De Lowlands-tip 5 van kciR

Vandaag barst het Lowlands-festival in de polder van Biddinghuizen weer los. De koorts in ons eigen Lowlands-forum heeft het kookpunt bereikt en de afgelopen dagen tipten we hier al de acts die de Lowlandsgangers zeker niet mogen missen en de thuisblijvers helaas zullen gaan missen. Vandaag als hekkensluiter de vijf aanraders van user kciR.

1. Local Natives (zaterdag / 20.00 / India)
Neem Fleet Foxes, voeg daaraan toe drie-stemmige harmonieën en een vleugje Arcade Fire en Vampire Weekend en dan krijg je Local Natives. Live super strak, maar zeker niet stijf gespeeld. Een genot om naar te kijken.

2. Jónsi (vrijdag / 19.15 / Grolsch)
De zanger / gitarist van Sigur Rós solo. Hier geen lange dromerige en hemelse soundscapes, maar kortere nummers, die soms tegen de pop aanleunen. De zang is niet langer uitsluitend in Sigur Rós' eigen taal (Hopelandish), maar ook in het IJslands en het Engels. Dit gaat genieten worden in de Grolsch, hopelijk net zoals Jónsi dat met Sigur Rós in 2008 deed.

3. Miike Snow (zaterdag / 21.00 / Charlie)
De twee producers en zanger van deze Zweedse band hebben elkaar ontmoet bij het schrijven van een pop plaat voor Britney Spears. Nu dus een eigen plaat onder de naam Miike Snow. The Guardian omschreef deze elektropop band als "coolly emotional pop suggests a-ha meets Animal Collective".

4. The National (zondag / 17.10 / Grolsch)
The National, al elf jaar een gerespecteerde band, heeft dit jaar album nummer vijf afgeleverd: High Violet. De zanger, Matt Berninger, heeft een herkenbare, lage baritonstem. Dit in combinatie met de opbouwende muziekstukken laat deze alternatieve rockband tot de verbeelding spreken.

5. Kees van Hondt (zondag / 00.15 / India)
De ongekroonde koning van Lowlands, de man die elke Lowlands tot een einde draait. Geen hippe indiebandjes of dancetracks. Gewoon feest! Neem je bamboestok mee en beleef het!