Amsterdam zet extra politie in op Koninginnedag

FEESTsdeel en -Mk- hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op Koninginnenacht en Koninginnedag zet de politie van Amsterdam 400 extra agenten in. Er zullen dan in totaal ongeveer 1200 agenten in de stad zijn om de festiviteiten in de gaten te houden. Op 30 april vorig jaar had Amsterdam 800 agenten op straat.

De oorzaak van het inzetten van extra agenten is ondermeer wegens het terugkerende Koninginnenacht, aldus een woordvoerder van de politie. De Koninginnenacht keert voor het eerst in negen jaar weer terug in de hoofdstad. Ook de recente bommeldingen op het Centraal Station zijn redenen om extra blauw op straat in te zetten, alsmede een dreigmail over een mogelijke terreuraanslag op Koninginnedag.

In deze circulerende e-mail is te lezen dat Moslims in moskeeën gewaarschuwd worden om uit Amsterdam te vertrekken op Koninginnedag. Deze mail wordt uiterst serieus genomen. De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de herkomst van de e-mail.

De woordvoerder benadrukt wel dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat er vrijdag iets staat te gebeuren in Amsterdam. "De wereld is veranderd, daarom zijn we waakzaam”, aldus de zegsman.