Parijs - Nice verzorgt start ProTour

Na maanden van allerlei geruzie gaat vandaag eindelijk de ProTour van start. Parijs - Nice heeft de eer om de de start te mogen verzorgen.

ProTour
Na maanden van onenigheid tussen met name wedstrijdorganisatoren en de UCI, gaat nu de ProTour eindelijk van start. Het komende seizoen moet bewijzen of de ProTour het wielrennen extra aantrekkelijk kan maken. Voor volgend jaar zal nog veel moeten worden gepraat tussen verschillende partijen wil de ProTour een vervolg krijgen. Met name de organisatie van Parijs - Nice, en later dit jaar de Tour de France, blijft een fel tegenstander van de ProTour.

Parijs - Nice
Voor Parijs -Nice betekent de ProTour dat het de 20 grootste ploegen aan de start heeft staan. Vorig jaar wist Jörg Jaksche de ronde te winnen voor Davide Rebellin en Bobby Julich. Dit jaar zijn de favorieten Alejandro Valverde, Alexander Vinokourov, Jörg Jaksche, Jens Voigt en Davide Rebellin. Ook Lance Armstrong zal zijn opwachting maken in het peloton, maar het is de vraag hoe goed hij zo vroeg in het seizoen is.

Namens Nederland zal Erik Dekker moeten kijken of hij samen met jongelingen Thomas Dekker en Joost Posthuma en goede prestatie voor de Rabobank-ploeg kan neerzetten. Thomas Dekker en Joost Posthuma hebben in het voorseizoen al laten zien goed in vorm te zijn.


Het parkoers van de ronde naar de zon