Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag goed nieuws: de Pedopartij is opgeheven!

Wanneer er écht heel erg weinig steun vanuit de samenleving komt, dan kun je als politieke partij eigenlijk slechts één ding doen: jezelf opheffen. Om die reden kwam gisteren een einde aan het bestaan van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, de partij die we in de wandelgangen kennen als de Pedopartij. Mooi zo. Opgeruimd staat netjes. Ik hoef die meneer met dat schots en scheve gebit en die bril uit het jaar nul echt nooit meer te zien. Naast hun achterlijke en viezige gedachten over seks van mannen van 60 met kinderen van 14, heb ik me altijd opgewonden over het feit dat zelfs deze groezelige types gebruik mochten maken van Perscentrum Nieuwspoort. Ik vond dat altijd een soort ontheiliging van gewijde grond.

Eén ding is voor mij aanleiding, om die ontbrekende maatschappelijke steun in een breder perspectief te plaatsen:

Als een partij mee wil doen aan de Kamerverkiezingen, dan dient er een aantal ondersteuningsverklaringen te worden verzameld, in ieder kiesdistrict. De ondersteuners dienden hun naam plus adres op een formulier in te vullen, en zich met legitimatie te melden bij het bevolkingsregister. Mede op verzoek van de Pedopartij is de verplichting om je adres op te geven, vervallen. Dat is raar.

Kan het opgeheven bestuurslid Ad van den Berg van de opgeheven Pedopartij mij op de valreep van de vergetelheid nog even laten weten, of hij het niet met mij eens is, dat ondersteuners van een politieke partij dat met volle kracht moeten doen, in alle openbaarheid, en niet stiekem?