Nieuw te streamen in juli

Wie zegt dat er in de zomer nooit wat op tv is? Er is genoeg te zien! Zeker de streamers die abonnementen op meerdere diensten hebben, kunnen in juli weer uit veel mooie titels kiezen.

Netflix

Iedereen zit natuurlijk te wachten op Stranger Things 4, volume 2 (nu te zien). Deze twee laatste afleveringen van het seizoen duren samen vier uur, dus het is bijzonder avondvullend.

Ook andere series keren terug: Control Z (6 juli) met seizoen 3, Virgin River (20 juli) met seizoen 4, Blown Away (22 juli) met seizoen 3 en Rebelde (27) met seizoen 2.

Bij de eigen films die Netflix deze maand uitbrengt is The Gray Man (22 juli) de grootste titel. De film, van Joe en Anthony Russo, is vanaf 13 juli in de bioscoop te zien en verschijnt een week later op Netflix. In The Gray Man maken we kennis met voormalig CIA-agent en doorgewinterde huurmoordenaar Court Gentry (Ryan Gosling), ook wel bekend als Sierra Six. Na een flinke tijd in de federale gevangenis wordt Gentry gerekruteerd door zijn contactpersoon Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton). Maar dit keer zijn de rollen omgedraaid en blijkt Six zelf een doelwit te zijn. Zijn ex-collega Lloyd Hansen (Chris Evans) heeft een wereldwijde klopjacht op hem ingezet en doet er alles aan om Six uit te schakelen. Agent Dani Miranda (Ana de Armas) schiet Six te hulp en dat blijkt hij hard nodig te hebben…

Andere Netflix-films deze maand zijn Hello, Goodbye and Everything in Between (6 juli), Under the Amalfi Sun (13 juli) en Purple Hearts (29 juli).

HBO Max

Deze week is op HBO (en dus ook op HBO Max) het vierde seizoen van Westworld begonnen; nieuwe afleveringen verschijnen op maandagen.

De nieuwe Spaanse Max Original dramaserie How To Screw It All Up (Cómo Mandarlo Todo A La Mierda, nu te zien) vertelt het verhaal van een groep vrienden die zonder plan op roadtrip gaan. Alba is nieuw op haar school en heeft moeite om zich aan te passen, dan hoort ze ook nog dat de eindejaarsreis is geannuleerd. Haar plannen om van huis weg te lopen zijn verpest. Maar een groep klasgenoten steelt een busje en willen drie weken lang op een roadtrip gaan. Het plan is om geen plan te hebben, er zijn maar een paar regels: geen berichten plaatsen op social media, altijd in beweging blijven en, belangrijker nog, er is geen weg terug.

The Anarchists  (11 juli) is een zesdelige HBO-documentaireserie over Jeff Berwick, een Canadese ondernemer die provocateur werd, die in 2015 een conferentie lanceerde in Acapulco, Mexico in de hoop anarchie in zijn puurste vorm te bevorderen - een ideaal dat de afwezigheid van een overheid met absoluut individueel zelfbestuur omarmt. Het evenement, genaamd "Anarchapulco", trekt een internationale reeks libertariërs, voortvluchtigen en gezinnen die hun kinderen willen "ontscholen" om hen te beschermen tegen de bureaucratieën van het moderne leven, evenals crypto-valuta-evangelisten en anderen die zich aangetrokken voelen tot het idee om een staatloze gemeenschap te creëren, vrij van regeringen en centrale banksystemen.

The Anarchists ontvouwt zich over zes jaar en beschrijft een vreemde en dodelijke reeks gebeurtenissen. Wat begint als een impulsieve eenmalige bijeenkomst, verandert in een jaarlijks evenement, dat in omvang groeit en sponsoring aantrekt van crypto-bedrijven met sprekers zoals Ron Paul en BitCoin-investeerder Roger Ver. En wanneer regelvermijdende vrijheidsactivisten samenkomen in een van de gevaarlijkste steden ter wereld, botst de utopische ideologie met de onvoorspelbaarheid van de menselijke natuur. Relaties worden verbroken, rivaliteiten worden gesmeed en uiteindelijk gaan er levens verloren.

Fans van Pretty Little Liars kunnen vanaf 26 juli kijken naar Pretty Little Liars: Original Sin. Twintig jaar geleden scheurde een reeks tragische gebeurtenissen de arbeidersstad Millwood bijna uit elkaar. Nu, in de huidige tijd, wordt een groep tienermeisjes - gloednieuw leugenaars - gekweld door een onbekende persoon en gedwongen om te betalen voor de geheime zonde die hun ouders twee decennia geleden zijn begaan... evenals die van henzelf. In het duistere, coming-of-age, horror-getinte drama bevinden we ons mijlenver weg van Rosewood, maar binnen het bestaande Pretty Little Liars-universum, in een gloednieuwe stad, met een nieuwe generatie Little Liars.

Daarnaast voegt HBO Max deze maand een paar mooie klassiekers toe aan het aanbod, zoals Alf (4 seizoenen, 10 juli) E.R. (15 seizoenen, 17 juli), Luther (5 seizoenen, 18 juli), Parks & Recreation (7 seizoenen, 18 juli) en Downton Abbey (6 seizoenen, 25 juli).

Disney+

Pistol (6 juli) is een zesdelige miniserie over een rock & roll-revolutie. The razende storm in het centrum van deze revolutie zijn de Sex Pistols, en centraal in deze serie van Danny Boyle staat Steve Jones, oprichter en gitarist van de band. Jones' hilarische, emotionele en soms hartbrekende reis gidst ons door een kaleidoscopisch verhaal van drie van de meest epische, chaotische en slijmbesmeurde jaren in de muziekgeschiedenis.

Disney+ voegt ook nog twee afleveringen toe van Ms. Marvel op woensdagen, en het tweede seizoen van Only Murders in the Building verschijnt op dinsdagen. Meer informatie over releases in juli wordt nog toegevoegd als Disney die bekend maakt.

Amazon Prime Video

Gebaseerd op de bestseller van Jack Carr, volgt The Terminal List (nu te zien) James Reece (Chris Pratt) nadat zijn hele peloton Navy SEALs in een hinderlaag is gelopen tijdens een geheime missie. Reece keert terug naar huis met tegenstrijdige herinneringen aan de gebeurtenis en vragen over zijn betrokkenheid. Maar als er nieuw bewijsmateriaal aan het licht komt, ontdekt Reece dat duistere krachten hem tegenwerken, waardoor niet alleen zijn leven in gevaar komt, maar ook dat van degenen van wie hij houdt.

De serie Paper Girls (29 juli) is gebaseerd op de comics geschreven door Brian K. Vaughan en geïllustreerd door Cliff Chiang met in de hoofdrollen Camryn Jones, Riley Lai Nelet, Sofia Rosinsky, en Fina Strazza. In de vroege ochtenduren na Halloween 1988 zijn vier krantenbezorgsters Erin, Mac, Tiffany en KJ op hun bezorgroute als ze verstrikt raken in het kruisvuur van strijdende tijdreizigers, waardoor hun leven voorgoed een andere wending krijgt. Ze worden naar de toekomst getransporteerd en ze moeten een manier zien te vinden om terug te keren naar het verleden, een reis die hen oog in oog brengt met de volwassen versies van henzelf. Terwijl ze zich verzoenen met het feit dat hun toekomst heel anders is dan dat ze zich als 12-jarige voorstelden, worden ze opgejaagd door een militante groep tijdreizigers die bekend staat als de Old Watch, die tijdreizen verboden hebben om aan de macht te blijven. Om te overleven moeten de meisjes hun verschillen overwinnen en leren om elkaar, en zichzelf, te vertrouwen.

Amazon voegt in juli ook nog Halloween Kills (2 juli), Last Night in Soho (7 juli) How It Ends (20 juli) en House of Gucci (24 juli) toe aan Prime Video.

Apple TV+

In de psychologische trhiller Surface (29 juli) zien we Gugu Mbatha-Raw als Sophie, een vrouw die traumatisch letsel aan haar hoofd heeft opgelopen waardoor ze zich nog maar weinig herinnert. Er wordt vermoed dat ze geprobeerd heeft zichzelf te doden. Terwijl Sophie probeert haar leven weer bij elkaar te rapen, samen met haar man en vrienden, begint ze zich af te vragen of de waarheid die haar verteld wordt ook de waarheid is die ze heeft geleefd. Surface stelt de vraag: wat als je je eigen geheimen niet meer weet?

In het derde seizoen van Trying (22 juli) zien we Nikki en Jason als verse ouders van kinderen die ze nog moeten leren kennen. Nu moeten ze hen bij zich zien te houden, wat lastiger is dan ze hadden verwacht. Doordat ze als ouders in het diepe zijn gegooid wordt de relatie tussen Nikki en Jason, en die met hun naasten, op de proef gesteld terwijl ze proberen de ups en downs van het ouderschap proberen te navigeren.

De series For All Mankind, Physical en Loot lopen ook in juli nog door, met nieuwe afleveringen op vrijdagen.