BAR valt expres uit

De twee wagens van BAR Honda zijn expres in de laatste ronde van de GP van Australië uitgevallen, dit verklaarde technisch directeur van BAR Geoff Willis. Er was eerst nog twijfel over, maar nu is duidelijk dat men heeft gekozen om de wagens uit te laten vallen om voor de GP in Maleisië nieuwe motoren in te bouwen.

Door de nieuwe reglementen moeten motoren twee volledige GP weekends meegaan. Er is echter een uitzondering op de regel als een coureur niet finisht, dan mag de motor wel worden vervangen. Omdat het team van BAR tijdens tests veel problemen had met de betrouwbaarheid van de Honda motoren heeft men besloten om de motoren voor de race in Sepang te wisselen.

Willis: “Onze coureurs reden allebei buiten de punten rond, daarom hebben we besloten dat het slimmer was om ze uit te laten vallen. Het zal in Sepang waarschijnlijk weer erg warm zijn, dat was voor ons een extra reden om de motor te wisselen.

De FIA zal nu waarschijnlijk binnen korte tijd de regels aan gaan passen. Een afgevaardigde van de FIA liet al weten dat wanneer teams gebruik zouden maken van deze maas in de reglementen, dat er actie tegen deze teams zou worden ondernomen.