Kangoeroe bekroond voor dapperheid

Icoon Weird nieuwsEen Australische kangoeroe is onlangs bekroond vanwege zijn dapperheid. Het buideldier sloeg alarm toen een boer buiten westen tegen de aarde viel nadat hij werd geraakt door een omvallende boom.

Leonard Richards controleerde zijn gewassen op schade – noodweer had zijn akkers getergd – toen een boom hem bewusteloos sloeg. In de waan Skippy te zijn begon de kangoeroe Lulu te blaffen totdat Leonard zijn vrouw naar buiten kwam om te onderzoeken wat er aan de hand was. De vrouw vond haar man bewusteloos onder een boom op ongeveer 200 meter afstand van de woning. Buiten kennis werd Richards naar het ziekenuis gebracht, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen.

Lulu werd grootgebracht door de familie Richards nadat de moeder van het dier omkwam bij een auto-ongeluk. De familie ving het dier op en voerde haar met flesjes. Jenny Hodges, woordvoerster van de Australische dierenbescherming, liet vandaag weten dat de reactie van de kangoeroe "uitzonderlijk" kan worden genoemd.