Erik Dekker voorzitter VVBW

Erik Dekker is gisteren aangesteld als voorzitter van de ‘vakbond’ voor beroepswielrenners VVBW. Hij moet samen met een nieuw bestuur de bond nieuw leven inbazen.

De internationale rennersbond ACP lanceerde zichzelf afgelopen week en heeft blijkbaar ook de verschillende rennersbonden gemobiliseerd. In Nederland leidt dit tot een opnieuwe opleving van de nationale profrennersbond. De afgelopen jaren was het instituut afgetakeld en zat het zonder leden, maar onder de nu afgetreden voorzitter Gerry van Gerwen werd een nieuwe opzet bedacht.

Met Francesco Moser van de ACP als ingang bij de UCI hebben de renners ook het idee wat meer kans te hebben op inspraak. Door gisteren bij het Derny Kerstprijsgala in Amsterdam van alle aanwezige profrenners contributie te vragen, steeg het ledenaantal ook ineens van 0 naar 25.

In het bestuur zitten nu naast Erik Dekker Knaven, Max van Heeswijk, Thomas Dekker en John van den Akker. Van den Akker zal als oud-renner ook het secretariaat van de bond gaan doen.

Erik Dekker heeft in ieder geval al wel een idee van wat hij wil gaan doen: "Via de VVBW konden we al wel wat zeggen en je hoorde ook wel wat er terugkwam van de UCI, maar het was nooit een gesprek over en weer tussen renners en bond. Dat moet veel meer gaan gebeuren."