Amazon biedt legale mp3's aan

kremez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amazon biedt zo'n 5.000 gratis nummers aan. Op die manier hoopt de online winkel de verkoop van cd's te bevorderen. Het gaat om downloads van honderden artiesten, waaronder de Smashing Pumpkins, George Michael en de Beastie Boys.

Amazon begon twee jaar geleden al een bescheiden afdeling met muziekdownloads, maar door de stap van deze week heeft Amazon nu een van de grootste collecties met legale MP3-muziek online. Het bedrijf heeft voor het aanbieden van de muziek toestemming gekregen van de muziekindustrie. "De muzieklabels beseffen ook dat gratis downloads de muziekverkoop bevorderen", aldus Greg Hart van Amazon tegenover persbureau Reuters.

Om een track te downloaden, moeten muziekliefhebbers wel hun naam en e-mailadres afgeven aan Amazon. Op die manier kan het bedrijf een uitgebreide database met de voorkeuren van consumenten opbouwen.

Amazon zal de collectie met aangeboden muziek nog verder uitbreiden. Ook wil de webwinkel onbekende artiesten de mogelijkheid bieden om hun muziek aan te bieden. Via het vorige maand gelanceerde 'Honor System' van Amazon kunnen fans geld betalen aan de artiesten. Amazon krijgt wel dertig procent van de opbrengst.