Anastasiou en Inzaghi 'niet' naar EK

Otto (okee6)
Yannis Anastasiou kan waarschijnlijk deelname aan het Europees Kampioenschap vergeten. De spits van Ajax staat niet op het lijstje van bondscoach Otto Rehhagel.

Anastasiou, die eerder dit seizoen overkwam van Roda JC heeft het in Amsterdam nog niet kunnen laten zien. In ieder geval is het niet genoeg voor een vaste plek in de Griekse selectie. De Duitse bondscoach Otto Rehhagel was voor de camera's van Studio Sport erg duidelijk over het feit dat de Ajax spits niet in aanmerking komt voor een selectie voor het EK in Portugal. Volgens Rehhagel krijgen de spelers die de afgelopen jaren de kwalificatie voor het EK hebben bewerkstelligd de voorkeur en beschikt de selectie al over voldoende goede aanvallers, waardoor hij geen aanleiding ziet wijzigingen aan te brengen in de selectie.

Ook Filippo Inzaghi vreest voor deelname. De spits van AC Milan kreeg te horen dat hij deze week een enkeloperatie zal moeten ondergaan. Inzaghi kampt al lange tijd met klachten aan het gewricht en een rustperiode heeft niet geholpen. Een scan heeft nu uitgewezen dat er een zwevend stukje bot in de enkel zit. Mocht hij tijdig fit geraken dan is in de Italiaanse selectie meest waarschijnlijk een plekje voor hem vrij.