FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 augustus 2002

Jari Litmanen keert terug naar Ajax

Ajaxno1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jari Litmanen keert terug naar Ajax, zo heeft Leo Beenhakker, technisch-directeur van Ajax, vanavond laten weten in NOS Langs de Lijn.

De Fin tekent bij de Amsterdammers een verbintenis tot het einde van dit kalenderjaar. Daarna zal er over een eventueel langer verblijf gesproken worden. Volgens Beenhakker is het de bedoeling dat 'er dan nog anderhalf jaar aan vastgeplakt wordt'. Waarom Litmanen in eerste instantie voor slechts vier maanden tekent wilde de voorzitter van Ajax, Michael van Praag, zojuist in Studio Sport niet zeggen.

Morgenochtend gaat Beenhakker weer met Liverpool rond de tafel zitten. 'Er moeten nog een paar formaliteiten worden geregeld. Daarna kunnen we Jari voor 16.00 uur aanmelden bij de UEFA, zodat hij mee kan spelen in de Champions League. Want als dat niet mocht lukken, dan schieten we ons doel voorbij.'

Medio 1999 vertrok Litmanen na zeven jaar bij Ajax te hebben gespeeld naar FC Barcelona. Later verhuisde hij naar Liverpool, maar daar kwam hij de laatste maanden niet meer aan spelen toe.

Litmanen terug bij Ajax

Jari Litmanen keert toch terug bij Ajax. Technisch-directeur Leo Beenhakker bevestigde dit zojuist in NOS Langs de Lijn. De Fin tekent een contract tot het einde van dit jaar bij de Amsterdammers, met de optie om er nog anderhalf jaar aan vast te plakken.

Eerder deze week was er nog sprake van dat de in Amsterdam uiterst populaire middenvelder naar Galatasaray zou vertrekken, maar deze transfer ketste af. Het leek er dan ook op dat Litmanen weer een jaar op de bank zou zitten bij Liverpool.

Litmanen vertrok in 1999 als een van de laatste spelers van het gouden Ajax uit 1995 uit Amsterdam, om bij Barcelona verder te spelen. Daarna verhuisde hij naar zijn oude droomclub Liverpool, maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe.

Schietpartij in Deventer na burenruzie

DJ_Madak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag rond een uur of drie is er aan de Deltalaan in Deventer een auto beschoten. Hierop volgde een schiet- en steekpartij tussen de inzittenden van de auto en de afvuurders van de kogels. Het bleek te gaan om een uit de hand gelopen burenruzie.

De politie heeft negen personen opgepakt. Enkelen van hen woonden als buren naast elkaar en kregen om nog onduidelijke reden ruzie. Op het moment dat enkele van de bewoners van één van de twee huizen aan kwamen rijden werden er enkele kogels afgevuurd. De politie heeft de huizen inmiddels doorzocht en heeft enkele dozen met onbekende inhoud meegenomen.

De Deltalaan ligt in de Rivierenwijk in Deventer en staat bekend als een van de criminelere wijken van Nederland.

Nieuwe wwkw mensjes

Zoals jullie misschien al gemerkt hadden, hebben we twee drie vier vijf nieuwe mensjes op de weblog:
-Nietzman
-Skinkie
-GrayFox
-BlaatschaaP
-Nerd

Ze zullen zelf ongetwijfeld dit stukje nog even editten om zich voor te stellen . (Nietzman niet natuurlijk, aangezien hij geen zin heeft om trieste verhaaltjes over zichzelf te gaan schrijven) (Laat! dit! nu! even! staan! svp!)

* Skinkie is nu ook een weblogger
Wie is Skinkie? Skinkie is op dit moment een maandje 18 en studeert Hogere Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Heeft redelijk veel vrije tijd en wil een druk leven lijden, dus moest Skinkie maar is wat gaan doen voor Fok!

In eerste instantie heb ik me opgegeven als Columnist voor op de Frontpage... maarja daar moesten ze me niet
Toch was ik niet helemaal onopvalend gebleven en werd door Vork gespot als potentieel Weblogger. Zo'n kans laat je natuurlijk niet schieten! (Of wel )
Ik ben meestal het type dat alles in z'n schoot krijgt geworpen aan onzin en zal het dus ook graag met jullie willen delen, verder vind ik het leuk om stukjes te schrijven en dat schijnt hier ook op prijs gesteld te worden onder de kop: Wat wij kwijt willen.

Over mij persoonlijk: 18 en Single.
Over mijn cariere: Ik ga 2 september weer naar school en tussen door freelance ik wat, maak Webpaginaatjes en Software.
Wat doe je op dit moment? Ik ben Het Geinige Paardenspel voor Brechtje aan het maken


Even voorstellen: GrayFox

De naam GrayFox doet een grijzende wat oude man vermoeden. Niets is minder waar. Ik tel 19 lentes en dus nog zo groen als gras :p. Misschien ben ik bij sommige beter bekend als Goochem.

Wat doet die GrayFox hier in godesnaam?

Ik hoop jullie entertainen met leuke stukjes in het wwkw. Ik ben journalist voor een trend bureau. (klinkt heel wat meer dan het is ) En ja ik hou dus van schrijven. Ga maar even kijken in wwkw. Soms zal het een mening zijn, soms opinierend, en ook vaak lectuur ( zo noem ik het dan :p)

Ow, en wie is BlaatschaaP dan?

BS is het schaap van de 4 diertjes(verwacht ik zo, als ik vosje, stinkdier en tja nietzman zie zitten). Het is een meisje van 15 wat bezig is met een gymnasium opleiding ergens in Nijmegen. Ik moet je wel waarschuwen : Ze is aardig gek en vreemd, schrik dus niet als ze zonder wat te zeggen je aan het lachen (of huilen ) maakt .

Verder heeft ze een vriend (lievie ) en houd ze erg veel van computers en basketbal. (fok! hoeft er denk ik niet meer bij genoemd te worden ). Zo, da's vast wel genoeg voor vandaag .

Als je haar toch niet kunt missen kun je altijd bij de wwkw kijken .

En eindelijk ook een echte Nerd op de weblog

Of een echte Nerd? Niet echt...en ik vraag me ook eigenlijk af waarom ik deze username in hemelsnaam ruim 1,5 geleden heb gekozen!

Maar deze 'Nerd' gaat jullie op de hoogte houden van alle vreemde, rare, grappige en interessante dingen die hij opmerkt in het vage wereldje van de Amerikanen. Ik zit hier in Steamboat Springs, Colorado sinds een maandje nu. Ik ga hier een paar uurtjes per week naar school en de rest van de week ben ik op zoek naar illegale feestjes. Ben pas 18, en dat is een rotleeftijd in de US. Gelukkig zijn daar af en toe nog wel wat creatieve oplossingen voor de vinden

Mega serverupgrade 30 - 31 augustus

In de nacht van vrijdag op zaterdag zal er een langverwachte grote serverupgrade worden uitgevoerd, die nagenoeg alle servers van Tweakers.net en FOK! zal beïnvloeden.

De werkzaamheden in het rack zullen omstreeks 21:00 beginnen, en zullen rond 23:00 leiden tot merkbare downtime als er aan de databaseservers wordt begonnen. De uitvallende webservers zullen opgevangen worden door de loadbalancers.

De verwachting is dat de werkzaamheden halverwege de nacht afgerond kunnen worden.

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over welke upgrades er allemaal plaats zullen vinden, verwijzen we jullie door naar de .plan bij Tweakers.net over deze grootscheepse upgrade:
Mega serverupgrade vrijdag 30 - zaterdag 31 augustus

Allemaal sterkte met het doorkomen van deze downtime

CL Loting

Veerboot wist ons vandaag het volgende te melden:

Vanmiddag is in Monaco de loting voor de Champions League 2002/2003 gehouden. Er zijn dit jaar drie Nederlandse clubs vertegenwoordigd: Ajax, Feyenoord en PSV. Ajax lootte tegen Internazionale, Olympique Lyon en Rosenborg BK. Feyenoord lootte tegen Juventus, Dynamo Kiev en Newcastle United. En PSV lootte tegen Arsenal, Borussia Dortmund en AJ Auxerre.

Volledige loting:
Groep A
Arsenal
Borussia Dortmund
PSV
AJ Auxerre

Groep B
Valencia
Liverpool
Spartak Moskou
FC Basel

Groep C
Real Madrid
AS Roma
AEK Athene
RC Genk

Groep D
Internazionale
Olympique Lyon
AJAX
Rosenborg BK

Groep E
Juventus
FEYENOORD
Dynamo Kiev
Newcastle United

Groep F
Manchester United
Bayer Leverkussen
Olympiakos Piraeus
Maccabi Haifa

Groep G
Bayern München
Deportivo La Coruña
AC Milan
RC Lens

Groep H
FC Barcelona
Galatasaray
Lokomotiv Moskou
Club Brugge

De poulewedstrijden, 6 per ploeg in totaal, worden gespeeld op 17/18 september, 24/25 september, 1/2 oktober, 22/23 oktober, 29/30 oktober en 12/13 november. Morgen is de loting voor de UEFA Cup.

Big Brother 4: Gebeurtenissen Dag 2

Het lijkt alsof de bewoners zich in alle rust mogen voorbereiden op het begin van de TV-uitzendingen op zondag. Met zijn allen zitten zij in de luxe bungalow en gaan zij hun eigen gang.
Natuurlijk gebeurde er wel het een en ander vandaag. Martijn Krabbé verliet rond 13.30 het BBhuis waar, waar hij sinds gistermiddag in verbleef. Over zijn korte verblijf vertelde hij: "Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt. Het heeft me heel erg aangegrepen. Ik voel me een ander mens, sinds ik uit het Huis ben." De bewoners meldden na zijn vertrek dat zij vooral zijn kookkunsten zullen gaan missen.

Ook heeft er vandaag een journalist in het huis rondgelopen, die de bewoners wat vragen mocht stellen. Hier zijn echter van de kant van Big Brother geen officiële mededelingen over gedaan, dus het is niet duidelijk wat het doel hiervan precies geweest is.

Ondertussen druppelt er steeds meer informatie binnen over de bewoners. Zo zijn de woonplaatsen van enkele bewoners vrijwel zeker. Jeanette komt uit Emmeloord, Margriet en Stefan uit Amsterdam, Ursula (momenteel nog niet in het BBhuis) uit Deventer en Judith uit Alkmaar.

Daniela was vandaag nogal overstuur en vanavond legde zij uit waarom: Haar familie bestaat uit Jehova getuigen die haar verstoten hebben toen zij aangaf hier niet langer in mee te gaan. Om deze reden heeft zij moeite met groepjes en kliekjes, maar heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat ze wel ergens bij wil horen.

Het wachten is op de eerste Confrontatie en de bewoners die als gevolg hiervan in de Bunker plaats zullen moeten nemen. Wanneer deze Confrontatie plaats zal vinden is echter nog niet bekend.

Op het BB4 forum kun je discussiëren over Big Brother in al haar facetten, op de FP aub alleen reacties op het nieuwsbericht. Offtopic reacties zullen worden verwijderd.

Nederland spil in wereldwijde drugshandel

Het gaat goed, of slecht, met de rol van Nederland in de internationale drugshandel. Goed gezien door de ogen van drugshandelaren. Slecht in de ogen van hen die daar niets mee van doen willen hebben. De rol van ons land wordt namelijk steeds belangrijker. Een en ander blijkt uit recente rapporten van de Britse criminele inlichtingendienst NCIS en van de federale Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA (Drugs Enforcement Administration). De goede logistieke mogelijkheden maken Nederland zeer geschikt als distributiecentrum van verschillende drugs.

De Internationaal opererende bendes zoeken steeds meer directe contacten met hun leveranciers in Nederland. De partijen drugs die ze willen afnemen worden steeds groter. Het liefst schakelt men daarbij weinig tot geen tussenpersonen in, om de winst zo groot mogelijk te maken. Bovendien handelen de drugsorganisaties steeds vaker in verschillende soorten drugs.

XTC

XTC-pillen blijven wereldwijd nog steeds voor het grootste gedeelte uit Nederland komen, en zijn hier ook geproduceerd. Ongeveer 80% van alle pillen die in de VS in beslag worden genomen, zijn in ons land gemaakt.

Tevens speelt ons land een voorname rol als de toegangspoort voor cocaïne uit Colombia, bestemd voor landen in de Europese Unie. Daarnaast distribueren criminelen in Nederland de cocaïne die in Spanje aan land is gebracht.

Ze blijven uit ons land komen

8-jarige Canadese drugdealer opgepakt

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 8-jarige jongen uit Canada is opgepakt wegens het dealen van cocaïne in zijn woonplaats. De lokale politie ontdekte de jongen tijdens een patrouille, toen hij op dat moment drugs verkocht. Eerst dachten de agenten dat de volwassen man de eigenlijke dealer was en dus drugs verkocht aan het jongetje, maar al later bleek dat het andersom was. Het kind bleef echter volhouden dat hij nergens van wist en dat hij geen drugs verkocht, maar volgens de politie was hem dit trucje aangeleerd.

Inmiddels is een volwassen man gearresteerd. De man zou samenleven met het kind, maar is geen familie. De man zou invloed gehad hebben op het kind. Het kind is inmiddels onder behandeling van een kinderpsycholoog gekomen. Het is niet bekend of het kind berecht wordt.

Historische Japanse onderzeeër gevonden

Mrln en TK421 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is een historische Japanse onderzeeër ontdekt op de oceaanbodem, vlakbij Pearl Harbor. De onderzeeër is zo'n 24 meter groot en is waarschijnlijk het bewijs dat Amerika het vuur opende op de Japanners in de Tweede Wereldoorlog. De onderzeeër werd op een diepte van 366 meter gevonden tijdens een oefening. Er wordt zelfs al gespeculeerd dat er twee lichamen aan boord van het voertuig zijn.



Volgens Terry Kerby, een duiker die het wrak van dichtbij bekeken heeft, is het schip in een perfecte staat. In 2000 is er echter al een expeditie gestart om het schip te zoeken, maar na 10 dagen werd deze gestaakt. Het schip is per toeval gevonden.

Kanker in toekomst behandelen met vaccin

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de toekomst zal kanker met een prik te behandelen zijn. Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) werken aan een vaccin dat kankercellen vernietigt en gezonde cellen niet beschadigt. Met de prik hoeven patiënten niet meer opgenomen te worden en verwacht wordt dat het medicijn beter werkt dan bestaande therapieën.

'Kankerpatiënten krijgen een hogere levensverwachting en de kwaliteit van hun leven verbetert aanzienlijk', aldus onderzoeksleider prof. dr. E. Goulmy, hoogleraar transplantatiebiologie aan het LUMC. 'Nieuw in vergelijking met de oude methodes van kankerbestrijding is dat vaccinatie de kans op terugkeer van de kanker heel klein maakt', aldus de professor. Ook maakt de nieuwe methode behandeling van kanker eenvoudiger en minder belastend. Goulmy verwacht dat men over een jaar of zes kan beginnen met vaccinatie bij andere vormen van kanker.

Deze nieuwe methode is gebaseerd op de immunotherapie die het LUMC sinds een paar jaar toepast bij de bestrijding van leukemie. In een laboratorium gekweekte 'killercellen' doden na een beenmergtransplantatie alleen de bloedkankercellen, waardoor al minder chemotherapie nodig is.

De onderzoeksgroep van Goulmy kan deze methode nu ook gebruiken bij de behandeling van andere vormen van kanker zoals borst-, long- en darmkanker. Goulmy: 'De uitdaging is nu om immunotherapie door middel van vaccinatie toe te passen. De strategie is om te vaccineren in combinatie met een beenmergtransplantatie. Hiermee kunnen we sneller behandelen. En dat is bij kanker erg belangrijk.'

Binnenkort beginnen in het Leidse Academisch Ziekenhuis de experimenten met deze nieuwe methode bij de behandeling van patiënten met leukemie.

Kunstenaar exposeert demente moeder

alfredjkwak en _Administr8or_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fotograaf Wouter Jansen uit Amsterdam zal van morgen tot en met zondag zijn demente moeder tot kunst verheffen. Hij gaat zijn moeder, zijn broer en zijn twee zussen in een strandhuisje op Texel plaatsen, om vervolgens foto's van het familietafereel te maken.

Het 'kunstwerk' van Jansen maakt deel uit van het project Cabanes, dat door de groep Waantij wordt georganiseerd. Bij Paal 12 op het Texelse strand veranderen zeventien kunstenaars ieder een strandhuisje tot kunstwerk. De binnen en buitenkant kunnen volledig veranderen.

Toen Jansen werd gevraagd om mee te doen aan het project, zag hij direct het beeld van zijn moeder aan zee: 'Ze zit al jaren binnen en vroeger was ze het liefst aan zee.'

Stadsbestuur verbood konijnen uit hoeden

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goochelaars en magiërs uit Newcastle hebben een excuus ontvangen van het stadsbestuur. Het bestuur had namelijk een regel opgesteld waarmee ze de goochelaars verboden levende konijnen te toveren uit hun hoge hoeden.

Goochelaars en goochelshowgangers uitten hun onvrede naar het bestuur. Het bestuur, dat zelf ook de absurditeit van de regel inzag, schafte deze direct af.

Jos Verstappen wellicht naar Toyota

Nicky16, RRRobert, Jan, OZweb en The Vipe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mogelijk zal Jos Verstappen aankomend weekend bij bij Toyota worden aangekondigd als tweede coureur naast Panis voor het komende seizoen. Dit schijnt de reden te zijn dat Verstappen aanwezig is op het circuit van Spa-Francorchamps, aldus Robyn Schmidt, Chief English Editor CAPSIS International.

Meer nieuws vind je op de FOK! F1-Manager!

Loting Champions League seizoen 2002/2003

Zojuist is in Monaco de loting voor de Champions League 2002/2003 gehouden. Er zijn dit jaar drie Nederlandse clubs vertegenwoordigd: Ajax, Feyenoord en PSV. Ajax lootte tegen Internazionale, Olympique Lyon en Rosenborg BK. Feyenoord lootte tegen Juventus, Dynamo Kiev en Newcastle United. En PSV lootte tegen Arsenal, Borussia Dortmund en AJ Auxerre.

Volledige loting:
Groep A
Arsenal
Borussia Dortmund
PSV
AJ Auxerre

Groep B
Valencia
Liverpool
Spartak Moskou
FC Basel

Groep C
Real Madrid
AS Roma
AEK Athene
RC Genk

Groep D
Internazionale
Olympique Lyon
AJAX
Rosenborg BK

Groep E
Juventus
FEYENOORD
Dynamo Kiev
Newcastle United

Groep F
Manchester United
Bayer Leverkussen
Olympiakos Piraeus
Maccabi Haifa

Groep G
Bayern München
Deportivo La Coruña
AC Milan
RC Lens

Groep H
FC Barcelona
Galatasaray
Lokomotiv Moskou
Club Brugge

De poulewedstrijden, 6 per ploeg in totaal, worden gespeeld op 17/18 september, 24/25 september, 1/2 oktober, 22/23 oktober, 29/30 oktober en 12/13 november. Morgen is de loting voor de UEFA Cup.

Doe ook mee met de FOK! Competitiemanager.

Legerbasis in België was doelwit moslim extremisten

Kiddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie in Nederland vastzittende extremistische moslims zijn van plan geweest een aanslag te plegen op een Amerikaanse legerbasis in België, zo meldt het NRC Handelsblad vandaag. De krant basseert zich op de dagvaarding in de strafzaak tegen de drie vermeende islamitische extremisten die aanstaande maandag pro forma dient.

Het gaat om de in september in Rotterdam aangehouden Fransman Jerome C. en Algerijn Abdelkader R. Ook de onlangs door Canada aan ons land uitgeleverde Algerijn Adel T. was hier bij betrokken. Justitie kwam de terroristencel destijds op het spoor na een tip van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).

Welke legerbasis de verdachten wilden treffen, wil het openbaar ministerie nog niet zeggen. De Telegraaf meldt echter dat het om NAVO-basis Kleine Brogel in Belgisch Limburg gaat, vlak bij Valkenswaard. Hier zouden mogelijk kernwapens liggen opgeslagen.

Eerder maakte justitie al bekend dat de mannen verdacht worden van het voorbereiden van een bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs. Justitie zal maandag vragen de strafzaak nog niet inhoudelijk te behandelen omdat er nog getuigen in Duitsland, Frankrijk en België moeten worden gehoord.

Osama bin Laden

In België zit in deze zaak de Tunesische ex-profvoetballer Nizar T. vast. Hij had de aanslag op de ambassade als 'martelaar' moeten plegen. In een café van zijn broer in Brussel vond de politie grote hoeveelheden grondstoffen voor het maken van een bom.
De leider, van het aan het al-Qaedanetwerk van Osama bin Laden verbonden groepje terroristen, zit vast in Frankrijk. Het gaat om de Franse Algerijn Djamel B. die in Afghanistan in direct contact stond met de top van het terreurnetwerk van Bin Laden. Hij is recentelijk onder strenge beveiliging in Rotterdam als getuige gehoord.

Al-Qaeda beschikt weer over veel geld

De financiële oorlog tegen het terroristische netwerk al-Qaeda is mislukt. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties waarop the Washington Post de hand heeft weten te leggen. Volgens de VN hebben geldschieters verspreid over de hele wereld het al-Qaeda-netwerk de afgelopen tijd voorzien van tientallen miljoenen euro's. Sommige schattingen gaan zelfs uit van honderden miljoenen euro's. Vooral investeerders in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië sluisden geld door naar Al-Qaeda.

Na de aanslagen van 11 september werd onder druk van Amerika wereldwijd tegoeden van al-Qaeda bevroren. Dat de financiële strijd tegen de organisatie uiteindelijk is mislukt, komt volgens de VN onder meer door gebrekkige grenscontroles tussen de landen van de Europese Unie.

Kane treedt op in de Tweede Kamer

Het slot van de wereldmilieuconferentie in Johannesburg valt bijna samen met de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Reden voor Kane om een muzikale SOS-boodschap op het Binnenhof ten gehore te brengen. Het is het eerste optreden ooit van een popgroep in de Tweede Kamer. Het optreden zal plaats vinden op dinsdag 3 september a.s. om 13:30 in de Statenpassage, Tweede Kamer, Den Haag. Het optreden zal tot 14:00 duren. Fok! zal hierbij aanwezig zijn en uiteraard uitgebreid verslag doen.

Dinand Woesthoff, leadzanger van Kane, zal samen met Hans Voortman, directeur van het Wereld Natuur Fonds, de fractieleiders van de politieke partijen vragen om hun persoonlijke SOS-boodschap achter te laten. Deze boodschappen worden nog dezelfde dag doorgestuurd naar de in Johannesburg aanwezige wereldleiders.

Kane zal gedurende het optreden het liedje 'Hold On To The World' spelen. Dit lied staat in het teken van het veiligstellen van de toekomst van onze aarde en sluit nauw aan bij de centrale boodschap van de campagne SOS-Planet van het Wereld Natuur Fonds. 'Hold on to the world' zal op 27 september op single verschijnen. Meer informatie over de campagne SOS-Planet op www.wnf.nl

Weer veel kritiek op ideeën minister Nawijn

Bij het CDA neemt de irritatie over het optreden van LPF-minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid en Integratie) snel toe. Nawijn, die afgelopen dagen met een stroom ideeën de media haalde, ontbreekt het volgens het CDA aan concrete plannen. Gisteren haalde Nawijn het nieuws met het plan om specifieke subsidies aan allochtonen stop te zetten en om gemeenten te straffen die niet meewerken aan het uitzetten van illegalen.

Premier Balkenende zei vanuit Brussel dat Nawijn ''eerst de zaken op een ordentelijke manier aan de orde moet stellen''. Dat betekent dat de minister zijn plannen eerst in het kabinet moet bespreken voordat hij ze wereldkundig maakt.

CDA-kamerlid Van Vroonhoven vindt dat Nawijns plannen alle kanten opschieten. "Het is los zand, de samenhang ontbreekt. We willen dat hij nu eens met concrete plannen komt. Ik wil best serieus ingaan op voldragen plannen, maar niet op elk krantenbericht. Het houdt een keer op."

VVD

De VVD kijkt ook met verbazing naar alle plannen van minister Nawijn, maar heeft in principe niet veel problemen met de inhoud van de voorstellen. "Het heeft wel iets fris", zegt voormalig minister van Defensie De Grave. Maar het moet ook niet te lang duren, vindt hij. "We kunnen het niet voortdurend hebben over proefballonnetjes''.

De LPF-fractie zelf is wel te spreken over alle plannen die hun ministers de laatste tijd hebben gelanceerd, zo liet aftredend LPF-fractievoorzitter Herben gisteren weten.

VNG

De uitlating van Nawijn van gisteren, dat gemeenten het uitzetten van illegalen niet moeten dwarsbomen, leidde ook tot een knallende ruzie met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Volgens VNG-directievoorzitter Van den Berg is het de schuld van de Haagse politiek zelf dat het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers faalt.

Volgens de VNG is de harde aanval die Nawijn op de gemeenten opende dan ook volstrekt misplaatst en kunnen de gemeentebesturen vaak niet anders dan besluiten om de asielzoekers toch op te vangen, al was het alleen maar om de openbare orde te kunnen garanderen.

Oudste echtpaar ter wereld komt uit Lexington

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

William en Claudia Lillian Ritchie uit Lexington zijn het oudste echtpaar van de wereld. Op 12 april 1919 gaven ze elkaar het ja-woord. Het echtpaar kreeg in het Amerikaanse Kentucky een centificaat van het Guinness Recordbook.

Ze kregen samen vier kinderen waarvan er nog twee leven. Totaal hebben ze negen kleinkinderen, 23 achterkleinkinderen en 18 achter-achterkleinkinderen. De 98-jarige vrouw is donderdag naar een verpleeghuis verhuisd. Haar 104-jarige echtgenoot wilde daar eigenlijk niet heen maar na een paar dagen vroeg hij toch of hij bij zijn vrouw mocht wonen. 'Ze zijn de afgelopen 83 jaar altijd samen geweest', verklaarde de 75-jarige dochter van het stel.

Shoarma beneden peil

Penie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek waarbij het Algemeen Dagblad in de afgelopen week achtenvijftig Shoarmazaken onder de loep nam, blijkt dat deze zaken doorgaans vies zijn en dat het personeel ongeïnteresseerd is en veelal onbetrouwbaar. In de 58 zaken proefde het team van het AD niet alleen de shoarma met knofloofsaus, maar liet de snack ook analyseren.

Bedorven
Slechts 12 bedrijven scoorden een voldoende. Maar liefst 42 zaken kregen nul punten omdat zij de warenwet overtreden, waarbij het vooral ging om het sjoemelen met vlees. De consument die om een broodje lamsshoarma vraagt krijgt dan een mengsel van vleessoorten.

Volgens een test van het Centrum voor Smaakonderzoek was in 30 gevallen de smaak van het broodje shoarma beneden peil, en in negen gevallen werd gewoon bedorven vlees geserveerd. Ook de hygiëne laat ernstig te wensen over omdat de, veelal allochtone, ondernemers onvoldoende kennis hebben van de Warenwet.

Garage
Dr.ir.B.Cramwinckel, directeur van het centrum dat in opdracht van het AD de smaak beoordeelde: "Veel zaken kenmerken zich door onverschilligheid. Het vlees wordt met veel gebaren omgeroerd, maar werkelijke belangstelling voor het product ontbreekt. Als men de handen al aan een doek afveegt, zou die dikwijls niet misstaan in de werkplaats van een garage."

Kwart van de Britse mannen plast in douche

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een grote enquête over wc- en badkameretiquette van een grote Britse doe-het-zelfzaak blijkt dat 1 op 4 Britse mannen wel eens in de douche plast.

Andere opvallende resultaten uit de enquête zijn :

- 68% van de ondervraagden vergeet wel eens om door te spoelen.

- De meeste absurde plaatsen waar iemand ooit zijn behoefte deed : Over de rand van de Eiffeltoren, in een bloemenperk voor het Britse House of Parliament en in het apenhok in de zoo.

- Ongeveer 36% van de Britten spendeert meer dan 109,5 uur per jaar op het toilet.

- Vijfenzeventig procent van de mannen beweert de bril steeds weer naar beneden te doen nadat ze geplast hebben, terwijl 80% van de vrouwen beweert dat hun mannen dat regelmatige vergeten.

Israëlisch leger doodt Palestijnse burgers in Gaza

In het dorp Sheikh IIjeen in de Gazastrook zijn woensdagavond vier Palestijnen om het leven gekomen. De vier Palestijnen werden beschoten door Israëlische tanks.

Het gaat om een vrouw en twee volwassen zonen. Ook een neef van de familie kwam om. Vijf andere mensen raakten gewond.

Het Israëlische leger voert al sinds enkele dagen actie's in en rondom het dorp wat gelegen is aan de Middellandse Zee. Volgens het Israëlische leger voeren ze actie's uit om de wapensmokkel tegen te gaan. De radicale islamitische beweging Hamas heeft inmiddels wraak gezworen. "Het zal leiden tot een nieuwe escalatie van het geweld", aldus een functionaris van Hamas.

Big Brother 4: What's new?

Big Brother 4 is sinds gistermiddag aan de gang. Wat is er nieuw dit seizoen?


Evenals vorig jaar is het huis opgedeeld in een rijk en een arm gedeelte, de Bungalow en de Bunker. Nieuw is echter wel dat er dit jaar geen fysieke Battles zullen plaatsvinden, maar dat het meer draait om uitdagingen op het emotionele vlak, Confrontaties geheten. Een voorbeeld zou kunnen zijn om aan een fervent roker te vragen te stoppen met roken. Lukt dit, dan blijft de bewoner in de Bungalow. lukt het niet dan wacht een verblijf in de Bunker. Er wordt niet, zoals vorig jaar, in vaste teams gespeeld, het is iedere bewoner voor zich.

Natuurlijk zal er ook dit jaar weer genomineerd worden. De eerste nominatieronde staat voor 12 september op het programma.

In totaal zijn er 20 bewoners, waarvan er momenteel 8 in het huis zitten. Hun namen zijn: Bo, Daniela, Jeanette, Mustapha, Judith, Laurens, Margriet en Stefan. Martijn Krabbé, presentator van BB4, houdt hen de eerste 24 uur gezelschap.
De finale zal gespeeld worden met 6 bewoners, die door middel van Confrontaties zullen uitmaken wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Dag 1
De eerste dag is het natuurlijk aftasten geblazen voor de bewoners. De Bungalow wordt in ieder geval juichend goedgekeurd, met name de aanwezige jacuzzi. Martijn Krabbé bereidt 's avonds een lekkere maaltijd voor. Er volgen vele "diepe" gesprekken, waarbij het vooral de presentator is die de boventoon voert. Natuurlijk wordt ook de jacuzzi uitgeprobeerd. Pas rond 5.30 gaan de bewoners richting bed.

Een complete samenvatting van de dag kun je lezen in de Streamverslagen op het BB4 forum

Umbro heeft spijt van holocaust blunder

Een Joodse mensenrechtenorganisatie heeft de Britse leverancier van sportartikelen Umbro bekritiseerd omdat deze een van zijn schoenen 'Zyklon' noemt. Zyklon B is een dodelijk gas dat gebruikt werd in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's.

Dr. Shimon Samuels van het Simon Wiesenthal Centrum schreef in een brief aan Umbro afgelopen dinsdag dat "deze vorm van misbruik van de Holocaust een belediging is voor haar slachtoffers en overlevers".

Het gebruik van de naam Zyklon is "een aanmoediging voor neo-nazi's en skinheads die het voetbal terroriseren en een schande voor de sport zelve", zei Samuels in de brief die geadresseerd was aan de Umbro directeur Peter McGuigan.

Umbro voorlichter Nick Crook in Londen zegt dat "het bedrijf haar verontschuldigingen aanbiedt aan degenen die door de naam geschrokken is". Hij zei ook dat de naam Zyklon niet voorkomt op de schoen zelf maar wel al sinds 1999 gebruikt werd voor marketingdoeleinden.

"De naam van de schoen is puur toevallig gekozen en heeft niet de bedoeling gehad om deze opschudding te veroorzaken". De schoen wordt verkocht in winkels en op bepaalde internetsites die sportartikelen aanbieden.

Crook zei dat Umbro al de naam van de schoen veranderd heeft in Groot-Britannië en op korte termijn hetzelfde zou doen voor de wereldmarkt.

Het Wiesenthal Centrum, genoemd naar de beroemde nazi-jager Simon Wiesenthal, drong aan op een "onderzoek en veroordeling naar degenen die achter Umbro's marketing strategie zitten".

Pierre_Smirnoff_2 bedankt voor de newssubmit en het vertalen ervan.

Schadeclaim tegen Air Canada wegens zoekraken kat

Een echtpaar uit Canada heeft in de Verenigde Staten een schadeclaim van vijf miljoen dollar ingediend tegen de Canadese luchtvaartmaatschappij Air Canada. Het echtpaar eist geld van de maatschappij omdat zij tijdens een vlucht van Toronto naar San Francisco hun kat zijn kwijt geraakt.

De Canadese man en vrouw beschuldigen Air Canada van nalatigheid. Continental Airlines, die verantwoordelijk is voor de afhandeling van de bagage, wordt ook vervolgd.

Air Canada heeft verklaard "zeer veel spijt" te hebben van het voorval. Air Canada vervoert per jaar meer dan 28.000 dieren, waarvan de meeste huisdieren zijn.

Van Persie uit selectie Feyenoord gezet

Necraos en siteslammer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoord-speler Robin van Persie is door trainer Bert van Marwijk uit de A-selectie gezet. Van Marwijk deed dit omdat volgens hem van Persie zich ongeïnteresseerd en negatief gedroeg op de training. Van Persie vloog woensdag nog wel mee met de ploeg van Istanboel naar Nice, maar werd meteen bij aankomst op het vliegtuig naar Schiphol gezet.

Tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Fenerbahce deed van Persie zo ongeïnteresseerd en negatief dat van Marwijk besloot hem niet te laten invallen voor Lurling. De invaller van Lurling werd uiteindelijk Buffel, die tevens zorgde voor de 2-0 eindstand.

"Dit is een maatregel uit ergernis", aldus Jan Swart, manager bij Feyenoord. "Van Marwijk wil ermee aangeven dat Robin eens goed moet beseffen dat hij in een andere wereld is terechtgekomen. In de afgelopen weken zijn er diverse gesprekken met Robin geweest, ook door anderen dan de trainer. Hij is er voortdurend, zowel vriendelijk, vaderlijk als streng op gewezen dat hij in een groep moet werken en niet als eenling er buiten."

Het Geinige Paardenspel

Misschien is het sommigen van jullie op het forum duidelijk geworden dat ik samen met Brechtje, Inkie en nu ook Blieblie aan een paardenspel ben begonnen. Soms moet je iets gewoon doen, ook al kost het veel tijd!

Dat is het natuurlijk niet alleen. Je kan ook in het bejaardehuis om de hoek mensen helpen met internetten, misschien voelen jullie waar ik heen wil.

Vrijwillegers werk, wie doet het nog? En waarom zou je het nog doen? Mij geeft het eindresultaat altijd voldoening als iemand blij is met wat ik voor hem of haar gedaan heb. Natuurlijk kun je, je tijd ook in andere zaken steken, je werkt (of gaat naar school), je zou ook nog een sociaal leven kunnen hebben...

In hoeverre zien jullie de mede crew op Fok! als vrijwilligers? We proberen het voor jullie toch leuk te maken en er is niks mis mee om je eigen steentje aan bijvoorbeeld Fok! bij te dragen. Nu ik een aantal dagen de crewfora volg kom ik leuke ideeen tegen, jammer genoeg is er te weinig tijd, duurt het te lang of zijn er geen mensen voor.

Als je is voor je zelf gaat kijken waar je goed in bent, teksten verzinnen, tekenen, photoshoppen, webdesign, flash, php, perl... en je denkt ja let me be part of the unofficial fok! creativity team meld je dan gerust bij ondergetekende aan. Een site draaid niet alleen op moderators, een site moet eerst draaien voordat modjes nodig zijn!

Om nog even te spammen: Voor Het Geinige Paardenspel zoeken we nog een Flash-Guru, met nadruk op Guru. Voel je, je aansproken meld je dan ook even bij ondergetekende op de email.

Vergunning traumahelikopter kwijt

Boes21, Abraracourcix en Ikke_ook hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Academisch Ziekenhuis Nijmegen is de vergunning van hun traumahelikopter kwijtgeraakt. Woensdag heeft de Raad van State hier uitspraak over gedaan. Er was bezwaar tegen de vergunning van de traumahelikopter aangetekend door twee milieugroeperingen en een omwonende. Zij vonden dat de helikopter te veel geluid zou maken.

Provincie Gelderland heeft zich verdedigd tegenover de Raad van State dat de helikopter onregelmatig wordt gebruikt. Zij vinden ook dat de helikopter maatschappelijk niet te binden is aan een strenge geluidsbeperking.

Deze argumenten heeft de Raad van State van tafel geveegd. Zij vonden dat er meer onderzoek had moeten gebeuren naar andere vluchtroutes, die minder lawaai zouden produceren. Ook had ze bezwaar tegen de vluchten van de stalling naar het dak van het ziekenhuis, die twee keer per dag plaatsvinden.

Provincie Gelderland heeft zes maanden de tijd om met een nieuwe vergunning te komen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.