Formule 1: Uitslag Grand Prix Australië

Icon Sport - Autosport (F1)De eerste Grand Prix van 2005 zit erop, Giancarlo Fisichella heeft zijn pole position om weten te zetten in een overwinning. Rubens Barrichello en Fernando Alonso maakten het podium compleet.

De start van de race werd afgebroken omdat Kimi Räikkönen zijn motor liet afslaan op de grid. Geheel volgens de nieuwe procedures werd onmiddellijk een nieuwe formatieronde gestart, waarbij de McLaren van Räikkönen de pits in werd geduwd om daar de race alsnog te starten.

De Nederlander Christijan Albers heeft zijn eerste race niet uitgereden. Hij miste al snel zijn tweede versnelling, maar wist teamgenoot Patrick Friesacher nog goed bij te houden. Bij zijn eerste pitstop viel echter ook de eerste versnelling uit, waardoor hij zijn auto niet meer van zijn plaats kreeg.

Ook Michael Schumacher haalde de finish niet. Bij een gevecht om positie met Nick Heidfeld dwong hij de Williams het gras op. Heidfeld spinde en nam Schumacher in zijn crash mee. Schumacher kon zijn weg nog vervolgen, maar de Ferrari was te beschadigd om het einde van de race te kunnen halen.

Beide BAR-coureurs hebben in de laatste ronde hun wagens in de pits geparkeerd. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om de volgende race met een nieuwe motor te mogen starten, zonder hiervoor een straf te krijgen.

-
De volledige uitslag en meer F1-nieuws lees je op de FOK! F1manager 2005!!