Vader mag doodzieke baby niet bezoeken

De kersverse vader van een kindje dat met een zeer ernstige bacterieaandoening in de couveuse ligt, mag zijn kind niet bezoeken. De Marokkaan krijgt geen visum.

Moeder Francien Lendfers (29) uit Heerlen wil dolgraag dat de vader, Nabil (20), vanuit Marokko overkomt om haar en zijn doodzieke kind bij te staan, maar een toeristenvisum is door de Immigratiedienst genadeloos afgewezen uit vrees dat de Marokkaanse jongeman wel eens voorgoed hier zou kunnen blijven. Volgens Francien is dat nonsens, omdat ze sowieso met Nabil in Marokko wil gaan wonen.

Baby Ayman lijdt aan een ernstige hersenvliesontsteking met een uitzonderlijk agressieve bacterie en ligt kritiek in de couveuse op de afdeling Neonatologische Intensive Care. Het ziekenhuis heeft zelfs een spoedvisum aangevraagd en de vader van Francien wilde garant staan voor Nabil, maar tevergeefs. De Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) heeft laten weten dat Francien maar naar minister Piet Hein Donner van Justitie moet stappen, beroep aantekenen bij de dienst is namelijk onmogelijk.

Een woordvoerster van het ministerie zegt in een reactie niet te weten wat de reden van de weigering is. Men zal de de kwestie wel nader onderzoeken.


Nabil niet welkom in Nederland - foto (c) John Claessens