Reacties coureurs op de race

Wouter (ziggyziggyziggy)
De opvallendste reacties van de coureurs naar aanleiding van de Grand Prix van Australië.

Giancarlo Fisichella was erg blij met zijn wagen: "De R25 was makkelijk te rijden, waardoor ik controle kon houden op het gat achter me. Deze race demonstreert het potentieel van de auto en we zijn zeer optimistisch over de race in Maleisië."

Rubens Barrichello relativeerde de winst van Renault: "De andere teams zijn een stuk beter dan vorig jaar, maar Ferrari heeft een fantastische auto. De banden hadden het nog een hele race kunnen volhouden. Na vijftien rondes begonnen mijn achterremmen te blokkeren, zodat de auto als een kart reed. Ik had wat problemen met de achterblijvers. We moeten de nieuwe jongens wat tijd gunnen om aan de Formule 1 te wennen."

Fernando Alonso was verbaasd met zijn podiumplaats: "Dit had ik niet verwacht. Ik had geen last van het verkeer, zodat ik op belangrijke momenten goed kon doorrijden. De banden deden tijdens de race niet aan kwaliteit in, dus ik kon de hele race aanvallen."

Mark Webber gaf toe voorzichtig te zijn geweest: "Ik verloor een plaats aan Coulthard toen ik probeerde mijn banden te sparen en mijn wielen niet te blokkeren. De auto is echter betrouwbaar en we hebben veel geleerd tijdens de race."

Jarno Trulli verklaarde zijn slechte resultaat: "Na de eerste pitstop had ik een probleem met een achterband. Hierdoor viel ik verder terug en kwam ik buiten de punten terecht."

Ralf Schumacher was teleurgesteld: "Ik had aan het begin van de race helaas geen kansen om in te halen. Ik moest een tweede pitstop maken vanwege een probleem met mijn gordels, waardoor mijn race verloren was."

Jacques Villeneuve had geen goede auto: "De race was teleurstellend. We waren een stuk langzamer dan verwacht. De auto was moeilijk te rijden en ik had geen grip bij de start."

Michael Schumacher zag lichtpuntjes: "We zijn erg competitief, want Rubens reed een superrace. We waren snel en ik had Klien kunnen inhalen. Wat betreft het incident met Heidfeld denk ik dat je hier niemand de schuld kan geven. Ik kwam net uit de pits en gaf aan dat ik mijn positie verdedigde. Toen verdween hij uit mijn spiegels en werd ik geraakt. Ik heb het ongeluk op film gezien en kan Heidfeld geen schuld geven, aangezien hij zijn auto niet meer onder controle had."

Nick Heidfeld had gehoopt op een beter resultaat: "Na de eerste pitstop zat ik vast achter Trulli en Klien en daar kon ik niets aan veranderen. Ik denk dat ik in het incident met Michael niets fout deed. Ik probeerde hem uit te remmen, maar hij gaf me geen ruimte. Ik kwam op het gras en kon onmogelijk afremmen."