Nieuw Rechts demonstreert voor Holiday Inn

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsOngeveer zestig leden van de politieke partij Nieuw Rechts hebben vanmiddag gedemonstreerd voor het Holiday Inn in Rotterdam. De organisatie had op minstens 250 personen gerekend. De partij was boos omdat het hotel ondanks een aanvankelijke toezegging weigerde een zaal te verhuren voor een congres van de partij.

Eerder had het Rotterdamse restaurant Plaswijck de zaalhuur al gecanceld. Partijleider en Rotterdams gemeenteraadslid Michiel Smit was de enige die het hotel vanmiddag binnenkwam. Politie te paard had de ingang voor de demonstranten geblokkeerd. Smit noemde het 'schandalig dat een nette partij als Nieuw Rechts niet gebruik mag maken van het recht van vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering'.

Een woordvoerder van het hotel bevestigde zaterdagavond dat de boeking is afgezegd. Hij wilde de reden niet toelichten. De partijleden gingen later in een stoet naar het stadhuis, waar de actie werd beëindigd. Eerder had Smit nog aangekondigd het congres op de Coolsingel voor het stadhuis te houden.

Demonstratie Nieuw Rechts voor Holiday Inn
Politie te paard voor de ingang van het Holiday Inn