FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 april 2004

Gratis seks voor militairen in Amerika

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Gratis seks voor Amerikaanse soldaten die vetrekken naar een missie, dat is waar de vrijgezelle dames van Operation Take One For The Country (OTOFTC) voor staan. De meiden hebben al verschillende ontmoetingen gehad in café’s nabij militaire bases.

Op de website van de dames wordt dan op militaire professionaliteit gesproken over hun ‘werk’. Hun reis naar Jacksonville was dan volgens eigen zeggen een groot succes. Hun ‘aanvalseffectiviteitsgraad’ was maar liefst 22 procent. Bij deze reis raakte niemand MIA (Missed in Action) en ze keerden allemaal veilig huiswaarts.

De oprichtster van OTOFTC, Kelly McDonough (26), zegt in een interview op de website dat heel veel meisjes wat willen doen voor hun land. Ze zijn er van overtuigd dat ze hun steentje bijdragen met hun acties, en steunen daarbij ook de Amerikaanse buitenlandspolitiek. En dit doen ze volgens eigen zeggen op een leuke manier.


Kelly McDonough, oprichtster van OTOFTC

Alonso: "Ralf had valse start"

Fernando Alonso meent te hebben gezien dat Ralf Schumacher bij de start van de Grand Prix van San Marino een valse start heeft gemaakt.

"Hij stond voor me. De lichten waren nog op rood en hij bewoog. Ik ging bijna achter hem aan, maar ik heb toch gewacht tot de lichten uitgingen", aldus Alonso. Later in de race raakte Ralf het rechter voorwiel van de auto van Alonso, waarna hij zelf van de baan spinde maar zijn weg kon vervolgen.

Alonso zelf zegt dat zijn slechte start hem een podium plek heeft gekost. Direct na de start werd Alonso ook nog van achteren aangereden door David Coulthard. "Ik kreeg een zware klap op mijn helm. Volgens mij werd deze veroorzaakt door zijn voorvleugel. Ik heb de rest van de eerste ronde zitten voelen aan mijn helm of alles nog heel was. Ik mag verder van geluk spreken dat er niets aan mijn auto kapot ging door die aanrijding."

Uitslagen oefenduels (28/04/04)

Vanavond was de internationale voetbalkalender druk bezet met oefeninterlands. Een overzicht van de uitslagen.

Nederland - Griekenland (4-0)
Roemenië - Duitsland (5-1)
Letland - IJsland (0-0)
Tsjechië - Japan (0-1)

Hongarije - Brazilië (1-4)
Italië - Spanje (1-1)
Bulgarije - Kameroen (3-0)
Noorwegen - Rusland (3-2)
Denemarken - Schotland (1-0)

Macedonië - Kroatië (0-1)
Zwitserland - Slovenië (2-1)
Noord-Ierland - Servië&Montenegro (1-1)
Zuid-Korea - Paraguay (0-0)
Kazachstan - Azerbeidzjan (2-2)

Israel - Moldavië (1-1)
Wit-Rusland - Litouwen (1-0)
Polen - Ierland (0-0)
Oekraïne - Slowakije (1-1)
Estland - Albanië (1-1)

Portugal - Zweden (2-2)
Marokko - Argentinië (0-1)
Bosnië-Herzegovina - Finland (1-0)
Oostenrijk - Luxemburg (4-1)
San Marino - Liechtenstein (1-0)


Kazachstan - Azerbeidjan (2-3)
België - Turkije (2-3)
Sonck 1x

Later:
Verenigde Staten - Mexico -

Man rijdt over startbaan vliegveld

Icoon Weird nieuwsHet Haneda vliegveld in Tokyo is gisterenmiddag tijdelijk gesloten geweest nadat een man met een auto over een van de startbanen van de luchthaven reed. Na de rit over de baan dumpte de man de auto en sprong prompt in het water van Tokyo Bay.

De nog onbekende man stal de auto, waarop hij er mee over de startbaan van het aërodroom reed. Na de risicovolle rit dumpte de man de auto op het vliegveld, om vervolgens in een poging te vluchten in het water van Tokyo Bay sprong. De ongeïdentificeerde man werd kort na de actie gearresteerd, aldus het persbureau Jiji, dat tevens meldde dat er bij het voorval geen gewonden zijn gevallen. Het vliegveld, gespecialiseerd in binnenlandse vluchten, werd zo rond tien over zeven plaatselijke tijd gesloten, om twee uur later weer te worden vrijgegeven.

Amsterdam zet extra politie in op Koninginnedag

FEESTsdeel en -Mk- hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op Koninginnenacht en Koninginnedag zet de politie van Amsterdam 400 extra agenten in. Er zullen dan in totaal ongeveer 1200 agenten in de stad zijn om de festiviteiten in de gaten te houden. Op 30 april vorig jaar had Amsterdam 800 agenten op straat.

De oorzaak van het inzetten van extra agenten is ondermeer wegens het terugkerende Koninginnenacht, aldus een woordvoerder van de politie. De Koninginnenacht keert voor het eerst in negen jaar weer terug in de hoofdstad. Ook de recente bommeldingen op het Centraal Station zijn redenen om extra blauw op straat in te zetten, alsmede een dreigmail over een mogelijke terreuraanslag op Koninginnedag.

In deze circulerende e-mail is te lezen dat Moslims in moskeeën gewaarschuwd worden om uit Amsterdam te vertrekken op Koninginnedag. Deze mail wordt uiterst serieus genomen. De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de herkomst van de e-mail.

De woordvoerder benadrukt wel dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat er vrijdag iets staat te gebeuren in Amsterdam. "De wereld is veranderd, daarom zijn we waakzaam”, aldus de zegsman.

Villeneuve op lijstje Williams


Jacques Villeneuve is één van de kanshebbers om volgend seizoen bij Williams in te stappen.

Of Villeneuve daadwerkelijk kan terugkeren naar Williams is afhankelijk van het al dan niet aanblijven van Ralf Schumacher. Nadat hij vorig jaar bij BAR werd weggestuurd, zit de Canadees zonder stoeltje. Een beslissing over de uiteindelijke bezetting van de Williams stoeltjes van volgend jaar wordt op zijn vroegst halverwege het seizoen verwacht.

Als Villeneuve naar Williams gaat, zou dit niet de eerste keer zijn dat hij voor de Britse renstal uitkomt. In 1997 werd hij wereldkampioen met Williams.

Studenten bereiden mascotte van universiteit op barbecue

Speher had ons via de nieuws-submit te melden:

In Californië zijn twee studenten veroordeeld tot voorwaardelijke straffen voor het stelen en eten van 'Goldie', een reuzengoudvis die diende als mascotte voor de universiteit.

In beschonken toestand vingen de studenten vorig jaar de 45 cm lange goudvis uit een vijver van de University of California, bij wijze van studentengrap. Daarna fileerden zij de vis om deze vervolgens op de barbecue te bereiden. Vervolgens werd deze als maaltijd geserveerd aan de eerstejaarsleden van hun studentenclub.

De twee, Casey Loop (22) en Matthew Cox (23) moesten naar aanleiding hiervan voorkomen op beschuldiging van zware diefstal en vandalisme. Daarbij riskeerden de heren een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar. Zover kwam het echter niet, de rechter veroordeelde Loop tot een taakstraf van 300 uur. Cox kwam eraf met 200 uur dienstverlening, omdat die zich onmiddellijk na de misplaatste studentengrap excuseerde voor zijn daad. Bijzonder is wel dat de beide heren 40 uur van de dienstverlening moeten uitvoeren bij een Japans instituut met een vijver vol goudvissen.

Het incident werd ook gefilmd, door een cameraploeg van MTV-USA voor het real-life programma "Fraternity Life". De zender heeft de bewuste beelden echter nooit uitgezonden, maar later wel als bewijslast aan de politie overhandigd.

Meisje van vier overleden na ongeluk in Den Bosch

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen woensdagmiddag is een 4-jarig meisje om het leven gekomen bij een ongeluk in Den Bosch. Het kind stapte uit de schoolbus in de Adelheidstraat.

De politie denkt dat het meisje voor de bus stond terwijl de 43-jarige chauffeur wegreed. Het meisje is vervolgens onder de bus terecht gekomen. Het meisje werd door de chauffeur direct naar het ziekenhuis gebracht, maar hulp mocht niet meer baten. Het meisje is later aan haar verwondingen bezweken.

Schutter gaat knallend heen

Icoon Weird nieuwsVrienden van een overleden Ierse kleiduivenschutter hebben de laatste wens van de man beantwoord door de as van de overledene door middel van een jachtgeweer over schietbanen over de hele wereld te verspreiden.

Tony Mullan, een fervent kleiduivenschutter, deed het verzoek even voordat hij, gedurende de Paasdagen, op 63-jarige leeftijd overleed. Willie Hughes, beste vriend en schietpartner gedurende 20 jaar, vertelde dat de schutter‘knallend heen wou gaan’. “Dus haalde ik het lood uit 50 kogels, stopte Tony zijn as erin, en sloot ze weer. Elke baan die ik betreed kan rekenen op een van de kogels. Tony zou het zelfde voor mij hebben gedaan.”

Uitslag Nederland-Griekenland

Het Nederlands elftal speelde vanavond in het Philips stadion te Eindhoven de oefeninterland tegen Griekenland. Oranje won ruim met 4-0.

In een steriele eerste helft kon Nederland de Grieken niet overtroeven. Roy Makaay was tweemaal met het hoofd gevaarlijk na corners. Zowel Nederland als Griekenland kregen kansen, maar de ruststand was 0-0. In de tweede helft leek de Griekse ploeg danig aangetast door vijf wissels. Nederland speelde ze daarop zoek. Makaay maakte na vijf minuten de openingstreffer. Boudewijn Zenden schoot via een Griek de 2-0 binnen, waarna vlot Johnny Heitinga met het hoofd de score opvoerde. Van Hooijdonk mocht als invaller wederom een doelpunt aantekenen (4-0). Hij verbeterde met zijn 35e invalbeurt het record dat hij deelde met Aron Winter.

Nederland is nu 24 maal achtereen ongeslagen. In de laatste vier duels incasseerde het zelfs geen tegendoelpunt. Dit in schril contrast tot de prestatie van de eerste tegenstander van Euro 2004. Duitsland ging vanavond in Roemenië met 5-1 onderuit. Griekenland neemt wel deel aan de eindronde, Roemenië echter niet. Oranje lijkt daarmee beter op koers te liggen.

In het commentaar achteraf zei bondscoach Dick Advocaat dat wat hem betreft het ruit-systeem had voldaan. Ook Louis van Gaal was tevreden over het geboden spel.

Nederland - Griekenland (4-0)
50' Makaay 1-0
58' Zenden 2-0
61' Heitinga 3-0
89' Van Hooijdonk 4-0

Nederland: Van der Sar, Heitinga, Bouma, Stam (Reiziger/46), Van Bronckhorst, Seedorf, Van Bommel Sneijder/46), Zenden, Van der Vaart (Van Hooijdonk/65), Kluivert (Bosvelt/74), Makaay

Griekenland: Nikopolidis, Seitaridis, (Georgiadis/82), Fissas (Venetidis/65), Dabizas, Dellas, Giannakopolous (Basinas/46), Karagounis (Charisteas/46), Zagorakis (Tsiartas/46), Goumas, Vrizas (Lakis/46), Nikolaidis (Papadopoulos/46)

Voetbal: Uitslag Nederland-Griekenland

KNVBHet Nederlands elftal speelde vanavond in het Philips stadion te Eindhoven de oefeninterland tegen Griekenland. Oranje won ruim met 4-0.

In een steriele eerste helft kon Nederland de Grieken niet overtroeven. Roy Makaay was tweemaal met het hoofd gevaarlijk na corners. Zowel Nederland als Griekenland kregen kansen, maar de ruststand was 0-0. In de tweede helft leek de Griekse ploeg danig aangetast door vijf wissels. Nederland speelde ze daarop zoek. Makaay maakte na vijf minuten de openingstreffer. Boudewijn Zenden schoot via een Griek de 2-0 binnen, waarna vlot Johnny Heitinga met het hoofd de score opvoerde. Pierre van Hooijdonk mocht als invaller wederom een doelpunt aantekenen (4-0). Hij verbeterde met zijn 35e invalbeurt het record dat hij deelde met Aron Winter.

Nederland is nu 24 maal achtereen ongeslagen. In de laatste vier duels incasseerde het zelfs geen tegendoelpunt. Dit in schril contrast tot de prestaties van de eerste tegenstander van Euro 2004. Duitsland ging vanavond in Roemenië met 5-1 onderuit. Oranje lijkt beter op koers te liggen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Meerderheid blijkt wachtwoord te makkelijk weg te geven

MaffeMuis had ons via de nieuws-submit te melden:

Organisatoren van de Infosecurity Europe Conference 2004 in Groot Brittannië hebben een straatonderzoek gehouden naar de veiligheid en verkrijgbaarheid van de passwords van willekeurig gekozen mensen. De resultaten zijn op z'n minst opmerkelijk te noemen.

Zo blijkt het gros van de mensen hun passwords te kiezen uit de namen van familieleden, huisdieren of favoriete sportclubs. Tot zover overigens niets bijzonders.

Veel schokkender bleek de grote bereidheid van mensen om hun passwords weg te geven. Daartoe gingen de onderzoekers in Liverpool de straat op, om daar willekeurig mensen te benaderen met de vraag of ze vrijwillig hun password wilden doorvertellen. Hierbij werd er ook naar willekeur een 'beloning' uitgereikt in de vorm van een chocoladereep. En wat bleek: maar liefst 71 procent van de ondervraagden z'n passwords vrij; en soms nog wel meer dan dat. Van het totaal aantal ondervraagden gaf 37 procent zonder blikken of blozen z'n password weg. Na enig aandringen, meestal in de vorm van wat taktisch gestelde vragen, kwam nog eens 34 procent over de brug met z'n passwords, veelal vergezeld van een verklaring hoe ze deze passwords hadden gekozen.

Een klein lichtpuntje: 'slechts' 53 procent bezwoer dat ze nooit hun password zouden weggeven aan iemand die hen telefonisch zou benaderen, zelfs niet als de beller zich bijvoorbeeld voordeed als iemand van de IT-afdeling van de eigen werkgever. Vier van de tien mensen gaven tevens toe dat ze op de hoogte waren van de passwords van hun collega's en 55 procent zou het eigen password afstaan aan de eigen werkgever, indien deze daarom zou vragen.

Twee op ieder drie mensen zeiden dat ze passwords voor het werk en voor privézaken, zoals online bankieren, deelden. Daarbij hebben de ondervraagden gemiddeld vier verschillende passwords tot hun beschikking. Eén ondervraagde meldde dat hij meer dan 40 verschillende passwords tot z'n beschikking had; hij werkte dan ook als systems administrator. Hij vertelde er wel bij dat deze allen werden beheerd met een door hem zelf geschreven scriptfile, welke was beveiligd met één 'master-password'...

Van de ondervraagden zei 51 procent z'n passwords gemiddeld eens per maand te wijzigen. 16 procent deed dat vaker of juist minder vaak, 13 procent zei dat zelden te doen en 20 procent deed dat zelfs nooit. De mensen die hun passwords wel regelmatig wisselden, hielden dit meestal bij in een text-file, zodat ze deze niet zouden vergeten.

En dan het meest gebruikte password. Was dit bij een soortgelijk onderzoek, een jaar geleden uitgevoerd, nog PASSWORD, nu is de eerste plek overgenomen door ADMIN. Dit laatste wordt volgens de onderzoekers vooral veroorzaakt door het toenemende bezit van zaken als PDA's, routers en modems, die vaak met dit standaard password worden uitgeleverd.

Duitsland fors onderuit tegen Roemenië

Duitsland leed vanavond een pijnlijke nederlaag tegen Roemenië. In Boekarest kwamen de mannen van Rudi Völler er niet aan te pas (5-1).

De Roemenen zagen in de eerste twintig minuten geen kans om te scoren, maar daarna vielen tot aan de rust vier doelpunten. Danciulescu was met twee doelpunten de grootste kwelgeest (4-0). Een dergelijke achterstand bij rust had 'de mannschaft' in geen 91 jaar meer meegemaakt. Na rust bleef de stand lange tijd ongewijzigd. Zes minuten voor tijd maakte Caramarin de 5-0, waarna Philipp Lahm Duitsland vlak voor tijd nog op het bord schoot.

Aanvoerder Oliver Kahn, die halverwege in de kleedkamer achterbleef en tijdens de tweede helft zelfs enige tijd in de bus doorbracht, sprak van een 'absolute blamage.'

Over zeven weken wacht de Duitsers het Nederlands elftal in Porto, de openingspoulewedstrijd van Euro 2004.

2Mini in de storm.

Woensdag 28 april 2004, Rijswijk.
Wateringse Veld om precies te zijn.
Ik ben de hele dag bij Roxy geweest, maar vandaag ging het anders.

Normaal ga ik altijd met de tram.
Dit keer was ik met de fiets.
Normaal zou dat gewoon moeten kunnen zou je zeggen, maar de afstand (zo'n 10 km) en het weer vielen niet echt mee.

18:15, tijd om te gaan. Alleen één probleem. Het weer.
Het stormt, het onweert, het regent en het waait als een gek!

"Moet ik je naar huis brengen met de auto?"
"Nee... hoeft niet, ik vind dit weer wel leuk eigenlijk"
"Maar het regent, dat vind ik zo zielig voor je" (lief is ze hè?)
"Ik vind het juist een kick!"

Je hoort het. 2Mini is een gek mannetje.
Enthousiast loop ik naar buiten om te beginnen aan mijn lange reis.
Nog een laatste kusje en... zoef zoef, ik ben weg!

Ik heb geluk gehad, want het kwam met bakken uit de hemel!
Dat gaf me nou net dat ene zetje om lekker snel te fietsen.
Wat jammer nou dat mijn km-tellertje kapot is, want ik weet bijna zeker dat ik rond de 45 km/h reed. (en ook daar waar maar 30 is toegestaan )
Telkens als er plotseling een paars licht tevoorschijn kwam, kreeg ik een warm gevoel.
Je weet dat de kans dat je door bliksem geraakt wordt, kleiner is dan de kans dat je de loterij wint, maar stiekem ben je toch blij dat je niet geraakt wordt.
Vooral als je langs een open vlakte rijdt.
Regendruppels gleden van mijn pet af en snot kwam uit mijn neus, maar ik vond het juist leuk.
Ik had een flesje cola bij me, maar ik vond het zo cool, dat ik maar één slokje heb genomen.
Je rijdt door de plassen, maar het maakt je geen fuck uit of je daardoor wel of niet nat wordt, want nat ben je zeker al.

Dat merkte ik toen ik thuis aan kwam.
Je stapt van je fiets af en opeens voel je, hoe nat je schoenen en sokken zijn.
En maar lachen, dat je dit hebt gedaan.
Mensen kijken je raar aan, je bent nat... dat is niet leuk, maar toch lach je.
Binnen heb je een dak boven je hoofd, geen regen, en nu kan je pas goed zien hoe nat je bent.
Je schoenen, broek, jas zijn kletsnat en zitten onder de modder.
Ach ja, waarom ook niet... neem ze gewoon mee de douche in en maak ze daar meteen schoon.
Geen warme douche, nee een koude.
Normaal ben ik een persoon dat houd van lekkere warme douches, maar nu had ik daar geen zin in.
Kom je eindelijk uit de douche, trillen je benen nog!
Dat is een absoluut kutgevoel!
Maar dat is nog niet het ergste. Het eten was op!
Het enige wat er nog was, was wat broodjes, kip van gister en noodles.
Maar dat had ik er wel voor over, dit is iets dat ik nooit meer zal vergeten.

Voortaan zal ik al mijn rare gebeurtenissen hier vertellen.
Daarom wil ik van jullie weten of ik hier verder mee moet gaan, of beter de rest van mijn tijd kan besteden aan het zoeken van blogjes.

Kangoeroe bekroond voor dapperheid

Icoon Weird nieuwsEen Australische kangoeroe is onlangs bekroond vanwege zijn dapperheid. Het buideldier sloeg alarm toen een boer buiten westen tegen de aarde viel nadat hij werd geraakt door een omvallende boom.

Leonard Richards controleerde zijn gewassen op schade – noodweer had zijn akkers getergd – toen een boom hem bewusteloos sloeg. In de waan Skippy te zijn begon de kangoeroe Lulu te blaffen totdat Leonard zijn vrouw naar buiten kwam om te onderzoeken wat er aan de hand was. De vrouw vond haar man bewusteloos onder een boom op ongeveer 200 meter afstand van de woning. Buiten kennis werd Richards naar het ziekenuis gebracht, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen.

Lulu werd grootgebracht door de familie Richards nadat de moeder van het dier omkwam bij een auto-ongeluk. De familie ving het dier op en voerde haar met flesjes. Jenny Hodges, woordvoerster van de Australische dierenbescherming, liet vandaag weten dat de reactie van de kangoeroe "uitzonderlijk" kan worden genoemd.

Jordan wil Heidfeld in een Williams

Eddie Jordan hoopt Nick Heidfeld een stoeltje bij Williams te kunnen bezorgen. Jordan ziet een mooie toekomst voor Heidfeld weggelegd als hij daar zou kunnen gaan rijden.

Ralf Schumacher deed het eerder en nu ziet Eddie Jordan een overstap van Jordan naar Williams in 2005 ook wel zitten. Daarmee lijken de geruchten, dat Eddie Jordan de band met Mercedes wilde verbeteren door het aantrekken van Nick Heidfeld, uit de wereld.

Eddie Jordan vertelde: "Het is mijn doel om Heidfeld bij Williams onder te brengen. BMW heeft een Duitse coureur nodig in hun team. Net als bij Mercedes, alleen zij begrepen dat niet en daarom hebben ze Nick laten gaan. Als zij wel een Duitse coureur in hun team wilden hebben, dan waren Michael en Ralf Schumacher ze ook opgevallen in hun vroege jaren en hadden ze nu de topcoureurs in dienst gehad. Maar helaas voor hun gaven ze niets om een Duitse coureur en ik denk dat ze een grote fout gemaakt hebben."

Volgens Eddie Jordan hoefde Nick Heidfeld geen geld mee te brengen voor zijn plaats: "Nick wordt niet betaald als hij rijdt, maar hij hoeft ook geen geld mee te nemen om te rijden, zoals velen anderen in de Formule 1 wel moeten," zegt Eddie. "Ik zal geld moeten verdienen met onze coureurs, dus als ik een coureur in een topteam kan krijgen zal ik dat zeker niet tegenhouden."

Ozzy noemt dochter "fucking slut"

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsOzzy Osbourne heeft zijn bloedeigen dochter Kelly uitgescholden voor "fucking slut". Het voorval werd deze week uitgezonden in de nieuwste aflevering van de reallife-soap The Osbournes. De 19-jarige werd aangepakt door haar vader, die niet kon instemmen met de ‘misplaatste’ kledij van de tiener.

Een verontruste Ozzy vroeg zijn vrouw Sharon om eens met hun dochter te praten. Volgens de rockster liep ze "door heel Los Angeles met haar tieten te pronken". Toen Kelly verrekte andere kleren aan te trekken kwam het tot een ruzie, waarbij vader Osbourne zijn dochter uitschold voor "fucking slut". Uiteindelijk legde John Michael Osbourne, zoals de hele naam van Ozzy luidt, zich erbij neer.

Kelly Osbourne
Kelly Osbourne

Muggen-invasie

*zoem*


*zoem*


Nee, dat was ik niet, dat was die mug die nu in je knieholte zit. Lekker sabbelen van jouw plasma. Voel je het al jeuken? Nog even krabben en het onschuldige bultje lijkt eerder op een combinatie van een tekenbeet en een horzelsteek. En als je niet oppast, vermenigvuldigen de bulten zich snel totdat je amper meer kunt bewegen van de jeuk. O jee, wat nu te doen?

Uiteraard is de situatie veel minder erg dan ik zo hier zit te bazelen. De muggen hier dragen in ieder geval geen malaria bij zich, zoals verder naar het zuiden, of vormen niet tapijten om je lichaam, zoals in Lapland. Maar wij zijn een stelletje zeikerds, dus gebruiken wij massaal horren, cremes en vreemd gevormde geurlampen. Ik beschouw muggen als een vervelende, maar natuurlijke bijkomstigheid. In ieder geval, bij een vrij normale verdelingsgraad van de kleine bloeddrinkertjes.

Afgelopen zomer was ik op vakantie in Zweden. Niet het ruige noorden, waar de muggen met miljarden de biologische scepter zwaaien, maar in het wat kalmere zuiden. Normaal niet zo bekend staand om zijn muggen, maar die zomer was daar al even uitzonderlijk als die in Nederland. Het zeldzame weerkundige verschijnsel had voorvallen dat het eerst langdurig had geregend, en dat daarna prachtig weer werd. Ideale omstandigheden voor muggen, en de muggeneitjes kwamen met veel grotere getale uit dan normaal.

De eerste twee weken vielen nog wel mee. Er waren inderdaad wel veel muggen, maar dat leek ons gewoon iets wat bij het gebied waar wij zaten hoorde. Daarna verhuisden we vanuit het binnenland naar de oostkust, en toen begon de Mygg-invasionen pas echt. Want dat was wat de plaatselijke krant kopte. En die krant zat er uiteraard niet naast. Sommige plekken waren nog erger dan de andere, maar van de openbare weg afgaan was je smetloze huidje riskeren. Uiteraard leverde dit ook bizarre situaties op: wedstrijdjes muggen doodslaan, dringen voor het opeens zeer schaars geworden anti-muggenmiddel, zowel voor de apotheek als binnenshuis. Diezelfde week was er, bij overmaat van ramp, ook nog een motorfestival waar allemaal motortypes op afkwamen die dronken nog vrolijk hun kilometertjes maakten en een concert met als thema Cornelis Vreeswijk. Niet dat het laatste zoveel overlast bezorgde, maar het is leuk als vulling en dramatisering van het stuk.

Toen ik weer thuis kwam voelde ik me gezegend met de horren, die wij hebben aangeschaft vanwege een populaire muggenbroedvijver die vlak voor mijn huis ligt. Maar nu we al die bescherming eindelijk eens een keer hadden, viel hier in Nederland geen mug meer te bekennen. Vermoedelijk allemaal uitgezet naar Zweden.


Antisemitisme in Nederland rukt op

Algemeen nieuwsIn Nederland is het antisemitisme (jodenhaat) de laatste twee jaar fors toegenomen, zo meldt de Europese Toezichthouder op Racisme en Xenofobie (EUMC) in Wenen vandaag. Buiten Nederland laait de jodenhaat op in nog zeker vier andere Europese landen: Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Duitsland.

Het meeste antisemitisme komt naar men mag of moet aannemen uit de islamitische hoek, en heeft te maken met het Israëlisch-Palestijnse conflict.

De publicatie van deze cijfers valt samen met een internationale conferentie in Berlijn tegen antisemitisme. De conferentie wordt georganiseerd door de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

Japanner steelt 4000 slipjes in 30 jaar

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

In Japan heeft de politie een man aangehouden die de vreemde gewoonte had om damesslipjes te ontvreemden. Bij een huiszoeking in zijn appartement trof de politie maar liefst 4000 slipjes aan die de man, naar eigen zeggen, in ongeveer 30 jaar heeft verzameld.

Volgens de man stal hij zoveel onderbroekjes omdat hij daar een oncontroleerbare drang toe had. Zijn ‘levenswerk’ kwam aan het licht toen een vrouw de man op haar balkon aantrof terwijl hij probeerde haar onderbroek van de waslijn te halen.

“Ik hou van vrouwenondergoed en ik kon mijn verlangens niet bedwingen,” verklaarde de man tegenover een lokaal televisiestation.

Faillissement voor AC Parma

AC Parma is door een Italiaanse rechter failliet verklaard. De club uit Parma, die nu nog uitkomt in de Serie A kampt met een schuld van ruim 309 miljoen euro.

Het faillissement komt vooral door de financiële malaise bij het zuivelbedrijf Parmalat, de eigenaar van Parma.

Sinds het begin van dit jaar is Parmalat betrokken bij een fraudeschandaal. Parma hoopt zo snel mogelijk een nieuwe sponsor te vinden. Twee jaar geleden werd Fiorentina ook failliet verklaard en moest de club in de Serie C opnieuw beginnen.

Lehmann uit Duitse selectie

Jens Lehmann heeft het trainingskamp van het Duitse elftal verlaten. Na rugklachten moest hij zijn rentree in het vriendschappelijke duel tegen Roemenië opnieuw uitstellen.

Lehmann en het nationale elftal van Duitsland schijnen niet samen te kunnen. De keeper van Arsenal heeft al meerdere malen te kennen gegeven zich niet minder te voelen dan Olivier Kahn, maar moet toch genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Nadat Duitsland nipt van Kroatië won, kon Lehmann zich niet inhouden en hield hij Kahn verantwoordelijk voor de Kroatische tegentreffer.

Dit viel niet goed bij Kahn en bondscoach Rudi Völler moest vrede brengen tussen beide doelverdedigers. Lehmann zou in Boekarest één helft onder de lat staan, maar moet dit nu aan zich voorbij laten gaan. Het wegvallen van de Arsenal-goalie vergroot de kansen op het debuut van Timo Hildebrand van VfB Stuttgart in die Mannschaft.

Turkse familie opgepakt wegens eerwraak

WAik, Brutus2k, Nordic_Blue, Arjeno en Ome.Fleer hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Turkije zijn veertien leden van een familie opgepakt wegens de moord op de 14-jarige dochter van het hoofd van de familie. De vader zou het meisje zelf gedood hebben om de eer van familie te redden. Dat gebeurde nadat het meisje was verkracht na een ontvoering.

Het slachtoffer, de 14-jarige Nuran Halitogullari, werd vorige maand op weg naar een markt in Istanbul door een man ontvoerd en verkracht. Vier dagen later werd de man opgespoord en bracht de politie Nuran terug naar haar ouders. Uiteindelijk vermoordden die hun dochter omdat de eer van de familie geschaad zou zijn.

Turkije staat de laatste tijd onder druk van de Europese Unie en mensenrechtengroeperingen om harder op te treden tegen eerwraak.

Politie arresteert 97-jarige vrouw

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 97-jarige vrouw is in de Amerikaanse staat Texas in de boeien geslagen nadat de politie ontdekte dat ze nog een openstaande parkeerboete had.

De vrouw reed in een voorstad van Dallas, toen zij werd aangehouden door de politie. Deze hield de vrouw aan omdat haar kentekenbewijs verlopen was. De vrouw, Harriette Kelton, moest vervolgens mee naar het bureau waar zij pas twee uur later werd vrijgelaten, nadat haar advocaat haar boete betaald had.

Keltons zoon Phil vindt dat de politie te ver is gegaan met de arrestatie, maar een woordvoerder van de politie is het daar niet mee eens: er was een arrestatiebevel en daarmee uit. "Hoe moet je beslissen wie je wel en niet arresteert? Iemand van 90 wel en iemand van 91 niet?"

Amerikaans bedrijf levert 'copy-cat'

yohan.nl en Rudy_V hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voor mensen die geen afscheid kunnen nemen van hun kat heeft een Amerikaans bedrijf nu een oplossing gevonden. Het Californische bedrijf Genetic Savings & Clone kan voor ongeveer 42.000 euro een gloednieuwe versie van je vertrouwde viervoeter leveren.

Eind deze week begint het bedrijf met het kopiëren van negen katten. Cellen van de nog levende kat worden gebruikt om een embryo te maken, dat in zes maanden zal volgroeien. Na het half jaar wordt de nieuwe kat geboren, opgebouwd uit het genetisch materiaal van het origineel.

Genetic Savings & Clone waarschuwt dat de kat zich wellicht niet geheel als zijn voorganger zal gedragen, wat te wijten zou zijn aan de externe invloeden op de groei. Ook zal de kopie niet altijd hetzelfde karakter hebben. Enkel genetisch is het een evenbeeld van het origineel. Wie niet tevreden is met de 'kloon-kat', krijgt van directeur Lou Hawthrone zijn geld terug. Het dier gaat dan naar een adoptiegezin.

Omdat het bedrijf nog maar net begonnen is, wil het dit jaar nog rustig aan doen en 'slechts' tien katten gaan 'klonen'. Eén plaatsje rest nog. Heb je op het moment nog niet genoeg geld en ben je bang dat je kat niet meer leeft als je het wel bij elkaar hebt? Voor enkele honderden euro's kan alvast genetisch materiaal van je geliefde kat worden opgeslagen.

Schikkingsvoorstel voor Ajax

De openbare aanklager van de KNVB heeft een schikkingsvoorstel gedaan in de zaak omtrent de ongeregeldheden bij Jong Ajax - Jong Feyenoord.

Jong Ajax krijgt volgens het voorstel drie punten in mindering in de beloftencompetitie. Ook wordt Ajax verplicht een boete van 15.000 euro te betalen.

Het eventuele puntenaftrek voor Jong Ajax zou betekenen dat Jong Heerenveen de koppositie in de beloftencompetitie overneemt. Momenteel staat Heerenveen 1 punt achter, op 3 mei ontmoeten beide teams elkaar op de Toekomst.

Ajax heeft nog tot 4 mei om te reageren op het schikkingsvoorstel.

Europese stemwijzer gelanceerd

WAik had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om de stemwijzer in te vullen. De digitale enquête kan binnen enkele minuten vertellen welke politieke partij het beste bij je past, en dan kan erg handig zijn als je van plan bent te gaan stemmen voor het Europees parlement in juni.

De Stemwijzer geeft stemadvies aan kiezers die nog niet weten op welke partij zij moeten gaan stemmen. Door dertig stellingen te beantwoorden kan de kiezer zien welke partij zijn of haar mening deelt. Afgelopen kamer- en gemeenteverkiezingen bleek de stemwijzer al zeer populair al leek de uitslag van de stemwijzer in de verste verte niet op de uiteindelijke zetelverdelingen.

Bij de officiële opening van de stemwijzer waren diverse politici aanwezig om de test te doen. De D66-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen kwam gelukkig voor haar uit bij haar eigen partij en "Dat is een hele opluchting" liet zij weten. Alle lijsttrekkers kwamen uit bij de partij waar ze campagne voor voeren. "Prachtig groen", noemde CDA-kandidate Wortmann haar stemadvies voor haar 'groene' CDA. Opvallend was wel dat de 'rode' PvdA bij Wortmann op de tweede plek kwam. "Ach, ik ben een linkse CDA-er."

Vorig jaar kreeg De Stemwijzer de Machiavelli-prijs voor overheidscommunicatie. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer van vorig jaar maakten ruim twee miljoen mensen gebruik van de website.

Svorada de snelste in Romandië

Jan Svorada kon in de spurt van de eerste rit van de Ronde van Romandïe nog net Marco Zanotti voor blijven.

In deze rustige eerste etappe zagen we vooral Krivtsov voorop met een peloton waar vooral Fassa Bortolo en Lampre het kopwerk deden voor respectievelijke sprinters Petacchi en Svorada. Op het laatste klimmetje werd de Rus dan ook gegrepen. Een aantal renners probeerde nog weg te raken, waaronder een indrukwekkende Bertogliati, maar alles liep toch weer mooi samen en de spurt was een feit. In een nogal bizarre spurt, hield Petacchi al snel de benen stil. Svorada leek toen gemakkelijk te winnen maar plots kwam Zanotti nog gevaarlijk opzetten, en het was wachten op de fotofinish voor we de winnaar kenden.

top tien eerste rit Ronde van Romandïe
1.J.Svorada (Tsj) in 4u15'12"
2.M.Zanotti (Ita) z.t.
3.L.Pagliarini (Bra)
4.M.Strazzer (Ita)
5.A.Petacchi (Ita)
6.V.Reynes (Spa)
7.G.Glomser (Oos)
8.M.Rudenko (oek)
9.P.Calcagni (Zwi)
10.D.Kostyuk (Oek)

Onderweg deden McGee en Pollack, de nummers één en twee in de stand lustig mee voor de bonificatieseconden. McGee trok aan het langste eind en staat nu vier seconden steviger in het geel.

top tien stand in Ronde van Romandïe
1.B.McGee (Aus) in 4u19'31"
2.O.Pollack (Dui) op 7"
3.T.Hamilton (VS) z.t.
4.M.Elmiger (Zwi) 12"
5.A.Moos (Zwi) z.t.
6.M.Zanotti (Ita) 14"
7.P.Lastras (Spa) z.t.
8.D.Schnider (Zwi)
9.F.Sanchez (Fra) 16"
10.A.Zülle (Zwi) 17"

Topveld voor criterium Museeuw

Het afscheidscriterium voor Johan Museeuw kan bogen op een mooie deelnemerslijst. De koers wordt op 2 mei verreden in zijn geboorteplaats Gistel.

Onder de deelnemers zijn Bettini, Boonen en Paolini van Quick-Step, Davide Rebellin van Gerolsteiner, Boogerd, Dekker en Sven Nys van Rabobank, Frank Vandenbroucke (Fassa Bortolo), Peter van Petegem, Leif Hoste en Axel Merckx (Lotto-Domo), Andrea Tafi (Alessio-Bianchi),Nico Mattan (Bodysol), Mario de Clercq (MrBookmaker-Palmans). Mario Cippolini zou misschien deelnemen.

De koers begint om 15.55 op de markt van Gistel en duurt 75 minuten. Na afloop is er een groot feest.

Godefroot en Pevenage 'on speaking terms'

Er zijn 'vredesonderhandelingen' geweest tussen T-Mobile manager Godefroot en Rudy Pevenage, persoonlijk begeleider van Jan Ullrich.

De twee raakten in conflict toen Ullrich in 2002 Telekom verliet samen met Pevenage. Met de terugkeer van Ullrich naar Telekom gaat het langzaam ook weer beter tussen de twee Belgen in Duitse dienst.

"De gesprekken zijn er gekomen op iniatief van Jan (Ullrich red.). Hij voelde zich erg ongemakkelijk met mijn positie in de ploeg. Vanaf nu ben ik geen persona non grata meer maar gewoon weer de begeleider van Ullrich, niets meer en niets minder." aldus Pevenage.

Volgens Godefroot is er niets veranderd. "We zullen in de toekomst direct contact hebben. We willen dat Ullrich de Tour gaat winnen."

Lefevre: Vandenbroucke passé

Patrick Lefevre, manager van Quick-Step en voormalig ploegleider van Vandenbroucke, gelooft niet dat VDB ooit zijn voormalig niveau weer gaat halen.

Het topjaar van Frank Vandenbroucke was in 1999, met overwinningen in Luik-Bastenaken-Luik, Omloop van het Volk, de Vuelta en een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. Volgens Lefevre kon Vandenbroucke niet met de beste mee in het voorjaar:"Vorig jaar werd hij tweede in de Ronde, nu 44e. In de Amstel Gold Race had hij grote moeite het tempo van de tweede groep te volgen, juist toen Zabel op eigen kracht terugkwam in die groep. In Luik had hij het wiel van Rebellin moeten houden."

Lefevre is verder van mening dat Vandenbroucke een middelmatig coureur is die te veel aandacht krijgt. "Ik begrijp de problemen die van Petegem hiermee heeft." aldus Lefevre.

Twente contracteert Fafiani

Vitesse middenvelder Raymond Fafiani (20) komt vanaf komend seizoen uit voor FC Twente. Zijn contract met Vitesse loopt af.

Fafiani tekent nu een contract voor drie jaar bij de Enschedese club. De linkermiddenvelder, die ook aanvallend uit de voeten kan, maakte dit seizoen zijn debuut in de eredivisie. Hij speelde reeds 11 duels. Vitesse wilde hem wel behouden, maar kon hem slechts een verminderd contract aanbieden. Daarop koos de speler voor een overgang naar Twente.

"FC Twente gaf me gelijk een goed gevoel. Ik heb een aantal gesprekken gehad met technisch directeur Johan Plageman en de nieuwe trainer Rini Coolen en deze mensen kwamen erg goed op mij over. FC Twente is een mooie club met een fanatiek publiek", aldus Fafiani.

UFO in Iran hangt vlak boven de stad

The Washington Times meldt dat er in Iran grote opschudding is ontstaan nadat dinsdag boven de stad Kasr Shirin door honderden getuigen een UFO werd gezien. De UFO's werden al verschillende weken waargenomen boven Iran. Dit heeft de Iraanse staatspers IRNA bekend gemaakt.

Gisteravond renden in de stad Kasr Shirin mensen verschrikt de straten op toen het object daar vlak boven de stad hing. Het object hing 20 minuten boven de stad, waarna het verdween. Het object was cirkelvormig en straalde witte en blauwe lichtbundels uit, aldus vele getuigen.

Het object werd eerder waargenomen boven andere steden. Drie dagen eerder werd het object gezien boven de stad Kankaro. Hier straalde hij paarse, groene en blauwe lichtbundels uit, en bleef zichtbaar voor een uur.

Groot aantal wietkwekerijen ontmanteld

In twee boerenschuren in het Brabantse Wernhout, gemeente Zundert, is vandaag een grote professionele hennepkwekerij opgespoord. In twee schuren aan de Maalbergseweg stonden 9.000 planten te groeien en bloeien. Twintig medewerkers van de politie en de gemeente zijn bezig de boel op te ruimen. Verwacht wordt dat ze daar de hele dag mee bezig zijn.

In één van de schuren stond een groot dieselaggregaat. Die zorgde voor genoeg stroom voor de complete kwekerij. Hoe lang de kwekerij al in bedrijf was, is (nog) niet bekend. De eigenaar van de schuren is aangehouden.

Woonwagenkamp Den Haag
In een woonwagenkamp aan de Escamplaan in Den Haag zijn vanochtend 16 hennepplantages gevonden. Ook hier is de politie de hele dag bezig met het ontmantelen van de kwekerijen. In totaal zijn twaalf personen aangehouden.

Medewerkers van energiebedrijf Eneco ontdekten dat er op diverse plaatsen illegaal stroom werd afgetapt. De actie verliep rustig en zonder weerstand. Vier gebouwen waar hennep stond, en die niet bewoond werden, zijn afgebroken.

De inval in het kamp volgde na het vermoeden dat er hennepkwekerijen aanwezig zouden zijn.

Noord-Holland Noord
In het noorden van de provincie Noord-Holland werden gisteren in Schagen en ruime omgeving een aantal wietkwekerijen opgerold. Vier personen zijn na verhoor weer vrijgelaten. Een vijde man, een 43-jarige inwoner uit Middenmeer, zit nog vast; hij bestierde de grootste ontdekte kwekerij, met ruim 1.600 planten.

In totaal werden 2.500 hennepplanten vernietigd. Buiten de grote kwekerij in Middenmeer stonden die op plantages in Schagen, Sint-Maarten, Petten, Kreileroord en Waarland.

"Van Nistelrooy in gesprek met Real"

SeraPh en jamesio hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez zegt toestemming van Manchester United te hebben gehad om te onderhandelen met Ruud van Nistelrooy. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca woensdag. Na enkele gesprekken met Van Nistelrooys zaakwaarnemer zou de preses al rond zijn.

Het bericht komt op een opmerkelijk tijdstip, omdat van Nistelrooy twee weken geleden te kennen gaf niet bij Manchester weg te willen. Zijn contract is onlangs verlengd tot medio 2008.

Ook FC Barcelona is nog steeds geinteresseerd. De Catalanen zijn bereid het contract af te kopen. De club zegt 50 à 60 miljoen euro beschikbaar te hebben om de ploeg voor volgend seizoen te versterken.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!

'Stil in mij' gekozen als beste Nederpoplied

Icoon Muziek nieuwsTheRoach had ons via de nieuws-submit te melden:

In de top 40 van beste Nederpophits, gekozen door lezers van De Telegraaf en luisteraars van Sky Radio, staat Van Dik Hout met 'Stil in mij' op de eerste plaats. Ook in de NL Top 100 van 3FM staat deze plaat op nummer één.

Het publiek kon kiezen uit 250 Nederlandstalige nummers. In totaal hebben ruim tienduizend mensen hun stem uitgebracht. De volledige top 40 staat op de website van De Telegraaf. Later zal ook een verzamel-cd met deze nummers worden uitgebracht.

De top 5 ziet als volgt uit:
1. Van Dik Hout - Stil in mij
2. Frank Boeijen Groep - Kronenburg Park
3. De Poema's - Zij maakt het verschil
4. Veldhuis en Kemper - Ik wou dat ik jou was
5. Clouseau - Daar gaat ze

ATP München: Verkerk naar kwartfinales

Martin Verkerk heeft de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi van München. Verkerk, als vierde geplaatst, klopte de Servier Boris Pashansky (7-6 7-6).

De overwinning was geen makkelijke. Verkerk won de partij na twee tie-breaks, beide gingen met 7-3 naar Verkerk. Pashansky, die nog niet op de ATP lijst staat vermeld, kon Verkerk goed bijbenen. In de komende ronde zal de Alphenaar het opnemen tegen de winnaar van de partij Sargis Sargsian (Arm) - Michel Kratochvil (Zwi).

Afvallen tijdens het winkelen

Icoon Weird nieuwsTesco, het grootste supermarktconcern van Groot-Brittannië, biedt klanten de mogelijkheid om tijdens het winkelen hun overtollige vet te verbranden. In één van de Tesco-vestigingen in Londen kunnen klanten de 'Trim Trolley', een nieuw type winkelkar testen.

Met de Trim Trolley is het mogelijk om verschillende weerstandsniveaus te selecteren. Hoe hoger de weerstand, hoe moeilijker het wordt om met je winkelkarretje door de winkel te rijden. Op het winkelkarretje zijn een hartslagmeter, een timer, een snelheidsmeter en een caloriemeter geïnstalleerd. Als de proef met het karretje, ontworpen door German form Wanzl, aanslaat, overweegt Tesco dit type in al haar Britse vestigingen aan te bieden.

Bang voor de eenzaamheid

Onlangs deed onderzoekbureau Trendbox in opdracht van Readers Digest onderzoek naar 'Angsten en zorgen in Nederland'. Ik schrok van de resultaten. We zijn bezorgd om onze gezondheid, maar we zijn ook bang voor elkaar. We vrezen enge ziektes en we zijn bang om een blunder te maken in gezelschap. Ik kan me voorstellen, want dat heb ik ook, dat je bang bent om een hartaanval te krijgen. Maar die sociale angst begrijp ik niet helemaal.

Hoogma krijgt afscheidswedstrijd

Nico Jan Hoogma krijgt een afscheidswedstrijd aangeboden van zijn club Hamburger SV.

De aanvoerder van de Duitse club vertrekt aan het eind van dit seizoen bij HSV, na 6 seizoenen, om te gaan spelen bij Heracles Almelo. Hoogma krijgt op 1 juni een duel aangeboden, waarin een elftal van HSV-ploegmaats het opneemt tegen oude bekenden van FC Twente. De geboren Fries speelde tot nu toe 183 wedstrijden voor "Die Rothosen". Eerder speelde hij voor Cambuur Leeuwarden en FC Twente.

Ranieri: 'Chelsea wil Real-duo'

De huidige Chelsea-trainer Claudio Ranieri heeft tegenover de Italiaanse krant Tuttosport toegegeven dat zijn club geïnteresseerd is in Ronaldo en David Beckham.

De puissant rijke Chelsea-voorzitter Roman Abramovich is volgens Ranieri de enige in de wereld die dit duo over zou kunnen nemen.

Ronaldo zelf gaf afgelopen week aan dat de kans bestaat dat hij ooit nog eens in het Premiership zal voetballen, maar dat hij voorlopig niet bij Real Madrid weg zal gaan.

Familie koopt Peugeot 307 én zak urine

Rossdale en Speher hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Trots naar huis rijdend in hun gloednieuwe Peugeot 307 deed de familie Sherwin uit Coventry een vreemde ontdekking. Zoontje Jack vond in de auto een plastic zak gevuld met urine. Tot overmaat van ramp lekte de zak ook nog eens.

De familie voelde zich in de zeik genomen en reed woedend terug naar de garage waar ze even daarvoor de auto hadden gekocht. "Dit is waarschijnlijk een wraakactie van een ontevreden Franse arbeider", aldus de zich excuserende garagehouder.

De familie kreeg een nieuwe auto en een schadevergoeding van 900 euro van Peugeot.

"Van Nistelrooij praat met Real Madrid"

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez zegt in de Spaanse krant Marca dat Ruud van Nistelrooij de club toestemming heeft gegeven te onderhandelen met Manchester United.

De voorzitter zou na een paar gesprekken zelf al rond zijn met de Nederlandse superspits. Een paar weken geleden meldde Van Nistelrooij nog bij Manchester United te willen blijven.

Ook Barcelona hoopt nog op de komst van Van Nistelrooij. De club zegt het onlangs tot 2008 verlengde contract van de spits af te kunnen kopen.

Voetbal: Van Persie definitief naar Arsenal

Ruud_Gullit had ons via de nieuws-submit te melden:

Robin van PersieFeyenoorder Robin van Persie (20) speelt vanaf komend seizoen bij de Engelse club Arsenal. De aanvaller tekent een contract voor vier jaar bij de Gunners.

Van Persie zag in de winterstop een Arsenal doet bod op Van Persie nog geblokkeerd, omdat het bestuur van Feyenoord geen overeenstemming kon bereiken met de leiding van de Gunners. Feyenoord vroeg drie maanden geleden bijna 8 miljoen euro voor de speler, waar het nu ongeveer 5 miljoen euro zal beuren. De persoonlijke eisen van Van Persie bleken voor Arsenal geen probleem.

Bij Arsenal vertrekken de Fransman Silvain Wiltord en voormalig Ajacied Nwanko Kanu. Met Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Reyes zouden dan maar drie spitsen overblijven voor twee posities. Waarschijnlijk zal Van Persie uiteindelijk de positie van Bergkamp in kunnen nemen.

Bij Feyenoord zullen de miljoenen van Van Persie worden gebruikt om een nieuwe centrale verdediger in het buitenland te kopen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Zwitserse interesse voor Engelaar en Redan

FC Basel heeft belangstelling getoond voor NAC Breda-middenvelder Orlando Engelaar. Ook Iwan Redan, de van RKC Waalwijk gehuurde spits van Roda JC, mag zich verheugen op interesse van de Zwitsers.

Beide spelers hebben nog doorlopende contracten. Zowel NAC Breda als RKC Waalwijk hebben nog niets vernomen van de Zwitserse club.

Beide voetbalclubs hebben laten weten de spelers in principe niet kwijt te willen, maar zullen niet negatief staan tegenover een mooie transfersom.

Anastasiou en Inzaghi 'niet' naar EK

Yannis Anastasiou kan waarschijnlijk deelname aan het Europees Kampioenschap vergeten. De spits van Ajax staat niet op het lijstje van bondscoach Otto Rehhagel.

Anastasiou, die eerder dit seizoen overkwam van Roda JC heeft het in Amsterdam nog niet kunnen laten zien. In ieder geval is het niet genoeg voor een vaste plek in de Griekse selectie. De Duitse bondscoach Otto Rehhagel was voor de camera's van Studio Sport erg duidelijk over het feit dat de Ajax spits niet in aanmerking komt voor een selectie voor het EK in Portugal. Volgens Rehhagel krijgen de spelers die de afgelopen jaren de kwalificatie voor het EK hebben bewerkstelligd de voorkeur en beschikt de selectie al over voldoende goede aanvallers, waardoor hij geen aanleiding ziet wijzigingen aan te brengen in de selectie.

Ook Filippo Inzaghi vreest voor deelname. De spits van AC Milan kreeg te horen dat hij deze week een enkeloperatie zal moeten ondergaan. Inzaghi kampt al lange tijd met klachten aan het gewricht en een rustperiode heeft niet geholpen. Een scan heeft nu uitgewezen dat er een zwevend stukje bot in de enkel zit. Mocht hij tijdig fit geraken dan is in de Italiaanse selectie meest waarschijnlijk een plekje voor hem vrij.

AIVD somber over moslimterrorisme

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) schetst in haar jaarverslag over 2003 een somber beeld over de bestrijding van het internationale moslimterrorisme. De bestrijders daarvan staan niet op winst; het perspectief daarop ontbreekt zelfs. Volgens AIVD-hoofd S. van Hulst hebben de bloedige aanslagen in Madrid op 11 maart andermaal bewezen dat "de slagkracht van het terrorisme nog immer groot en feitelijk dichtbij is".

De AIVD constateert dat terroristische netwerken steeds meer autonoom, regionaal en zelfs lokaal opereren. Tussen de netwerken bestaan vaak duistere, internationale relaties. In Nederland wonen circa 150 personen die banden hebben met dergelijke netwerken.

De veiligheisdienst heeft in Nederland aandacht voor "radicaleringsprocessen, de rol van moskeeën en financiële stromen". Van Hulst benadrukt dat slechts een paar imams in moskeeën radicale boodschappen uitdragen. Hij waarschuwt er wel voor dat niet alleen politiek-radicale maar ook ultra-orthodoxe boodschappen (waarin de strikte naleving van islamitische wetten en een extreme afzijdigheid van de westerse samenleving wordt gepredikt), radicalisering van "een deel van de Marokkaanse gemeenschap in de hand kunnen werken". Daarbij tekent Van Hulst aan dat maar een klein deel van de in Nederland wonende moslims radicale dan wel ultra-orthodoxe ideeën aanhangt. De AIVD beschouwt een tiental moskeeën als radicaal en niet-Westers, en houdt deze extra in de gaten.

Jongeren blijken volgens de AIVD nog steeds ontvankelijk voor het radicale moslimgedachtengoed. De belangstelling voor de jihad kan op zeer jeugdige leeftijd gestalte krijgen. Jongeren van 16 of 17 jaar oud zijn geen uitzondering.

Concluderend
Al met al constateert de AIVD dat het moslimterrorisme moeilijk te bestrijden is. De komende jaren blijft de dreiging van aanslagen in Nederland dan ook aanzienlijk.

Zo'n 150 mensen zijn in ons land actief in islamitische terreurnetwerken en richten zich op het rekruteren van jongeren voor de jihad en op de ondersteuning van terroristen. Ze werken onafhankelijk en zijn lastig te traceren.

Radicale moslims die onverdraagzaamheid prediken vinden in ons land weinig steun. Een aantal radicale imams heeft zich gematigder opgesteld onder druk van het publieke debat en de lokale politiek.

Pizzonia wil R. Schumacher opvolgen

Testcoureur voor Williams Antonio Pizzonia hoopt dat hij in 2005 de opvolger van Ralf Schumacher bij het team mag worden. Hij is ervan overtuigd dat de coureur aan het einde van dit seizoen zal vertrekken.

Een vertrek van Schumacher zou helemaal een verandering meebrengen bij Williams. Er komen dan twee plaatsen vrij, zodat Pizzonia wel eens met zijn voormalig teamgenoot bij Jaguar, Mark Webber, herenigd kunnen worden. "Het zou geweldig voor me zijn als Mark en ik weer samen kunnen racen. Daar hoop ik op," aldus de coureur.

Pizzonia had een slechte tijd bij Jaguar, hij werd nog voor het einde van het seizoen vervangen. Als testcoureur bij Williams laat Pizzonia echter de laatste tijd weer zeer goede dingen zien.

Jongen slaat aanvallende beer van zich af

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarige jongen die een tocht door de wildernis in Alaska maakte, heeft afgelopen zaterdag de schrik van zijn leven gekregen toen hij wakker werd in zijn tentje en een beer van 180 kilo bij zijn voeten zag zitten.

De knul probeerde uit de tent te kruipen, maar de beer beet hem in zijn onderarm. Hierop gaf de jongen de beer een aantal klappen. De scholier probeerde er daarna nog een keer vandoor te gaan, maar de beer beet de jongen in zijn zij, waardoor hij meerdere diepe wonden in zijn rug opliep. Na de beer nogmaals geslagen te hebben, liet het beest de jongen los, maar joeg hem tussen de bomen. Het lukte de 15-jarige zijn alarmfluit te pakken en daar recht in de snuit van de beer op te blazen. Zijn kampgenoten werden hierdoor wakker en konden het dier met pepperspray en een vuurpijl verjagen.

Per helicopter werd de jongen naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen waren niet zo ernstig dat hij daar moest blijven. De knul deed mee aan een zes weken durende expeditie voor jongeren met emotionele problemen.

'ETA wil aanslagen op toeristen plegen'

De Spaanse afscheidingsbeweging ETA heeft gisteren laten weten aanslagen te gaan plegen op toeristische trekpleisters. Dat heeft het dagblad La Razon dinsdag bericht. Volgens de krant heeft de ETA brieven verstuurd naar ambassades van Duitsland, Oostenrijk en België.

In de brieven waarschuwt de ETA dat deze landen nu verantwoordelijk zijn voor eventuele aanslagen van de ETA, aldus La Razon. De ETA wil de toeristen in heel Spanje treffen, met uitzondering van de noordoostelijke regio Catalonia, waar de ETA een staakt-het-vuren heeft uitgeroepen.

Sinds 1979 heeft de ETA al meer dan honderd bomaanslagen uitgevoerd op de grote toeristencentra. Daardoor zijn tientallen toeristen gewond geraakt, maar er is nog nooit een buitenlander bij omgekomen. Ondanks de vaak terugkomende dreiging van aanslagen heeft de toeristenindustrie nog geen daling in het aantal bezoekers gezien. Spanje wordt elk jaar door 50 miljoen toeristen bezocht.

Van Persie naar Arsenal

Feyenoorder Robin van Persie (20) speelt vanaf komend seizoen bij de Engelse club Arsenal. De aanvaller tekent een contract voor 4 jaar bij de Gunners.

Van Persie zag in de winterstop een directe overgang nog geblokkeerd, omdat het bestuur van Feyenoord geen overeenstemming kon bereiken met de leiding van de Gunners. Feyenoord vroeg drie maanden geleden bijna 8 miljoen euro voor de speler, waar het nu ongeveer 5 miljoen euro zal beuren. De persoonlijke eisen van Van Persie bleken voor Arsenal geen probleem.

Bij Arsenal vertrekken de Fransman Silvain Wiltord en voormalig Ajacied Nwanko Kanu. Met Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Reyes zouden dan maar drie spitsen overblijven voor twee posities. Waarschijnlijk zal Van Persie uiteindelijk de positie van Bergkamp in kunnen nemen.

Bij Feyenoord zullen de miljoenen van Van Persie worden gebruikt om een nieuwe centrale verdediger in het buitenland te kopen.

Geheime dienst V.S. ondervraagt 15-jarige

The_Shining had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarige Amerikaanse scholier heeft de schrik van zijn leven gekregen nadat hij werd ondervraagd door de geheime dienst. De jongen werd zo streng onder handen genomen omdat hij op school tekeningen had gemaakt waarmee hij wilde laten weten tegen de oorlog in Irak te zijn. De scholier is niet gearresteerd.

De kunstdocent aan Prosser Highschool stuurde de tekeningen naar de plaatselijke politie die deze doorstuurde naar de Geheime dienst vanwege de gewelddadige afbeeldingen.

Op de tekeningen staan onder andere een Arabisch geklede man met een geweer in zijn ene hand terwijl hij Bush zijn hoofd op een stok in de andere hand vasthoudt. Op een andere tekening is Bush afgebeeld als de duivel die een raket lanceert met als ondertitel "Stop de oorlog - tegen terrorisme".

De school heeft de jongen een onbekende straf opgelegd, maar laat weten dat hij niet is geschorst.

Man slaapt roes uit op spoor

Speher had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Mexicaanse dronkelap heeft wel heel erg veel geluk gehad toen hij in slaap viel op de bielzen van het spoor. Terwijl hij vredig op één oor lag passeerde er minstens één trein boven zijn hoofd. De man bleef ongedeerd.

De man, Lozano Lopez, werd pas wakker toen ambulancepersoneel kwam kijken of de man nog in leven was. "Hij moet wel erg dronken zijn geweest om zo vast te kunnen slapen. Het is een wonder dat hij nog leeft", zei dokter Jose Alfaro de la Rosa.

Seizoen van Haaren voorbij

Het seizoen voor Feyenoord-speler Ramon van Haren is afgelopen.


Van Haren werd afgelopen maandag opnieuw geopereerd aan zijn rechterknie en daarbij is er een stukje kraakbeen verwijderd. De linksback liep de blessure begin februari op in het duel tegn AZ, waar hij in botsing kwam met ploeggenoot Patrick Paauwe. Sinds zijn komst naar de club uit de Kuip heeft van Haaren nog maar acht wedstrijden gespeeld.

Tour voor Burkina Faso

De Tour de France zal dit jaar verreden worden met de leus:"1000 fietsen voor Faso". De leus slaat op een actie om het wielrennen in Burkina Faso een stimulans te geven.

Het verzamelen van wielrenfietsen en accesoires begint in mei. Locale coördinatoren helpen alles in goede banen te leiden. Al het ingezamelde materiaal zal in augustus naar Burkina Faso verscheept worden. Naast materiaal krijgt de locale wielergemeenschap in het Afrikaanse land ook voorlichting over het koersen.

Prostaatontsteking bij Di Luca

Saeco heeft bekend gemaakt dat Danilo Di Luca op dit moment aan een prostaatontsteking lijdt.

De diagnose werd gesteld in de Clinica Villa Pini di Chieti, waar hij zeker nog een paar dagen zal blijven voor behandeling en verdere onderzoeken.

Di Luca had al eerder last van deze ontsteking waardoor hij moest opgeven in de Tour de France 2003. Di Luca zou deelnemen aan de Giro maar dat is nu onzeker.

Downloads gaan meetellen in Mega Top 50

Het aantal malen dat een liedje wordt gedownload van internet gaat meetellen in de hitlijst van radiozender 3FM, de Mega Top 50. Volgens TROS-dj Daniël Dekker moet de Mega Top 50 bestaan uit de populairste liedjes: ''Jonge mensen komen nu op een andere manier aan muziek. Dus zijn we bezig met een methode om dit mee te laten tellen. Voor een cd-single hollen jongeren steeds minder vaak naar de platenzaak, maar plukken de hits liever, meestal gratis, van internet. Daardoor geeft de Mega Top 50 nu een vertekend beeld.''

Het is nog niet bekend wanneer de downloads onderdeel worden van de telling voor de hitlijst. Op dit moment wordt gewerkt aan een manier om te meten hoe vaak een nummer van internet wordt gehaald.

Op dit moment telt in de Mega Top 50 het verkoopcijfer én de airplay mee die een liedje krijgt. Maar door de geringe verkoopcijfers van cd-singles is de lijst via gemanipuleerde verkoop toch makkelijk te beïnvloeden; bijvoorbeeld door verkooptrucs van platenmaatschappijen en fanclubs die zelf grote partijen cd-singles opkopen. Zo zorgt een dergelijke truc ervoor dat de nieuwe single van de in de jaren 80 populaire rockband Marillion (You're gone), komende zaterdag op 8 binnenkomt in de Top 50 zonder dat het op 3FM werd gedraaid.

Moskeeën moeilijk verzekerbaar

Moskeeën blijken in Nederland steeds moeilijker te verzekeren zijn tegen brand, vandalisme en andere rampspoed. De meeste verzekeringsmaatschappijen vinden het risico op schade te groot. Gebedshuizen, waaronder moskeeën, worden in assurantietermen zogenoemde 'moeilijk verzekerbare objecten' genoemd. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook massagesalons, parenclubs en shoarmazaken.

Sinds de aanslagen van 11 september in de VS zijn de premies op het verzekeren van moskeeën spectaculair verhoogd, voorwaarden drastisch aangescherpt en sommige polissen zelfs beëindigd. Volgens Marsh - een bedrijf dat risico's voor verzekeringsmaatschappijen in kaart brengt - is het verzekeren van moskeeën onder de huidige omstandigheden een verhoogd risico. ''Moslimfundamentalisme staat op het ogenblik erg in de kijker. Ook verzekeringsmaatschappijen zijn dan alert'', aldus een woordvoerder.

Bij het bedrijf Donatus - de grootste verzekeraar van kerken in Nederland - hebben zich sinds de terreuraanslagen opvallend veel moskeeën gemeld voor een verzekering. ''Andere verzekeraars hebben moskeeën er na 11 september met smoesjes uitgegooid'', zegt een woordvoerder van Donatus. ''Om niet van discriminatie te worden beschuldigd hebben velen de premies verhoogd en lopende polissen collectief opgezegd. Ook hebben verzekeringsmaatschappijen de voorwaarden aangescherpt om niet te hoeven uitkeren bij schade.'' Donatus neemt wel alle aanvragen in behandeling, maar sluit ook gebouwen uit. Dat ligt volgens de woordvoerder overigens niet aan het type moslims dat de moskee bevolkt, maar aan het gebruik van het gebouw. Zo kreeg het bedrijf laatst een aanvraag om een moskee in Den Haag te verzekeren waarin een complete cd-winkel huist. ''Nou, dat doen we dus niet.''

Doden in Thailand bij aanval moslimrebellen

ozzietukker had ons via de nieuws-submit te melden:

In het zuiden van Thailand zijn gisteren bijna honderd doden gevallen bij gevechten tussen de politie en moslimrebellen. Onder de doden zijn ten minste drie agenten en een militair. Moslimstrijders vielen een serie politiebureaus en controleposten op hetzelfde moment aan. Het was de gewelddadigste dag tot nu toe in de strijd voor een eigen staat van de moslimseparatisten.

De problemen met radicale moslims in Thailand dateren al van de jaren zeventig en tachtig. Toen voerden militante moslims ook een gewapende strijd voor een eigen staat. De gewelddadigheden stopten eind jaren tachtig, toen een amnestie-regeling van kracht werd. Begin dit jaar laaide de strijd weer op.

Achterliggende reden is dat moslims in het zuiden van Thailand zich vaak achtergesteld voelen bij de boeddhistische meerderheid. Ze zouden minder kansen krijgen in het onderwijs en bij het vinden van een baan.

Britney Spears playbackt tijdens nieuwe concerttour

innovation had ons via de nieuws-submit te melden:

De Europese premiere van Britney’s nieuwe tour, in Londen, werd een deceptie voor de fans. De zangeres playbackte het gehele optreden voor de 12.000 verbijsterde fans die kwamen opdagen.

Het merendeel van de fans, die á raison van 45 euro per ticket de show mochten bekijken, waren daar bepaald niet blij mee. "Ik heb gespaard om Britney te zien. Ik ben zwaar teleurgesteld in haar", reageerde vele, veelal jonge fans.

Met haar Amerikaanse tour verdiende Britney meer dan 25 miljoen euro, waarmee ze haar grote voorbeeld Madonna van de troon stootte. De Europese tour moet naar verwachting nog eens zo'n 30 miljoen euro opbrengen. Een kwart daarvan zal worden verdiend uit de merchandising.

Britney's premiere in  London, 2004
Britney tijdens de opkomst op het podium in Londen


Meer foto's van Britney's tour kun je vinden in dit topic in het Babes & Hunks-forum

'Stel opruiing tegen rechtsstaat strafbaar'

In een interview met dagblad Trouw stelt CDA-fractievoorzitter Verhagen dat opruiing tegen de democratische rechtsstaat strafbaar moet worden. Met deze uitspraak reageert hij op de mogelijke juridische beperkingen om bijvoorbeeld op te treden tegen imams die oproepen tot het doden van homo's.

Premier Balkenende kondigde vorige week al aan dat er mogelijk een wetswijziging nodig is om iets aan deze imams te kunnen doen. Deze uitspraken deed hij na de commotie die ontstond na bekendwording van de verkoop van het boek 'De weg van de moslim', dat onder meer in de omstreden El Tawheed-moskee in Amsterdam-West te krijgen is. Daarin staan volgens Balkenende "walgelijke teksten".

Verhagen wil geen verbod op het boek. Hij ziet liever dat groeperingen die hun grondwettelijke vrijheden misbruiken geen beroep meer kunnen doen op deze vrijheden. Verhagen wil dat oordeel niet overlaten aan de politiek. Nederland moet net als Duitsland een Constitutioneel Hof krijgen waar zaken als deze kunnen worden beoordeeld. Verhagen heeft Donner al gevraagd om te kijken of dat in Nederland mogelijk is.

Ontlasting van mensen levert energie op

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Wetenschapsmagazine 'The New Scientist' heeft een artikel gepubliceerd waarin wordt gesteld dat de uitwerpselen van mensen een nieuwe bron van energie kan worden. Zo zouden de uitwerpselen van 100.000 mensen zo'n 51 kiloWatt aan energie kunnen opleveren.

Onderzoekers van de Pennsylvania State University bouwden de Microbial Fuel Cell (MFC), een speciaal apparaat dat deze 'schone taak' kan uitvoeren. De uitwerpselen worden in de MFC gepompt en afgebroken door bacteriën. Doordat die verzadigd raken, komen er elektronen vrij die door elektrodes worden opgenomen en daarmee electrische stroom opwekken.

Bij dit proces verschilt de energiewinning dus duidelijk van andere vormen van bio-energie, waarbij men bijvoorbeeld biomassa gebruikt voor het winnen van brandbare gassen. Volgens Bruce Rittman, onderzoeker van de Northwestern University in Illinois, kan deze nieuwe techniek dan ook "buitengewone resultaten" opleveren.

'Sato zal podiumplaats halen'

Voorlopig zijn alle ogen gericht op de goede prestaties van Jenson Button. BAR-baas Dave Richards blijft ook geloven in Takuma Sato.

Richards denkt dat Sato steeds meer laat zien wat hij kan. Sato zou dichter bij zijn eigen rijstijl komen, in plaats van de geforceerde rijstijl van de eerste twee races. Richards verwacht dan ook dat Sato binnenkort het podium nog wel gaat halen.

Richards vertelde: "Ik vindt het spijtig voor Taku, omdat hij ook heel hard werkt, maar het niet naar hem toe komt. Het geluk zal veranderen. Je zal Taku nog voor het eind van het jaar op het podium zien, dat beloof ik je. Hij heeft de snelheid, de intelligentie, hij heeft de hele aanpak ervoor."

Loyaal? Ja!?

In de afgelopen week kwam in een aantal media voor dat computer gebruikers zeer loyaal gedragen tegen enkele PC's, net als of het mensen zijn. Dat de computer menig sociaal leven in de war heeft geschopt, ok, dat m'n computer m'n vriendinnetje wil worden, hoezo?

Vreemd is het natuurlijk niet, menig Fokker zit 2+ uur per dag te Fok!en, Fok-stremisten daar gelaten natuurlijk, je leert elkaar beter kennen. Neemt een hapje en een drankje en ontmoet nieuwe mensen via je 'natuurlijke' vriend of vriendin. Wanneer gaat een gereedschap koffer over in een social experience, populairder: wanneer wordt een fles Bacardi een redmiddel in de Disco?
Dat ik totaal geen ervaring heb met alcohol noch met discotheken bevestigd al gelijk het verlangen naar een andere anonieme vorm van sociale interactie, voor mij gaat het verder, ik wil weten waarom het zo belangrijk is voor mensen om een bepaalde besturing van dit apparaat te hebben en de relatie die ontstaat met de mensen via dit medium.

Waar ik mijn computer gebruik om ideeën te realiseren blijken veel mensen te stoppen bij het opschrijven ervan. Inmiddels begin ik te begrijpen hoe alle timmermannen zich gevoeld moeten hebben toen 'men' nationaal aan het klussen sloeg. Het zelfde gebeurd op dit moment met de kids van 12-17 die gaan HTML'en en hun webpaginaatje aanbieden. Als beroepsafwijking moet voor een timmerman alles waterpas zijn en in het verstek staan. Een beroepsafwijking voor de echte informaticus zou de HTML validator zijn. Echter men vind de look in Internet Explorer en internet taal belangrijker dan een linguïstiek correcte pagina te maken. Maar wat is er eigenlijk gaande? Is de taal der parsers te ingewikkeld om een menselijke uitingen te visualiseren of heeft de nieuwe generatie gebruiker steeds minder houvast nodig aan taal en wordt telepathisch aangevoeld wat de mede gebruiker bedoeld. Of positiever: wat is het toch een mooie vorm van kunst, cultuur en digitale naakt fotografie

Is het zo erg dat de makers van CU2 hoog aan een boom moeten worden gehangen? Waren zei niet de aanstichter van alle problemen? Ze hebben duidelijk bijgedragen aan een podium voor de internet bewuste medemensch, ze verlaagden een drempel en vulden een gat op.
Het zinnetje "Waar is het in vredesnaam mis gegaan?", zal het antwoord op de vraag wel niet geven. Ik heb teveel gemist van de periode dat internet bereikbaar was voor Nederlanders en de periode dat ik met regelmaat toegang had tot dit medium. Was het chat.ilse.nl? Waar Internet Relay Chat werd gebracht als een webpagina, die voor de verandering geen zwarte achtergrond had maar wat pastel kleurtjes. Was het ICQ? Of was het gewoon iets dat offline speelde? Waren de speeltuintjes verlaten en begroeid met brandnetels? Werd het 'overblijven' op school misbruikt door ouders die graag met hun carrière verder wilden? Of heeft iemand ontdekt dat spelletjes niet de enige vorm van vrijestijds besteding was die op een 101 toetsig toetsenbord mogelijk was? Doordat weinig mensen CompuServe gebruikte kan ik de ideeën van CS ook niet de schuld geven, doch zullen ze ooit nog een keer helemaal worden uitgebuit.

Fok doet een goede poging tot klanten binding, maar de reden dat ik hier de afgelopen week alleen ben geweest is om new-nieuws te lezen die ik anders op meerdere media bij elkaar zou moeten sprokkelen. Bewust heb ik me afzijdig van het forum gehouden. Een maandje geleden heb ik het zelfde gedaan met MSN Messenger. Afkick verschijnselen, psychologisch, mijn muis moest naar het menuutje internet omdat ik alleen een zwaan op m'n bureaublad zag, en geen lijstje met mensen. Miste ik die mensen uiteindelijk? Waardeerde ik het dat ze me hadden gemist?
Je mist iets ja, maar zeker niet die mensen. Ik was niet meer verantwoordelijk voor ze, toch deed dit pijn, Skinkie was op dat moment niets meer dan een vergeten rood icoontje tussen 150 andere rode icoontjes.
Toen ik een weekje of twee geleden eens nadacht over positieve uitstraling, in de vorm van tekst dacht ik aan "Thanks for making me happy " wat eigenlijk nergens op sloeg, toch klikte men vaker op me, om met me te praten. De tekst had toch enige invloed op mij als persoon en hopelijk onbewust bij de andere persoon. Immers je schermpje staat helemaal vol met 's
Wat mis je dan als je weggaat, de gebruikersinterface? Of de mogelijkheid tot communicatie? Of misschien de verantwoordelijkheid van het beschermen van jouw sociale IK!

Een week of twee op vakantie geeft niet het gevoel dat je weg bent geweest, misschien de junkmail wel , misschien is het wel een keer aardig om te kijken hoe je het twee weken achter een PC doet zonder Instant Messaging, chatten en een forum. Door hier te verschijnen heb je een identiteit aangemeten gekregen, of je daar blij mee moet zijn, ik heb geen idee. Dat men zich wil uiten dat is me inmiddels wel duidelijk, of de hedendaagse doe-meerdere-dingen-tegelijk-instelling de goede is voor het behouden van deze identiteit

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.