Studenten bereiden mascotte van universiteit op barbecue

Speher had ons via de nieuws-submit te melden:

In Californië zijn twee studenten veroordeeld tot voorwaardelijke straffen voor het stelen en eten van 'Goldie', een reuzengoudvis die diende als mascotte voor de universiteit.

In beschonken toestand vingen de studenten vorig jaar de 45 cm lange goudvis uit een vijver van de University of California, bij wijze van studentengrap. Daarna fileerden zij de vis om deze vervolgens op de barbecue te bereiden. Vervolgens werd deze als maaltijd geserveerd aan de eerstejaarsleden van hun studentenclub.

De twee, Casey Loop (22) en Matthew Cox (23) moesten naar aanleiding hiervan voorkomen op beschuldiging van zware diefstal en vandalisme. Daarbij riskeerden de heren een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar. Zover kwam het echter niet, de rechter veroordeelde Loop tot een taakstraf van 300 uur. Cox kwam eraf met 200 uur dienstverlening, omdat die zich onmiddellijk na de misplaatste studentengrap excuseerde voor zijn daad. Bijzonder is wel dat de beide heren 40 uur van de dienstverlening moeten uitvoeren bij een Japans instituut met een vijver vol goudvissen.

Het incident werd ook gefilmd, door een cameraploeg van MTV-USA voor het real-life programma "Fraternity Life". De zender heeft de bewuste beelden echter nooit uitgezonden, maar later wel als bewijslast aan de politie overhandigd.