Tennis: Nederland door in Davis Cup

Icoon Sport nieuwsNederland heeft ten koste van Zwitserland de tweede ronde bereikt van de Davis Cup. In een spannende partij won Sjeng Schalken in vijf sets van Stanislas Wawrinka en haalde daar het beslissende derde punt binnen voor Nederland.

Met een 2-1 voorsprong voor Nederland, na winstpartijen in het enkelspel van Schalken en Wessels en een nederlaag in het dubbelspel had Nederland op de derde dag aan één winstpartij genoeg om zeker te zijn van de tweede ronde in de Davis Cup. In de vierde partij tussen de twee landen namen Sjeng Schalken en Stanislas Wawrinka het tegen elkaar op.

De eerste set verloor Schalken kansloos met 1-6. In de tweede en derde set herpakte Schalken zich en won de sets verdiend met 6-2 en 6-4. Wawrinka knokte zich terug in de vierde set en benutte beiden breakpoints die hij kreeg: 6-2. Voor de derde keer dit weekend moest een beslissende vijfde set gespeeld worden.

In de vijfde set nam Wawrinka een 4-1 voorsprong en het leek erop dat Zwitserland van 0-2 naar 2-2 terug zou komen. Schalken kwam in de set terug tot 5-4, maar kreeg vijf matchpoints tegen. Schalken werkte deze op een uitstekende manier weg en brak terug tot 5-5. Vervolgens kreeg Schalken matchpoints, maar deze wist hij ook niet te benutten. Op een 7-6 stand brak Schalken de service van Wawrinka en pakte het belissende derde punt voor Nederland door de set met 9-7 te winnen: 1-6, 6-2, 6-4, 2-6 en 9-7.

De vijfde en laatste partij ging verloren voor Nederland, doordat Peter Wessels in de tweede set opgaf. De winst was dankzij Schalken echter al binnen. Nederland speelt in de tweede ronde uit tegen Slowakije, dat wist te winnen van titelverdediger Spanje.


Schalken viert de winst op Wawrinka

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!