Nieuw te streamen in april

April doet wat-ie wil, zo merkten we meteen op de eerste dag van de maand, want na een paar mooie dagen sneeuwde het ineens! Misschien zitten we deze maand wat vaker binnen dan we hadden verwacht? Geen nood! Er is meer dan genoeg te streamen. We nemen een paar highlights van de grootste streamingdiensten door.

Netflix

Dirty Lines is de eerste Nederlandse drama-comedyserie die op Netflix verschijnt. De zesdelige serie over de opkomst van de sekslijnen in Amsterdam brengt ons terug naar de jaren ‘80, naar de hoogtijdagen van de RoXY en het vrije leven vol drugs, seks en muziek.

Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekslijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

In deel 1 van seizoen 6 van Better Call Saul (19 april) zien we langzaam de laatste sporen van Jimmy McGill plaatsmaken voor Saul Goodman, zoals we hem uiteindelijk leerden kennen in Breaking Bad. De serie sluit af met zeven wekelijkse afleveringen in april en mei, en de laatste zes wekelijkse afleveringen in juli en augustus.

Daarnaast zijn er nieuwe seizoenen van Elite (8 april), Russian Doll (20 april), Ozark en Grace and Frankie (beide 29 april)

HBO Max

Op het kersverse HBO Max zien we in april de nieuwe serie We Own This City (26 april) van David Simon en George Pelecanos (The Wire, The Deuce). Deze nieuwe miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Justin Fenton, journalist bij de Baltimore Sun. De serie gaat over de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de Baltimore Police Department. Het toont de corruptie en morele ondergang van een Amerikaanse stad, waar het beleid tegen drugs en massa-arrestaties prioriteit hadden boven daadwerkelijk politiewerk.

De misdaadserie Tokyo Vice (8 april) is losjes geïnspireerd op de Amerikaanse journalist Jake Adelstein en zijn persoonlijke verhalen van toen hij in Japan woonde en schreef over de Tokyo Metropolitan Police. De serie is gefilmd op locatie in Japan en laat zien hoe Adelstein (gespeeld door Ansel Elgort) zich dagelijks onderdompelde in de neon-verlichte onderwereld van Tokyo aan het eind van de jaren ’90, waar niets is wat het lijkt.

Vorige maand konden Nederlandse kijkers voor het eerst The Flight Attendant zien, maar op 22 april komt alweer het tweede seizoen. Nu Cassie Bowden (Kaley Cuoco) nuchter is en in Los Angeles woont, heeft ze haar leven weer op de rit en werkt ze in haar vrije tijd voor de CIA. Als ze tijdens een buitenlandse opdracht per toeval getuige is van een moord, raakt ze opnieuw verstrikt in een web van internationale intriges. De serie wordt beschikbaar met in de eerste twee weken ieder twee nieuwe afleveringen, en daarna één aflevering per week tot de seizoensfinale op 27 mei.

Ook de comedy over huurmoordenaar Barry (25 april) krijgt een nieuw seizoen. Barry (Bill Hader) is wanhopig om zijn gewelddadige leven achter zich te laten en zijn nieuwe passie te volgen. Hij probeert zichzelf los te maken van de wereld van huurmoordenaars en zich volledig te storten op acteren. Maar uit deze wereld stappen is moeilijker dan het lijkt. Hoewel Barry veel van de factoren heeft geëlimineerd die hem tot geweld dreven, ontdekt hij al snel dat meer omstandigheden een rol spelen. Hoe zit het namelijk met zijn eigen geestelijke gesteldheid die hem ertoe dreef om een moordenaar te worden? In seizoen drie proberen Barry en de andere personages de juiste keuzes te maken.

The Baby (25 april) is een duistere comedy-serie over moederschap, vanuit het perspectief van een vrouw die geen moeder wil zijn.

Michelle De Swarte (The Duchess) speelt de 38-jarige Natasha, die woedend is dat haar beste vriendinnen allemaal baby’s krijgen. Als er onverwachts een baby op haar schoot belandt, stort haar leven op dramatische wijze in. Controlerend, manipulatief, maar ongelooflijk schattig: de baby verandert het leven van Natasha in een surrealistische horrorshow. Terwijl ze de ware en dodelijke aard van de baby ontdekt, doet Natasha steeds wanhopigere pogingen om ervan af te komen. Ze wil geen baby. Maar de baby wil haar wel.

Daarnaast zijn er deze maand twee nieuwe Europese Max Originals: The Thaw en The Informant (beide nu te zien).

The Informant uit Hongarije focust zich op een periode in de 20e eeuw die niet vaak aan bod komt. In 1985 staat het communistische Hongarije op het punt van politieke verandering. De serie volgt 20-jarige student Geri die zich voegt bij een groep jonge democratische activisten die zich verzetten tegen het Communistische systeem. Hij draagt echter een geheim bij zich: hij is informant voor de Staatsveiligheidsdienst.

De Poolse thriller-serie The Thaw begint met de vondst van het lichaam van een jonge vrouw in het ijskoude water van de Oderrivier. De pas weduwe geworden rechercheur Katarzyna Zawieja (Katarzyna Wajda) leidt het moordonderzoek, en wanneer duidelijk wordt dat het slachtoffer kort voor haar dood is bevallen, gaat Zawieja, een doortastende jonge officier, op zoek naar de moordenaar en de vermiste pasgeborene.

In het paasweekend verschijnt bovendien The Batman, met Robert Pattinson als de nieuwste versie van de World's Greatest Detective.

Disney+

Eind maart lanceerde de nieuwe Marvelserie Moon Knight, waarvan de komende vijf weken nog nieuwe afleveringen verschijnen.

Zie ook: Oscar Isaacs Moon Knight is interessanter als hij niet de superheld uithangt

In april verschijnt onder andere de Disney+ Original Better Nate Than Never (nu te zien), over de 13-jarige Nate, die grote Broadway-dromen heeft. Maar als hij niet in het schooltoneelstuk wordt gecast, gaan hij en zijn beste vriendin Libby stiekem naar New York, daar wordt hij onverwacht herenigd met zijn gewaande tante Heidi. Nate en Libby moeten bewijzen dat de grootste avonturen van het leven zo groot zijn als je grootste dromen.

The Dropout (20 april) is het verhaal van Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried) en Theranos, een verhaal over ambitie en roem die tragisch mis is gegaan. Hoe kon 's werelds jongste vrouwelijke selfmade miljardair alles in een oogwenk verliezen?

In Sketchbook (27 april), een documentaireserie, neemt Disney ons mee op de bureaus en in het leven van getalenteerde kunstenaars en animatoren. Elke aflevering concentreert zich op een enkele artiest die ons leert hoe we een enkel iconisch personage uit een Walt Disney Animation Studios-film kunnen tekenen. Terwijl we de stappen leren om deze personages te tekenen, ontdekken we ook dat de artiesten zelf elk een uniek verhaal te vertellen hebben over hoe ze hun weg naar Disney hebben gevonden en hun gekozen personage. 

Ook worden deze maand meerdere seizoen van een aantal series toegevoegd, zoals Brickleberry (seizoen 1-3, 6 april), Baskets (seizoen 1-4, 13 april), NYPD Blue (seizoen 1-12, ook 13 april), It’s Always Sunny in Philadelphia (seizoen 1-14, 20 april), Deep State (seizoen 1-2, ook 20 april) en Mayans M.C. (seizoen 1-3, 27 april), plus de films Bohemian Rhapsody (nu te zien), Love in a bottle (15 april), Le Mans ’66 (Ford v Ferrari, 29 april). Daarnaast is seizoen 3 van 9-1-1 Lone Star vanaf 6 april te zien.

Amazon Prime Video

Op 1 april heeft Amazon de film The Contractor toegevoegd. Chris Pine speelt de hoofdrol in de actievolle thriller als Special Forces sergeant James Harper, die onvrijwillig ontslagen wordt uit uit het leger waardoor zijn pensioen wordt geschrapt. In de schulden, zonder opties en wanhopig om voor zijn gezin te zorgen, sluit Harper een contract met een ondergrondse privé militaire eenheid. Wanneer de allereerste opdracht misloopt, slaat de elite soldaat op de vlucht. Gevangen in een gevaarlijke samenzwering, is hij vastberaden om lang genoeg in leven te blijven om thuis de echte motieven te onthullen van degenen die hem verraden hebben. 

In deze Vlaamse thrillerserie De Kraak vol spanning en actie leeft de verlegen maar geniale computernerd Jeremy Peeters in de perfecte anonimiteit en is nog nooit met justitie in aanraking gekomen. Maar wanneer de 20-jarige IT-student een hackerswedstrijd wint, vraagt een oplichtersbende hem om een internationale bank digitaal te kraken. Met zijn hulp willen ze de grootste bankroof aller tijden plegen en 350 miljoen euro buitmaken. Voor hij het goed en wel beseft, zit Jeremy in een rollercoaster van intriges, misleiding, geld en geweld. Want wanneer de dag van de overval nadert, blijkt dat iedereen zo zijn eigen plan heeft. Vanaf vrijdag 8 april wekelijks om 20.30 uur bij Veronica en direct na de uitzending op tv ook op Prime Video te bekijken.

All The Old Knives (8 april): Wanneer de CIA ontdekt dat één van haar agenten informatie heeft gelekt die aan meer dan 100 mensen het leven heeft gekost, krijgt oud-agent Henry Pelham (weer Chris Pine) de opdracht om onder zijn voormalige collega's op het bureau in Wenende mol uit te roeien. Zijn onderzoek brengt hem van Oostenrijk naar Engeland naar Californië, waar hij wordt herenigd met zijn voormalige collega en ex-minnares Celia Harrison (Thandiwe Newton). Het duo wordt gedwongen de grenzen tussen beroep en passie te laten vervagen in dit meeslepende verhaal over wereldwijde spionage, morele ambiguïteit en dodelijk verraad. 

Outer Range (15 april) draait om Royal Abbott (Josh Brolin), een rancher die vecht voor zijn land en familie, wanneer hij een ondoorgrondelijk mysterie ontdekt aan de rand van Wyoming's wildernis. Een spannende Western familiesaga met een vleugje wrange humor en bovennatuurlijk mysterie, Outer Range onderzoekt hoe we worstelen met het onbekende. Aan het begin van de serie zijn de Abbotts bezig met de verdwijning van schoondochter Rebecca. Ze worden nog verder op de rand van de afgrond geduwd wanneer de Tillersons (de opzichtige eigenaars van de naburige op winst beluste ranch) hun land willen inpikken. Een vroegtijdige dood in de gemeenschap zet een keten van spannende gebeurtenissen in gang, en schijnbaar kleine stad en grond gerelateerde problemen komen tot een hoogtepunt met de komst van een mysterieuze zwarte leegte in de westelijke weide van de Abbotts. Royal vecht om zijn familie te beschermen en door zijn ogen zien we hoe de tijd geheimen uit het verleden en verontrustende mysteries bevat.

Bang Bang Baby (28 april) draait om Marisa Merico, die op 15-jarige leeftijd haar huis verlaat om haar vader te zoeken, die ze al meer dan tien jaar niet meer heeft gezien. Marisa's zoektocht leidt haar naar Milaan, waar ze wordt verwelkomd door haar vervreemde familie, maar ontdekt dat die behoort tot de beruchte 'Ndrangheta'-bende. De bende, aangevoerd door Marisa's grootmoeder, is een van de machtigste, gewelddadigste en meest gevreesde groepen in Italië. Verleid door het gevoel erbij te horen, raakt Marisa verwikkeld in een leven van lucratieve en gewelddadige georganiseerde misdaad. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

In seizoen twee van het deels in Nederland geproduceerde Undone (29 april) realiseert Alma zich dat er diepere mysteries zijn in het verleden van haar familie. Niemand in haar familie is echter geïnteresseerd om samen met haar ongemakkelijke waarheden op te graven - totdat ze uiteindelijk haar zus Becca overtuigt om haar te helpen zoeken. Terwijl de zussen naar antwoorden zoeken, ontrafelen ze een complex netwerk van herinneringen en motivaties die hebben gevormd wie ze nu zijn. Ze realiseren zich dat door dit familietrauma te helen, ze al hun levens beter kunnen maken.  

Apple TV+

In het spionagedrama Slow Horses (nu de eerste twee afleveringen te zien, daarna wekelijks nog vier afleveringen) wordt Mick Herrons gelijknamige boekenserie verfilmd (seizoen 1 verfilmt het eerste boek). De serie volgt een team van Britse spionnen die in het afvoerputje van MI5 werken: Slough House. We zien Gary Oldman als Jackson Lamb, de briljante maar opvliegerige leider van de spionnen die dankzij slechte carrièrekeuzes in Slough House terecht komen. Naast Oldman zien we ook Kristin Scott Thomas, Jonathan Pryce, Jack Lowden en Olivia Cooke. 

In Roar (15 april), een anthologieserie, wordt een inzichtelijk, aangrijpend en soms hilarisch portret getoond van wat het betekent om heden ten dage een vrouw te zijn. Met een unieke mix van magisch realisme, bekende thuis- en werksituaties en futuristische werelden worden in acht verhalen de dilemma's van normale vrouwen op een toegankelijke, maar toch verrassende wijze gespiegeld. Gebaseerd op een boek met korte verhalen van Cecelia Ahern.

De documentaireserie They Call Me Magic (22 april) vertelt in vier delen hoe het leven van basketballer Earvin 'Magic' Johnson eruit ziet. En in Shining Girls (29 april, de eerste drie afleveringen) zien we Elizabeth Moss (The Handmaid's Tale, The Invisible Man) in de verfilming van het gelijknamige boek als een archivaris van een krant die ontdekt dat een recente moord lijkt op een aanranding die zij recent zelf meemaakte. Ze gaat samen met een verslaggever op zoek naar de dader.

Ook verschijnen er deze maand wekelijks nieuwe afleveringen van WeCrashed, The Problem With Jon Stewart, Pachinko, The Last Days of Ptolemy Grey (finale op 8 april) en Severance (ook finale op 8 april).

Videoland

RTL voegt aan Videoland deze maand onder andere toe: een versie van Carrie, Day of the Dead, Les Misérables (nu te zien), The Revenant, Taken, Taken 2, Taken 3 (allen 25 april), Widows (27 april).