Nederland spil in wereldwijde drugshandel

Het gaat goed, of slecht, met de rol van Nederland in de internationale drugshandel. Goed gezien door de ogen van drugshandelaren. Slecht in de ogen van hen die daar niets mee van doen willen hebben. De rol van ons land wordt namelijk steeds belangrijker. Een en ander blijkt uit recente rapporten van de Britse criminele inlichtingendienst NCIS en van de federale Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie DEA (Drugs Enforcement Administration). De goede logistieke mogelijkheden maken Nederland zeer geschikt als distributiecentrum van verschillende drugs.

De Internationaal opererende bendes zoeken steeds meer directe contacten met hun leveranciers in Nederland. De partijen drugs die ze willen afnemen worden steeds groter. Het liefst schakelt men daarbij weinig tot geen tussenpersonen in, om de winst zo groot mogelijk te maken. Bovendien handelen de drugsorganisaties steeds vaker in verschillende soorten drugs.

XTC

XTC-pillen blijven wereldwijd nog steeds voor het grootste gedeelte uit Nederland komen, en zijn hier ook geproduceerd. Ongeveer 80% van alle pillen die in de VS in beslag worden genomen, zijn in ons land gemaakt.

Tevens speelt ons land een voorname rol als de toegangspoort voor cocaïne uit Colombia, bestemd voor landen in de Europese Unie. Daarnaast distribueren criminelen in Nederland de cocaïne die in Spanje aan land is gebracht.

Ze blijven uit ons land komen