FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 maart 2001

Gestolen schilderij na 28 jaar boven water

Het schilderij 'Madonna met kind en de heilige Johannes' van de 16de-eeuwse Duitse meester Lucas Cranach de Oudere, dat in 1973 werd gestolen uit een klooster in de omgeving van Florence, is samen met zeven andere kunstwerken die toentertijd verdwenen teruggevonden. Dat heeft de speciale afdeling van de Italiaanse politie die zich met gestolen kunst bezighoudt donderdag bekendgemaakt.

De Madonna, met een geschatte waarde van 12 miljard lire (bijna 13,7 miljoen gulden), werd al in augustus in Turijn verworven door een undercoveragent die zich als een potentiële koper voordeed. In het belang van het onderzoek werd de zaak geheim gehouden. Tegen drie verdachten is later een gerechtelijk vooronderzoek geopend wegens smokkel van gestolen goederen.

Het schilderij, olieverf op hout, is inmiddels terug in Florence, waar het na restauratie in het Uffizi-museum tentoon zal worden gesteld.

Niet vloeken op het veld

Aspirant-spelers voor FC Meeden moeten een contract tekenen waarin ze beloven niet op het veld te vloeken. Het contract voorziet tevens in clausules inzake belediging van andere spelers en het kwetsen van de gevoelens van toeschouwers.

M. Wolthuis van FC Meeden zegt dat het contract slechts verplicht is voor nieuwe spelers. De huidige spelers mogen het contract natuurlijk ook tekenen, aldus Wolthuis.

Amazon biedt legale mp3's aan

kremez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amazon biedt zo'n 5.000 gratis nummers aan. Op die manier hoopt de online winkel de verkoop van cd's te bevorderen. Het gaat om downloads van honderden artiesten, waaronder de Smashing Pumpkins, George Michael en de Beastie Boys.

Amazon begon twee jaar geleden al een bescheiden afdeling met muziekdownloads, maar door de stap van deze week heeft Amazon nu een van de grootste collecties met legale MP3-muziek online. Het bedrijf heeft voor het aanbieden van de muziek toestemming gekregen van de muziekindustrie. "De muzieklabels beseffen ook dat gratis downloads de muziekverkoop bevorderen", aldus Greg Hart van Amazon tegenover persbureau Reuters.

Om een track te downloaden, moeten muziekliefhebbers wel hun naam en e-mailadres afgeven aan Amazon. Op die manier kan het bedrijf een uitgebreide database met de voorkeuren van consumenten opbouwen.

Amazon zal de collectie met aangeboden muziek nog verder uitbreiden. Ook wil de webwinkel onbekende artiesten de mogelijkheid bieden om hun muziek aan te bieden. Via het vorige maand gelanceerde 'Honor System' van Amazon kunnen fans geld betalen aan de artiesten. Amazon krijgt wel dertig procent van de opbrengst.

Linux groeit sneller dan Windows

Microsoft is met zijn besturingssystemen uit de Windows-familie nog steeds dominant in de servermarkt, maar het aandeel van Linux groeit sneller dan dat van Windows. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het marktonderzoeksbureau IDC.

Microsoft had met Windows vorig jaar 41 procent van de markt voor server-besturingssystemen in handen. Een jaar eerder was dat 38 procent. Ook het marktaandeel van Linux groeide vorig jaar met twee procent tot 27 procent. Het aantal verkochte Windows-licenties nam met 20 procent toe. Het aantal installaties van Linux groeide echter met 24 procent. De overige besturingssystemen verloren marktaandeel.

Unix daalde van 17 procent in 1999 tot 14 procent in 2000. Novell zag het marktaandeel van Netware slinken tot 17 procent, tegen 19 procent een jaar eerder. De totale markt voor server-besturingssystemen groeide vorig jaar met 13 procent tot 6,1 miljoen installaties. Microsoft topman Steve Ballmer betitelde Linux eerder al als de belangrijkste bedreiging voor Windows.

Microsoft: MSN blijft gratis

Microsoft Nederland weerspreekt de berichten dat Microsoft binnen ongeveer een jaar geld gaat vragen aan de gebruikers van de populaire internetstartpagina msn.com. ,,Alle producten en diensten van MSN, zoals Hotmail en Messenger zijn en blijven ook in de toekomst gratis", stelt de softwaregigant in een verklaring.

Maandag liet een Britse Microsoft-topman in de Britse krant The Guardian weten dat een abonnement voor msn.com binnen een jaar ongeveer 200 gulden per jaar moest gaan kosten. De e-maildienst Hotmail zou wel gratis blijven.

Volgens Microsoft zijn de antwoorden van de directeur van Microsoft Groot-Brittannië in het interview onjuist weergegeven.

Microsoft zegt wel te onderzoeken of het in de toekomst nieuwe producten of diensten kan aanbieden tegen betaling. Maar het is volgens een woordvoerder te voorbarig om te zeggen dat dit op korte termijn gaat gebeuren.

Msn.com telt wereldwijd ongeveer 200 miljoen bezoekers per maand.

Bommelder vergeet nummermelder

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze sukker stamt duidelijk van VOOR het informatietijdperk.

Groningse politie heeft een 37-jarige bommelder kunnen arresteren. De man had verzuimd zijn telefoonnummer af te schermen. Hierdoor was zijn nummer af te lezen op de nummermelder van alarmnummer 112.

De man had half februari op zaterdagmiddag een druk Albert-Heijnfiliaal in Groningen gebeld met de mededeling dat er een bom in het pand lag. De winkel en twee belendende percelen moesten enkele uren worden ontruimd voordat de politie kon constateren dat de melding vals was.
Zijn dreigtelefoontje naar 112 werd opgeslagen in het meldingenbestand van het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen. Uit een onderzoek onder kennissen van de verdachte werd duidelijk dat de stem van de melder met de stem van de verdachte correspondeerde.

Het motief van de bommelder is niet bekend, al vermoedt de politie dat het ,,een simpele pesterij'' betrof. De man is na zijn bekentenis weer vrijgelaten. De zaak is aan justitie overgedragen.

Agente krijgt taakstraf

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor dood door schuld is donderdagmiddag de 32-jarige politieagente M. van der B. (Biezen) uit Heesch voor de rechtbank in Breda veroordeeld tot 210 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf. Ook kreeg zij een rijontzegging van een jaar.

Tijdens het schaduwen van een verdachte reed Van der B. op 15 december 1999 in Gilze door rood licht en botste tegen een andere auto. Hierdoor kwam een echtpaar uit Tilburg om het leven. Hoewel de politie tijdens observatiewerkzaamheden zich niet hoeft te houden aan verkeersregels, gaat volgens het vonnis de verkeersveiligheid altijd boven het belang van het onderzoek.

Tegen de agente was een jaar cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk, en twee jaar rijontzegging.

Janet Jackson uit de kleren

Fans en andere liefhebbers van Janet Jackson wachten met spanning op haar nieuwe single. Wellicht is `All For You' een bijzonder nummer en een hoge notering in de hitlijsten waard, maar volgens de Britse muzieksite Worldpop zal het hoesje van de single in ieder geval het gesprek van de dag worden. Janet staat er namelijk naakt op, uitgestrekt op een wit bedsprei.

Ondanks haar Eva-kostuum, onthult ze verder geen intieme plekjes. Maar volgens insiders is het zeker sensueel te noemen. Het nieuwe album van Janet gaat misschien ook `All For You' heten. Het ligt in het voorjaar in de winkel.

Formule1 staat op het spel

Crasher11 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De autofabrikanten DaimlerChrysler, BMW, Fiat, Renault en Ford hebben gedreigd buiten de Formule1 een eigen racecompetitie te beginnen. Zij willen verhinderen dat de races in handen vallen van de Duitse tv-magnaat Leo Kirch.

Nog voor de eerste race van het seizoen, aanstaande zondag in Australië, zijn de topmanagers van de autoconcerns de openlijke machtsstrijd aangegaan met de omstreden Beierse media-gigant Kirch. Deze is net grootaandeelhouder geworden van de Formule I.

De autoconcerns willen voorkomen dat de lucratieve races straks uitsluitend via Kirchs betaal-televisiezenders te ontvangen zijn en niet meer op de publieke zenders.

Eerder deze maand verwierf de Kirch-Gruppe een belang van 16,7 procent in het filmrechtenbedrijf EM.TV uit München, dat de andere helft van de aandelen van de Formule I bezit. Door de transactie is Kirch mede-eigenaar van de Formule I geworden.

"Wij autoproducenten zijn ongelukkig met de huidige situatie. We willen voorkomen dat Kirch 75 procent verwerft. Want dat zou het einde van de Formule I betekenen", zei Hubbert op een personferentie.

Op hun beurt hebben de autoconcerns grote belangen in de Formule I. DaimlerChrysler is eigenaar van de renstal McLaren-Mercedes, Fiat bezit Ferrari en Ford heeft Jaguar. Per seizoen investeren zij een slordige 400 miljoen gulden in de Formule I. Volgens Hubbert is dit "weggesmeten geld, als de races naar de betaal-tv verhuizen". Ook Ecclestone en Jaguar-baas Wolfgang Reitzle willen niet met Kirch samenwerken.

Prinses moet drie jaar brommen

De echtgenote van een broer van de Saudische koning Fahd is woensdag in Egypte tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens diefstal van sieraden ter waarde van ruim drie miljoen gulden. Prinses Hind Shams el-Din Al-Fasi had de sieraden in december bij een beroemde juwelier in Caïro besteld, maar na aflevering niet betaald.

Prinses Hind, die een Marokkaanse vader en een Egyptische moeder heeft, is getrouwd met prins Turki bin Abdel Aziz. Na een ruzie tussen prins Turki en koning Fahd betrok het paar in 1983 de bovenste verdiepingen van het Ramses Hiltonhotel in Caïro. Het paar en zijn hofhouding hebben de afgelopen jaren een zeer slechte naam gekregen in de Egyptische hoofdstad. Vorig jaar werd prinses Hind al tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat zij een schuld van zes miljoen gulden aan de Egyptische adviseur van haar man niet had voldaan. Zij heeft de straf echter nooit uitgezeten. Twee broers van de prinses kregen ooit twee maanden gevangenisstraf opgelegd omdat zij twee studenten hadden aangevallen, maar ook zij zijn nooit achter de tralies gezet.

Prins Turki is door voormalige bedienden beschuldigd van mishandeling en wanbetaling. Twee bedienden van de prinses ontsnapten in 1998 uit het Ramses Hiltonhotel door zich aan aan elkaar geknoopte lakens van de 29ste naar de 24ste verdieping te laten zakken. De prinses had hen opgesloten nadat zij hun beklag hadden gedaan.

Kranten van de oppositie hebben er bij de regering op aangedrongen de prinselijke familie, die naar verluidt grote bedragen heeft geïnvesteerd in het Egyptische bedrijfsleven, het land uit te zetten.

Man blaast zichzelf op in tankstation

Een man in Australië is gearresteerd, nadat hij zichzelf had opgeblazen toen hij een sigaret rookte in een tankstation. Men vermoedt dat de 40-jarige automobilist dronken was toen hij het tankstation binnenreed om een jerry-can te vullen.

Z'n sigaret viel uit z'n mond in de jerrycan, met als gevolg dat z'n auto explodeerde en hij zelf door de klap 5 meter weggeslingerd werd. De man, die niet bij naam genoemd werd, heeft lichte brandwonden aan z'n benen opgelopen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis om behandeld te worden. De politie meldt dat z'n auto zwaar beschadigd was.

De autoriteiten arresteerden de man onder meer op verdenking van rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs.

België verplettert San-Marino

België heeft zijn kandidatuur voor deelname aan het Wereldkampioenschap voetbal 2002 in Japan en Zuid-Korea kracht bijgezet met een 10-1 overwinning op San Marino.

Door de zege nestelden de Belgen zich naast Schotland op kop van groep 6 van het kwalificatietoernooi.

Een hoofdrol in de slotfase van de ongelijke wedstrijd was weggelegd voor Bob Peeters. De lange spits van Vitesse bekroonde zijn invalbeurt met drie treffers in twaalf minuten. 'Helemaal te gek', jubelde hij. 'Dit is mijn eerste hattrick uit mijn loopbaan. Het mooie was dat ik ook nog eens de 10-0 scoorde.'

De enige treffer van San Marino viel in blessuretijd. Selva passeerde doelman De Vlieger (Willem II) vanuit een vrije trap.

België leidde bij rust al met 3-0 door treffers van Vanderhaeghe, Emile Mpenza en Goor. Na de hervatting scoorden Vanderhaeghe, Goor, Baseggio en Wilmots waarna Peeters voor de laatste drie doelpunten tekende.

België en Schotland hebben na drie wedstrijden allebei zeven punten. Op zaterdag 24 maart ontmoeten beide koplopers van groep 6 in het kwalificatietoernooi elkaar in Glasgow. Nummer drie Letland heeft pas drie punten.

Enschedese wethouder treedt af

In Enschede is een wethouder afgetreden in verband met de kritiek op de gemeente die de commissie-Oosting gisteren leverde. Het gaat om wethouder Buursink, die verantwoordelijk was voor de milieuvergunningen van bedrijven als S.E. Fireworks.

Buursink is de eerste die opstapt naar aanleiding van de vuurwerkramp. Oosting legde de verantwoordelijkheid voor die ramp gisteren bij drie partijen: het vuurwerkbedrijf, de gemeente Enschede en de nationale overheid.

Burgemeester Mans wil zich op 19 maart in de gemeenteraad verantwoorden en blijft in elk geval tot dan toe aan.

Taliban begint met beeldenstorm

Het bewind van de ultraconservatieve Taliban in Afghanistan is donderdag begonnen met het slopen van alle standbeelden in het land, met inbegrip van de grote boeddhabeelden in de provincie Bamiyan.

De sloop is een van een lange reeks acties van het bewind in Kabul tegen niet-islamitische uitingen. De boeddhabeelden in Bamiyan zijn duizenden jaren oud. "De vernietiging is in het hele land begonnen, dus ook in Bamiyan. Alle beelden zullen worden verwoest", zei minister van Voorlichting en Cultuur Quudratullah Jamal. "Zij zijn al vernietigd in de provincies Ghazni (Centraal-Afghanistan), Kandahar (zuiden), Herat (westen) en Jalalabad (oosten)".

De vernieling was bevolen door Talibanleider mullah Omar. Hij beschouwt het als een "gebod van de islam", omdat de boeddhabeelden voor gelovigen voorwerpen van hun cultus zijn om bidden mogelijk te maken. "En, zo het geen cultusvoorwerpen zijn, dan gaat het alleen maar om een hoop stenen", aldus Omar. Hij heeft alle internationale kritiek naast zich neergelegd.

Rotterdamse haven geblokkeerd

Het uitgaande scheepvaartverkeer is donderdagochtend stilgelegd in de Rotterdamse haven. De havenautoriteiten zeggen de maatregel uit voorzorg te hebben genomen, omdat boze vissers zich hebben verzameld voor de Nieuwe Waterweg en het zicht door de mist slecht is.

Door de drukte bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, is er ook geen scheepvaart mogelijk naar de Rotterdamse havens. Ongeveer veertig vissersschepen bevinden zich op de Noordzee voor de ingang van de Nieuwe Waterweg.

Bij de haven van IJmuiden is sprake van een volledige blokkade. Zo'n zestig vissersboten, vooral de kleine kotters die vissen op tong en schol, liggen in twee lagen dik voor de havenmond en voor de sluizen. Daardoor is het Noordzeekanaal aan twee kanten belemmerd.

18.000 claims bij NS in twee weken

De afgelopen twee weken hebben ongeveer 18.000 reizigers geld teruggevraagd bij NS. Dat kunnen zij sinds kort doen wanneer ze een half uur of meer vertraging hebben.

Dagelijks komen er ongeveer 1300 claims binnen bij de Spoorwegen. Dat is een stuk minder dan de 2500 tot 5000 waarop NS had gerekend.

NS heeft nog geen geld uitgekeerd. Dat gebeurt pas vier tot zes weken na indiening van de claim, indien de vraag van de reiziger ook als terecht wordt beoordeeld. De NS kan nog niets zeggen over de hoogte van de claims.

NS heeft nog niet kunnen nagaan welk soort storingen vaak voorkomen.

Cito toets 2001

Een totaal van tien leerlingen verpsreid over Nederland hebben dit jaar alle 180 vragen van de Cito-toets goed beantwoord. Ook scholieren die slechts vijftien of minder fouten hebben gemaakt, verdienen de maximumscore. Dat waren 7147 kinderen. Eén leerling had 174 fout beantwoord. Over het geheel genomen is de Cito-toets dit jaar een fractie beter gemaakt dan vorig jaar.

Ten opzichte van vorig jaar hadden de leerlingen gemiddeld dit jaar één vraag meer goed beantwoord dan de lichting van vorig jaar. Volgens het Cito gaat het echter om een 'marginaal verschil' waaraan geen enkele conclusie mag worden verbonden. De afgelopen jaren vertoonde de Cito-score juist een lichte daling. Ook hierbij ging het om 'normale schommelingen'.
In totaal deden 150 duizend leerlingen mee. Van alle basisscholen doet 84 procent mee aan de Cito-eindtoets.

Koppeling met ISS geslaagd

Een Russisch vrachtschip met voorraden is woensdag met succes aan het internationale ruimtestation (ISS) gekoppeld. Dat heeft de vluchtleiding meegedeeld.

De Progress M-44 was maandag gelanceerd. Het vrachtschip is geladen met materiaal, voedsel en brandstof voor het ruimtestation dat door meerdere landen wordt gebouwd. Sinds november werken twee Russische kosmonauten en een Amerikaanse astronaut aan boord van het ISS. Met het door de Progress aangeleverde materiaal zullen zij het bemanningsverblijf Zvezda verder uitbouwen.

Op 8 maart gaat met het Amerikaanse ruimteveer Discovery een nieuwe bemanning op weg naar het ISS.

Ontdekken van BSE via bloedtest

De gekkekoeienziekte BSE kan in de toekomst mogelijk ontdekt worden via een bloedtest. Dat beweren Britse wetenschappers van het Roslin Instituut, die een verrassend effect vonden van de ziekte in onvolgroeide rode bloedcellen.

De ontdekking van het wetenschappelijk instituut is te lezen in de nieuwste uitgave van het vakblad Nature Medicine.

De onderzoekers vonden in met BSE geïnfecteerde dieren een gen dat veel minder actief is dan gebruikelijk. Het gen is aanwezig is rode bloedcellen van dieren, maar ook van mensen.

De ontdekking opent volgens de Britse wetenschappers de weg om BSE op een veel snellere en goedkopere manier op te sporen. Nu lukt dat alleen via een ingewikkelde en dure ontleding van hersenweefsel.

De volgende stap is te onderzoeken of het gen ook aangetast is bij mensen die lijden aan de menselijke variant van BSE, de ziekte van Creutzfeldt-Jakob.

Lachen is gezond

Britse en Canadese onderzoekers hebben meer inzicht gekregen in de manier waarop onze hersenen grappen verwerken, meldt donderdag de nieuwsdienst van internetprovider Planet Internet. Hersenscans geven aan dat semantische moppen en woordspelingen verschillende delen van onze hersenen activeren. Wel gebruiken we voor de waardering van een mop en het lachen erom hetzelfde centrale pad in onze hersenen.

De onderzoekers voerden hersenscans uit op veertien vrijwilligers, terwijl zij naar moppen luisterden. Er werden twee soorten grappen verteld: semantische moppen (bijv: Waarom kijkt de koning 's morgens door het raam? Omdat hij door de muur zo weinig ziet) en woordspelingen (bijv: Het is groen en het ligt in bed? Een krop slaap). De proefpersonen moesten hun lach inhouden terwijl de hersenscan bezig was, maar waardeerden de grappen achteraf op hun humorgehalte door er punten van 1 tot 5 aan te geven.

Semantische moppen bleken het deel van de hersenen te activeren dat gebruikt wordt voor het verwerken van taal, terwijl de woordspelingen het gebied activeerden dat gebruikt wordt voor de voortbrenging van spraak. Beide soorten moppen activeerden de middelste prefrontale cortex, die het beloningsgedrag controleert.

Activering van deze regio stond in verband met de waardering voor de mop. Dat het lachen om een mop door een gedeeld systeem in de hersenen wordt geregeld, verklaart meteen waarom sommige mensen na hersenletsel hun gevoel voor humor kwijtraken. Mensen zijn overigens wellicht de enige wezens met gevoel voor humor, stipt de internetprovider nog aan.

Meerderheid steunt burgemeester Mans

Een grote meerderheid van de inwoners van Enschede vindt dat burgemeester Mans van die stad mag aanblijven. Dat blijkt uit een representatieve enquête die woensdag na de presentatie van het rapport-Oosting werd gehouden onder 477 inwoners van Enschede. Uit het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van RTV Oost, blijkt dat 85 procent van de geënquêteerden de burgemeester nog altijd steunt. Het vertrouwen in het voltallige college is minder groot, 64 procent.

Volgens J. Evenblij, woordvoerster van onderzoeksbureau Right, hebben de inwoners van Enschede duidelijk minder vertrouwen in de wethouders afzonderlijk dan in burgervader Mans. Mans vindt overigens dat hij een eigen afdeling voor veiligheid moet krijgen. Hij zei dat woensdagmiddag in een toelichting op zijn eerdere reactie op het rapport van de commissie-Oosting.

De PvdA'er stelt dat de discussie over dit onderwerp pas goed op gang komt naar aanleiding van de bevindingen over de vuurwerkramp. "Ik denk dat veiligheid ook voor de minister van Binnenlandse Zaken een aparte portefeuille wordt." Volgens Mans gaat het hierbij niet om bijvoorbeeld voetbalrellen, maar om risicovolle bedrijven waarvoor de verantwoordelijkheden nu zijn verdeeld over verschillende wethouders.

Winst Heineken boven verwachting

Bierbrouwer Heineken heeft een goed jaar achter de rug. De nettowinst over 2000 steeg met 20 procent tot 621 miljoen euro (f 1,37 miljard). Ook de omzet nam toe, met 13 procent naar 8,1 miljard euro ( f 17,85 miljard). Het bedrijfsresultaat kwam 15,3 procent hoger uit, op 921 miljoen euro (f 2,02 miljard). De cijfers zijn boven verwachting. Analisten hadden gerekend op nettowinst van 601 tot 610 miljoen euro. De winst per aandeel werd geschat op 1,92 tot 1,95 euro, maar kwam uit op 1,98.

Overnames van nieuwe bedrijven bleken vorig jaar een belangrijke aanjager voor Heinekens resultaten. De aanwinsten Cruzcampo (Spanje), Gemer en Martiner (Slowakije) en Affligem (België) namen 7 procent van de totale omzetstijging voor hun rekening. De sterkste omzettoename was echter te danken aan de hogere wisselkoers van de Amerikaanse dollar.

De wereldbiermarkt groeide in 2000 met ruim 2,5 procent tot zo'n 1,36 miljard hectoliter. De Heineken Groep, exclusief de gelieerde ondernemingen Kaiser en Quilmes, nam daarvan 74,8 miljoen hectoliter voor haar rekening, een toename van 10,5 procent.

Chinezen achter Internet-filter

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Chinese Ministerie van Openbare Veiligheid heeft nieuwe software gelanceerd waarmee het internet kan worden gefilterd. De software, Internet Police 110 geheten, moet Chinese internetsurfers behoeden voor informatie over seks, geweld en sektes.

"De software moet voorkomen dat gebruikers ongezonde informatie van buiten- en binnenlandse websites krijgen", aldus een politiefunctionaris tegenover persbureau Reuters. Er zijn drie versies van de software: voor huishoudens, internetcafés en scholen. De software kan ook het webverkeer monitoren en berichten van 'verwerpelijke bronnen' vernietigen of tegenhouden.

China blokkeert al langer de sites van alle Westerse media, mensenrechtengroepen, Tibetaanse vluchtelingen en de in China verboden Falun Gong sekte. Chinese dissidenten en leden van Falun Gong stellen alles in het werk om de Chinese censuur te omzeilen. Het is nog onduidelijk of het installeren van de nieuwe software verplicht zal worden gesteld.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.