Texaanse betaalt $50.000 voor kat-kloon

Icoon opmerkelijk nieuwsEen katten-eigenaar uit Texas die de dood van haar geliefde huisdier maar moeilijk kon verkroppen, heeft 50.000 dollar betaald voor een perfect lijkende kloon van haar eerste kat Nicky. De gekloonde kat is met behulp van DNA van Nicky, die afgelopen jaar op 17-jarige leeftijd overleed, gefabriceerd.

De Texaanse bazin van het beestje is zeer ingenomen met het resultaat. "Hij is identiek. Ze hebben dezelfde persoonlijkheid. Beiden houden bijvoorbeeld niet van water", verklaarde de vrouw uit Dallas, die anoniem wil blijven om negatieve reacties te voorkomen. 'Little' Nicky is inmiddels negen weken oud.

Het Californische bedrijf Genetic Savings & Clone is verantwoordelijk voor het klonen. Het bedrijf is al jaren bezig met de techniek en richt zich op klanten die hun huisdier willen laten klonen. Genetic Savings & Clone hoopt in het komende jaar behalve zo'n vijftig katten ook de eerste hond op bestelling te kunnen leveren. Het opslaan van DNA-weefsel voor latere kloning kan ook bij het bedrijf worden geregeld, voor een tarief van duizend dollar per jaar.

Little Nicky
Little Nicky is nu negen weken oud