Overzicht Davis Cup

Naast Nederland – Zwitserland waren er nog zeven wedstrijden in de eerste ronde van de Davis Cup. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Verenigde Staten - Kroatië:
In Los Angeles rolde Ivan Ljubicic de Verenigde Staten in zijn eentje op. Op vrijdag won hij indrukwekkend van André Agassi in drie sets en in zijn tweede enkelspelpartij won hij in een vijfsetter van Andy Roddick. De laatste set won hij met maar liefst 6-2. In het dubbelspel won Ljubicic aan de hand van Ancic zeer knap van de gebroeders Bryan, het beste dubbelkoppel ter wereld op dit moment. De enige punten van de VS werden gewonnen door Roddick (tegen Ancic) en Bryan (tegen Karanusic). De laatste partij was niet van belang dus daarom kregen de 'B-spelers' ook een kans.

Slowakije – Spanje:
Titelverdediger Spanje vloog er in de eerste ronde al uit. In Bratislava was Spanje al op zaterdag uitgeschakeld door met 0-3 achter te staan. De enkelspelpartijen werden gewonnen door Hrbaty (tegen Lopez) en Beck (tegen Verdasco). In het dubbelspel waren Beck en Mertinak te sterk voor Costa en Nadal. Op zondag maakte Mertinak er tegen Lopez 4-0. De eer werd nog wel gered doordat Verdasco het enige punt binnenhaalde door Capkovic te verslaan.

Frankrijk – Zweden:
In Strasbourg won Frankrijk in een spannende ontmoeting van Zweden met 3-2. Mathieu was de held van Frankrijk door twee partijen te winnen (tegen Joachim en Thomas Johansson). De andere twee enkelspelpartijen werden beiden verloren door Grosjean. Door de winst in het dubbelspel won Frankrijk alsnog.

Rusland – Chili:
Australian Open winnaar Marat Safin was niet te verslaan in Moskou. De Rus won zijn twee enkelspelpartijen en ook in het dubbel won hij aan de hand van Youzhny. Fernando Gonzalez won nog wel de eerste partij voor Chili op vrijdag, maar daar bleef het ook bij. Davydenko pakte voor Rusland het vierde punt.

Argentinië – Tsjechië:
Op het gravel lijken de Argentijnen niet te verslaan. Tsjechië kreeg met 5-0 klop van de gravelbijters. Nalbandian (één keer in de single, één keer in het dubbelspel samen met Cañas), Coria (twee keer) en Calleri rolden de kansloze Tsjechen op.

Australië – Oostenrijk:
Ook de Aussies speelden op hun favoriete ondergrond: het gras. De Oostenrijkers waren kansloos en pakten geen enkele wedstrijd: 5-0. Hewitt, Arthurs, Woodbridge en Cuccione wonnen de enkelspelpartijen. Op zaterdag werd het dubbelspel gewonnen door het koppel Arthurs en Woodbridge.

Roemenië – Wit-Rusland:
In Brasov werden de Roemenen winnaar tegen Wit-Rusland. Na de eerste dag was de stand 1-1 door overwinningen van Mirnyi (Wit-Rusland) en Pavel (Roemenië). Het dubbelspel werd op zaterdag gewonnen door Myrnyi en Voltchkov tegen Pavel en Trifu. Toch won Roemenië omdat het de twee enkelspelpartijen op zondag won. Hanescu won van Voltchkov en Pavel van Mirnyi.