Jari Litmanen keert terug naar Ajax

Ajaxno1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jari Litmanen keert terug naar Ajax, zo heeft Leo Beenhakker, technisch-directeur van Ajax, vanavond laten weten in NOS Langs de Lijn.

De Fin tekent bij de Amsterdammers een verbintenis tot het einde van dit kalenderjaar. Daarna zal er over een eventueel langer verblijf gesproken worden. Volgens Beenhakker is het de bedoeling dat 'er dan nog anderhalf jaar aan vastgeplakt wordt'. Waarom Litmanen in eerste instantie voor slechts vier maanden tekent wilde de voorzitter van Ajax, Michael van Praag, zojuist in Studio Sport niet zeggen.

Morgenochtend gaat Beenhakker weer met Liverpool rond de tafel zitten. 'Er moeten nog een paar formaliteiten worden geregeld. Daarna kunnen we Jari voor 16.00 uur aanmelden bij de UEFA, zodat hij mee kan spelen in de Champions League. Want als dat niet mocht lukken, dan schieten we ons doel voorbij.'

Medio 1999 vertrok Litmanen na zeven jaar bij Ajax te hebben gespeeld naar FC Barcelona. Later verhuisde hij naar Liverpool, maar daar kwam hij de laatste maanden niet meer aan spelen toe.