België verplettert San-Marino

België heeft zijn kandidatuur voor deelname aan het Wereldkampioenschap voetbal 2002 in Japan en Zuid-Korea kracht bijgezet met een 10-1 overwinning op San Marino.

Door de zege nestelden de Belgen zich naast Schotland op kop van groep 6 van het kwalificatietoernooi.

Een hoofdrol in de slotfase van de ongelijke wedstrijd was weggelegd voor Bob Peeters. De lange spits van Vitesse bekroonde zijn invalbeurt met drie treffers in twaalf minuten. 'Helemaal te gek', jubelde hij. 'Dit is mijn eerste hattrick uit mijn loopbaan. Het mooie was dat ik ook nog eens de 10-0 scoorde.'

De enige treffer van San Marino viel in blessuretijd. Selva passeerde doelman De Vlieger (Willem II) vanuit een vrije trap.

België leidde bij rust al met 3-0 door treffers van Vanderhaeghe, Emile Mpenza en Goor. Na de hervatting scoorden Vanderhaeghe, Goor, Baseggio en Wilmots waarna Peeters voor de laatste drie doelpunten tekende.

België en Schotland hebben na drie wedstrijden allebei zeven punten. Op zaterdag 24 maart ontmoeten beide koplopers van groep 6 in het kwalificatietoernooi elkaar in Glasgow. Nummer drie Letland heeft pas drie punten.