NBA: Dallas verliest in Houston

De Dallas Mavericks hebben zojuist verloren van de Houston Rockets. In Houston werd het 69-90 in het voordeel van de Rockets.

De Rockets konden deze overwinning goed gebruiken, van de laatste vijf duels gingen er al vier verloren. En het programma voor de komende wedstrijden zag er zwaar uit. Duels tegen de Sonics, Suns en de Kings liegen er niet om.

De Rockets begonnen, aan de hand van Tracy McGrady, goed aan de wedstrijd en namen een 20-18 voorsprong aan het eind van het eerste kwart. Bij rust was de voorsprong al opgelopen tot negen punten, 44-35. De Mavericks kwamen goed uit de kleedkamers en namen in het derde kwart zelfs nog de leiding, 48-47. Toch was de score 61-55 in het voordeel van de Rockets bij ingang van het laatste kwart. In het vierde kwart werden de Mavericks van de vloer gespeeld en kwam de eindstand van 90-69 op het bord.

McGrady werd topscorer met 32 punten en had tien rebounds. Yao Ming scoorde 14 punten en pakte elf rebounds.

Enigzins verassend was de nederlaag niet. Ster-speler Dirk Nowitzki moest vooraf aan de wedstrijd geblesseerd afhaken. Tijdens de warming-up verrekte de duitser zijn knie. Nowitzki scoort gemiddeld bijna 27 punten plus elf rebounds. Ook Michael Finley, die gemiddeld ruim 17 punten maakt, was geblesseerd. Bij de Mavericks werd Jason Terry topscorer met 20 punten.

Over dit seizoen genomen scoort Dallas gemiddeld 103 punten. 69 punten is een laagte-record dit seizoen.