Weer wat meer bekend over The Godfather

Onlangs heeft EA een event gehouden in New York om de nieuwe game van The Godfather aan te kondigen. Onder de aanwezigen waren Robert Duvall en James Caan. Bij dit event zijn weer een aantal details over The Godfather bekend geworden. Zo is Marlon Brando ruim vier uur bezig geweest om geluid op te nemen voor de game. Het materiaal uit de film kon niet gebruikt worden, omdat de geluidskwaliteit te veel achteruit is gegaan door de jaren heen. Duvall en Caan zullen allebei ook nog acht uur bezig zijn met stemmen inspreken voor de film.
"[...]
Marlon Brando understood games, and he saw how interactive entertainment could open the door for roles to actors regardless of age and appearance.
[...]"


Behalve Marlon Brando, Robert Duvall en James Caan zullen nog meer dan 20 andere acteurs uit de originele film verschijnen in The Godfather, waaronder Lenny Montana (Luca Brasi) en John Martino (Paulie Gatto). Twee van de getoonde in-game beelden zouden zelfs Xbox 2 graphics hebben getoond. Toch heeft EA de game gewoon aangekondigd voor PS2, PC en Xbox (1).

In EA's Redwood Shores Studio werken op dit moment 100 mensen aan de eerste 18+ game van EA. De game zal waarschijnlijk meerdere delen gaan krijgen. EA heeft de rechten om meerdere games te maken en Philip Campbell, creative director van EA, verklaarde dat er nog genoeg ruimte was om terug en vooruit in de tijd te gaan in eventuele volgende delen.