Vooruitblik: Into The Grave 2016

2. Vrijdag 12 augustus

Gruesome
16.00 uur
De zesde editie van Into The Grave gaat meteen beukend los met de mannen van Gruesome. De band uit Florida bestaat nog maar sinds 2014 maar wist met een tweetal demo's, een album en meest recentelijk de Dimensions of Horror-EP al behoorlijk naam te maken in de scene. Ouderwets fijne deathmetal met smakelijke teksten vol dood en verderf.

Vektor
17.05 uur
Dat je progressieve metal ook prima kunt combineren met ouderwetse thrash bewijst de uit Philadelphia afkomstige band Vektor. Muzikaal gezien doet de band wel wat denken aan het oudere werk van VoiVod (mede door de science fiction-achtige teksten) in combinatie met het werk van bands als Nuclear Assault en Kreator. Laat die bands nou 'geheel toevallig' tot de favorieten van de band behoren. Afgelopen mei verscheen het derde studioalbum Terminal Redux van de band op Eareache Records.

Scar Symmetry
18.20 uur
Ook de uit Avesta in Zweden afkomstige band Scar Symmetry zit stevig in de progressieve hoek van de metalwereld. De band, die sinds 2004 bestaat, maakt melodieuze powermetal met opvallend veelzijdige zang. Op zich ook niet vreemd als je beseft dat deze zeskoppige formatie maar liefst drie zangers heeft. Scar Symmetry werkt momenteel aan de laatste loodjes van de opvolger van hun album The Singularity (Phase I - Neohumanity) en het valt te hopen dat we daar op Into The Grave alvast een voorproefje van krijgen.

Amaranthe
19.35 uur
Ook Amaranthe komt uit Zweden en maakt bombastische death metal met een stevige dosis metalcore, powermetal en popmuziek. Ja dat leest u goed. Amaranthe is een band die je misschien wel zou kunnen benoemen als Abba op de death metal toer. Van de band, die in 2007 werd opgericht, verschenen al drie albums, waarmee Amaranthe een behoorlijke reputatie heeft weten op te bouwen. Momenteel wordt hard gewerkt aan het vierde album dat later dit jaar nog zal verschijnen.

Airbourne
20.55 uur
Voor liefhebbers van ouderwetse hardrock en vaste bezoekers van de Zwarte Cross is het uit Australië afkomstige Airbourne absoluut geen onbekende. De band speelt snoeiharde hardrock die regelmatig terug doet denken aan de turbulente jaren toen Bon Scott het scepter nog zwaaide in de band AC/DC en bands als Judas Priest, Thin Lizzy, Angel City, Rose Tattoo en Motörhead de toonzetters waren. Airbourne was al te zien als voorprogramma van onder meer Mötley Crüe, Motörhead en The Rolling Stones en werkt momenteel aan de totstandkoming van hun nieuwe album die later dit jaar zal verschijnen.

Slayer
22.25 uur
Als we je nog moeten uitleggen wie Slayer is heb je niks te zoeken op een metalfestival. De allergrootste van 'The Big Four' van de thrashmetal doet momenteel een festivaltour door Europa en zal ook de Friese hoofdstad bezoeken om een historisch optreden te geven op het voormalige kerkhof bij de Oldehove. Afgaande op recente concerten kunnen we een woeste set verwachten met zo'n 15 tracks uit het gehele rijke oeuvre van de band.