Van Persie uit selectie Feyenoord gezet

Necraos en siteslammer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoord-speler Robin van Persie is door trainer Bert van Marwijk uit de A-selectie gezet. Van Marwijk deed dit omdat volgens hem van Persie zich ongeïnteresseerd en negatief gedroeg op de training. Van Persie vloog woensdag nog wel mee met de ploeg van Istanboel naar Nice, maar werd meteen bij aankomst op het vliegtuig naar Schiphol gezet.

Tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Fenerbahce deed van Persie zo ongeïnteresseerd en negatief dat van Marwijk besloot hem niet te laten invallen voor Lurling. De invaller van Lurling werd uiteindelijk Buffel, die tevens zorgde voor de 2-0 eindstand.

"Dit is een maatregel uit ergernis", aldus Jan Swart, manager bij Feyenoord. "Van Marwijk wil ermee aangeven dat Robin eens goed moet beseffen dat hij in een andere wereld is terechtgekomen. In de afgelopen weken zijn er diverse gesprekken met Robin geweest, ook door anderen dan de trainer. Hij is er voortdurend, zowel vriendelijk, vaderlijk als streng op gewezen dat hij in een groep moet werken en niet als eenling er buiten."