Kerkleden geschokt over barbaars misbruik

Leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) afdeling Krimpen aan den IJssel zijn verbijsterd over het misbruik dat ťťn van hun leden maar liefst negen jaar lang heeft gepleegd met zijn dochtertje. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat justitie de 46-jarige R. F. uit Krimpen aan den IJssel verdenkt zijn dochter jarenlang te hebben misbruikt vanaf dat zij geboren was. Hij wordt ook verdacht van het misbruiken van enkele van zijn nichtjes.

De baby, die op 8 november 1995 werd geboren, zou al op 11 november voor het eerst misbruikt zijn. Het misbruik ging door tot het meisje 9 jaar oud was in december 2004. F. zou regelmatig haar genitaliŽn hebben gelikt, zijn vingers en geslachtsdeel in haar vagina en mond hebben gestoken, en op het lichaam van zijn dochter klaargekomen zijn.

Bij kerkleden was al bekend dat F. vastzat voor een zedendelict, maar de gruwelijke details waren tot nog toe niet in de openbaarheid gekomen. Dat weerhoudt de kerkgemeenschap er niet van om hem iedere week een bezoek te brengen in de gevangenis, omdat ze F. - ondanks alles - toch beschouwen als hun broeder. Op 18 maart zal de rechtszaak tegen F. van start gaan.