Legerbasis in België was doelwit moslim extremisten

Kiddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie in Nederland vastzittende extremistische moslims zijn van plan geweest een aanslag te plegen op een Amerikaanse legerbasis in België, zo meldt het NRC Handelsblad vandaag. De krant basseert zich op de dagvaarding in de strafzaak tegen de drie vermeende islamitische extremisten die aanstaande maandag pro forma dient.

Het gaat om de in september in Rotterdam aangehouden Fransman Jerome C. en Algerijn Abdelkader R. Ook de onlangs door Canada aan ons land uitgeleverde Algerijn Adel T. was hier bij betrokken. Justitie kwam de terroristencel destijds op het spoor na een tip van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).

Welke legerbasis de verdachten wilden treffen, wil het openbaar ministerie nog niet zeggen. De Telegraaf meldt echter dat het om NAVO-basis Kleine Brogel in Belgisch Limburg gaat, vlak bij Valkenswaard. Hier zouden mogelijk kernwapens liggen opgeslagen.

Eerder maakte justitie al bekend dat de mannen verdacht worden van het voorbereiden van een bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs. Justitie zal maandag vragen de strafzaak nog niet inhoudelijk te behandelen omdat er nog getuigen in Duitsland, Frankrijk en België moeten worden gehoord.

Osama bin Laden

In België zit in deze zaak de Tunesische ex-profvoetballer Nizar T. vast. Hij had de aanslag op de ambassade als 'martelaar' moeten plegen. In een café van zijn broer in Brussel vond de politie grote hoeveelheden grondstoffen voor het maken van een bom.
De leider, van het aan het al-Qaedanetwerk van Osama bin Laden verbonden groepje terroristen, zit vast in Frankrijk. Het gaat om de Franse Algerijn Djamel B. die in Afghanistan in direct contact stond met de top van het terreurnetwerk van Bin Laden. Hij is recentelijk onder strenge beveiliging in Rotterdam als getuige gehoord.