FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 december 2004

Jolie heeft de mooiste mond, Winslet kust het beste

Angelina Jolie is de internationale ster met de mooiste mond. Dat heeft een onderzoek van Sky Movie vastgesteld. De voornamelijk Britse respondenten vallen massaal op de mond van de sexy actrice.

Jolie eindigde voor Keira Knightley, Halle Berry, Cameron Diaz en Charlize Theron. Wat betreft de mannelijke sterren bleken de lippen van acteur Orlando Bloom het meest populair.

De mooiste mond volgens Sky Movie
De mond van Angelina Jolie werd uitgeroepen tot het allermooist

'Kate Winslet kust het beste'
Jolie mag dan wel de mooist gevormde mond hebben, collega-actrice Kate Winslet weet het kusgereedschap het beste te gebruiken. Dat vindt althans acteur Leonardo DiCaprio, die de geliefde speelde van actrice in de film Titanic. "Ik heb zo vaak met Kate gezoend, dat kun je je bijna niet voorstellen", vertelt de acteur trots. DiCaprio heeft momenteel een relatie met supermodel Gisele Bündchen.

Grote brand in Harlingse kerk

Innuendo, macromarkt.nl en dancing hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de gereformeerde kerk in Harlingen is vanavond een grote brand uitgebroken. Tientallen brandweerlieden proberen het vuur, dat rond 18.30 uur ontstond, te bestrijden.

De enorme rookontwikkeling die met de brand gepaard gaat, waait richting een tegenoverliggend bejaardentehuis. Honderd bewoners zijn daarom uit voorzorg naar een gemeenschappelijke ruimte gebracht. "Mocht het alsnog nodig zijn, dan kan het bejaardenhuis snel ontruimd worden", aldus een politiewoordvoerder.

Eén bewoner van het bejaardenhuis is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Over eventuele andere slachtoffers is nog niets bekend. Ook over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.


De vlammen slaan uit het inmiddels verwoeste dak

[upd] Men2B wint Popstars the Rivals

Is Popstars The Rivals gewonnen door de jongens? Deze week komt Men2B met 'Bigger Than That' binnen op de eerste plaats van de Top 40. De strijd ging om de nummer één met kerst. De meiden, genaamd Raffish, komen met 'Plaything' binnen op drie.

Opmerkelijk is dat beide groepen al een gouden plaat ontvingen voordat de singles in de winkels lagen. Hans Breukhoven van de Free Record Shop vertelde bij RTL Boulevard dat de platenwinkels op voorhand 40.000 van beide singles had gekocht. Daarna moest het publiek de platen op hun beurt nog kopen. 'Hopelijk wel, anders blijven wij er mee zitten', aldus Breukhoven in RTL Boulevard.

Raffish en Men2B hebben afgelopen week flink actie gevoerd voor zichzelf. Zo draafden ze op in elk programma dat hen wilde hebben en was de single voor 2,50 te koop bij onder meer de MediaMarkt, waar handtekeningsessies werden gehouden.

De strijd lijkt beslist in het voordeel van de jongens, al zegt RTL4 dat beide groepen nog kans maken. Popstars gaat namelijk uit van de honderd best verkochte platen en niet van de Top 40. Vanavond om 20.30 uur is op deze zender de finale te zien van het programma.

Update 21.30 uur

Men2B staat óók nummer één in de Top 100 verkooplijst. Hiermee zijn ze winnaar van het programma Popstars The Rivals, waarvan RTL4 donderdagavond de finale uitzond. Raffish komt in deze verkooplijst binnen op nummer twee. Popstars The Rivals was de opvolger van Idols, waarin gezocht werd naar een jongens- en een meidengroep.

 Men2B
Men2B binnen op 1 in de Top 40.

Jomanda beschuldigt ex van Sylvia Millecam

Medium Jomanda heeft zich de woede van schrijver Haye van der Heyden op de hals gehaald, door in een interview een verband te leggen tussen denigrerende opmerkingen van Van der Heyden en de vroege dood van comédienne Sylvia Millecam. De schrijver, die eind jaren 80 en begin jaren 90 de partner was van Millecam, zou zijn vriendin een borstencomplex hebben bezorgd.

Hierop zou Millecam siliconenimplantaten in haar borsten hebben laten plaatsen. Jomanda meent dat deze hebben geleid tot een infectie, die uitmondde in borstkanker. Sylvia Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd.

Jomanda doet haar uitspraken in een interview met het Algemeen Dagblad. Het medium kwam zelf overigens na de dood van de comédienne in opspraak, omdat ze als vertrouwenspersoon had volgehouden dat haar vriendin Millecam geen kanker had. Millecam weigerde tijdens haar ziekte de reguliere geneeskunst te bezoeken, en wendde zich tot tal van alternatief therapeuten. Tot na de dood van de actrice bleef Jomanda volhouden dat Millecam geen kanker had. "Ik blíjf het woord kanker bestrijden. Absoluut! Uit 'de andere wereld' heb ik inmiddels doorgekregen dat het toch iets anders was", liet het medium begin september 2001 weten. Na een vooronderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg concludeerde het Openbaar Ministerie destijds overigens dat Jomanda geen strafbare feiten verweten kunnen worden.

'Allergrofste leugen'
"Wat 'n loeder. Wat een allergrofste leugen", reageert Van der Heyden op de uitlatingen. "Sylvia heeft die implantaten tegen mijn zin genomen. Dit is volstrekte smaad." De ziedende Van der Heyden beraadt zich over gerechtelijke stappen tegen Jomanda. "Ik val helemaal niet op vrouwen met grote borsten. Kijk maar naar mijn huidige vrouw, die heeft kleine borsten", betoogt de schrijver.

Publieke omroepen krijgen nieuwe erkenning

Alle huidige omroepverenigingen hebben opnieuw een erkenning gekregen waarmee ze de komende drie jaar radio en televisie binnen het publieke bestel kunnen blijven maken. Dat heeft staatssecretaris Van der Laan (Media) vandaag bekend gemaakt.

De erkenningen hebben niet de gebruikelijke lengte van vijf jaar. Dit omdat het kabinet de publieke omroep in september 2008 wil hervormen. Het zal daarvoor komende voorjaar een visie presenteren.

Ook de TROS en de AVRO hebben een erkenning gekregen. Beide omroepen kondingen eerder aan te onderzoeken of ze commercieel konden gaan, maar zagen daar uiteindelijk vanaf.

'Geluksstadje' wint 's werelds grootste jackpot

BaRdmann had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Noord-Spaanse stadje Sort, wiens naam in het Catalaans 'geluk' betekent, heeft woensdag 's werelds grootste jackpot binnengehaald. De totale jackpot, beter bekend als 'El Gordo', was 390 miljoen euro waard. Sort valt traditioneel vaker in de prijzen.

Lotenverkoper Xavier Gabriel uit het stadje verkocht in totaal 195 loten met het winnende geluksnummer 54.600. Volgens Gabriel kochten er mensen vanuit het hele land hun loterijlot in Sort. Elk lot met het winnende nummer werd beloond met een bedrag van 2 miljoen euro.

De jackpot moet in het algemeen wel worden verdeeld onder honderden winnaars, die namelijk elk een deel van een lot kochten. Eén lot kostte dan ook 200 euro. Volgens schattingen zou elk van de 40 miljoen Spanjaarden ongeveer 60 euro hebben besteed aan een lot voor de traditionele Kerstloterij met een omzet van liefst 1,8 miljard euro. De Spanjaarden behoren tot 's werelds ijverigste gokkers die overal, van geboortedata tot nummerplaten, op zoek gaan naar geluksnummers. Dit jaar was het populairste nummer 22.504, de datum van het huwelijk van de Spaanse kroonprins Felipe en de voormalige journaliste Letizia Ortiz.

Mexicanen mogen niet naakt in huis lopen

Inwoners van de Mexicaanse stad Villahermosa mogen vanaf 1 januari 2005 niet meer naakt in hun huis rondlopen. Wie dat toch doet riskeert een gevangenisstraf van 36 uur of een boete van ongeveer 100 euro.

De nieuwe verordening werd gisteren in de gemeenteraad van de 500.000 inwoners tellende gemeente aangenomen. Slechts één raadslid stemde tegen. Hij noemde het verbod een 'aanslag op de rechten van de burger'.

Het verbod zal echter maar beperkt gehandhaafd kunnen worden. Het bespioneren van de buren is namelijk ook verboden. Net als anderen zonder reden oorvijgen of vuistslagen verkopen, honden ophitsen en zonder uitnodiging op een feest verschijnen; drie andere verboden die volgend jaar zullen gaan gelden.

Wat een pokke spel

Ik ben een klein half uur op dit ongelooflijke klotespel bezig geweest en ben er niet echt ver mee gekomen. Misschien dat jullie het een stukkie beter doen dan ik.
Zie hier de verkleinde versie van de fameuze popgroep Kiss.
Mannen!!!, pas op met die vrouwen van tegenwoordig, want heb je een one night stand en je gaat na afloop ff douchen, dan doen ze dit . Kijk en huiver.
En nog ff een potje freestyle skateborden
We hebben ook nog een Dril-Sergeant , maar niet zo maar een Dril-Sergeant
Tot slot nog ff een portie blote tieten

Have fun.

EK in gevaar voor Pechstein

De Duitse Claudia Pechstein kan misschien niet deelnemen aan de Europese kampioenschappen allroundschaatsen in Heerenveen, die worden gehouden van 7 tot en met 9 januari.

Wegens griep kon Pechstein niet deelnemen aan de Duitse kampioenschappen in Inzell, waarop de EK-tickets waren te verdienen. Trainer Joachim Franke wil nu bij de Duitse bond een startbewijs vragen voor Pechstein. Vorig jaar eindigde Pechstein als tweede bij het EK, achter haar landgenote Anni Friesinger.

Hitteschild Marsrover nu duidelijk zichtbaar

Icoon Wetenschappelijk nieuwsNASA's Mars Exploration Rover Opportunity heeft deze nieuwe foto gemaakt op de 324e dag dat de robot zich op Mars bevindt. Het toont het hitteschild wat de sonde heeft losgelaten bij binnenkomst in de dampkring van de rode planeet.




Foto van hitteschild gemaakt op Sol 324. Klik op de foto voor een grote versie

Het hitteschild werd afgestoten gedurende de landingsprocedure, juist voordat het landingsgestel met daarin de airbags en de opgevouwen lander werden neergelaten. Het hitteschild beschermde de rover tegen de intense hitte die ontstond toen het de Martiaanse dampkring binnenkwam.

Wetenschappers zijn geïnteresseerd wat voor effect de neerdaling heeft gehad op het hitteschild, en hebben de Opportunity er heen laten rijden om het te onderzoeken.

Trein botst op kudde olifanten

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Wisselstoringen, aanrijdingen of defecte overwegen. In Nederland heeft een trein vaak vertraging om verschillende redenen. Een Srilankaanse sneltrein is vandaag echter ontspoord na een aanrijding met een kudde wilde olifanten. Drie olifanten kwamen bij de botsing om het leven. In de trein vielen geen slachtoffers. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Anuradhapura, 160 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Colombo.

Het gaat sowieso niet zo goed met de olifanten op het eiland onder India. Als gevolg van stroperij en de verdwijning van hun leefgebied is het aantal olifanten op Sri Lanka de afgelopen eeuw gedaald van tien- tot vijftienduizend tot drieduizend.

Bobber Latiss verongelukt

De Letse bobsleeër Joeris Latiss is bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. De bobber botste in het westen van Letland met zijn auto op een andere weggebruiker.

De 25-jarige Latiss maakte als remmer deel uit van het viermansbobteam van Janis Minins. Afgelopen weekend eindigden ze nog als zesde bij de wereldbekerwedstrijd in Cortina d'Ampezzo, ze staan zevende in de strijd om de wereldbeker.

Fikse straf voor dreigtelefoontje aan Verdonk

De man die minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie telefonisch bedreigde, is vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 2 jaar celstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Tegen de man, de 22-jarige R. E., was 3 jaar waarvan één jaar voorwaardelijk geëist. De man uitte zijn dreigementen in een telefoontje naar RTV Noord-Holland, daags nadat Verdonk met ketchup was besmeurd.

In het telefoontje zei E. dat Verdonk hetzelfde zou overkomen als Pim Fortuyn wanneer zij niet zou afstappen van haar plan om uitgeprocedeerde asielzoekers massaal de grens over te zetten. E. eiste ook de verantwoordelijkheid op voor het ketchup-incident, maar dat werd door de ketchupgooiers ontkend. Tijdens de rechtszitting wilde E. hier verder niet op ingaan, ook niet op de actiegroep 'Section Eight', namens wie hij indertijd zei te spreken.

De straf voor het 'onbezonnen' telefoontje van de man is zo hoog omdat de rechtbank het hem bijzonder kwalijk neemt dat hij met zijn actie invloed probeerde uit te oefenen op het regeringsbeleid. ''De dreiging met geweld aan het adres van Verdonk was een aanval op het bestuur van de Nederlandse samenleving'', aldus de rechter. ''Met zijn handelen heeft E. de democratische grondbeginselen van de Nederlandse rechtsstaat en daarmee de essentiële beginselen van een vrije en open samenleving geschonden.''

Het OM had voor deze rechtszaak een speciaal artikel van stal gehaald, het bedreigen van de ministerraad, dat een zeer hoge straf mogelijk maakt (tot wel 20 jaar).

De veroordeelde man heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Smartjoy Frag

“FPS-games behoren gespeeld te worden met toetsenbord en muis” is een veelgehoorde kreet van PC-gamers als ze het weer eens over een FPS hebben op de consoles. Op Xbox Live! hoor je ook wel vaker mensen klagen dat ze liever met een muis en toetsenbord spelen, dan met die logge controller. Al dat geklaag is nergens voor nodig, want het kan gewoon. Hoe? Lees het in onze review van de SmartJoy Frag...



Interplay in financiële problemen

Interplay zit in hevige financiële problemen. De ontwikkelaar heeft haar werknemers al vier maanden niet meer betaald, heeft geen geldreserves meer en kan niet meer aan haar verplichtingen voldoen. Het bedrijf is een van de oudste gameontwikkelaars en heeft al jarenlang geldproblemen gehad. Meer informatie lees je in dit nieuwsbericht van Reuters:
"[...]
LOS ANGELES, Dec 22 (Reuters) - Video game company Interplay Entertainment Corp. (IPLYE.OB: Quote, Profile, Research) did not pay most of its employees for the four months through mid-November, has no cash reserves left and cannot meet its obligations, the company said in a quarterly report to regulators on Wednesday.
Interplay, one of the oldest names in gaming, has been beset by financial difficulties for years. The company was evicted from its headquarters last summer and said it does not have any new internal game development in progress.

"We continue to face difficulties in paying our vendors, and employees, and have pending lawsuits as a result of our continuing cash flow difficulties. We expect these difficulties to continue during the balance of 2004," the company said in the report to the U.S. Securities and Exchange Commission.

As of Sept. 30 the company reported cash of $71,000 and accounts payable of $10.3 million. In the September quarter it lost $1.5 million on revenue of $918,000.

"We currently have no cash reserves and are unable to pay current liabilities. The company cannot continue in its current form without at this time obtaining additional financing," Interplay said.

Interplay also said an evaluation determined its financial controls were in disarray.

"Based upon this evaluation, our chief executive officer and interim chief financial officer concluded that our disclosure controls and procedures were of limited effectiveness, at the reasonable assurance level, in timely alerting him to material information required to be included in this report," Interplay said.

Interplay's majority shareholder, Titus Interactive (TITP.LN: Quote, Profile, Research) , was placed under judicial administration in France last June. Titus holds about 62 percent of Interplay stock.

Interplay also said its European distributor, Avalon, was unable to make any of four payments due between mid-September and mid-November. Avalon is also a unit of Titus.
[...]"


Texaanse betaalt $50.000 voor kat-kloon

Icoon opmerkelijk nieuwsEen katten-eigenaar uit Texas die de dood van haar geliefde huisdier maar moeilijk kon verkroppen, heeft 50.000 dollar betaald voor een perfect lijkende kloon van haar eerste kat Nicky. De gekloonde kat is met behulp van DNA van Nicky, die afgelopen jaar op 17-jarige leeftijd overleed, gefabriceerd.

De Texaanse bazin van het beestje is zeer ingenomen met het resultaat. "Hij is identiek. Ze hebben dezelfde persoonlijkheid. Beiden houden bijvoorbeeld niet van water", verklaarde de vrouw uit Dallas, die anoniem wil blijven om negatieve reacties te voorkomen. 'Little' Nicky is inmiddels negen weken oud.

Het Californische bedrijf Genetic Savings & Clone is verantwoordelijk voor het klonen. Het bedrijf is al jaren bezig met de techniek en richt zich op klanten die hun huisdier willen laten klonen. Genetic Savings & Clone hoopt in het komende jaar behalve zo'n vijftig katten ook de eerste hond op bestelling te kunnen leveren. Het opslaan van DNA-weefsel voor latere kloning kan ook bij het bedrijf worden geregeld, voor een tarief van duizend dollar per jaar.

Little Nicky
Little Nicky is nu negen weken oud

Volkskrant: Hirsi Ali Nederlander van het jaar

Nummer één bij de Volkskrant-lezersLezers van de Volkskrant hebben VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali gekozen tot 'Nederlander van het jaar 2004'. Op plek twee staat ook een allochtone Nederlander: de Amsterdamse PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb. Hirsi Ali kreeg iets meer dan 10.000 punten, Aboutaleb scoorde er slecht 300 minder.

In totaal konden de Volkskrant-lezers kiezen uit een lijst van 50 kandidaten, aan wie achtereenvolgens vijf, vier, drie, twee en één punt kon worden toegekend. Er deden ruim 9.500 lezers mee.

Op plaats drie eindigde prins Bernhard. De vermoorde Theo van Gogh staat op vier, gevolgd door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Verder een opvallende plek voor rapper Ali B. (met ruim 5.000 punten op plaats 8), één plek daarboven staat wielrenster Leontien van Moorsel.

Hirsi Ali
Winnares Hirsi Ali werd door de deelnemers aan de verkiezing onder meer geroemd als 'heldin' en als 'de moedigste, vasthoudendste, uitstekend formulerende en intelligentste vrouw van 2004'. Aboutaleb oogst lof, vanwege het feit dat hij na de moord op Theo van Gogh zich niet angstig verschuilde, maar 'met gevaar voor eigen leven zijn nek uitstak'. Ook werd Aboutaleb geroemd als eerste politieke figuur van Marokkaanse komaf die niet per se een knuffel-Marokkaan is.

De top 15 van de lijst
1. Ayaan Hirsi Ali
2. Ahmed Aboutaleb
3. Prins Bernhard
4. Theo van Gogh
5. Job Cohen
6. Geert Mak
7. Leontien van Moorsel
8. Ali B.
9. Wouter Bos
10. Lodewijk de Waal
11. Rita Verdonk
12. Geert Wilders
13. Premier Balkenende
14. Esther Jacobs
15. Peter R. de Vries

PoP2: Warrior Within verkoopt zeer goed

Ondanks het feit dat er meningsverschillen zijn over hoe goed de game is, wat ook gezien kon worden in enkele reacties op onze review, doet de game het zeer goed in de winkels. Nu al is Warrior Within 1.800.000 maal over de toonbank gegaan, wat nu al een verdubbeling is van de verkopen van haar voorganger.

De goede verkopen worden weerspiegeld in de verkoopcharts in verschillende landen. In Duitsland en Engeland staat de titel op de zesde plaats in de lijsten en in Amerika zelfs op nummer vijf.

Boateng weken uitgeschakeld

George Boateng zal zo`n zes tot acht weken niet kunnen voetballen.

De Nederlander van de Engelse club Middlesbrough, die vorig seizoen bij de club uit de Premier League nog tot speler van het jaar gekozen, liep in de competitiewedstrijd zaterdag tegen Aston Villa een gebroken grote teen op.

Een zware tegenvaller", zei manager Steve McClaren op de website van de club over de blessure van Boateng. "Hij is dit seizoen een van onze belangrijkste spelers.

Driekwart Russen is alcoholist

Sessy vertaalde en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuwsHet onderzoeksbureau Romir, de Russische variant van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), heeft verontrustende onderzoeksresultaten. Slechts een kwart van de Russen is geen alcoholist, 73,5 procent is dat wel. In grote steden ligt het percentage alcoholisten lager, in kleine steden en op het platteland veel hoger.

Iedere tweede opname in de Russische ziekenhuizen is het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Negen van de tien Russen liegen over hun alcoholgebruik, en zeggen minder te drinken dan het geval is. Het alcoholisme is vooral in het noorden en oosten van het land wijdverspreid. Daar neemt het de omvang van een echte epidemie aan.

Slechts 34 procent van de alcohol die in Rusland gedronken wordt is legaal. Met grote regelmaat duiken er partijen zelfgestookte alcohol op de markt die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Uit het onderzoek blijkt overigens dat mensen die weinig alcohol drinken veel vaker last hebben van een kater dan de zware drinkers. Tenslotte komt de helft van de alcoholisten uit een gezin met alcoholverslaafde ouders.

'Straling mobiele telefoon verandert DNA'

Cafun had ons via de nieuws-submit te melden:

Radiogolven uit mobiele telefoons hebben nadelige gevolgen voor lichaamscellen en beschadigen DNA. Dat blijkt uit laboratoriumstudies, mede gefinancierd door de Europese Gemeenschap. Het onderzoek met de titel Risk Evaluation of Potential Environmental Hazards from Low Energy Electromagnetic Field Exposure Using Sensitive in vitro Methods (REFLEX) werd uitgevoerd door wetenschappers in twaalf landen. Het onderzoek, dat vier jaar duurde, stond onder toezicht van een onafhankelijke Duitse stichting, VERUM uit München.

Projectleider Franz Adlkofer zegt dat de elektromagnetische velden zoals mobiele telefoons die produceren, tot gevolg hadden dat DNA in cellen kapot ging. De schade kon bovendien niet altijd door de cel worden gerepareerd. Beschadigd DNA levert gemuteerde cellen op, wat tot kanker kan leiden - al haast Adlkofer zich te zeggen dat de onderzoekers geen paniek willen zaaien. Omdat het om laboratoriumonderzoek gaat, zijn er geen werkelijke gezondheidsrisico's aangetoond. Vervolgonderzoek met dierproeven en tests op menselijke vrijwilligers moet de komende jaren duidelijkheid verschaffen.

Adlkofer adviseert mensen echter altijd via een vaste lijn te bellen, als deze beschikbaar is. Als de mobiele telefoon onvermijdelijk is, zou in het ideale geval een headset ingezet kunnen worden. "Het is goed voorzichtig te zijn", aldus Adlkofer.

Andere proeven -mede gefinancierd door de mobiele telefoonindustrie- bewezen wel effecten op het menselijk lichaam (een lichte temperatuurstijging van het hoofd met hoofdpijn of misselijkheid tot gevolg) maar gaven geen onomstotelijk bewijs dat mobiel bellen gevaarlijk is. De mobiele telefoonindustrie, goed voor een omzet van 100 miljard dollar per jaar, zegt dan ook dat er geen bewijs is dat mobiele telefoons de gezondheid schaden. Er hebben nog geen fabrikanten van mobiele telefoons op de nu gepubliceerde onderzoeksresultaten gereageerd.

Ma Tokkie uit opvang voor daklozen gegooid

Hanna Tokkie, moeder van het asogezin 'De Tokkies', is per direct niet meer welkom in een daklozenopvang in Amsterdam. De vrouw verliest haar opvangplek omdat ze niet vaak genoeg aanwezig is. Hanna laat in een reactie weten geschokt te zijn door het harde beleid dat de GG en GD in Amsterdam voert.

"De Tokkies worden nogal eens asociaal genoemd", stelde een geëmotioneerde Hanna, "maar dit noem ik pas echt asociaal. Iemand een paar dagen voor Kerstmis op straat zetten. Hoe durven ze!"

De vrouw, die niet bij haar gezin en ex-man in Zeewolde woont, is sinds drie a vier weken niet meer in het opvanghuis geweest. Ze zegt daar echter goede redenen voor te hebben. "Men wist er van. Mijn zuster ligt op sterven. Ik wil in deze moeilijke uren bij haar zijn. Ze heeft me nodig. Dat lijkt me toch een goede reden om enige tijd weg te blijven", stelt Hanna. Voorlopig verblijft ze in het huis van een dochter in Amsterdam.

Hanna Tokkie is niet meer welkom in de daklozenopvang
Hanna Tokkie uit de opvang gezet

Christen vermoordt atheïst met hakbijl

Simko had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws In Australië is een christelijke zwerver veroordeeld tot achttien jaar cel, nadat hij een atheïst met een hakbijl had vermoord. De 40-jarige man kreeg de straf wegens doodslag en ernstige mishandeling opgelegd door de rechtbank in Brisbane, zo meldden Australische media.

De zwervende man had van een echtpaar een lift gekregen en kreeg vervolgens twee dagen onderdak plus eten aangeboden van het vrijgevige stel. Uiteindelijk bleek hij van de gunsten absoluut niet gediend te zijn.

Toen het echtpaar namelijk tijdens een gesprek liet vallen dat ze beiden atheïstisch waren, sloegen alle stoppen totaal door bij de christelijke zwerver. Vervolgens ging hij compleet door het lint en hakte met een bijl in op het paar. De man overleed, de vrouw raakte zwaargewond.

Popov zet punt achter zwemloopbaan

De Franse sportkrant L'Equipe meldt dat de Rus Aleksandr Popov per direct stopt met zwemmen.

De 33-jarige Rus heerste jarenlang op de 50 en 100 meter vrije slag en zijn bijnaam was de Tsaar van de Sprint. Hij won vier gouden en vier zilveren medailles op de Olympische Spelen en werd bovendien zes keer wereldkampioen.

In de jaren 90 schreef de Rus geschiedenis door bij de Olympische Spelen van 1992 en 1996 goud te winnen op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag. In 1999 boekte Popov zijn eerste nederlaag op de 100 meter vrije slag in acht jaar, Van den Hoogenband versloeg hem toen.

Dit jaar viel Popov bij de Spelen van Athene buiten de prijzen. Op de 50 en 100 meter vrije slag slaagde hij er niet in om zich te plaatsen voor de finale en in de estafette eindigde hij twee keer als vierde.

Soldaten verongelukt bij vlucht voor politie

junkieXXXL en dancing hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsTwee jonge Nederlandse soldaten zijn bij een auto-ongeluk in de Duitse deelstaat Nedersaksen om het leven gekomen. De twee in Duitsland gelegerde militairen waren op de vlucht voor achtervolgende agenten, die het duo wilden oppakken nadat ze in een discotheek in Bremervörde vernielingen hadden aangericht.

De soldaten, 19 en 22 jaar oud, raakten met een snelheid van meer dan 140 kilometer per uur van de weg, en knalden tegen een boom. Ze waren op slag dood. De beide Nederlanders waren gelegerd op de NAVO-basis Seedorf, in de buurt van Bremervörde.

Vijf jaar cel en tbs voor Murat D.

JosephRoosenbaum en DrJackle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Murat D., de Turkse jongen die 13 januari van dit jaar conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College doodschoot, is in het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar plus tbs. Wederom werd D. conform het volwassenenrecht veroordeeld, wat in het eerste vonnis ook geschiedde.

Eerder dit jaar werd hij tot vijf jaar cel plus tbs veroordeeld, hetgeen overeenkwamt met de eis van de aanklager. Volgens het OM was de moord een 'executie'. D. heeft volgens het OM een geschiedenis van agressie en drugs- en alcoholmisbruik.

Volgens het hof is het van belang dat de jongen leert krenking te verdragen en zijn agressie te beheersen. Zo werd een aantal weken geleden bekend dat D. een tweetal medegedetineerden in elkaar geslagen zou hebben. Één van hen heeft aangifte gedaan, de ander vroeg om overplaatsing.

Makaay doeltreffendste Nederlander

Roy Makaay maakte het afgelopen jaar van alle Nederlandse profvoetballers de meeste doelpunten. Hij scoorde 33 treffers en bleef daarmee Ruud van Nistelrooij en Dirk Kuijt voor.

Makaay scoorde regelmatig in de Bundesliga voor Bayern München, twintig maal. In het toernooi om de DFB beker voegde hij daar twee treffers aan toe. Acht treffers in de Champions League en drie voor het Nederlands Elftal brengen hem op 33 treffers.

De strijd is echter nog niet helemaal gestreden. Nummer vijf Jerrel Hasselbaink komt met de kerst nog in actie in de Engelse competitie. Ook Boudewijn Zenden (12) en Patrick Kluivert (11) kunnen mogelijk nog klimmen. Makaay lijkt echter ongenaakbaar.


Doeltreffendste Nederlander:


PlaatsSpelerGoalsCompBekerEuropaOranje
1Roy Makaay3320283
2Ruud van Nistelrooij3111686
3Dirk Kuijt3025131
4Pierre van Hooijdonk2419113
5Jan Vennegoor of H.201622-
6Jerrel Hasselbaink15141--
7Denny Landzaat1411-21
8Martijn Meerdink1311-2-
9Hans van de Haar12921-
9Klaas-Jan Huntelaar1210-2-
9Samuel Koejoe1212---
9Wesley Sneijder129--3
9Boudewijn Zenden126321

Londenaar steekt in op willekeurige personen

CSI_MIAMI en leejow hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen man in Noord-Londen heeft donderdagochtend zes mensen neergestoken. Eén van de slachtoffers overleed later in het ziekenhuis, vier anderen verkeren in kritieke toestand. De dader reed rond in een auto, en zou willekeurige voorbijgangers hebben belaagd. Na een klopjacht is een verdachte aangehouden.

De eerste melding van een steekpartij kwam even voor half negen bij de politie binnen. In het uur daarna kwamen nog vier meldingen binnen. "Een man stapte uit zijn auto en stak een persoon in de rug. Vervolgens ging hij ervan door. Ik was erg bang", verklaarde een ooggetuige. Onder de slachtoffers zijn een vrouw van 20, en drie mannen van 33, 49 en 76 jaar oud. Het dodelijke slachtoffer was de laatste die werd gevonden.

Na de steekpartijen zette de Londense politie een groot gebied af. Dit leidde tot het oppakken van de mogelijke dader. Volgens getuigen had de gearresteerde man een Turks of Midden-Oosten-achtig uiterlijk, en was hij ongeveer dertig jaar oud.

Piloot moet stunt met schorsing bekopen

bolk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe luchtmachtpiloot die vrijdagochtend de bewoners van het Noordhollandse dorp Warmenhuizen de stuipen op het lijf joeg door op lage hoogte twee cirkels boven de kerk van het dorp te maken, blijft voorlopig disciplinair aan de grond. De piloot was onderweg van zijn basis in Leeuwarden naar Twente, toen hij besloot een stukje om te vliegen.

Een verslaggever van RTV Noord-Holland achterhaalde zaterdag dat de piloot met zijn stunts zijn vader, die in Warmenhuizen woonachtig is, wilde groeten. Volgens een luchtmachtwoordvoerder kwam hij daarbij lager dan de toegestane vlieghoogte van 400 meter. Ooggetuigen meldden na het voorval dat het vliegtuig zelfs onder een hoogte van honderd meter leek te vliegen. Hangende een onderzoek zal de piloot voorlopig niet vliegen.

Dealers aangeklaagd in zaak rond dood Pantani

Het Openbaar Ministerie van Rimini heeft drie drugsdealers aangeklaagd wegens de dood van Marco Pantani. Het drietal wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Donderdag verlaarde de Officier van justitie Paolo Gengarelli in de krant Gazetta dello Sport dat het onderzoek na tien maanden nu is afgerond. Hij wil een proces beginnen tegen de dealers. Zij zouden de wielrenner sinds december 2003 grote hoeveelheden cocaïne hebben geleverd. Hierdoor zijn ze volgens de officier verantwoordelijk voor de dood van de oud-winnaar van de Giro en Tour.

Pantani werd begin dit jaar dood gevonden n een hotelkamer in Rimini. Na sectie van het lichaam is vastgesteld dat hij overleed aan een overdosis cocaïne.

Spookrijder veroorzaakt chaos op A4

Een 59-jarige Duitser heeft voor chaos gezorgd op de A4 ter hoogte van knooppunt De Hoek bij Schiphol. Omstreeks 6.45 uur veroorzaakte hij op de oostelijke rijbaan kort na elkaar twee aanrijdingen. De politie kon hem bij de afslag Den Ruygenhoek uiteindelijk stoppen. In totaal kwamen dertien voertuigen in botsing.

De Duitser, die familieleden van Schiphol wilde oppikken, bleek niet gedronken te hebben. Hij kwam er zelf vanaf met een gebroken pols. Een vrouw, die driemaal werd aangereden, kwam er minder goed uit. Ze moest met nek- en buikklachten in een ziekenhuis worden opgenomen. Daar de politie drie rijstroken moest afzetten ontstond er mede een lange file van 19 kilometer lengte.

Kiezer blieft Balkenende niet meer

Icoon politiek binnenland nieuwsDe wens van premier Jan Peter Balkenende om ook een volgend kabinet te leiden blijkt maar door weinig kiezers gesteund te worden. Slechts 22 procent van de kiezers ziet een kabinet Balkenende III wel zitten, tegen 69 procent die de Nederlandse premier liever niet terug ziet keren. Dat blijkt uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond.

Balkenende gaf dinsdag nog aan in te zijn voor een nieuwe termijn na 2007. "Als je onze hervormingsagenda goed wilt aanpakken, heb je een tweede periode nodig", gaf de premier aan in een vraaggesprek met RTL Nieuws. Maar zelfs bij zijn eigen achterban is de CDA-voorman niet onomstreden. 48 procent gunt Balkenende een nieuwe termijn, tegen 45 procent waarvan de eigen premier mag vertrekken.

Op de keuzevraag wie de ondervraagden het liefst als premier zien gaf 24 procent aan een voorkeur voor PvdA-leider Wouter Bos te hebben. Vijftien procent koos voor Balkenende en elf procent voor burgemeester Job Cohen van Amsterdam. VVD-minister Gerrit Zalm en burgemeester Leers (CDA) van Maastricht haalden beiden acht procent. Drie procent koos voor Ivo Opstelten, de VVD-burgemeester van Rotterdam, en twaalf procent had een voorkeur anders dan de genoemde opties. Balkenende is bezig met zijn tweede regeerperiode. Het eerste kabinet Balkenende met VVD en LPF viel echter al na enkele maanden.

Albers officieel Minardi-coureur

Minardi heeft in Amsterdam op een persconferentie officieel bekend gemaakt dat Christijan Albers komend seizoen voor het team zal gaan rijden in de Formule 1.

Gisteren was het nieuws al grotendeels uitgelekt, maar vandaag is het dan officieel. Nederland zal in 2005 met Christijan Albers bij Minardi in ieder geval één coureur in de Formule 1 hebben. Albers heeft in de afgelopen jaren al verschillende keren getest in de Formule 1.

Met zijn 25 jaar loopt Albers al een flink aantal jaren mee in de race-wereld. Sinds 1997 is hij wisselend succesvol in vooral de Nederlandse en Duitse autosport. In 2003 loopt hij het kampioenschap in de DTM maar net mis en blijkt een overstap naar de Formule 1 er niet in te zitten. In 2004 begint hij het DTM-seizoen erg goed, maar verliest op het eind van het kampioenschap teveel punten om echt mee te strijden om het kampioenschap.

Minardi maakt verrassend vroeg dit jaar de eerste coureur voor 2005 bekend. Albers, met de steun van sponsor Michiel Mol van Lost Boys en Media Republic, zal wel sponsoren bij het team moeten binnenbrengen. De namen van de sponsoren zullen op 27 januari bekend worden gemaakt. Het management van Albers laat via zijn website weten nog op zoek te zijn naar meer sponsoren.

Teambaas Paul Stoddart is in ieder geval erg tevreden met de eerste coureur voor 2005: "We zijn erg blij dat we Christijan Albers als coureur voor 2005 kunnen aankondigen. Hij is altijd van nature snel geweest, maar het is duidelijk dat hij daar nu volwassenheid en een duidelijke focus aan heeft toegevoegd. We geloven dat hij klaar is voor de Formule 1 en we verwachten dat hij verschillende mensen zal kunnen verbazen. Zeker gezien de ambitieuze plannen die Minardi heeft."

Overzicht carrière Christijan Albers:

JaarKampioenschapResultaat
1997Nederlands Kartkampioenschap (ICA 100cc)Kampioen
1997Formula Ford 1800 (Nederland)Kampioen
1997Formula Ford 1800 (Belgie)Kampioen
1997Renault Megane - Marlboro Masters1e
1998Duits Formule 35e overall, 2 overwinningen, 5 podiums
1999Duits Formule 3Kampioen, 6 overwinningen, 10 poles
2000Internationaal F3000 Kampioenschap-
2001DTM, Mercedes1 keer 2e plaats
2002DTM, Mercedes, Team Rosberg-
2003DTM, Mercedes, Team HWA4 overwinningen, 2e overall
2004DTM, Mercedes, Team Daimler-Chrysler Bank1 overwinning, 6 podiums, 3e overall

Vergeten autogordel goed voor 584.433,22 euro boete

inode, wouter37, JoVo, D-mike-E, klootmongool en BigPimpin hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een Duitse automobilist die zonder autogordel om reed, is in Den Haag op de Calandstraat staande gehouden door de politie. Hij zou enkel een bekeuring krijgen, maar nadat diens naam door het systeem was gehaald namen de agenten hem zonder pardon mee.

De man bleek gesignaleerd en nog voor 584.433,22 euro aan boetes te hebben openstaan. Ook goed voor 64 maanden celstraf. De man had het geld niet op zak, mocht niet pinnen en zit nu vast op het politiebureau.

Märklin stopt condooms bij treintjes

Miniatuurtreintjesmaker Märklin heeft een speciaal collectorstreintje op de markt gebracht, met als extraatje een condoom. De Duitse speelgoedmaker brengt vaker collector-items op de markt. De speciale treintjes dragen reclame van bekende bedrijven op de zijkant, en komen met een product van de betreffende fabrikant.

Het nieuwste item draagt de naam van condoomproducent Blaüsiegel op de zijkanten. De wagon komt in twee maten, één op 1/87e van de ware grootte van een normale wagon, en een kleinere die op een schaal van 1/220e is nagebouwd. De condoom komt niet in een miniatuuruitgave, maar heeft de gewone grootte. Het pakketje bevat verder enkel een instructie voor gebruik van het condoom. Kennelijk gaat de fabrikant ervan uit dat de kopers wel weten hoe ze een treintje moeten laten rijden.

Marklin Blausiegel
Het pakketje met treintje en condoom

Derveld naar SC Heerenveen


SC Heerenveen heeft zich voor het aankomende seizoen versterkt met Fernando Derveld.

De 28-jarige verdediger heeft een akkoord bereikt bij de Friese club voor een contract van twee jaar, met een optie voor nog twee seizoenen. Derveld zal nog wel medisch moeten worden gekeurd.

Derveld speelt nu voor de Deense club Odense BK, en hij zal transfervrij over komen naar Heerenveen. Eerder speelde Derveld voor PSV, Willem II, Haarlem en het Engelse Norwich City en West Bromwich Albion.

Ricksen blijft bij Rangers

Fernando Ricksen zal het seizoen afmaken bij zijn club Glasgow Rangers.

De oud-speler van van Fortuna Sittard en AZ wordt in de Engelse pers in verband gebracht met Everton en Birmingham City, maar de zaakwaarnemer van de Nederlander, Henk van Ginkel, zei tegen skysports.com dat er nog niet met een andere club is gesproken.

Ricksen heeft een aflopend contract bij de Schotse club en eerdere gesprekken met Rangers over een nieuwe verbintenis leverden niets op. "We hebben geen haast. Fernando blijft tot het einde van het seizoen bij Rangers en in februari gaan we praten over zijn toekomst. De speler bepaalt wat hij wil doen. We mogen in januari in principe praten met andere clubs, maar met Rangers hebben we afgesproken dat we dat niet doen. Als Fernando vertrekt, gaat hij in ieder geval naar een betere club dan Rangers. Hij heeft al eerder gezegd dat hij graag in Italië of Spanje wil spelen. We zien wel wat er gebeurt," aldus Van Ginkel.

NAC wil snel antwoord Boussaboun

NAC Breda wil voor 1 januari antwoord van Ali Boussaboun op de contractaanbieding die de club heeft gedaan. Daarbij moet de club wel concurreren met geruchten over clubs als Feyenoord die interesse tonen in de aanvaller.

Na een goede eerste seizoenshelft is Boussaboun 'hot' op de transfermarkt. Vooral ook omdat op het eind van het seizoen zijn contract bij NAC afloopt. NAC zou dolgraag het contract verlengen en is daarbij tot het maximum van de club gegaan. Echter lijken ook wat grotere clubs uit binnen- en buitenland interesse te tonen. NAC zet de aanvaller nu onder druk om snel te tekenen.

De club uit Breda biedt Boussaboun een salaris iets boven 200.000 euro per jaar, wat in de hoogste salariscategorie van de club valt, en daar bovenop een onbekend bedrag als tekengeld. Voor dit contract zal hij wel voor 1 januari moeten beslissen. Boussaboun geeft zelf aan er nog niet over uit te zijn wat hij gaat doen. Hij bevestigt de interesse van andere clubs, maar heeft nog niet met een andere club gesproken.

Wordt het Heidfeld of Pizzonia?

Hoewel het team van Williams volgens sommige bronnen bekend heeft gemaakt dat het op 6 januari bekend zal worden wie hun tweede rijder wordt, lijkt het toch dat ze er bij het Engelse team nog niet uit zijn.

Diverse Duitse media beweren dat Nick Heidfeld een contract zou hebben getekend bij het team van Williams voor het seizoen van 2005, toch is het nog niet duidelijk of het de Duitser of Antonio Pizzonia zal gaan worden. Aanvankelijk leek Pizzonia echter de beste papieren in huis te hebben maar doordat Heidfeld tijdens de test zo'n goede indruk maakte zou de Duitser er inderdaad wel eens met het stoeltje vandoor kunnen gaan.

Volgens interne bronnen is het team er op dit moment nog niet uit. Als Heidfeld al een contract op zak zou hebben zou dit contract namelijk nog open laten welke positie Heidfeld volgend jaar zal gaan vervullen. Het kan ook nog zo zijn dat de Duitser gewoon de plaats van Marc Gene op zal gaan vullen als testrijder.

In plaats van de eerder genoemde datum van 6 januari, lijkt het er eerder op dat het team voorlopig beide coureurs nog meer gaat laten testen voordat er een definitieve beslissing gaat vallen. In het algemeen wordt er verwacht dat aankondiging in ieder geval op zich laat wachten tot de tweede presentatie op 31 januari.

Moslimjeugd radicaliseert in toenemende mate

sloopkogel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is bezorgd over zo'n 10.000 moslims in Nederland die vatbaar zouden zijn voor extremisme. In een vandaag verschenen rapport van de inlichtingendienst staat dat een nieuwe radicale stroming de laatste twee jaar rap aan terrein wint. Vooral moslims van Noord-Afrikaanse komaf zouden deze nieuwe stroming aanhangen.

De radicaliserende moslims verafschuwen de hele Nederlandse samenleving, vanwege de 'verderfelijke' westerse levensstijl. Ze streven naar de zuivere islam en verketteren de maatschappij, incluis gematigde moslims.

De AIVD geeft aan dat de extremistische invloeden ontoelaatbaar zijn en uitgebannen en bestreden moeten worden. Het zijn ook niet enkel politici die doel zijn van de radicaliserende moslims, maar het treft alle in hun ogen onzuiver levende mensen, waaronder dus ook moslims die niet meegaan in hun radicalisering. ''De hele samenleving is hun doelwit''.

De AIVD-rapportage, getiteld 'Van dawa tot jihad, de diverse dreigingen van de radicale islam tegen de democratische rechtsorde', is gemaakt om lokale autoriteiten te informeren over de huidige dreiging. De ronselaars voor de radicale islam hebben volgens AIVD-analisten hun werkterrein de laatste jaren grotendeels verplaatst van moskeeën naar gevangenissen, scholen en vooral internet. De inlichtingendienst onderscheidt acht vormen van de radicale islam, die niet alleen de democratische rechtstaat ondermijnen maar ook een bedreiging vormen voor de wijze van samenleven van burgers.

Internet
De veiligheidsdienst signaleert de laatste tijd ook een nieuwe trend: zelfradicalisering. Hier worden jongeren bedoelt die niet actief benaderd worden in moskeeën, in gevangenissen of op scholen, maar die zelf op zoek gaan op internet. Daar vinden ze jihadistische lectuur en zelfbenoemde imams, die allerlei radicale ideeën verspreiden. De jongeren steken elkaar aan, zonder dat er een moslimautoriteit of geestelijke aan te pas komt. De AIVD pleit voor 'virtuele agenten' die in de gaten kunnen houden wat er zich in discussiefora op internetsites allemaal afspeelt. Een goede remedie tegen zelfradicalisering heeft de AIVD echter niet.

Rapport: Van dawa tot jihad

Clubs informeren naar Fortes Rodriquez

AD Sportwereld zegt dat De Graafschap en RBC Roosendaal zich bij AZ hebben gemeld voor José Fortes Rodriquez.

De 32-jarige verdediger mag transfervrij vertrekkeno bij de Alkmaarse club na een conflict met trainer Co Adriaanse. Ook FC Groningen zou interesse hebben getoond in de verdediger.

Fortes Rodriquez, die al al zijn hele carrière voor AZ speelt, was vorig seizoen nog aanvoerder bij de Alkmaarse club. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen raakte hij echter geblesseerd en op het moment dat hij weer fit was, kwam hij op de bank terecht. Eerder deze maand moest Fortes Rodriquez in de thuiswedstrijd tegen FC Twente plaatsnemen op de tribune, en dat schoot de Spanjaard in het verkeerde keelgat, waarop hij het stadion verliet. Nadat hij vervolgens Adriaanse weigerde zijn excuses te maken, werd hij wegens een vertrouwensbreuk uit de selectie gezet.

Connecties

Een baan vinden valt niet mee... Ik heb er al eens eerder een wwkw aan gewijd en ik ga het nogmaals doen. Deze keer ben ík namelijk degene die 'aan de bak' moet. Na een tijdje in de ziektewet te hebben vertoefd, wordt het tijd om weer eens de handen uit de mouwen te steken en dus ben ik al een aantal weken druk aan het solliciteren. Maar dat valt niet mee, zeg. Zelfs met goede brief en een prachtige CV kom je er niet tussen.
Het trachten werk te vinden via het uitzendbureau valt ook bitter tegen. Eerder (lees: een paar jaartjes terug) lagen de baantjes voor het oprapen, maar tegenwoordig mag je al blij zijn als ze één vacature hebben waar je voor in aanmerking komt. En natuurlijk gaat die functie naar degene met de állerbeste papieren. Of, zoals ik wel eens denk, naar degene met de beste connecties.

Ja, het hebben van een zogenaamd 'kruiwagentje' is lang niet onaardig. Het opent veelal deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Vriendjes hebben bij diverse bedrijven kunnen dus goed van pas komen als je opzoek bent naar een baantje. Zéker in deze tijd.
Nu ga ik niet beweren dat het hebben van connecties 'verkeerd' is. Het is misschien niet helemaal eerlijk, daar ben ik het wel mee eens. Maar wie gaat daarover inzitten als je kans maakt op een lekker salaris? Zou jij je druk maken over de andere sollicitanten als de buurman heeft aangegeven een goed woordje voor je te doen?
Ik zou hoogstens bang zijn dat zij mijn buurman ook kennen...

Buiten de buurman om onstaan er geregeld ook vriendschappen op de werkvloer zelf, maar andersom kun je natuurlijk ook je reeds bestaande vriendschappen naar de werkvloer halen. Het zou mij best gezellig lijken om samen te werken met mijn beste vriendin. Geen telefoon meer nodig en altijd iemand die je begrijpt en waarmee je kan lachen. Bovendien hoef je je dan in ieder geval geen zorgen te maken of je al-dan-niet in de groep past. Want als ze goed overweg kunnen met je beste vriendin, dan kunnen ze dat ongetwijfeld ook met jou.

Ja, het klinkt allemaal lekker, maar -denker als ik ben- ga ik me toch afvragen hoe anderen het zien. Omstanders zouden maar zo eens kunnen beweren dat je je hebt 'ingelikt'. 'Je hebt een vriendin op de werkvloer, dus dat zal wel de reden zijn waarom je die baan zo makkelijk kreeg.' En hoewel je het dan natuurlijk wilt gooien op je goede CV, je perfecte brief en sprankelende persoonlijkheid, blijft er toch iets knagen van: 'Ze hebben wel een beetje gelijk'.
Had je die baan ook gekregen als je er geen connecties had zitten? Ja, misschien wel (en daar hoop je natuurlijk op), maar misschien ook wel niet. En dan zou het dus te danken zijn aan 'het goede woordje' van de buurman of de beste vriendin.

Stel je voor dat je niemand kende bij dat bedrijf en hun advertentie in de krant las... Je zou op je pen/ toetsenbord geklommen zijn er een brief hebben geschreven. Hierin had je ongetwijfeld jezelf voorgesteld, aangeprezen en geprobeerd hebben de lezer er van te overtuigen dat jij de juiste man of vrouw voor deze baan was. Vervolgens had je de brief in een envelop gestopt en op de bus gedaan. En dan begint het lange wachten op antwoord. Een antwoord wat je waarschijnlijk sneller had gekregen als je er connecties had zitten.
Maar wie zegt dat het leven eerlijk is?

Intussen solliciteer ik fijn verder en hoop snel een baan te hebben. Genoeg mensen vinden die namelijk zónder gebruik te maken van een kruiwagen, dus waarom zou het mij niet lukken?
Maar mocht je er toevallig één in de aanbieding hebben, dan zeg ik geen 'nee', hoor!

Erik Dekker voorzitter VVBW

Erik Dekker is gisteren aangesteld als voorzitter van de ‘vakbond’ voor beroepswielrenners VVBW. Hij moet samen met een nieuw bestuur de bond nieuw leven inbazen.

De internationale rennersbond ACP lanceerde zichzelf afgelopen week en heeft blijkbaar ook de verschillende rennersbonden gemobiliseerd. In Nederland leidt dit tot een opnieuwe opleving van de nationale profrennersbond. De afgelopen jaren was het instituut afgetakeld en zat het zonder leden, maar onder de nu afgetreden voorzitter Gerry van Gerwen werd een nieuwe opzet bedacht.

Met Francesco Moser van de ACP als ingang bij de UCI hebben de renners ook het idee wat meer kans te hebben op inspraak. Door gisteren bij het Derny Kerstprijsgala in Amsterdam van alle aanwezige profrenners contributie te vragen, steeg het ledenaantal ook ineens van 0 naar 25.

In het bestuur zitten nu naast Erik Dekker Knaven, Max van Heeswijk, Thomas Dekker en John van den Akker. Van den Akker zal als oud-renner ook het secretariaat van de bond gaan doen.

Erik Dekker heeft in ieder geval al wel een idee van wat hij wil gaan doen: "Via de VVBW konden we al wel wat zeggen en je hoorde ook wel wat er terugkwam van de UCI, maar het was nooit een gesprek over en weer tussen renners en bond. Dat moet veel meer gaan gebeuren."

Ook nog steeds kansen Doornbos

Met Christijan Albers in de Minardi hoeft dat niet de enige Nederlander te zijn in de Formule 1 van 2005. Ook Robert Doornbos maakt nog steeds een goede kans op een race-stoeltje.

Doornbos zet al zijn kaarten op Jordan. Bij dat team heeft hij de beste contacten en hij geeft er ook de voorkeur aan boven Minardi. Volgens sponsor en vastgoedhandelaar Harrie Muermans gaat het de goede kant op met Jordan en met de onderhandelingen met het team.

Robert Doornbos geeft zelf iets uitgebreider uitleg: "We zijn nog steeds in gesprek en ik heb regelmatig contact met de technici bij Jordan, ook over de uitwerking van de gegevens die we bij onze laatste test op Jerez hebben verzameld. Alle deadlines zijn gehaald, de auto is op tijd klaar om mét de Toyota-motor te worden getest. De onderhandelingen verlopen goed, maar er staat nog niets vast."

Duitse sporters hekelen Schumacher

Afgelopen weekeinde werd Michael Schumacher uitgeroepen tot Duits sportman van het jaar. Zijn afwezigheid bij die verkiezing is bij sommige sporters nogal verkeerd gevallen.

Michael Schumacher was niet aanwezig op het sportgala en bedankte het publiek met een videoboodschap voor zijn prijs. Prominente Duitse sporters als Birgit Fischer, Lothar Matthäus en Sven Ottke vonden dat niet kunnen. Achtvoudig winnares van Olympisch goud in het kanoën, Birgit Fischer, ging zo ver als te zeggen dat hij totaal geen respect voor de Duitse sporters toonde.

Ze kreeg bijval van Matthäus: "Ik begrijp Birgit's woede. Op zo'n gala hoort de winnaar lijfelijk aanwezig te zijn. Schumacher heeft veel aan de sport te danken. De fans willen hem live zien, niet op een video."

Schumacher's manager Willy Weber suste de boel meteen. Volgens hem moet men het niet zo hoog opvatten: "wie Michael kent, weet dat dit niks met arrogantie heeft te maken."

Coach Once Caldas neergeschoten

De trainer van de Colombiaanse kampioen en verliezend wereldbeker-finalist Once Caldas, Luis Fernando Montoya is neergeschoten.

Bij een overval op een vriend van de trainer werd hij geraakt door twee kogels, en ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Dit jaar baarde Montoya opzien door met Once Caldas de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse clubkampioenschap, te veroveren. Twee weken geleden verloor de ploeg nog de wereldbekerfinale van Porto, na het nemen van strafschoppen.

Bernhard schreef in '37 brieven aan Hitler

Dagblad Trouw heeft in het Bundesarchiv in Berlijn twee brieven gevonden die prins Bernhard aan vooravond van zijn huwelijk met kroonprinses Juliana, begin 1937, aan Adolf Hitler heeft geschreven. In de brieven betuigt de prins zijn steun aan het Duitsland van die tijd. Bernhard stond in die dagen onder grote druk van Duitse diplomaten en de Duitse pers, die fel twijfelden aan zijn loyaliteit met Duitsland. Het werd de prins met name kwalijk genomen dat hij niets zou hebben gedaan aan incidenten in Nederland waarbij onder meer vlaggen met het hakenkruis waren neergehaald.

Bernhard wilde voorkomen dat het huwelijksfeest onder de kritiek op zijn persoon zou lijden. De paspoorten van enkele Duitse gasten waren toen al door het Duitse regime in beslag genomen om te voorkomen dat zij naar de bruiloft van Bernhard en Juliana zouden gaan. Op 3 januari 1937 gaat er een geheime brief van de prins via de diplomatieke post naar Hitler. Prins Bernhard schrijft dat de vlag incidenten op misverstanden berusten. Het zit hem dwars dat het Duitse volk ''zo'n fout beeld'' van hem heeft; In de pers werd hij omschreven als een landverrader. Hij wil dat Hitler de Duitse pers tot de orde roept en hem eerherstel verleent. Hitler reageert op de brieven door de paspoorten van de gasten die naar het huwelijk met de prins wilden gaan weer terug te laten geven.

De Nederlandse regering stond toendertijd voor een dilemma. Ons land koesterde net als tijdens de Eerste Wereldoorloog zijn neutraliteit en wilde zich liever niet bemoeien met de interne zaken van Duitsland, in 1937 een bevriende natie. Maar aan de andere kant kan de prins niet aan zijn lot worden overgelaten. Het gaat hier tenslotte om de aanstaande echtgenoot van kroonprinses Juliana die al met één been in Nederland staat.

Het is duidelijk dat prins Bernhard in die jaren iedereen te vriend wilde houden, de Hitler van 1937 incluis, die in 1935 al de rassenwetten van Neurenberg afgekondigde -'zum Schutz des Deutschen Blutes'- die de klopjacht op alle niet-ariërs formaliseren. De staat verstoot bijvoorbeeld alle Joodse ambtenaren en huwelijken met Joden zijn voortaan strafbaar, om maar een paar voorbeelden te noemen. Het is een tijd waarin alle Duitsers gemerkt hebben dat er geen politieke partijen, vakbonden of onafhankelijke kranten meer bestaan. Het is ook de tijd waarin de wereld in 1936 nog deelnam aan de Olympische Spelen in Berlijn.

Dagblad Trouw heeft de complete brieven vandaag gepubliceerd (login vereist).

Rainbow Six 4 krijgt kleine naamsverandering

Het spel Tom Clancy's Rainbow Six 4 zal voortaan door het leven gaan als Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown. Het spel dat in mei van volgend jaar moet uitkomen, krijgt op de PlayStation 2 en Xbox twee nieuwe multiplayer modes namelijk: 'Rivalry' en 'Career'.

De 'Rivalry' mode is exclusief voor de PlayStation 2 versie en in deze modus moet Team Rainbow het opnemen tegen mercenaries in een objective gebaseerde gameplay. De 'Career' mode zal de tegenhanger worden exclusief voor de Xbox en laat de speler zijn/haar eigen character maken. Dit character is naarmate het spel vordert uit te breiden met nieuwe skills en bewapening in nieuwe objective gebaseerde missies.

Real Madrid verliest weer

De nieuwe technisch directeur van Real Madrid, Arrigo Sacchi, wacht een loodzware opgave. Hij zag zijn nieuwe club woensdag met 0-1 onderuit gaan tegen Sevilla FC.

De Koninklijke maakte een een hulpeloze en krachteloze indruk en voor Real-trainer Mariano García Remón kon het duel met Sevilla wel eens het laatste als coach van de Koninklijke zijn.

Sevilla kreeg met vlijmscherpe tegenaanvallen zelfs de kans om Real op een grote nederlaag te trakteren, maar die nederlaag bleef Real bespaard. In de 19e minuut van de wedstrijd scoorde Julio Baptista de enige goal van de wedstrijd.

Valencia CF steeg naar de tweede plaats, door de thuiswedstrijd met 3-0 te winnen van Espanyol, dat de wedstrijd uitspeelde met negen man. Tussen de 41ste en 45ste minuut trok scheidsrechter Víctor José Esquinas Torres acht keer geel en één keer rood voor Espanyol. Raúl Tamudo kreeg daarvan twee gele kaarten en Oscar Serrano kon met een directe rode kaart vertrekken.

MK: Deception naar de Cube met exclusieve features

Het spel Mortal Kombat: Deception komt toch naar de GameCube en zal een paar exclusieve features bevatten. Volgens de maker Ed Boon zullen Gorro en Shao Kahn ieder geval als speelbaar character te vinden zijn in de GameCube-versie. Helaas zal deze versie het wel moeten doen zonder online mogelijkheden, maar daar krijgen de GameCube bezitters wel meer exclusieve features voor terug. Het spel wordt in februari 2005 verwacht.

Valve sluit wederom Steam-accounts + nieuwe patch

Een aantal weken geleden meldden we al dat Valve 20.000 accounts gesloten had en gisteren hebben ze bij Valve meer dan 30.000 steam accounts afgesloten. De accounts zijn gesloten, omdat ze zonder betalen toegang probeerden te krijgen tot de andere spellen van Valve.

Dat ze bij Valve niet stil zitten blijkt wel uit het aantal patches, die voor Half-Life 2 en Counterstrike Source, uitkomen. Gisteren is er ook een patch uitgebracht die een aantal stotterbugs moet verhelpen en is er in de Counterstrike video test een bug met missende modellen opgelost.

Atsma hekelt kritiek Van Praag

CDA-kamerlid Atsma noemt de kritiek van voorzitter Van Praag van de Eredivisie CV volstrekte onzin. Van Praag zei gisteren tijdens de persconferentie over de uitzendrechten van de eredivisie dat Atsma een fanatieke lobby heeft gevoerd om de rechten bij de NOS te houden. Hij vindt dat Atsma een kruistocht heeft gevoerd. Maar het CDA-kamerlid zei op Radio 1 dat dat niet zo is.

"Ik hecht veel belang aan de persvrijheid en ik vrees dat die in het geding was door bepalingen van de Eredivisie CV." Die ECV wilde eventueel zelf de samenstelling van uitzendingen bepalen. De NOS had van tevoren gezegd dat niet te willen en de produktie van de uitzendingen in eigen huis te willen houden. John de Mol, die de eerste rechten voor de samenvattingen krijgt, heeft inmiddels gezegd dat ook te zullen doen. Atsma zei daar blij mee te zijn.

Steniging

De Frontpage heeft de afgelopen dagen bericht over de op de hande zijn steniging van een vrouw die uiteindelijk nog niet door is gegaan. Normaal gesproken zullen veel mensen steniging afkeuren, echter de menselijke nieuwsgierigheid wil eigenlijk stiekem wel zien wat een steniging precies inhoudt. Iedereen die nieuwsgierig is kan hier zijn nieuwsgierigheid bevredigen.

Owja ik hoef er toch niet bij te zetten dat het niet fris is hè wat je te zien krijgt.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.