Jongen slaat aanvallende beer van zich af

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarige jongen die een tocht door de wildernis in Alaska maakte, heeft afgelopen zaterdag de schrik van zijn leven gekregen toen hij wakker werd in zijn tentje en een beer van 180 kilo bij zijn voeten zag zitten.

De knul probeerde uit de tent te kruipen, maar de beer beet hem in zijn onderarm. Hierop gaf de jongen de beer een aantal klappen. De scholier probeerde er daarna nog een keer vandoor te gaan, maar de beer beet de jongen in zijn zij, waardoor hij meerdere diepe wonden in zijn rug opliep. Na de beer nogmaals geslagen te hebben, liet het beest de jongen los, maar joeg hem tussen de bomen. Het lukte de 15-jarige zijn alarmfluit te pakken en daar recht in de snuit van de beer op te blazen. Zijn kampgenoten werden hierdoor wakker en konden het dier met pepperspray en een vuurpijl verjagen.

Per helicopter werd de jongen naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen waren niet zo ernstig dat hij daar moest blijven. De knul deed mee aan een zes weken durende expeditie voor jongeren met emotionele problemen.