Special op Radio 49: De Tranentrekkers top 50

Radio 49

In januari 2012 berichtten wij al eens over de radiozender die een aantal enthousiaste FOK!users opgezet hadden: Radio 49. Nu, negen maanden later, wordt het tijd om eens te kijken of de enthousiastelingen nog steeds enthousiast zijn.

Radio 49-dj Symphonic vertelt: "Na een periode waarin het wat rustiger was zit Radio 49 (voorheen ONZ radio) weer in de lift.  Langzamerhand keren de oude users en DJ's weer terug en worden er weer leuke en spontane shows gemaakt, waarin volop ruimte is voor alle stijlen muziek en verzoekjes."

Na een iets mindere periode hebben de radiomakers van Radio 49 het plezier weer gevonden dus! En dat is goed nieuws, want zo kunnen ze werken aan speciale thema-uitzendingen. Soms naar aanleiding van een simpel verzoekje van een FOK!ker.

Een paar weken geleden draaide Symphonic het verzoekje: Sylvia's Mother van Dr. Hook. Hij kwam daardoor op het idee om de Tranentrekkers top 50 samen te stellen. Een lastige opgave omdat je al snel denkt dat het in clichés zal verzanden.  Maar niets is minder waar!


Dr. Hook - Sylvia's Mother

Natuurlijk zul je in de lijst een aantal van die clichés tegenkomen, maar voor iedere user houdt de term tranentrekker iets compleet anders in.  Het is dus geen lijst geworden van sneue platen, maar de platen waar de doorsnee FOK!ker iets mee heeft en emotioneel van wordt.

Natuurlijk zit die beruchte plaat van Mieke Telkamp erin, dat was immers jarenlang de onbetwiste nummer 1 in de Crematorium top 100, maar in de lijst vind je onder andere ook Metallica, Deep Purple, Coldplay en Queen.

Een zeer gevarieerd aanbod aan muziek dus.  De lijst wordt zaterdag 27 oktober om 21:00 uitgezonden op Radio 49 met DJ Symphonic aan de knoppen.  Wil je mee praten over de uitzending? Dat kan in het Radio 49 topic in ONZ  (navigeer even met de pijltjes naar het meest recente topic).

Submitter: Symphonic