien, oftewel belletjessleeën, is een sport waarbij Friese paarden een slee over het ijs voorttrekken. De paarden draven in een rechte lijn 200 meter over het ijs, wie die afstand als eerste aflegt, wint.

Op de Nutsbaan in Joure won Postma met het Friese paard Christiaan keer op keer de een-tegen-een duels. In de finale versloeg hij Bouke de Boer uit Nes. Er kwamen ongeveer 3500 toeschouwers op het evenement af. De organisatie noemde de belslydjeiwedstrijd een groot succes. De winnaar kreeg als beloning een zilveren zweep.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Maradona ondergaat toch een maagverkleining

Icoon Sport nieuwsVoormalig topvoetballer Diego Maradona heeft in de Colombiaanse badplaats Cartagena de Indias toch een maagverkleining ondergaan. Enkele weken geleden meldde de inmiddels zwaarlijvige legende dat hij slechts op vakantie was in het Zuid-Amerikaanse land. Van een maagoperatie was geen sprake, zo vertelde de Argentijn aan de media.

In een ziekenhuis in Cartagena is Maradona's maag 'dichtgeniet'. Het is de bedoeling dat de patiënt hierdoor minder gaat eten, omdat de hoeveelheid voedsel die de maag aankan verminderd wordt. Chirurg Holguin verklaarde aan journalisten dat de operatie zonder problemen is verlopen, en dat 'Pluisje' voorspoedig herstelt.

Maradona balanceerde in april 2004 op het randje van de dood, nadat hij met ademhalingsmoeilijkheden en hartklachten in een ziekenhuis werd opgenomen. Drugsgebruik had de gezondheid van de voormalige sporter gesloopt. Daarnaast heeft Maradona de laatste jaren te maken met een ernstig overgewicht.

Diego Armando Maradona
Diego Maradona heeft in Colombia een maagverkleining ondergaan

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.